Зехтинът и подправките се поставят в съд с капак и се разклащат добре, за да се смесят. В същия съд се поставят топченцата моцарела. Ако не разполагате с моцарела на малки топчета, може да нарежете на хапки една стандартна топка. Отново се разклаща и се оставя за 1 нощ в хладилника.
Тъй като от ниската Т в хладилника зехтинът стяга, можете да сложите към него и 1 л. олио или да извадите маринованите топчета малко по-рано - от стайната температура той ще се втечни отново.
Със същата марина може да приготвите и крема сирене. Топченцата се оформят с помощта на специална резачка, която е принципно за плодови салати, или с помощта на две лъжички.
И за моцарелата, и за крема сиренето, непременно си пригответе хляб за топене в зехтина.
Активен
"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
Хапчице,това мариноване само за меки сиренца ли е и достатъчно ли е времето от една нощ?Не обичам да чакам дълго нещо да е готово и много ми хареса твоята рецепта.Непременно ще я пробвам.
Активен
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
Радост, по този начин съм мариновала и зряла моцарела (ако не си я пробвала - с нея замествам кашкавала, че напоследък няма хубав). От едната вечер до другата стоя и беше станало.
С други зрели сирена не съм опитвала, защото си ги ям натурални. Но с нашенско саламурено ще се получи, сигурна съм - и с краве, и с козе, каквото обичаш!
Петрина, rainbow, ще се радвам, ако ви хареса.
Активен
"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
Gindus, няма начин да не стане. Даже ми се върти в главата, че Пепи беше правила нещо такова. Пробвай и различни варианти със зелените подправките - аз съм правила тези:
- риган и мащерка - риган и босилек
Мисля да направя с нашенска чубрица и червен пипер (а традиционен БГ ефект) и с пресен магданоз или копър - като излязат напролет, че сега имам само замразени, ама са ми наедро нарязани .
В един блог гледах и вариант с настъргана лимонова кора, но като го направих, моите хора се оплакаха, че била твърдичка и трябвало да дъвчат. Демек, пречи им да ги гълтат целите затова не повторих.
Активен
Направих Шоколадово майонезен сладкиш и е невероятен а да не говорим колко е лесен щом болна го направих. ето и снимка.Само от бързане при разрязването малко ми се напука.Ама като бързам да пусна снимки е така.По късно ще го снимам и в тавата както е докато мъжа ми не се е върнал че после няма да стигне до снимки.
Ели, gucci, много ме зарадвахте!!! Толкова апетитно изглеждат нещата, които сте показали.
Ели, твоите гъбки май не са печурки? gucci, аз му иизмислих още един плюс на сладкиша - евтин е И наистина е вкусен, макар че по описание си звучи странно
Активен
И наистина е вкусен, макар че по описание си звучи странно
И аз още не мога да се престраша да го направя по тази причина Макар че майонезата всъщност е, или би трябвало да бъде смес от яйца и олио, нали - неща, които по принцип поотделно си присъстват в сладкишите. Вашите изглеждат страхотно въпреки всичко.