Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 846871 пъти)

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #225 -: 23 Януари 2008, 20:43:29 »
Пепи, имам въпросчета относно твоят лучник с кайма. Когато се замеси тестото оставя ли се да втаса или веднага се разточва и след като се сложи плънката и се прегъне пак се оставя да втаса, или втасва само в тавата. И тези продукти, които са дадени за плънката, предварително ли трябва да се разделят и половината да се приберат за следващата доза или пълнежа се прави общо и вече готов се прибира в хладилника до следващия път.
      Извинявай за балъмските въпроси, но от доста време съм му хвърлила око на този лучник, и реших да го спретна тези дни, но не ми станаха ясни тези нещица.

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #226 -: 23 Януари 2008, 21:32:24 »
Пеп4о,само да беше ги видяла моите момчета как лапаха....страшни станаха кошничките...и вкусниииии  ::) Благодаря за изключителната рецепта ! :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:






...а за малкото човече малка порцийка...



pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #227 -: 23 Януари 2008, 23:52:04 »
Габи  :thumbup: страшно апетитни са! С тези препечени кошнички  :smile1:

И аз правих пак тази вечер, но мойте "паници" са доста по-големи - не че нещо остана от тях де  ::)
« Последна редакция: 08 Февруари 2008, 01:44:14 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #228 -: 24 Януари 2008, 00:26:07 »
Пепи, каймата е за едната тава - т.е 2 лучника.  аз май това не съм уточнила  :smile1:  Моите тави са сравнително големи, пък и плънката е за да я има, а не да  се стопи вътре.

А в хладилник се прибира тестото само  :smile1:

Тестото - втасва на закваска, след като се омеси - не.
После се поставя в тавата и когато се оформят - тогава пак втасва.
 
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #229 -: 24 Януари 2008, 00:37:42 »
Пепи, благодаря ти за точния отговор.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #230 -: 25 Януари 2008, 14:35:48 »
Пепи,, поклон от мен за чудесната кошничкова идея.   :flower:

Колкото до размера. моите приличат повече на панери за дрехи.....по една на чиляк..... и се преяжда..... :rofl:


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #231 -: 25 Януари 2008, 18:04:48 »
Панер-паничка - важно, че е вкусно  :thumbup:

А такова признание от кулинар като теб  :blush:

Радвам се, че ви допадна идеята  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #232 -: 28 Януари 2008, 10:30:12 »
Пепи, благодаря ти много за рецептата за Лучника с кайма. Много ни хареса. Едва успях да снимам вече преполовената тава.

snejanaL

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 79
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #233 -: 28 Януари 2008, 20:54:58 »
Пепчо, кошничките станаха вълшебни!Много вкусно!  :thumbup: Бях приготвила фотото да ги снимам , но ги ометоха преди да успея  :'(  Половинката каза да ти предам ,че гозбата ти трябва да върви с упътване за консумация ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #234 -: 28 Януари 2008, 21:26:46 »
Пепчо, кошничките станаха вълшебни!Много вкусно!  :thumbup: Бях приготвила фотото да ги снимам , но ги ометоха преди да успея  :'(  Половинката каза да ти предам ,че гозбата ти трябва да върви с упътване за консумация ;D

радвам се, че са ви харесали  :smile1:

Впрочем - ще пусна упътване - тестото за кошничките трябва да се оформя върху формичка за крем карамел - така с паниците  ;D  явно стават твърде големи (май само мойте мъже не се оплакаха от размера  ::))



Пепи,

радвам се, че сте доволни от днешната кухня  :-*  Най-вече за лучника   :thumbup:


« Последна редакция: 28 Януари 2008, 23:48:54 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #235 -: 28 Януари 2008, 22:54:38 »
Нищо им няма на кошниците - панери   ;D При мен никой не се оплака.......  :P
А начина на ползване е следния - чупиш парче кошница - топиш и...... хоп в отворчето за дъвчене....и така до крайното омазване, облизване......красота..... :rofl:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #236 -: 28 Януари 2008, 23:54:01 »
......... сигурно пак ти е чист монитора  :P :P
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пържоли Зингара
« Отговор #237 -: 29 Януари 2008, 00:52:37 »
Пържоли "Зингара"

подведох се по името в едно заведение и поръчах, но ги бяха направили прекалено сухи. Затова в къщи по памет (на продуктите) си направих импровизация и вече харесах, а домочадието оцени подобаващо с бис



Продукти:

1-1,2 кг свински пържоли
100 мл бира
50 мл вино
100 мл вода
подправки - моите за пържоли са: смес от равни  части кориандър, кимион (той е двойно), черен пипер, червен лют, майорана и риган - от тази смес 1 ч л
1 малка глава лук

3-4 с л олио за пържене
5-6 лъж. брашно за овалване

200гр пилешко месо без кост
200гр кайма
250гр моцарела/кашкавал


За пикантния сос:

~150 гр топено сирене (или 1 кутия с триъгълници)
200 мл вода
1 ч. л горчица
60-80 гр синьо сирене
1 к л черен пипер
1 яйце
сока на половин лимон

1 с л нишесте - натурално - царевично, без аромат и оцветители


Приготвяне:

на пържолите:

* Пържолите се режат с дебелина около 1-1,5см. Не се начукват
* Посоляват се на вкус, овалват в брашно и запържват в олиото от двете страни за по 30-40 сек. - колкото да стегнат.
* Нареждат се в тава, поръсват с подправките, заливат се с течностите и поръснат със съвсем ситно нарязания лук.
* Завиват се с фолио (или затваря плътно тавата с капак ) и пекат на фурна - докато се чуе, че завират вътре - на 250* (около 20 мин.), след това фурната се намалява на 160-170* и пече още 1,5 часа.
* През това време пилешкото месо се нарязва на дребно и задушава или сварява. Накъсва/нарязва  се на ситно.
* Развиват се  пържолите - трябва да са останали и с малко сос.
* Намазват се със съвсем тънък слой кайма, поръсват се с пилешкото месо и нарязаните парчета моцарела/кашкавал. Долива се още  малко вода, да не загорят в тавата  :smile1:
* Запичат се още малко  - до почервеняване на кашкавала.


Докато се запичат пържолите накрая, се приготвя соса:
* Настъргват се  сирената на едро ренде.
* Поставят се в касерола/тиган, заедно с  водата, солта и черния пипер.
* Соса се оставя да кипне и поври 5-6 мин.
* Яйцето се разбива с  заедно с горчицата, лимоновия сок, нишестето (тук ги поставям в едно бурканче с винт и разклащам добре за 10-на сек. Така всичко се разбива чудесно) 
* На тънка струя и с разбиване се прибавя от заврялата смес (на принципа на топлата застройка), докато температурите се уеднаквят (за да не се пресече яйцето).
*Когато е готова (затоплена)  яйчената смес  се  прибавя   в соса.
* Бърка се, докато се сгъсти (сравнително рядък е, но като изстине се сгъстява още).


Поставя се сос в чинията, пържолата отгоре и сервира.

Добър апетит  на любителите на месо   :smile1:
« Последна редакция: 27 Октомври 2013, 21:00:53 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #238 -: 29 Януари 2008, 17:40:40 »
Пепи , чудни кошнички.Много благодарности за вкусната рецепта. :smile1:





Totona

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 161
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #239 -: 29 Януари 2008, 17:46:40 »
Пеп-4о,
тези пържоли "Зингара" ми изглеждат неустоимо вкусни и мисля да изненадам любимия с тях за Свети Валентин!
Твоите изкушения нямат край и не знам кое да пробвам по-напред, защото времето ми е доста ограничено...Благодаря за чудните рецепти! :thankyou: :thankyou:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10

* Последното от форума

Re: ГРИЛ ТИГАН от cvetozara123
[25 Юли 2017, 21:44:02 ]


Re: Да бъдем модерни от petty
[24 Юли 2017, 17:40:07 ]


Re: Полезно ли е? от tomislava
[18 Юли 2017, 09:57:14 ]


Re: Да бъдем модерни от tomislava
[17 Юли 2017, 16:32:47 ]


Re: Игра с думи от tomislava
[13 Юли 2017, 13:19:47 ]


Re: Лято 2017 от tomislava
[13 Юли 2017, 13:18:53 ]


Лято 2017 от mariqna44
[12 Юли 2017, 22:24:11 ]


Re: прИмоции ........ от cvetozara123
[03 Юли 2017, 13:31:33 ]


Моbimebel-онлайн магазин за мебели от mobimebel
[30 Юни 2017, 13:31:50 ]


Re: прИмоции ........ от tomislava
[28 Юни 2017, 20:24:35 ]


Re: Пушите ли? от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:40:13 ]


Re: Игра с думи от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:39:44 ]


Re: Курс по готварство от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:38:17 ]


Курс по готварство от mariqna44
[27 Юни 2017, 20:45:26 ]


Някой да ползва такива ножове? от mariqna44
[17 Юни 2017, 21:33:10 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от hristiana:)
[03 Юни 2017, 19:00:11 ]


Re: Плочки за кухня - откъде? от mariqna44
[28 Май 2017, 16:46:13 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[28 Май 2017, 15:28:35 ]


Re: Видеонаблюдение от mariqna44
[26 Май 2017, 17:42:32 ]


Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]