Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 04:42:29

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka « назад напред »
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 23 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka  (Прочетена 162916 пъти)
« Отговор #240 -: 29 Април 2009, 20:44:38 »
lenny_pld
Чирак
*
Публикации: 5

thumbup Благодаря на sladka hapka  за чудесния меден сладкиш   air_kiss

« Последна редакция: 29 Април 2009, 23:05:30 от lenny_pld » Активен
« Отговор #241 -: 07 Май 2009, 11:09:35 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4173

Ел. поща
Лени, пак заповядай!
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #242 -: 08 Май 2009, 12:00:34 »
lenny_pld
Чирак
*
Публикации: 5

"Моят" Kakaolu Islak Kek - - многоооооооооо лесно и вкусно.
Фенка съм ти, Sladka Hapka  Grin
Активен
« Отговор #243 -: 20 Май 2009, 18:29:02 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща

Здравословни бисквитки

Тези дни се чудех какво да напрвя с един пакет поизостанало какаово мюсли. В нета попаднах на рецептата на една италианска кулинарка - Моника, която предлага чудесен вариант за вкусни и същевременно здравословни сладки. С малки изменения пробвах рецептата и резултатът много ми допадна. И тъй като мюслито не стигна за цялата доза, за част от бисквитките ползвах едросмлени орехи. В оригиналната рецепта се сочи, че вместо това може да се използва и корнфлейкс.

2 яйца
2 с.л. стафиди
1 с.л. тиквени семки
1 с.л. белено слънчогледово семе
80 gr разтопено масло
110 gr загар
2 с.л. едросмлени орехови ядки
320 gr брашно
10 gr (1 пакетче) амонячна сода, разтворена в
1/2 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 ванилия
мюсли, корнфлейкс, натрошени орехи - за овалване

В купа поставете разтопеното масло и останалите продукти - без тези от последния ред. Разбъркайте добре

Сложете в хладилника най-малко за 30 минути.

С лъжичка вземете по малко от бисквитеното тесто и го изсипете в съдинка с мюсли, орехи или корнфлейкс. Оваляйте добре и оформете на топче с големина на малък орех.

Поставете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 170 градуса С фурна, около 20 минути.

Забележка: готовите бисквитки не са особено сладки - ако сте почитател на сладкото, пробвайте с повече захар. Но при мен точно този вкус се оказа високо оценен от колегите, които ги лапнаха като топъл хляб  smile1

Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #244 -: 20 Май 2009, 19:10:41 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1449

Сладка хапка, много ми хареса рецептата за тези бисквитки- има едни купешки , които са със същите съставки и много се тачат в нашето семейство, така че при първа възможност- ще си пробват !
Активен

« Отговор #245 -: 14 Юни 2009, 12:34:33 »
рени55
Чирак
*
Публикации: 47

Ел. поща
Сладка хапка, направих медения сладкиш! Едната половина с мед, а другата със шоколад (синът ми не обича мед).
Не обичаме канела и не сложих, дали за това ми остана жълт......

http://media.snimka.bg/3322/012899999.jpg

Активен
« Отговор #246 -: 12 Юли 2009, 21:20:29 »
az_dimova
Главен Готвач
Публикации: 641

Ел. поща
Направих прекрасната лека торта мюсли, но за съжаление не можах да снимам...Страхотно ни хареса, а моя вариант беше с ред какови бисквити и стана още по-красива като се разреже....Благодаря много за споделената рецепта!
Активен

Ти можеш!
« Отговор #247 -: 13 Юли 2009, 05:42:14 »
mivis_75
Гурман
Публикации: 1895
Любовта минава през стомаха!!!

WWW Ел. поща
Питка "Слънчоглед"

Роси , в какъв диаметър тава я печеш питката с това количество тесто icon_question
Активен

« Отговор #248 -: 26 Август 2009, 10:19:24 »
desychem
Калфа
**
Публикации: 154

Ел. поща
Ето и моето парче Торта мюсли. Уникално лесна и лека тортичка, подходяща дори за диетуващи. Благодарности!

* torta miusli-par4e.jpg (83.59 KB, 400x266 - видяно 2283 пъти.)
Активен
« Отговор #249 -: 26 Август 2009, 11:59:52 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Desychem, страхотна е на вид! И си права - става и за хора, които се опитват да се хранят по-здравословно. Е, в тоя случай биквитите могат да са пълнозърнести, но това са подробности  smile1

Mivis, извинявай, мила, ама някакси не съм видяла питането ти. Пека питката в най-проста тава за готвене. От тия, дето се правят в тях мусаки, пиле с ориз и т.н. Никога не съм я мерила  innocent А и няколко см не са от значение - то тестото си намира място. Но точно тая питка е бая голяма, ако имаш избор, вземи си най-широката тава, че иначе много се надига. Случвало ми се е да правя от една доза две питки - само че тогава стават по-ниски.
Активен

« Отговор #250 -: 12 Септември 2009, 19:26:21 »
az_dimova
Главен Готвач
Публикации: 641

Ел. поща
Искам да ти благодаря за медения слакдиш, който днес за пръв път направих и се хареса много! Този път успях да снимам smile1
Активен

Ти можеш!
« Отговор #251 -: 22 Септември 2009, 17:42:30 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща

Това е стара и любима семейна рецепта, която взех от един невероятен стар майстор - готвач. На него дължа 2 -3 кг. всяко лято, които после не успявам да сваля.

Kрем “Младост”

за 6 порции:

250 мл. течна сметана се разбиват добре с 200 г. захар. Когато сместа стане пухкава, се добавят 500 мл кисело мляко (рецептата е стара и на времето мярката беше 1 кофичка) и се разбърква добре. По желание – ванилия.

Взема се 1 желатин, смесва се с 4 с. л. студена вода и се оставя за 10 мин да набъбне. След това – на средно силен котлон, като се бърка непрекъснато, за да се разтвори. Не се оставя да заври. След като се разтвори, се отнема от огъня, за да поизстине малко, иначе може да пресече млечната смес. После се добавя в сместа, разбърква се добре и се сипва в купички.

Плодове се добавят по желание, каквито и колкото има. У нас се набляга на прасковите и нектарините – обелени и нарязани на ситно. Може да се залее отгоре и с някоя от готовите глазури.

Ако се увеличи количеството на желатина – 1 ½ или 2 пакетчета, сместа става много по-стегната и така правя с нея парфе (върху тънка пандишпанова подложка).
Активен

« Отговор #252 -: 22 Септември 2009, 18:41:54 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Роси, каква течна сметана ползваш? Напоследък каквато и да взема не се сгъстява при разбиване innocent Angry
Активен

« Отговор #253 -: 22 Септември 2009, 19:12:50 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Най-читава напоследък ми се струва, че е на My Day,ама и Хопла съм вземала. Тоя крем го правих с една сметана от Кауфланд - VIAN, но хич не ми хареса.

И още нещо - ако сметаната е подсладена, намали захарта, че на мен с 200 г шекер сладичко ми идва.
Активен

« Отговор #254 -: 22 Септември 2009, 19:17:41 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8747
с бръмбари в главата и усмивка на устата

И още нещо - ако сметаната е подсладена, намали захарта, че на мен с 200 г шекер сладичко ми идва.

ти ядеш безсладко, затова така ти се струва  smile1  Весе, не намалявай захарта  thumbup

Някакъв шанс да си ги направила в пластмасови чашки и да изостанат до четвъртък   girl_wacko
Активен

Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 23 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio