Автор Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka  (Прочетена 522153 пъти)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #75 -: 29 Юли 2007, 14:21:28 »
Ох,Роси,невроятно апетитно изглеждат тези бухти.Да му се дояде на човек само от снимкта...
Само ако знаеш колко се дупих, докато ги заснема... че и синът ми край мене. Нали трябваше да държи на баща си една тениска като фон отзад  :smile1: Това фотографията е трудна работа...

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #76 -: 29 Юли 2007, 14:58:33 »
Божичко,Роси,никога не бих се сетила.Страшна си.Ще пробвам и аз  , макар че моите ще ме спукат от бъзик... :laugh:

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #77 -: 29 Юли 2007, 16:02:12 »
Ох,Роси,невроятно апетитно изглеждат тези бухти.Да му се дояде на човек само от снимкта...
Само ако знаеш колко се дупих, докато ги заснема... че и синът ми край мене. Нали трябваше да държи на баща си една тениска като фон отзад  :smile1: Това фотографията е трудна работа...

 :rofl: :rofl: Роси, а кой беше натоварен със задачата за осветлението ?

Перфектни бухти и снимка!  :thumbup: :-*

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #78 -: 29 Юли 2007, 17:03:37 »
Осветлението си беше естествено - рано сутринта поне това не се наложи да правя като екстра.

http://sladkahapka.multiply.com/photos/photo/19/1
Тази също е снимана върху тениска на любимия съпруг - рекламна на "Кока - кола". Ами като нямам хиляда екрана с различни фонове, трябва да импровизирам, все пак. То затова е творчески процес  ;D

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #79 -: 13 Август 2007, 21:07:24 »
Мъфини с тофу и маслини



2 ч.ч. брашно                                       1 яйце
3 ч.л бакпулвер                                    1ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. сол                                             3с.л. зехтин
1ч.л. риган
1ч.л. босилек
3/4 ч.ч. настъргано тофе
1/4 ч.ч. почистени и нарязани на ситно маслини (черни)

Пуснете фурната да загрява на 180*С.
В отделни купи поотделно смесете сухите и мокрите продукти, след което ги разбъркайте леко, без да разбивате.
Сместа разпределете в 6 - 8 намаслени форми за мъфини.
Време за печене: 25 минути.

Идеални за закуска или за мезе на червено вино.

Аз използвах сух риган и пресен босилек, както и тофу с маслини.

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #80 -: 13 Август 2007, 21:27:26 »
Кейк "Мока"



4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
4 - 5 с.л. олио
2 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
250 мл. газирана напитка (швепс, сода)
ванилия
лимон, орехи
2 ч.л. инстантно кафе + 1 с.л. прясно мляко

Яйцата се разбиват до побеляване със захарта. Постепенно се добавят олиото, пресятото брашно с бакпулвера  и содата. По желание в цялата смес или част от нея се слагат натрошени орехи и/или лимонова кора.

В намаслена форма за кейк се изсипва около 1/3 от сместа. Отгоре се сипва внимателно другата 1 /3 от сместа, оцветена с разтвореното в прясното мляко кафе. Най-отгоре се поставя останалата 1/3 от бялата смес.

Пече се в предварително загрята на 180*С фурна. След като изстине, се поръсва с пудра захар.

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #81 -: 21 Август 2007, 14:36:41 »
Лимоново - кокосови кексчета

.....
Кексчетата са много сочни и нежни.
Наистина са много сочни и нежни ...а как ухаяяяяят ммммм.Благодаря за рецептата  :air_kiss:
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #82 -: 26 Август 2007, 13:07:41 »


Канелени рулца


За тестото:
450 г. брашно
280 мл. прясно мляко
10 г. прясна мая (1/4 пакетче)
2 с.л. разтопено масло (олио)
1/4 ч.ч. захар
1 ч.л. сол

За плънката:
4 с.л. разтопено масло
1/3 - 1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.л. канела

За глазурата:
1/2 ч.ч. пудра захар
2 - 3 ч.л. прясно мляко

От посочените по-горе продукти се замесва меко тесто и се оставя да втаса за около 1 час или докато удвои обема си.
Стафидите се поставят в съд с топла вода, да омекнат. Когато тестото е вече втасало, се отцеждат добре от водата.
Продуктите за плънката (без стафидите) се смесват в купа.

След като втаса тестото, се разточва на правоъгълник с дебелина около 1 пръст и се намазва с маслената смес. Отгоре се наръсват стафидите.

Навива се на руло и се нарязва на 12 - 15 парчета. всяко парче се поставя легнало в добре намаслена тавичка, като се оставя разстояние между тях за втасване.

