Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
17 Март 2010, 01:05:53

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: "Миш - маш" - продължението « назад напред »
Страници: 1 2 [3] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: "Миш - маш" - продължението  (Прочетена 6177 пъти)
« Отговор #30 -: 21 Ноември 2009, 17:26:04 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Илианка, с твоето Пиле със зеленчуци на керемида смятам да започна следващата седмица менюто си!  air_kiss
Изглежда страхотно! Поздравления!  thumbup
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #31 -: 26 Ноември 2009, 13:11:06 »
elimm
Калфа
**
Публикации: 165

Ел. поща
 hi Искам специално да благодаря за вкусните и интересни предложения. Приготвяла съм няколко ястия но все не се престрашавах да се включа със снимки и коментари. Снощи приготвих Кашкавал в гювече и се получи стахотно. Както се казва БЪРЗО ЛЕСНО ВКУСНО! Благодаря за рецептата ето и снимка

* 33415_DSC03757_123_900lo[1].jpg (72.56 KB, 400x300 - видяно 1176 пъти.)
Активен

« Отговор #32 -: 26 Ноември 2009, 13:26:27 »
rainbow
Калфа
**
Публикации: 157

Мммммммммм изглежда чудно.  thumbup
Активен

« Отговор #33 -: 26 Ноември 2009, 15:42:47 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2092

Танче, не си се похвалила или оплакала още Tongue Приготви ли пилето?

elimm, здравей! Добре си дошла! Ще се радвам да се престрашаваш по-често  Kiss
Надявам се и остналите неща да са станали сполучливи, както кашкавалът thumbup А той изглежда мнооого апетитно!
Активен

« Отговор #34 -: 30 Ноември 2009, 22:42:04 »
mistela
Помощник-готвач
Публикации: 319

smile1 Здравей Илиянка, да ти благодаря за чудесните сладки "Корекомки" - невероятно лесно и ароматно, а още по-вкусно!!!

* korekomki.jpg (80.5 KB, 800x600 - видяно 28 пъти.)
Активен
« Отговор #35 -: 01 Декември 2009, 13:04:42 »
ilrai
Гурман

Еее, много ме радваш, mistela! Да ви е сладко!!! air_kiss
Активен

« Отговор #36 -: 08 Декември 2009, 21:08:38 »
ilrai
Гурман

Торта с малиново желе

6 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

2 с.л. какао

За крема:

200 мл течна сметана

2 с.л. захар

1 ванилия

За желето:

1 бурканче малинов конфитюр

2 с.л. желатин

Белтъците и жълтъците се разделят. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Отделно се разбиват жълтъците със захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като се разбърква добре. Внимателно се добавя брашното и какаото. Разбърква се и се изсипва в намаслена и набрашнена форма за торта или правоъгълна тава. Пече се в предварително загрята фурна. Блатът се оставя да изстине добре и се разрязва на три (може да го разрежете и на две).

Кремът се приготвя, като сметаната се разбие със захарта и ванилията и към нея се прибавят 2-3 с.л. от конфитюра. Първият блат се поставя във формата за торта или в тавата, в която е печен. Намазва се със сметаната. Поставя се втория блат, който също се намазва. Поставя се третият блат. Върху него се изсипва малиновото желе, което се приготвя по следния начин:

Желатинът се накисва в студена вода, докато стегне. Разтопява се на водна баня, като се внимава да не завира. Изсипва се при конфитюра и се разбърква добре.

Малиновата смес се изсипва най - отгоре и тортата се прибира в хладилник поне за два часа, докато стегне желето. След това може да се разреже като пасти или да се извади от формата за торта и да се украси.

* Picture 210.jpg (77.73 KB, 448x336 - видяно 28 пъти.)
« Последна редакция: 11 Декември 2009, 17:30:00 от ilrai » Активен

« Отговор #37 -: 09 Декември 2009, 10:15:39 »
peps
Чирак
*
Публикации: 46

Здравей, Ilrai !
Идвам на гости в страхотната ти тема с Пиле с кисело мляко и сусам. Направих го като теб с долни бутчета - и стана суууупер! Само нямах сусам, но и без него стана много вкусно. Благодаря за рецептата - ще се повтори. Grin

* бутчета.JPG (102.52 KB, 640x480 - видяно 26 пъти.)
Активен
« Отговор #38 -: 10 Декември 2009, 13:53:01 »
ilrai
Гурман

Здравей, peps!

Много апетитно ти изглеждат бутчетата Smiley Дори и без сусам. Благодаря за доверието!
Активен

« Отговор #39 -: 11 Декември 2009, 15:12:59 »
peps
Чирак
*

Ilrai, здравей отново! Много ми допада Тортата с малиново желе - изглежда много лесна за приготвяне. Само имам един въпрос - колко са яйцата в рецептата? Четох, четох, но не ги видях. Благодаря ти предварително за отговора, ще пробвам тортичката. smile1
Активен
« Отговор #40 -: 11 Декември 2009, 15:26:48 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2636

Ел. поща

peps, яйцата са 6 броя. Можеш да видиш рецептата и в блога на Илианка. Дано съм ти била полезна  smile1
Активен

« Отговор #41 -: 11 Декември 2009, 16:06:58 »
peps
Чирак
*

Пеполина, благодаря за бързия отговор  air_kiss. Не се бях сетила да погледна там.  smile1
Активен
« Отговор #42 -: 11 Декември 2009, 17:31:15 »
ilrai
Гурман

Поправих се, Пепс innocent Виновна съм Tongue

Пепи, благодаря, че се включи Kiss
Активен

« Отговор #43 -: 05 Март 2010, 11:56:27 »
ilrai
Гурман

Ябълков щрудел с домашна юфка

200 г домашна юфка
4 яйца
3 средни ябълки
1 ч.ч. счукани орехи
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
70 г краве масло
1 ванилия
1 ч.ч. прясно мляко
6 с.л. кафява захар

Ябълките се почистват и се настъргват. Три от яйцата се разбиват със захарта. Не е нужно да използвате миксер. Разбийте ги леко с тел. Към тях се прибавят киселото мляко, смесено със содата, ябълките, орехите, канелата и ванилията. Всичко се разбърква добре. Дъното и стените на тавичка се намазват с краве масло. 2/3 от юфката се слага на дъното на тавата. Върху нея се изсипва ябълковата смес. Покрива се с останалата юфка. Отгоре се подреждат парченца масло. Слага се да се пече. Останалото яйце се разбива и се смесва с прясното мляко. Когато юфката се зачерви, се изважда от фурната и се залива с приготвената смес равномерно. Отгоре се поръсва с кафявата захар. Ако нямате кафява захар, използвайте обикновена. Връща се във фурната и се допича.

Прекрасен десерт с хрупкава захарна коричка Smiley

Активен

Страници: 1 2 [3] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: "Миш - маш" - продължението « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio