Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 955063 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Добре дошли в новата тема 
Радвам се, че сте избрали да бъдете с моята кухня   :hi:


Тук е Първата част ако на някой му е интересно, а каталога с рецепти - малко по-надолу   :smile1:





 :exclaim: - Рецепта с коментар
 :icon_idea: - Рецепта с фотография



Салати и предястия


Атанасова салата :icon_idea:
Гръцка салата :icon_idea:
Дип/пастет от маслини и топено сирене :icon_idea:
"Закуска" от патладжани :icon_idea:
Канапета с риба :icon_idea:
Кашкавалени рулца :icon_idea:
Кошнички от кашкавал с фарфале и скариди :icon_idea:
Кьопоолу  :icon_idea:
Липтауер (Liptauer) :icon_idea:
Мус от гъби в яйца :icon_idea:
Мъжка салата :icon_idea:
Пастет от маслини и сирене :icon_idea:
Пастет от патладжани и яйца :icon_idea:
Предястие "Грозд" :icon_idea:
Пликчета от патладжани с моцарела и ядки :icon_idea:
Предястие с патладжани (топчици) :icon_idea:
Пълнени картофи в бутертесто :icon_idea:
Пълнени краставици :icon_idea:
Пълнени домати - ШмерКЕЗЕ(Schmerkaese) :icon_idea:
Пълнен лук :icon_idea:
Пълнени фурми със сирене :icon_idea:
Розички от картофи - стъпка по стъпка :icon_idea:
Рулца от кашкавал :icon_idea:
Салата "Boss" :icon_idea:
Салата "Гнездо" :icon_idea:
Салата "Монте Кристо" :icon_idea:
Салата от печена бамя :icon_idea:
Салата от яйца и пастърма :icon_idea:
Салата "Ропотамо" :icon_idea:
Салата с риба и ориз :icon_idea:
Салата с риба и печени чушки :icon_idea:
Салата "Четири сезона" :icon_idea:
Салата-торта :icon_idea:
Стъргана салата (въздушна) :icon_idea:
Терин от патладжани :icon_idea:
Терин със сирена и яйца:icon_idea:
Топчета с круши и сирена :icon_idea:
Червена трушия от зеле :icon_idea:
Шишарки от картофи :icon_idea:
Яйца Фаберже
:icon_idea:





Мариновани и консервирани


Апетитка с чорбаджийски чушки :icon_idea:
Кетчуп :icon_idea:
Мариновани бейби-лукчета :icon_idea:
Мариновани гъби :icon_idea:
Маринован патладжан :icon_idea:
Маринования патладжан на Карина :icon_idea:
Мариновани сирена :icon_idea:
Мариновани чушки (камби) :icon_idea:
Сладко от дюли
Сладко от ябълки :icon_idea:
Туршия от зелени домати
Трушия от карфиол и моркови :icon_idea:
Универсална зеленчукова подправка :icon_idea:





Основни ястия с месо - агнешко, птиче, свинско, телешко и заешко



Агнешка яхния с бакла
Агнешко задушено на клечки
Агнешко магданозлия :icon_idea:
Агнешко печено  с пикантен сос :icon_idea:
Агнешко печено със спанак (лапад) :icon_idea:
Агнешко по ловджийски :icon_idea:
Агнешко с винен сос :icon_idea:
Агнешко с манатарки :icon_idea:
Ароматно свинско филе в сладко кисел сос :icon_idea:
Бейби картофки с гъби, филе/шунка и кашкавал :icon_idea:
Болярски кюфтета :icon_idea:
Бурания :icon_idea:
Ветрило от филе :icon_idea:
Вретено
Вълчи семки (или кюфтета с домати някакви) :icon_idea:
Глиган по ловджийски :icon_idea:
Заек капама :icon_idea:     
Заек с вино и горчица
Запеканка от патладжани с кайма и топено сирене :icon_idea:
Запеканка с картофи и тиква :icon_idea:
Запеканка с картофи, праз и наденица :icon_idea:
Калцоне с пилешка кавърма :icon_idea:
Кавърма от пиле в омлет  :exclaim:  :icon_idea:
Канибалски медальон от патладжани :icon_idea:
Кордон блю :icon_idea:
Вариации на тема "Кордон блю" :icon_idea:
Картофено руло с шунка и гъби :icon_idea:
Кебап от агнешко месо :icon_idea:
Кошнички от колбаси :icon_idea:
Кошнички с пикантни пилешки хапки  и зеленчуци :icon_idea:
Крилца в медно-горчичен сос :icon_idea:
Курбан :icon_idea:
Кюстендилска кавърма :icon_idea:
Кюфтета с доматен сос
Лучник с кайма :icon_idea:
Механджийска пърженица :icon_idea:
Мусака :icon_idea:
Неврозни кюфтенца с наденица и зеленчуци в сладко-кисел сос :icon_idea:
Оссо Буко :icon_idea:
Палачинки с пилешко :icon_idea:
Панирани телешки пържоли
Паприковани пилешки крилца :icon_idea:
Пастърма :icon_idea:
Пача /саздърма/ :icon_idea:
Печен заек в сос :icon_idea:
Печени пилешки бутчета с орехи  :icon_idea:
Печени свински ребра с лимон и подправки :icon_idea:
Печено агнешко с бира :icon_idea:
Печено пиле с лимони :icon_idea:
Пикантно пиле
Пиле а*ла Галерия :icon_idea:
Пиле в гърне :icon_idea:
Пиле в чеснов доматен сос :icon_idea:
Пиле Маранго :icon_idea:
Пиле сачЕ :icon_idea:
Пиле с бирен сос и запечени домати :icon_idea:
Пиле с кока-кола и кафе :icon_idea:
Пиле със сирена в точена кора :icon_idea:
Пиле с ябълки, лимон и мед :icon_idea:
Пиле със сладко-кисел сос
Пиле-фрикасе :icon_idea:
Пиле "Челамичка" :icon_idea:
Пилешка кавърма :icon_idea:
Пилешка кавърма в омлет :icon_idea:
Пилешка кълцаница :icon_idea:
Пилешки хапки с кюфтенца и зеленчуци в чили сос :icon_idea:
Пилешки хапки с меден лук и кашкавал :icon_idea:
Пилешко филе с мед и паприка :icon_idea:
Пилешко филе със сирена и патладжан в сос  :icon_idea:
Пияно пиле :icon_idea:
Плитка от свински изрезки :icon_idea:
Пълнена зелка по френски :icon_idea:
Пълнени домати с филе/шунка и сирена :icon_idea:
Пълнен праз (канелони от праз) :icon_idea:
Пълнени кюфтета на скара  :icon_idea:
Пълнен лук с кайма :icon_idea:
Пънчета от тиквички (Пълнени тиквички/патладжани) :icon_idea:
Пържоли в сос от смокини :icon_idea:
Пържоли "Зингара" :icon_idea:
Пържоли с лук  и лимон :icon_idea:
Пържоли с чесън :icon_idea:
Рагу със зеленчуци :icon_idea:
Ред хот порк омлет (или люти свински хапки в омлет)  :icon_idea:  :smile1:
Руло „Стефани” :icon_idea:   
Русенско варено
Сарми с лозов/зелев лист :icon_idea:
Свинска пържола под шуба :icon_idea:
Свинско месо пържено с патладжани :icon_idea:
Станимашки сарми :icon_idea:
Сусамови кюфтенца в патладжанен гювеч :icon_idea:
Сърчица/Очички от кремвирши  :icon_idea:
Тарталети от пилешко месо :icon_idea:
Телешка яхния с картофи :icon_idea:
Телешки хапки с меден лук и кашкавал :icon_idea:
Телешко варено :icon_idea:
Телешко пикантно с грах и картофи :icon_idea:
Телешко с гъби в сладко-кисел сос :icon_idea:
Телешко със сос от кафе и сотирани зеленчуци :icon_idea:
Филе – свинско, телешко, пилешко – с горчица и пушено сирене :icon_idea:
Фрикасе с колбас и гъби :icon_idea:
Хрупкави банички с кайма и кашкавал :icon_idea:
Хрупкави пилешки филета с кокос :icon_idea:
Червейчета :icon_idea:   
Чирпански наденички :icon_idea:
Шницели  :icon_idea:
Шницел по виенски :icon_idea:
Яхния от пиле с картофи и бамя  :icon_idea:




Ястия със субпродукти


Бахур   :icon_idea: :smile1:
Дроб с чесън и лимон :icon_idea:
Задушен дроб с чесън, лук и вино :icon_idea:
Пастърма от сърца :icon_idea:
Мус (пастет) от птичи дробчета :icon_idea:
Пастет :icon_idea:
Пилешки дробчета с чили сос :icon_idea:
Pork ears /или печени свински уши/ :icon_idea:






Ястия с риба


Ароматна Скумрия фрикасе :icon_idea:
Калмари, октоподи и миди със зеленчуци :icon_idea:
Морски хапки в лют сладко-кисел сос :icon_idea:
Пълнен шаран с домати и подправки :icon_idea:
Риба "Орли" в тесто :icon_idea:
Скумрия „Ропотамо” :icon_idea:
Шишчета от риба :icon_idea:





Основни вегетариански ястия



Бейби-картофки ( пикантни картофки)  :icon_idea:
Боб с ориз плакия :icon_idea:
Ветрило от патладжани :icon_idea:
Доматена манджа :icon_idea:  :smile1:
Задушени тиквички
Имамбаялдъ :icon_idea:
Кюфтета от грах :icon_idea:
Кюфтета от магданоз :icon_idea:
Кюфтета от тиквички
Миш-маш в микровълнова :icon_idea:
Огретен :icon_idea:
Омлет :icon_idea:
Ориз със сушени гъби и зеленчуци :icon_idea:
Ориз с гъби, зеленчуци и яйца :icon_idea:
Патладжани/тиквички бюрек :icon_idea:
Печено сирене в лозов лист :icon_idea:
Тиквички бюрек на фурна :icon_idea:
Тиквички със сирене и орехи :icon_idea:
Хрупкава кашкавалена палачинка :icon_idea:
Хрупкавите картофки на Карина :icon_idea:
Яйца по панагюрски - стъпка по стъпка :icon_idea:
Яйца със сос от синьо и топено сирене :icon_idea:





Супи и сосове


Винегрети
Зеленчукова крем-супа с  гъби :icon_idea:
Зеленчукова супа с лобода :icon_idea:
Майонеза :icon_idea:
Млечна (лека) майонеза
Рибена супа по моряшки :icon_idea:
"Сос Беарнез"
Сладко кисел сос
Супа от агнешки дреболии :icon_idea:
Супа пиле :icon_idea:
Френска лучена супа :icon_idea:
Шкембе-чорба :icon_idea:






Тестени изделия и закуски

Баница на розички :icon_idea:
Банички със сирене :icon_idea:
Бутерки със спанак и сирене :icon_idea:
Гевреци :icon_idea:
Зелник (баница с праз)  :icon_idea:
Катми :icon_idea:
Катми с плънка :icon_idea:
Кифлички Калцоне-кифли с мармалад - стъпка по стъпка :icon_idea:  :exclaim:
Козуначено руло :icon_idea:
Кренвиршки :icon_idea:
Калцоне с пилешка кавърма :icon_idea:
Лучник с кайма :icon_idea:
Мекици; Мекици със сирене :icon_idea:
Многолистен хляб с подправки :icon_idea:
Мързеливи чебуреки (панирани филии с кайма) :icon_idea:
Надупена баница :icon_idea:
 Палачинки с пилешко :icon_idea:
Парена пица (гарнирана пита от парено тесто) :icon_idea:
Питка с мед :icon_idea:
Питки с моцарела и овесени ядки :icon_idea:
Питки с пълнеж :icon_idea:
Пица :icon_idea:  :smile1:  :smile1: :smile1: :smile1:
Пурички със сирене и кашкавал :icon_idea:
Фокача с минерална вода :icon_idea:
Фурнаджийска питка :icon_idea:
Хрупкави банички с кайма и кашкавал :icon_idea:
Хрупкави пурички със сирене и спанак
:icon_idea:



Кексове, сладкиши, десерти, сладки и соленки  :smile1:


Бананови вързопчета :icon_idea:
Банички със шоколад :icon_idea:
Бишкоти "Савоярди" :icon_idea:
Бонбони "Пияни вишни" :icon_idea:
Витошки :icon_idea:
Жадна монахиня
Захаросан сладкиш с плодове :icon_idea:
Изварено-лимонов крем с хрупкаво мюсли :icon_idea:
Калии/ушички :icon_idea:
Калмари :icon_idea:
Карамелизирани пържени банани  :icon_idea:
Карамелизирани ябълки :icon_idea:
Кашкавалени пръчици :icon_idea:
Кекс Вулкан :icon_idea:
Кекс с грис и сухи плодове :icon_idea:
Кекс с нектарини и шоколад :icon_idea:
Кекс със шоколад и сини сливи :icon_idea:
Кокосови пурички с локум :icon_idea:
Крекери с ленено семе :icon_idea:
Крекери със сирена и семена :icon_idea:
Курабии :icon_idea:
Лимонов кекс с нектарини :icon_idea:
Лимонов кекс с ябълки и шоколад :icon_idea:
Локумки :icon_idea:
Локумки с мая :icon_idea:
Масленките на мама :icon_idea:
Меден линцер :icon_idea:
Медени ореховки
Медени сърчица с шоколад :icon_idea:
Медово-морковени мъфини (Honey Carrot Muffins) :icon_idea:
Млечно-маслен крем
Орехови "сандвичи" с ягоди и кайсии :icon_idea:
Ореховки Жужу :icon_idea:
Ореховки :icon_idea:
Панирани ябълки в тесто :icon_idea:
Пирожные "Картошка" (Шоколадови топчета) :icon_idea:
Понички *Жоро* със шоколад :icon_idea:
Понички с извара :icon_idea:
Прасковки :icon_idea:
Пурички :icon_idea:
Сладки Шприц :icon_idea:
Сладкиш "Шоколадова фантазия" :icon_idea:
Сладкиш с праскови и канела :icon_idea:
Сладоледено "Тирамису" :icon_idea:
Сметанова торта :icon_idea:
Солени бисквити със сусам и подправки  :icon_idea:
Соленки :icon_idea:
Соленки с масло :icon_idea:
Студентски пурички :icon_idea:
Сусамки :icon_idea:
Сълзици от многолистно тесто :icon_idea:
Тартинки с ягоди :icon_idea:
Толумбички (и бине-суфле, и еклери) :icon_idea:
Торта "Гараш" :icon_idea:
Хрупкаво мюсли с плодове :icon_idea:
Шоколадов банан на клечка :icon_idea:
Шоколадов  кекс (Chocolate Mud Cake) :icon_idea:
Шоколадов наполеон :icon_idea:
Шоколадови бонбони "Меден гриляж" :icon_idea: :exclaim:
Шоколадови вързопчета с праскови :icon_idea:
Шоколадови топчета (бонбони) :icon_idea:
Шоколадови тръбички :icon_idea:
Шоколадови хапки :icon_idea:
Шоколадово-сметанова  торта :icon_idea:
Щрудел-бюрек с ябълки :icon_idea:
Ябълкови мини-щрудели :icon_idea:
Ягодови кошнички :icon_idea:





Домашни напитки


Ароматен малинов оцет

Боза

Домашен ябълков оцет

Тути-фрути (ликьор) :icon_idea:

Натурален Гроздов сок




Други домашни продукти  :smile1:


Стафиди

Мед от глухарче/радика

Домашен кашкавал

Рачел от тиква :icon_idea:

Сладко от смокини :icon_idea:



Приятен апетит   :smile1:
« Последна редакция: 29 Август 2013, 12:16:20 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Ориз с гъби, зеленчуци и яйца
« Отговор #1 -: 05 Ноември 2006, 17:13:19 »
Ориз с гъби, зеленчуци и яйца

много бързо  ядене, подходящо както самостоятелно, така и за гарнитура на месоядни  ;)


Продукти за 3 порции:


180гр ориз (за предпочитане дългозърнест)
200гр зеленчуци - морков, грах, чушка, краставичка
100гр гъби
100мл олио
щипка черен пипер
щипка джинджифил

2 яйца


Ориза се мие на течаща вода, докато започне да изтича бистра под него.
Сипва се във вряла вода в съотношение 1 : 5-6 - ориз -вода
През това време в тиган с дебело дъно се задушават нарязаните на дребно зеленчуци и гъби ( за около 10-15мин.)
Готовият вече ориз се прецежда, изсипва се при зеленчуците и се прибавят подправките.
Обърква се всичко.
Прибавят се разбитите яйца, като се сипват в цедка над тигана - за не се получават големи парчета яйца и се бърка, докато се стегнат.




« Последна редакция: 05 Ноември 2006, 17:31:40 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Соленки
« Отговор #2 -: 05 Ноември 2006, 17:28:39 »
Соленки



Продукти:

1 яйце
350гр кисело мляко
2 пак амониев бикарбонат (амонячна сода - 20гр)
125гр масло
125гр мас
1 с л сол
брашно около 900 гр, но се преценя на място - тестото трябва да е твърдо.


За намазване и поръсване:
1 яйце
150 гр сирене или кашкавал, или смесено
червен пипер, чубрица, мак


Маста и маслото се разтопяват.
Амониевия бикарбонат се гаси в киселото мляко.
Яйцето се разбива.
Всички продукти се омесват, колкото да се събере на топка тестото.
Точи се кора, дебела  5мм.
Намазва се с разбитото яйце.
Настъргва се сирене/кашкавал и поръсва с подправките.
Реже се на форми по желание - тези са на пръчки, друг път за по-бързо правя на ромбове.
Поставят се в намаслена хартия в тавата.
Фурната през това време е загряла на 200*
Пекат се за около 10-12 мин (до леко порозовяване)


***Време на приготвяне - около 40-50мин.
От тази доза излизат 3 големи тави  :)



Приятен апетит  :)

« Последна редакция: 28 Март 2010, 17:30:20 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #3 -: 06 Ноември 2006, 17:51:52 »
Пепи тези Сусамки станаха чудни  :P , но докато декорираната чиния / с най-добре изрязаните сусамки / си чакаше реда за снимка , някой беше се завъртял покрай въпросната чиния и ги беше наръбал , та затова малко ги поорязох   :flower: , но все пак наистина са мекички , не са твърди , зъби не се чупят  :yahoo: :yahoo: и вкусни  ;).Мерси за  :vertag:
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Тарама-хайвер
« Отговор #4 -: 07 Ноември 2006, 15:07:40 »
Гери,  кой ти гледа чинията как е декорирана  ;D Важно е, че са харесали на човечетата  :), радвам се за което  :flower:

едно предложение за  Тарама-хайвер

3 с л узрял хайвер
250мл олио
сока на половин лимон
1 средна глава лук - настърган
средите на 3 филии заводски хляб - накиснати във вода, след това хубаво изстискани
щипка черен пипер.

Всичко се поставя в дълбока купа.
Пасира се и когато започне да се стяга  се прибавят 1-2 лъжици вряла вода или вряло прясно мляко на капки. Това сгъстява хайвера.
На вкус е по-скоро е като пастет - не мирише много на риба, лука е достатъчно ароматен.
По желание - скилидка чесън  :smile1:

« Последна редакция: 30 Октомври 2010, 20:03:13 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Кюфтета от магданоз
« Отговор #5 -: 08 Ноември 2006, 13:37:09 »
Кюфтета от магданоз   - 




много бързи и лесни, но лично у нас са тачени само от главата на семейството  :smile1:


Продукти:

1 яйце
2 с л кис.мляко с 1 каф. л. сода за хляб
3 връзки магданоз
2 малки сварени картофа
100-150 гр настъргано сирене

галета за паниране
олио за пържене
2 яйца за паниране




Приготвяне:
Магданозът се нарязва на ситно и се разбърква с останалите продукти до получаване на хомогенна смес.
Ако не е стегнато като за кюфтета - се прибавят 1-2 лъж. брашно.

Вариант 1 (топчетата) Правят се топчета колкото орех, овалват се последователно в: разбити яйца, брашно, пак разбити яйца,  пак галета.
Оставят се в хладилник за 15 мин. да стегнат.
Пържат се в много олио или фритюрник до златисто.

Вариант 2: С мокри ръце се взема по лъжица от сместа, оформя се на топка, сплесква с ръце и овалва в смес от брашно и галета.
Потапя се в разбити (с вилица) белтъци и се пържи от двете страни до зачервяване.


Магданозени кюфтета може да похапнете  със зелена салата или млечно-чеснов сос

Долните са вариант 1  :smile1:

« Последна редакция: 30 Март 2014, 18:51:24 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Шницел по виенски
« Отговор #6 -: 09 Ноември 2006, 02:34:03 »
Шницел по виенски


Необходими продукти

пържоли от филето (бонфилето) на телето - трябва да са големички - поне 150-200-гр. всяка
за150гр. брашно, 6 яйца и 150гр галета
равни части олио и масло за пържене


Приготвяне:

Пържолите трябва да са тънко отрязани - напреки на филето с дебелина 6-мм.
Месото се измива на течаща вода и се изцежда.
Начукват се пържолите - до дебелина 3-4мм и се подправят на вкус с подправки (по принцип сол и черен пипер, аз добавям и кимион)
Пържолите се овалват в брашното.
Потапя се в разбитите яйца, така че навсякъде да се покрие с  тях.
След това в галетата - без да се притискат пържолите  за да остане панировката пухкава
Пържи се в поне 1 см олио-масло - смесено 50/50 - до златисто
След като са готови  и от втората страна се поставя въхру тях късче масло - на върха на ножа и се вадят на кухненска хартия/салфетки, да попият мазнината
По принцип се поднасят се с пържени картофи (или варени), но може да си ги хапнете с каквато гарнитура искате :)


ПП: Шницелите мога да се приготвят от свинско, или дивечово месо. Е, няма да са шницели по виенски, а само шницели, но пак са много вкусни.
Тези тук са от глиган; шницелите ги правя по-малки, тъй като са по-лесни за паниране  :smile1:

« Последна редакция: 16 Януари 2014, 12:50:13 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #7 -: 09 Ноември 2006, 12:29:25 »
Пепи, направих снощи кюфтенцата от магданоз :sigh: , много ми харесаха!!! ;) Аз първо сварих 3 картофа и оттам действах на око, обаче магданоза ми беше по - малко (колкото имаше в "градината" ;D ) и понеже яйцето ми беше бая XX...та сложих само 1 с.л. мляко...Извинявай, че се отчитам без фото :-X Благодаря за рецептата!!! :air_kiss:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #8 -: 09 Ноември 2006, 13:10:47 »
Мари, кушайте на здоровье  ;) както се казва - щом ги 'аресваш  :) Лично аз за нищо не света не бих ги опитала, но съпружето много го обича този треволяк.

За Мивис:  мързеливото Руло Стефани го дописах в поста на рецептата.

« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 07:10:01 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Мъжка салата......
« Отговор #9 -: 09 Ноември 2006, 22:02:33 »
любима на съпружето, до ден днешен неопитана от мен  :innocent:, казва че е вкусотия, не че ще ме убеди да пробвам, но ще продължа да му правя - отнема 5-6 мин


Мъжка салата


Една голяяяяяма връзка магданоз
2-3 скилидки чесън
2-3 лъж. зехтин
3 пълни супени лъжици цедено мляко
50гр сирене
черен пипер


Магданоза се нарязва съвсем ситно.
Сиренето намачква, чесъна счуква и всичко се обърква до хомогенна смес.

Ами  това е   :smile1: На любителите на магданоза - добър апетит   :exclaim:


« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 07:11:37 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

zoia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 157
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #10 -: 09 Ноември 2006, 23:48:39 »
ИИИИ, Пепи пак хитринка с това Руло Стефани  :clapping: То и без това в тая форма за кекс вече какво ли не правя, и рулцето ще го врътна да знаеш  ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Салата "Четири сезона"
« Отговор #11 -: 10 Ноември 2006, 14:25:10 »
zoia, няма да съжаляваш - по лесно и бързо е от навиването с фолиото  ;D



Салата "Четири сезона"


приготвянето е на принципа "от всичко и по много"




На кръст през средата на чинията се поставят две дълги ивици краставица:  за да могат да се задържат през средата и на двете се прави по един разрез, който е до половината на ивицата краставица.
Долната се поставя с този отвор нагоре, а горната - с отвора надолу и така се задържат прави.
След това - в четирите отвора се поставят различни салати - зимни, пролетни, летни  -и това е всъщност името на салатата.
Аз обикновено слагам:
млечна, картофена, зеле, домати;
млечна, руска, марули, домати, лук
Всъщност всичко става - може и хайвер някакъв, според наличностите на хладилника  :)

Приятен апетит  :)

« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 07:14:23 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Биби

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 44
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #12 -: 10 Ноември 2006, 16:28:58 »
Пепи, тая мъжка салата как хубаво изглежа, направо да му се дояде на човек, пък аз не обичам много магданоз. Обаче ще направя на тате като им отидем на гости /или те на нас/ - той много ще я уважи ;)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #13 -: 10 Ноември 2006, 16:58:36 »
Биби, тя по принцип е "по-идейна" когато е с 2 топки  ;), ама щом е за тате ти - недей с 2  :-[.

А колкото и хубаво да изглежда на такива анти-фенове като мен на магданоза няма да им се дояде  :swoon:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пиле в гърне
« Отговор #14 -: 14 Ноември 2006, 23:20:25 »
Изключително мързелива манджа

Пиле в гърне

количеството е за 5-6 порции




малко е поизпразнено гърнето, но първо  вечеряме, пък тогава снимаме



Продукти:

1 пиле – около 1.3-1.5кг (или бутчета)
600гр. картофи
500гр домати от консерва (или 5 лъж. доматено пюре)
1 голяма месеста чушка
1 люта чушка
2 глави лук
1 малък патладжан
5-6 бр бамя (при наличност)
60-70мл олио
200мл вода
100мл вино
1 ч.л. червен пипер
1 к.л. черен пипер
Магданоз
2-3 даф.листа

1-2 с л царевично нишесте




***KNOW HOW: Винаги, когато ще готвя месо, аз го „бланширам” във вода, която го покрива 2/3 плюс добавени 2-3 лъжици оцет. Така освен, че няма нужда от припенване после, месото си запазва и сочността.


Първо приготвям  месото по този начин.
След това го вадя, изцеждам и нареждам в гърнето.
Зеленчуците нарязвам на едро.
Поставям в гърнето заедно с всички останали продукти без магданоза, дафиновия лист и нишестето.
Запечатвам гърнето с тесто и забравям във фурната за час и половина, като половиния час е на висока мощност, за да може да заври, след което намалявам фурната до 180*.
Отварям гърнето (месото обикновено е омекнало, освен ако не е домашно пиле (пиле, не бройлер), добавям даф.лист и магданоза, нишестето размито в 3-4 л вода и пак връщам, но без капака във фурната за 10 мин.

Мързеливо, лесно и вкусно  :)

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Онлайн казино от jeneta
[Днес в 10:17:07]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]