Парчетата се оставят да втасат - приблизително 20 - 25 минути. След това се пекат в предварително загрята фурна на 180*С, като тавичката е поставена в средата на фурната.

След като са готови, се оставят да изстинат за около 10 - 15 минути и се наръсват с глазурата.

Приготвяне на глазурата: от пудрата захар и прясното мляко се прави гъста каша. Ако е необходимо, се добавя повече мляко или повече захар. Прясното мляко може да се замести с лимонов сок.

Приприготвянето на тези рулца, в плънката сложих наполовина нормална кафява захар и тъмна тръстикова захар, която придава по-карамелен вкус.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #83 -: 26 Август 2007, 16:40:08 »
Роси, на вентилатор ли печеш тези канелени рулца или на обикновенна фурна :icon_question:

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #84 -: 26 Август 2007, 18:45:53 »
Роси, на вентилатор ли печеш тези канелени рулца или на обикновенна фурна :icon_question:
На обикновена фурна. Само че заради захарта в плънката вероятността да прегорят отдолу е голяма, затова ги пека на средното положение и внимавам да не почернеят от долната страна.

Съществува вариант да се добавят орехи (вместо или заедно със стафидите) в плънката, но аз така ги предпочитам.

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #85 -: 27 Август 2007, 16:31:13 »
Рулца с крем



Продукти:
за тестото - като при канелените рулца:
450 г. брашно
280 мл. прясно мляко
10 г. прясна мая (1/4 пакетче)
2 с.л. разтопено масло (олио)
1/4 ч.ч. захар
1 ч.л. сол
1 ванилия - по желание

за плънката
1 пудинг "Ванилия"
стафиди (около 1/3 ч.ч.)

Пригответе пудинга според указанията на пакета. Отделете 1 ч.ч. от него и я покрийте с фолио, за да не образува коричка отгоре. Оставете на хладно място да изстине. това количество е достатъчно за плънка на рулцата. Останалото разсипете в купички - то е за директна консумация  :smile1:

Поставете стафидите с съд с топла вода, за да набъбнат.

От посочените продукти замесете меко тесто и го оставете да втаса. След като е готово, разточете на правоъгълник и намажете с изстиналия пудинг. Отцедете стафидите от водата и наръсете равномерно отгоре. След това завийте внимателно на руло.

Нарежете рулото на равни части, с дебелина около 1 пръст или малко повече. Излизат около 15 - 16 парчета. Поставете ги  в намазана с олио тавичка и ги оставете да втасат отново.

Пекат се в предварително загрята на 180*С фурна, на средната степен, до порозовяване.

Eli

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 9
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #86 -: 27 Август 2007, 22:36:52 »
sladka hapka, за тестото за рулцата с крем мога ли да ползвам суха мая и колко гр.?   :thankyou:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #87 -: 27 Август 2007, 22:57:31 »
Ами ....... направих ги .......... двойна доза  :innocent:
Ама няма да те бием двойно  ;D
Голямо благодаря за вкууууууууууусните рулца - сложих и орехи, както писах, - но си мисля, че това сладко тесто ще става и за други сладки пити.

Ей сега ги хващаме топли, дано да останат за закуска няколко  ;D
 

ПП: ама как ти е избуяла ментата  :thumbup: А моята я уморих  :(
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #88 -: 28 Август 2007, 07:44:53 »
sladka hapka, за тестото за рулцата с крем мога ли да ползвам суха мая и колко гр.?   :thankyou:
Eли, пробвай с 2 ч.л. суха мая.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka
« Отговор #89 -: 05 Септември 2007, 15:28:02 »
Роси, благодаря ти много за рецептата за канелените рулца. Страхотна вкусотия която свършва за секунди. Само сложих вътре като допълнение и счукани орехчета със стафидите. Ето резултатът.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]


Фризер от mariqna44
[19 Ноември 2019, 09:56:34 ]


белорусские новости - 11/11/19 от Berzaimsnobe
[13 Ноември 2019, 06:23:42 ]


ВСЕ-ЗАЙМЫ-ТУТ.РФ - микрозайм на карту онлайн срочно без отказов от Berzaimsnobe
[11 Ноември 2019, 17:41:53 ]


FASHONDAYS - НАХОДКИТЕ НА СЕЗОНА СА ТУК! от BOSS
[02 Ноември 2019, 18:48:38 ]


Re: Магазин за обувки от BOSS
[31 Октомври 2019, 18:16:18 ]


Търся рецепта за едновремешните пасти от Charlessmoke
[12 Септември 2019, 19:53:10 ]


Заместител на вредни храни от podolCob
[22 Август 2019, 20:21:46 ]