Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 18:07:42

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka « назад напред »
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka  (Прочетена 163054 пъти)
« Отговор #285 -: 17 Януари 2010, 14:24:39 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4174

Ел. поща
Весе, те и пилешките крилца стават много хубави така  smile1

Пепи, що не снима цялото нещо. Айде, поне половинката, след като Ники я е пробвал  Tongue
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #286 -: 17 Януари 2010, 14:26:52 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8748
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Пепи, що не снима цялото нещо. Айде, поне половинката, след като Ники я е пробвал  Tongue

клюкарка beee beee

* Picture 019.jpg (299.37 KB, 800x600 - видяно 21 пъти.)
Активен

« Отговор #287 -: 17 Януари 2010, 19:52:03 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща

Мариновано сирене крема (моцарела)

Идеята за маринованите топченца моцарела взех от блога на Pink Bites, но леко промених съдържанието на марината:

1/4 ч.ч екстра-върджин зехтин
1 ч.л. мащерка
1ч.л. риган
1/4 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол (аз ползвах кафява сол)

Зехтинът и подправките се поставят в съд с капак и се разклащат добре, за да се смесят. В същия съд се поставят топченцата моцарела. Ако не разполагате с моцарела на малки топчета, може да нарежете на хапки една стандартна топка. Отново се разклаща и се оставя за 1 нощ в хладилника.

Тъй като от ниската Т в хладилника зехтинът стяга, можете да сложите към него и 1 л. олио или да извадите маринованите топчета малко по-рано - от стайната температура той ще се втечни отново.

Със същата марина може да приготвите и крема сирене. Топченцата се оформят с помощта на специална резачка, която е принципно за плодови салати, или с помощта на две лъжички.

И за моцарелата, и за крема сиренето, непременно си пригответе хляб за топене в зехтина.
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #288 -: 17 Януари 2010, 20:01:59 »
rainbow
Калфа
**
Публикации: 161

Супер звучи, а как изглеждааааааа  swoon. Направо ми се иска да си взема  Grin. Непременно ще го пробвам.
Активен

« Отговор #289 -: 17 Януари 2010, 20:10:10 »
petrina
Гурман
Публикации: 1993
обичащ ли - и невъзможното става възможно

Чудесно предложение  thumbup, ще се пробва
Поздрави...
Активен

« Отговор #290 -: 18 Януари 2010, 20:02:55 »
radost.1955
Главен Готвач
Публикации: 565

Ел. поща
Хапчице,това мариноване само за меки сиренца ли е и достатъчно ли е времето от една нощ?Не обичам да чакам дълго нещо да е готово и много ми хареса твоята рецепта.Непременно ще я пробвам. Tongue
Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #291 -: 18 Януари 2010, 20:39:18 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Радост, по този начин съм мариновала и зряла моцарела (ако не си я пробвала - с нея замествам кашкавала, че напоследък няма хубав). От едната вечер до другата стоя и беше станало.

С други зрели сирена не съм опитвала, защото си ги ям натурални. Но с нашенско саламурено ще се получи, сигурна съм - и с краве, и с козе, каквото обичаш!

Петрина, rainbow, ще се радвам, ако ви хареса.
Активен

« Отговор #292 -: 18 Януари 2010, 21:47:28 »
FINDUS
Помощник-готвач
Публикации: 311

И аз се чудех дали нашенското сирене ще стане и ще взема утре да  мариновам,и моцарела също ще пробвам
Активен
« Отговор #293 -: 18 Януари 2010, 22:04:06 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Gindus, няма начин да не стане. Даже ми се върти в главата, че Пепи беше правила нещо такова. Пробвай и различни варианти със зелените подправките - аз съм правила тези:

- риган и мащерка
- риган и босилек

Мисля да направя с нашенска чубрица и червен пипер (а традиционен БГ ефект) и с пресен магданоз или копър - като излязат напролет, че сега имам само замразени, ама са ми наедро нарязани  innocent.

В един блог гледах и вариант с настъргана лимонова кора, но като го направих, моите хора се оплакаха, че била твърдичка и трябвало да дъвчат. Демек, пречи им да ги гълтат целите  smile1 затова не повторих.
Активен

« Отговор #294 -: 20 Януари 2010, 10:13:57 »
elidrag
Гурман
Публикации: 1259

Роси, специални благодарности за маринованите гъби.
Пожънаха голям успех.  air_kiss

Активен

« Отговор #295 -: 20 Януари 2010, 12:25:37 »
gucci
Калфа
**
Публикации: 143

Направих Шоколадово майонезен сладкиш  yahoo yahoo bow bow bow bow   и е невероятен а да не говорим колко е лесен щом болна го направих.
ето и снимка.Само от бързане при разрязването малко ми се напука.Ама като бързам да пусна снимки е така.По късно ще го снимам и в тавата както е докато мъжа ми не се е върнал че после няма да стигне до снимки.

* PIC_8237.JPG (121.81 KB, 1600x1200 - видяно 11 пъти.)
Активен
« Отговор #296 -: 20 Януари 2010, 12:45:33 »
gucci
Калфа
**
Публикации: 143

Благодаря за лесната и вкусна рецепта още веднъж.Невероятна си Сладка хапчице
Активен
« Отговор #297 -: 20 Януари 2010, 21:54:48 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Ели, gucci, много ме зарадвахте!!! Толкова апетитно изглеждат нещата, които сте показали.

Ели, твоите гъбки май не са печурки?
gucci, аз му иизмислих още един плюс на сладкиша - евтин е  smile1 И наистина е вкусен, макар че по описание си звучи странно pilot
Активен

« Отговор #298 -: 20 Януари 2010, 23:01:06 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 708
chocoholic

И наистина е вкусен, макар че по описание си звучи странно pilot
И аз още не мога да се престраша да го направя по тази причина  blush2 Макар че майонезата всъщност е, или би трябвало да бъде смес от яйца и олио, нали - неща, които по принцип поотделно си присъстват в сладкишите.  smile1
Вашите изглеждат страхотно въпреки всичко.  Kiss
Активен
« Отговор #299 -: 20 Януари 2010, 23:10:42 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Именно! В тоя слдкиш яйцата и олиото издав в пакет, един вид. Което си е удобно, като се замислиш.
Пети, пробвай половин доза innocent
Активен

Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio