Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 15:08:06

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението « назад напред »
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 306324 пъти)
« Отговор #225 -: 23 Януари 2008, 19:43:29 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2641

Ел. поща
Пепи, имам въпросчета относно твоят лучник с кайма. Когато се замеси тестото оставя ли се да втаса или веднага се разточва и след като се сложи плънката и се прегъне пак се оставя да втаса, или втасва само в тавата. И тези продукти, които са дадени за плънката, предварително ли трябва да се разделят и половината да се приберат за следващата доза или пълнежа се прави общо и вече готов се прибира в хладилника до следващия път.
      Извинявай за балъмските въпроси, но от доста време съм му хвърлила око на този лучник, и реших да го спретна тези дни, но не ми станаха ясни тези нещица.
Активен

« Отговор #226 -: 23 Януари 2008, 20:32:24 »
gaby_s
Модератор
Гурман
Публикации: 1382

Пеп4о,само да беше ги видяла моите момчета как лапаха....страшни станаха кошничките...и вкусниииии  Roll Eyes Благодаря за изключителната рецепта ! air_kiss air_kiss air_kiss

...а за малкото човече малка порцийка...

Активен

« Отговор #227 -: 23 Януари 2008, 22:52:04 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8747
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Габи  thumbup страшно апетитни са! С тези препечени кошнички  smile1

И аз правих пак тази вечер, но мойте "паници" са доста по-големи - не че нещо остана от тях де  Roll Eyes

* 5691.jpg (31.76 KB, 400x300 - видяно 4766 пъти.)
« Последна редакция: 08 Февруари 2008, 00:44:14 от pep-4o » Активен

« Отговор #228 -: 23 Януари 2008, 23:26:07 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Пепи, каймата е за едната тава - т.е 2 лучника.  аз май това не съм уточнила  smile1  Моите тави са сравнително големи, пък и плънката е за да я има, а не да  се стопи вътре.

А в хладилник се прибира тестото само  smile1

Тестото - втасва на закваска, след като се омеси - не.
После се поставя в тавата и когато се оформят - тогава пак втасва.

Активен

« Отговор #229 -: 23 Януари 2008, 23:37:42 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
Пепи, благодаря ти за точния отговор.
Активен

« Отговор #230 -: 25 Януари 2008, 13:35:48 »
bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 3867
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Пепи,, поклон от мен за чудесната кошничкова идея.   flower

Колкото до размера. моите приличат повече на панери за дрехи.....по една на чиляк..... и се преяжда..... rofl

Активен

« Отговор #231 -: 25 Януари 2008, 17:04:48 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Панер-паничка - важно, че е вкусно  thumbup

А такова признание от кулинар като теб  blush

Радвам се, че ви допадна идеята  smile1
Активен

« Отговор #232 -: 28 Януари 2008, 09:30:12 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
Пепи, благодаря ти много за рецептата за Лучника с кайма. Много ни хареса. Едва успях да снимам вече преполовената тава.

* Copy 4 of Изобр000.jpg (85.45 KB, 640x480 - видяно 263 пъти.)
Активен

« Отговор #233 -: 28 Януари 2008, 19:54:58 »
snejanaL
Калфа
**
Публикации: 79

Пепчо, кошничките станаха вълшебни!Много вкусно!  thumbup Бях приготвила фотото да ги снимам , но ги ометоха преди да успея  Cry  Половинката каза да ти предам ,че гозбата ти трябва да върви с упътване за консумация Grin
Активен
« Отговор #234 -: 28 Януари 2008, 20:26:46 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Пепчо, кошничките станаха вълшебни!Много вкусно!  thumbup Бях приготвила фотото да ги снимам , но ги ометоха преди да успея  Cry  Половинката каза да ти предам ,че гозбата ти трябва да върви с упътване за консумация Grin

радвам се, че са ви харесали  smile1

Впрочем - ще пусна упътване - тестото за кошничките трябва да се оформя върху формичка за крем карамел - така с паниците  Grin  явно стават твърде големи (май само мойте мъже не се оплакаха от размера  Roll Eyes)

Пепи,

радвам се, че сте доволни от днешната кухня  Kiss  Най-вече за лучника   thumbup

« Последна редакция: 28 Януари 2008, 22:48:54 от pep-4o » Активен

« Отговор #235 -: 28 Януари 2008, 21:54:38 »
bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 3867
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Нищо им няма на кошниците - панери   Grin При мен никой не се оплака.......  Tongue
А начина на ползване е следния - чупиш парче кошница - топиш и...... хоп в отворчето за дъвчене....и така до крайното омазване, облизване......красота..... rofl
Активен

« Отговор #236 -: 28 Януари 2008, 22:54:01 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

......... сигурно пак ти е чист монитора  Tongue Tongue
Активен

« Отговор #237 -: 28 Януари 2008, 23:52:37 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Пържоли "Зингара"

подведох се по името в едно заведение и поръчах, но ги бяха направили прекалено сухи. Затова в къщи по памет си направих импровизация и вече харесах, а домочадието оцени подобаващо с бис

Продукти:

1 кг свински пържоли
200 мл бира
50 мл вино
100 мл вода
подправки - моите са смес от равни  части кориандър, кимион, черен пипер, червен лют, майорана и риган - от тази смес 1 ч л
1 малка глава лук

3-4 с л олио за пържене
5-6 лъж. брашно за овалване

200гр пилешко месо без кост
200гр кайма
250гр моцарела/кашкавал

За пикантния сос:

150 гр топено сирене (или 1 кутия с триъгълници)
200 мл вода
1 с л горчица
50 гр кашкавал
60-70 гр синьо сирене
1 к л черен пипер
1 яйце
сока на половин лимон
щипка сол (ако трябва)
1 с л нишесте - натурално, без аромат и оцветители

Приготвяне:

на пържолите:

* Пържолите се режат с дебелина около 1-1,5см. Не се начукват
* Посоляват се на вкус, овалват в брашно и запържват в олиото от двете страни за по 30-40 сек. - колкото да стегнат.
* Нареждат се в тава, поръсват с подправките, заливат се с течностите и поръснат със съвсем ситно нарязания лук.
* Завиват се с фолио (или затваря плътно тавата с капак  и  залепва с тесто) и пекат на фурна - докато "клокнат" на силна, след това фурната се намалява на 160-170* и пече още 1,5 часа.
* През това време пилешкото месо се нарязва на дребно и задушава (аз задуших с малко вода в мв-та за 15 мин.)
* Развиват се  пържолите - трябва да са останали с малко сос ( пробват се дали се късат вече, ако не - се връщат за допичане с фолиото)
* Намазват се със съвсем тънък слой кайма, поръсват се с пилешкото месо и нарязаните парчета моцарела/кашкавал.
* Запичат се още малко  - до почервеняване на кашкавала.

Приготвяне на соса:

* Докато се запичат пържолите накрая, се приготвя соса.
* Настъргват се кашкавала и сирената на едро ренде.
* Поставят се в тиган, заедно с  водата, солта и черния пипер.
* Оставя се да заври сместа.
* Яйцето се разбива с миксер заедно с горчицата, лимоновия сок, нишестето
* На тънка струя и с разбиване се прибавя от заврялата смес (на принципа на топлата застройка)
* Достатъчно е половината количество да се прибави, след което се връща с бъркане обратно в тигана (съда със соса)
* Бърка се, докато се сгъсти (сравнително рядък е, като изстине се сгъстява още)

Поставя се сос в чинията, пържолата отгоре и сервира.

Добър апетит  на любителите на месо smile1

* 111.jpg (18.54 KB, 400x267 - видяно 10379 пъти.)
« Последна редакция: 08 Февруари 2008, 01:02:45 от pep-4o » Активен

« Отговор #238 -: 29 Януари 2008, 16:40:40 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
Пепи , чудни кошнички.Много благодарности за вкусната рецепта. smile1

Активен

« Отговор #239 -: 29 Януари 2008, 16:46:40 »
Totona
Калфа
**
Публикации: 118

Ел. поща
Пеп-4о,
тези пържоли "Зингара" ми изглеждат неустоимо вкусни и мисля да изненадам любимия с тях за Свети Валентин!
Твоите изкушения нямат край и не знам кое да пробвам по-напред, защото времето ми е доста ограничено...Благодаря за чудните рецепти! thankyou thankyou
Активен

Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio