Здравейте.И аз съм решила да направя Мюсли-тортичката на Сладка хапка,но ми се иска да ми стане по-стегната.Видях,че на някои се е получила стегната,а на други по-мекичка.Аз държа моята да е по-стегната,защото сестра ми не би си хапнала от нея(а на мен ми се иска,тъй като е доста притенциозна в това отношение).Та-има ли рецепта за тази гъстота на тортата?
Активен
"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everyhwere." - Tim McGraw
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!
Горещо препоръчвам тортата мюсли на всички! Роси, още веднъж благодарности По стегната или не чак толкова, всеки път ми става различно, зависи от гъстотата на киселото мляко и от количеството му, или пък от количеството на бисквитите и на зърнената закуска. За по стегната - по малко от крема-мляко и повече от блата-сухата смес. Експериментирай! Аз понякога правя десерта и в индивидуални чашки. Резултата винаги е много добър, отличен! Нека и Роси ти отговори.
Активен
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8747
с бръмбари в главата и усмивка на устата
може да се намеся, докато се появи Роси
за стегната - реже се с нож и стои като нормално парче блатова торта, без да изтича мляко:
ползвам кисело мляко Боженци - 2 или 3%. Това мляко нее от рядките, но не е и гъсто и пълно с нишесте. 3броя млека х 400гр. бисквити Житен дар нестле обикновени голямата опаковка от 272гр + 1 бисквита от втори пакет - събират се на 3 реда Мюсли - напоследък правя с Мюсли с 6 плода - на три пъти след всеки ред бисквити - по 2 пълни шепи (дамски все пак ) тавата ми е с големина 29 на 17см плод - не много сочни, непускат допълнително сок - нектарини праскови ягоди банани....... такива.
« Последна редакция: 07 Юли 2008, 20:16:00 от pep-4o »
Много съм благодарна на всички,които ми отговориха.С нетърпение чакам да си взема продуктите и да направя тортичката.Ако се получи (надявам се),ще покажа резултата.Още веднъж-благодаря.
Активен
"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everyhwere." - Tim McGraw
sladka hapka, отчитам се и черпя всички с Кокоски. Правих ги днес по повод имения ден на дъщеря ми. Странно защо, но на мен за 3 яйца ми отиде към 150 г кокос, дори по-малко. И дори малко сухи станаха (може би яйцата ми са били много малки?), но са хубави все пак. Благодаря.