Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 955113 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Захаросан сладкиш с плодове
« Отговор #270 -: 19 Февруари 2008, 15:06:59 »
Захаросан сладкиш с плодове


не е захаросан, децата така го кръстиха - приличал им на......







Продукти:

2 яйца
1 ч.ч. захар 
2/3 ч ч олио
2/3 ч ч прясно мляко
1 бакпулвер (10г)
2 ч ч брашно

2 ч ч плодове от компот - ползвах по 1 вишни и кайсии

40-50гр масло на стайна температура
3 с л захар
3 с л брашно

пудра захар за поръсване



Приготвяне:


* Плодовете се поставят в гевгир да се изцедят
* Разбиват се олиото и захарта
* Разбиват се яйцата и прясното мляко с бакпулвера.
* Смесват се двете части и прибавя брашното.
* След като се разбърка добре се изсипва в намазнена тава/форма за печене (около d 24-26см)
* Маслото, захарта и брашното се трият с ръце,  докато станат на трохи.
* Плодовете се нареждат върху изсипаната смес (ако са още много мокри - се поръсват с 2-3 л. нишесте, овалват и изтърсват от него)
* Върху плодовете се поръсват трохите.
* Пече се в предварително загрята фурна на 180-190* до порозовяване (или проба с клечката)
* Още топъл сладкишът се поръсва с пудра захар


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Ред хот порк омлет
« Отговор #271 -: 19 Февруари 2008, 20:00:05 »
Ред хот порк омлет

или казано на нашенски - люти свински  хапки със зеленчуци в омлет
  :smile1:







Продукти за 4 порции:

около 1,20 кг свинско нетлъсто месо без кост (или филе)


за маринатата:

250 мл бира
50 мл твърд алкохол
50 мл соев сос
1 ч л кимион
1 ч л зърна карамфил

за омлетите:

7-8 яйца
3-4 с л прясно или кисело мляко
3-4  с л брашно
мазнина за пърженето им

зеленчуците:

4-5 средни картофа
3-4 моркова
250 гр грах
1 ч л лют червен пипер
3-4 с л мазнина
100 мл топла вода
100 мл кетчуп (или доматен сок + 1 с л захар и 2 с л  оцет)


Приготвяне:

* Месото се нарязва на дребни хапки, поставя в продуктите за марината и затваря с фолио съда.
* Прибира се в хладилник за около час (или колкото време има - колкото е повече, толкова по-добре)
* През това време се приготвяте омлетите
* Разбиват се всички съставки за тях, подбира се тиган с по-широко дъно и налива по 2-3 л. от сместа, като се разстила хубаво по дъното - трябва да са съвсем тънки, за да са лесни за завиване и оформяне.
* Готови са за по около 1 мин.
* След като се извади готовия омлет се поставя в чиния и завива с кърпа, за да омекне.

* Изважда се месото от маринатата, измива обилно на течаща вода и изсипва в тенджерата
* Половината от марината се прецежда и добавя към месото.
* Задушава се на тих огън за около час - до омекване на месото.
* Отваря се  и добавя водата, олиото, лютия пипер, дребно нарязаните картофи, моркови, грах
* Оставя се така отворено до омекване на картофите и извиране на соса
* Накрая се прибавя кетчупа и обърква
* Сревира се в омлетите - по 3-4 лъжици в един, в зависимост от лъжиците пък - по един или два на порция  :innocent:  - нагънати на фунии, на чашки, на листенца - въпрос на въображение и сервира с чаша червено вино на стайна температура  :smile1:


*** Всички мерки са приблизителни!
*** Може да се прибавят и гъби!



Този вариант отдолу е "коко" - т.е. с пиле. Колега го назова "Гребена на петела". А дали беше петел  ::)
« Последна редакция: 22 Февруари 2008, 19:52:02 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #272 -: 19 Февруари 2008, 20:28:25 »
Pep4o този омлед ще се пробва в най скоро време.  :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #273 -: 19 Февруари 2008, 21:28:07 »
Но аз горещо препоръчвам съдържанието на омлета  ;D , защото той самият е съвсем тъничък

Надявам се да ти допадне  :smile1:

много е вкусно, а който не обича люто може да не го слага.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Питки с моцарела и овесени ядки
« Отговор #274 -: 20 Февруари 2008, 18:21:03 »
Питки с моцарела и овесени ядки




Продукти:

500 мл газирана вода
1 кубче прясна мая (42гр)
1 с л захар
1 с л сол
~ 1 кг брашно 


1 ч ч овесени ядки
по 1-2 лъж. сусам или мак за поръсване
олио за тавата и ръцете- около 3-4 л.
1 яйце за намазване


сирене  ~ 200 гр нарязано на кубчета прибл. 2х2см
кашкавал или моцарела ~ 200 гр  нарязан на кубчета прибл. 2х2см
1/2 пак масло (~60 гр)



Приготвяне:

* Маята се размива в част от водата - затоплена.
* Прибавят се захарта, солта и останалата вода
* Започва се прибавяне на брашното и осмесва (съвсем на две на три)  :smile1: докато се събере на топка
* Намазва се с 1-2 лъж. олио и завива в найлонов плик/фолио и завива с кърпа
* Оставя се да втаса - за около 1ч. на топло удвои обема
* Премесва се и се разделя на 2 топки - излизат около 18 броя питки,  2 тави по 9,  затова и ползвах половината тесто снощи, другата половина днес.
* Тази половина част от тестото се разделя на 8-9 топчета, които се сплескват с намаслени ръце.
* Поставя се по кубче от сиренето, моцарелата и парче масло и затваря кръгчето.
* Така както е - с ръбчетата нагоре се поставя  в смес от овесените ядки и семената  - в купа, притиска се, за да полепнат добре по питката
* Обръщат се обратно и поставят с ядките и семената нагоре.
* Между оформените питки се оставя поне 2 пръста разстояние.
* Намазват се с разбитото яйце и пак завиват с фолио и кърпа.
* Оставят се около 15-20 мин. на топло да втасват пак.
* Фурната се загрява на 200* и пекат до покафеняване на коричката.
* След като се извадят се поръсват леко с вода (аз ползвам един пулвелизатор от магазините за лев - много е удобно с него, пръска по малко и  равномерно ) и завиват с кърпа за 10-на минути.


***Коричката им си остава хрупкава от семената и ядките, а вътре са пухкави
***Сиренето остава почти цяло, а моцарелата е разтопена  :smile1:
« Последна редакция: 20 Февруари 2008, 20:05:01 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

FINDUS

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 523
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #275 -: 20 Февруари 2008, 19:19:30 »
pep-4o ,много благодаря за рецептата в събота ще изненадам гостите ми .Как се радвам ,че открих този сайт.Току що направих и картофените палачинки но с телешки хапки дано станат добре

pep-4o пак мерси  :smile1:

hgirl

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 584
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #276 -: 21 Февруари 2008, 13:41:52 »
Пепи, и аз благодаря за рецептата!  В събота ще ги спретна!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #277 -: 21 Февруари 2008, 22:09:58 »
А аз се надявам да ви харесат  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #278 -: 24 Февруари 2008, 21:06:15 »
Пепи, :air_kiss:

Благодаря ти за пореден път за идеята и рецептата на Мариновани сиренца
– Добавих и мед по идея на Емили – вкусно е – особено за кравето сирене. :smile1:
Естествено, не отлежаха много ;D

Благодаря ти !

Sibella

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 60
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #279 -: 24 Февруари 2008, 22:24:29 »
Пепи, поредно благодря за невероятните рецепти, този път бе ред на кошничките.Ето ги в мое изпълнение, открих си грешките и втория път ще са по красиви :smile1:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #280 -: 24 Февруари 2008, 22:34:56 »
Sibella , човек се учи от грешките си  :smile1:
а твоята "грешка" си изглежда добре  :thumbup: Дори и цветчета си има  :smile1: Радвам се, че ти харесват моите рецепти  :smile1:


Диди,  като се насипят сирената с повече подправки, май се компенсира краткостта на престоя в марината  :smile1: А представи си, колко вкусни стават ако забравиш бурканче със сирена и отвориш след месец  :swoon:

Обаче аз на Емили сиренето наистина го скрих  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

hgirl

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 584
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #281 -: 25 Февруари 2008, 14:45:32 »
Пепи, благодаря за рецептата за питките!  :air_kiss: Много се харесаха, аз смесих 50/50 бяло и типово брашно.

Galle

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 62
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #282 -: 25 Февруари 2008, 15:17:35 »
Ето ги и моите питки 2 в 1.
1.- "Питки с чесново масло"
2 - плънка ала "Специален хляб"

Сега като гледам, ще станат 3 в 1  (с различни брашна)
Страхотни сте. Благодаря.




Capricce

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 539
  • Нужни са... малко положително отношение и кураж!!!
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #283 -: 26 Февруари 2008, 15:09:10 »
   Пеп-4о ,снощи правих твоите прекрасни   Кошнички с пикантни пилешки хапки и зеленчуци  :thumbup:  Аз ги направих с 2 вида месо . Просто  големият ми син , като  си хапна снощи, беше безкрайно очарован. Той си има един лаф , за който вече бях споменала . А той е : " Мммммм, шукаритетни......" :yahoo:   Щом го каже това, значи ястието  е върхът. Стахотно е тестото.  :thumbup:  Става хрупкаво и много вкусно. Особено , когато си поеме малко и от соса,след като се напълнят ....... ммммм............. Сега очаквам малкия от училище, който снощи само се облизваше, но понеже е решил да не хапва нищо след 18 h, та сега ще чакам и неговите отзвуци . Казал ми е да му запазя, да не свършат. Между другото на мен ми излязоха 7 на брой , и никак не са малки. Пекох ги в/у чашки от крем карамел , но от тия едновремешните от алуминийй. Имам и от йенско стъкло, но ми се видяха малки .
 Отново искам да кажа:   Благодаря ти , много  :air_kiss:  Невероятна идея  :thumbup:
« Последна редакция: 26 Февруари 2008, 15:24:25 от Capricce »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #284 -: 26 Февруари 2008, 18:43:57 »
Пепи, хапваме си питчици с моцарела и сиренце с кеф  :yahoo: Както винаги при нас със теб ни сърбят ръцете да променим нещичко  :P , нейсе, важно е да е вкуснооооооо   :thumbup:


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Къде да продам колата от jeneta
[Днес в 14:57:40]


Re: Онлайн казино от jeneta
[Днес в 10:17:07]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]