Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 859991 пъти)

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #255 -: 11 Февруари 2008, 11:48:53 »
Пепи, интересен вариант на тази хубава манджица. Ще се пробва със сигурност. :smile1:

man4e

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 541
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #256 -: 11 Февруари 2008, 19:27:04 »
Пепи, благодаря ти за идеята за оформяна на солената торта. Много оригинална :thumbup:
В събота имах гости и я оформих така

snejanaL

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 79
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #257 -: 11 Февруари 2008, 19:38:43 »
Ай , красотааааааа :clapping: :clapping: :clapping:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #258 -: 11 Февруари 2008, 21:09:31 »
Манче, много хубаво изглежда  :thumbup: за вкуса не се и съмнявам  :smile1:
и както е казал Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече луканка)

Пепи, Веси щом сте месоядни - няма начин да не ви хареса  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Солени бисквити със сусам и подправки
« Отговор #259 -: 12 Февруари 2008, 00:09:51 »
Солени бисквити със сусам и подправки







Продукти:

1 яйце
100 гр кисело мляко
100 гр маргарин
100 гр масло
100 гр сирене
100 гр кашкавал
15 гр бакпулвер (1 и половина пакетче)
1 ч л самардала - сол
щипка чубрица
1 с л ситно нарязан копър
1 ч ч сусам (от 200 мл)
1 ч ч едро смлени орехи
около 600-700 гр брашно


Приготвяне:

* Разбърква се - с вилица яйцето с киселото мляко
* Прибавят се - накуп - разтопените мазнини и всички останали продукти.
* Разбъркват се с вилицата или лъжица и като се поомесят, се започва прибавянето на брашното - на 3-4 пъти.
* След третото прибавяне - започва да се отлепва от стените на съда и се омесва с ръка (вече не лепне)
* Щом стане на  топка, се разделя на 3 части и разточва на "пръчки" с дебелина около 3-4 см.
* Завиват се във свежо фолио или найлонова торба и прибират в камерата на хладилник/фризера, за около 30 мин.
* Изважда се, отвива - трябва да е почти замръзнало, реже се с остър нож на кръгове с дебелина около 3-4 мм
* Нареждат се в ненамазана тава и пекат в предварително загрята фурна на 170* - т.е. сушат, за около 15-20 мин.
* Изваждат се и нареждат на решетка да изстинат.

***Прибират се в кутия, където биха могли да издържат поне 10 дни
***Последната тава от бързане изпекох на повечко градуси и по-бързо, заради което повече имаха вкус на соленки някакви, отколкото на хрупкави бисквити.

« Последна редакция: 12 Февруари 2008, 08:28:14 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #260 -: 12 Февруари 2008, 00:33:20 »
Пепчо тези солените бисквитки може ли само с масло да се направят
Солени бисквити със сусам и подправки

1 ч ч сусам (от 2000 мл)
Пепчо вие освен ,че сте "канибали" ,май сте и великани.Какви са тези големи чаши. ;D
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #261 -: 12 Февруари 2008, 08:30:18 »
Петя, за маслото не знам, но сигурно ще станат.

а великанската мярка я оправих  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Totona

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 161
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #262 -: 15 Февруари 2008, 09:25:46 »
Пепи, искам специално да ти благодаря за рецептата за пържоли "Зингара"! Както може да се очаква, станаха много сполучливи. Промених само малко соса - вместо топено и синьо сирене, сложих пушено, защото синьото не ни е по вкуса.Домочадието беше приятно изненадано, а коментарът на сина беше:"Аууу, като в изискан ресторант!"
Още веднъж ти благодаря - не само за тази, а и за всички рецепти, които предлагаш! Държа да призная, че не е имало случай на несполучлива!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #263 -: 15 Февруари 2008, 21:42:43 »
Тотони, благодаря за признанието  :air_kiss:

И се радвам, че ви е харесала пържолата (тя съвсем пък канибалска, ама какво да се прави - някои от нас живеят, хранейки се с месо)


За утре имам специално заешко, което отлежава в марината и за което си точа зъбите от месец насам  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Печен заек в сос
« Отговор #264 -: 16 Февруари 2008, 12:47:35 »
Печен заек



Продукти:

1 заек (около 1,5 кг)

марината:

150 мл бяло вино
100 мл соев сос
50-60 мл зехтин/олио
7-8 скилидки чесън


по 1 ч.л. мащерка, риган и черен пипер
по 2 с.л. червен пипер; брашно
1 ч.л. сол (на вкус)

200 мл бира
60 гр. масло

опция - розмарин пресен. Не е аромат за всеки, много е силен.

Приготвяне:

* Заека се нарязва на порционни парчета.
* С остър нож се правят дупчици, в които се вмъкват (нарязаните на 2 или 3) скилидки чесън/шпиковат се (на парче месо - по 2бр)
* Смесват се всички съставки за маринатата  и поставят парчетата заек вътре.
* Съдът се завива с фолио, прибира на студено и оставя се да престои 24ч.  
* Всички подправки и брашното се смесват и всяко парче месо овалва в тях. Оставят се за 30 мин. да ги поемат така.
* Нареждат се парчетата месо в тавата за печене, налива се бирата и марината (ако е много-не цялото количество,  зависи колко е голяма тавата, но месото трябва да бъде наполовина в течността.

* Завива се тавата с фолио и поставя да се пече - първо на 200*, докато заври, след което намалява на 170* и пече около 1,5-2ч. - зависи от възрастта на заека
* Развива се фолиото - трябва да е останал малко  сос.
* Намазват се парчетата месо с маслото и връща да се запече във фурната до зачервяване - 200*, желателно е 2-3 пъти с лъжица да се залее месото от соса. Готово е за около 15-20 мин.




« Последна редакция: 10 Юли 2011, 11:03:04 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #265 -: 17 Февруари 2008, 11:23:17 »
Пепи,направих ги.То твоите ако са панерчета,моите кошнички с пикантни пилешки/при мен свински/ хапки са  ПАНЕРИ.Много вкусни,само това мога да кажа.Аз направих и капачета.Още миналата година при Ив.Звездев едно момче прави Добруджанска каварма в тестени гювечета и направи и капачета.Аз много се впечатлих,но така си остана на рецепта,докато не видях твоите кошнички
ГОЛЯМО  :thankyou:
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Рибена супа
« Отговор #266 -: 17 Февруари 2008, 11:31:15 »
Рибена супа по моряшки

не знам колко е моряшка супата, но я знам от един хазяин на морето, който работеше в тамошния "Винпром"  :innocent:




Продукти:

500 гр рибно филе (или риба )  
1 малка глава лук
корени за супа - аз ползвам  1 с.л. моята универсална подправка
2-3 моркова
60-80 мл олио
1 филия стар хляб (или препечена)
1 лимон
1 дафинов лист
1 к л  червен лют пипер (или  суха люта чушка ) - по желание
2-3 с.л. ориз или 1 топка  фиде
200 мл бяло вино

1 каф.ч. кисело мляко
1 ч л сух дивесил (лющян) или стрък пресен

*** добре е да има 1 рибешка глава  :smile1:
***вместо подправката в супата може да се сложи  сол и 2-3 лъж. от други зеленчуци, ситно нарязани


Приготвяне:

* Рибното филе/рибата,  корените за супа (подправката), срязания на 4 лимон, начупената люта чушка   се слагат в студена вода - 1,5л.  и варят около 10  мин.
* Изважда се филето и се нарязва/начупва на дребно.  Ако е риба се обезкостява.  
* В отделен тиган нарязаните на дребно моркови и глава лук  се задушават в мазнината  - за 2-3 мин., средата на филията се стрива с ръце (или в блендер), прибавя в тигана и залива с чаша от бульона.
* Щом клокне се връщат в тенджерата, заедно с рибата, виното, ориза, дивесила и дафиновия лист.
* Оставя се да къкри  още 10-15 мин.
* Киселото мляко се разбива, прибавя му се по малко от бульона - горе-долу толкова, колкото е млякото и се връща обратно в супата.
* Отдръпва се от котлона и се затваря с капак да се задуши още 5-6 мин.



*** А по съвет на Жоро използвах три вида  риба - скумрия, хек и мерлуза.

« Последна редакция: 04 Ноември 2010, 13:02:49 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Svetlana P

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 727
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #267 -: 17 Февруари 2008, 11:33:13 »
Пеп-4о, благодаря много за страхотните рецепти :thumbup:. Вчера изненадах гостите си със Салата-торта и Пържоли "Зингара". Ето как се получиха при мен.




pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #268 -: 17 Февруари 2008, 13:03:27 »
Радост, Светлана, радвам се, че ви са допаднали тези изключително нездравословни/ама пък вкусни  :innocent:  рецепти, много тачени в къщи  :smile1:

И изглеждат много хубаво  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Печено агнешко с бира
« Отговор #269 -: 18 Февруари 2008, 19:59:19 »
Печено агнешко с бира





Продукти:

агнешко бутче 1 - 1,5 кг

500 мл бира
50 мл твърд алкохол
черен пипер
щипка кимион
щипка джоджен
щипка чубрица
щипка майорана (бял риган)

1 к л  лют червен пипер
2-3 с.л. олио/зехтин
сол на вкус (този път сложих самардала, когато слагах да се пече)

3 с л сусам за поръсване

Приготвяне:

* Месото се нарязва на големи порционни парчета (ако не е)
* Всички подправки се поставят в купа с бирата, след което и парчетата месо.
* Завива се със свежо фолио/найлонов плик и прибира за 2часа в хладилника.
* Изважда се месото и измива на течаща вода (да паднат тревите  :smile1:)
* Прецежда се половината от марината, и заедно с още 100мл вода, олиото и парчетата месо се поставя в  тава за печене, поръсва с лютия пипер  и посолява
* Завива се с фолио и пече първо на 200* докато "заври", след което намалява на 150* и пече още 2-2.5ч (зависи от "възрастта" на агнето)
* Отваря се фолиото и поръсва със сусама. Ако е повече соса - оставя се долу във фурната да изври, докато той се опече. Ако е съвсем малко - вдига се нагоре, колкото да се запече сусама.


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]