Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 999965 пъти)

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1458
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #210 -: 20 Януари 2008, 00:36:57 »
Пепчо,тази твоя   фокача с минерална вода е просто върха.Аз я замесих и помазах отгоре със зехтин и поръсих с  балканска ръсеница на Пикантина. Божествено!!! :thankyou:

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #211 -: 20 Януари 2008, 10:38:18 »
Радост, ти наистина си на вълна "фокачи"  :smile1:

Радвам се, че ти е харесала тази. А тестото и е много хубаво и за пици и други тестени закуски.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Кюфтета с доматен сос
« Отговор #212 -: 21 Януари 2008, 09:00:04 »
Кюфтета с доматен сос

така ги правя аз, защото мойте деца винаги отделят лук, парченца домат и други такива дребни в яденето.


Продукти:

600-700 гр кайма
1 каф ч. ориз (около 50гр)
1 с л нишесте
щипка чубрица или риган (което и да е, съвсем малко)

3 средни глави лук
1 с л захар
олио - не повече от 50мл
ако има прясна чушка - 1

5-6 скилидки чесън
магданоз*

домати: или 1 и половина консерви от по 800гр, или 1 кг пресни домати, или 2л доматен сок


Приготвяне:

* Каймата се омесва с ориза, нишестето, малко сол и подправката. Прави се на топки с мокри ръце
* Лука се обелва, нарязва на едро и заедно с доматите (и чушка ако има)  се пасира до получаване на еднообразна смес.
* Поставя се в тенджера заедно с олиото, захарта и солта (ако трябва)
* Когато заври соса котлона се намаля на ниска степен и се поставят готовите топки кюфтета вътре.
* Ври открито, за да може да изври водата от доматите (да се редуцира соса) .
* Скилидките чесън се счукват/пресоват и поставят в яденето, като преди това се извади около 1 к ч сос
* Ври още 15 мин.  В крайна сметка соса трябва да е намалял около 1/4 до 1/3 от количеството.
* В извадения сос + 1-2 лъжици вода се размива 2 равни супени лъжици брашно и прибавят към яденето.
* При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз (само по желание)   :smile1:



“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Кошнички с пикантни пилешки хапки и зеленчуци
« Отговор #213 -: 21 Януари 2008, 09:19:48 »
Кошнички с пикантни пилешки хапки и зеленчуци



Продукти:

700-800 гр пилешко филе/бяло месо
60-70 мл водка/ракия
50 мл соев сос
сока на 1 лимон
1 ч л захар
1 к л сол


Месото се нарязва на хапки и маринова в затворена  купа в хладилник за поне 2-3 часа


150 гр грах
2 средни картофа - сварени за по-бързо в мв-та
2-3 едри моркова
150 гр обезкостени маслини
1 чушка
300 мл кетчуп
2 с л чили-сос
50 мл олио/зехтин

Продукти за кошничките:

1/3 кубче мая (около 15гр)
300 мл вода
1 пак сухо мляко - мисля, че е 80гр (или  просто 300 мл прясно мляко)
1 ч л сол
1 ч л захар
около 550 гр брашно (еластично тесто)


Приготвяне:

* От продуктите за кошничките се омесва тесто и оставя да удвои обема си на топло.
* Точи се на кора, дебела около 3-4 мм
* Изрязват се сравнително големи кръгове - около 15 см (всъщност така порцията излезе доста голяма  :smile1:)
* Вземат се купи/панички и се намазват хубаво от външната страна  с олио
* Готовите кръгове се поставят върху дъната им, като съвсем леко се извиват навън до отвора на купата.
* Обръщат се върху тава за печене и оставят на топло да втасат още 1/2 ч
* Пекат се по нормалния начин  :smile1:
* Отделят се с помощта на нож от страниците ако трябва.

* Месото се изцежда от маринатата (но не чак до сухо)
* Поставя се в тиган с олиото, граха  и нарязаните моркови
* Покрива се с капак и се оставя да покъкри 10-15 мин.
* Маха се капака и прибавят нарязаните маслини, нарязаните на кубчета  картофи и чушката.
* Така се запържва до готовност.
* Залива се с кетчупа и чили соса и оставя да задуши още 3-4 мин.

* Сервира се в купичките от тесто, като се оставят да поемат 5-6 мин., за да може и те да се напоят със соса.



« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 06:51:31 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Dru

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 43
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #214 -: 21 Януари 2008, 11:17:03 »
Пепи, изглеждат невероятно!  :clapping: :clapping: :clapping:

А в кошничките колко брашно се слага, не можах да разбера  :blush2:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #215 -: 21 Януари 2008, 14:16:06 »
Ппи , супер вкусно изглежда .... :P :P :P

Totona

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 161
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #216 -: 21 Януари 2008, 14:24:06 »
Много апетитно изглежда, пък и не е много сложно! ТРудоемко е, но съм сигурна, че си заслужава усилието!
Супер е идеята!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #217 -: 21 Януари 2008, 15:31:10 »
Пепи, изглеждат невероятно!  :clapping: :clapping: :clapping:

А в кошничките колко брашно се слага, не можах да разбера  :blush2:

хи-хи, някои четат, а други като мен биха почнали да ги правят и :swoon: оооо, чак тогава да се сетят ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #218 -: 21 Януари 2008, 21:12:34 »

А в кошничките колко брашно се слага, не можах да разбера  :blush2:
хи-хи, някои четат, а други като мен биха почнали да ги правят и :swoon: оооо, чак тогава да се сетят ;D


бих казала дъртизъм  :innocent:, но поради факта, че мога да получа конско от съградския модератор, ще премълча - ще се извиня с бързането преди работа  :smile1: Оправих го



Благодаря ви, Йоли, Дру и Тотона  :-*    Отавна исках да поднеса ядене в кошничка от тесто, а вчера всички в къщи бяхме и доволни от резултата.


Тотона, само изглежда трудоемко - месото се реже за 4-5 мин. и маринова.
Тестото също се прави бързо. Единствения им проблем е, че изискват време за престой и втасване, но пък аз винаги имам какво още да направя.


И наистина си заслужават - тази рецепта е приоритетна за следващите дни в къщи   :smile1:


ПП: Тестото може да престои и в хладилник, или да се използва за други тестени закуски - вкусно е. Или да се използва тесто, от което сме правили други тестени.



ПП на ПП-то:  ;D Веси, на теб ще ти пратя телефона си ЛС за такива случаи  :P
« Последна редакция: 21 Януари 2008, 21:16:49 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #219 -: 21 Януари 2008, 23:13:46 »
Пепи :air_kiss:
ще чакаме сега края на месеца

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #220 -: 21 Януари 2008, 23:46:42 »
Веси, мислих мислих ....... и като гледам - края на месеца е само след седмица.  :-*
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #221 -: 22 Януари 2008, 00:36:33 »
Веси, мислих мислих ....... и като гледам - края на месеца е само след седмица.  :-*
.....аз мисля че е по-рано даже.....да не вземат да мухлясат....... ;D :P

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #222 -: 22 Януари 2008, 11:33:24 »
Пепчо,тези кошнички са наистина невероятни... ::) още днес ще се пробват !  :thumbup:

Lipuhpo

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 7
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #223 -: 22 Януари 2008, 12:56:28 »
pep-4o и тук ми останаха очите  :-* . Гледам, възхищавам се и със сигурност ще опитам да направя някои от твоите рецепти, като ще гледам да подкрепя и със снимки.Засега мисля да пробвам сусамките, само че с орехи понеже такива ядки имам (моите много обичат ореховки...и често правя).Имам едно свинско и ще опитам да направя шницелите ти.Много съм насъбрала впечатления, ходих до Солинген (ама неподготвена откъм средства) и съм си харесала разни неща за улеснение в кухнята, за които съм научила от всички тук.  :thankyou: за "енциклопедията" от вкусотии.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #224 -: 22 Януари 2008, 22:23:24 »
Lipuhpo ,  радвам се, че ти допадат "манджите" ми  :smile1:

Ако ще правиш ореховки, орехите ти не трябва да са на цели ядки - така ще ти трябва по-голямо количество захар и става "цигански шекер", тъй като ядките са едри и не могат да се пресоват така добре, както ако са дребни. Та - ако ще правиш с цели - направи с 1 чаша още захар отгоре.
Но по-добри на вкус ще са, ако начукаш орехите - или ги смелиш на едра мелачка - има такива машинки и пак нататък по рецептата. 

Габи, чакам отзиви  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]