Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 999965 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #195 -: 02 Януари 2008, 22:30:49 »
Светлана, красиво поднесено  :thumbup:

Радвам се, че ви е харесал  :smile1: Пък и за Нова година  ::) ::) Нали е година на плъха, та сирене винаги трябвало да има на масата - точно навреме си направила  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #196 -: 02 Януари 2008, 23:04:07 »
Пепи,
много ти благодаря  :air_kiss:
 за страхотната рецепта – правила съм  “въздушна “салата, но Салата торта   ни хареса повече. :smile1:
 :thankyou:


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #197 -: 02 Януари 2008, 23:22:47 »
Диди, ама при теб стайлинга  ::) е различен и интересен  :thumbup:

Радвам се, че ви е харесала  :-*
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Станимашки сарми
« Отговор #198 -: 05 Януари 2008, 00:49:19 »
Станимашки сарми


Имаме приятели от село до Асеновград и като кажат "Ще консервираме сарми" означава като при нас "ще колим прасето" - 3 дни и 3 нощи. Първо се чудех защо правят такива големи количества сарми-сачми, но вече знам - те са добре дошли цяла година - отваряш буркана, или вадиш пакет от фризера и вечерята осигурена.
Те са изпитание за търпението на всеки, решил да ги прави, но пък си струват труда - вкусът им е ниво над другите - перфектен, особено в съчетание с чаша вино.    :smile1:





Продукти:

1кг телешка кайма
200г ориз
100мл  зехтин
20г доматено пюре / 2 домата фино настъргани или пасирани без люспата/
4 връзки зелен лук  ситно нарязан /или 1 глава стар лук/
1 връзка магданоз ситно нарязан
2 моркова - ситно нарязани
10г смлян  кимион
сока на 2 лимона
сол и черен/червен пипер на  вкус

лозови и зелеви листа за завиване



Приготвяне:

* Каймата се обърква добре заедно с ориза, дребно нарязаните зеленчуци и подправките.
* Подбират се  малки лозови листа, ако са големи  се режат на квадрати - долу-горе 6-7 см, както и зелевите листа - избира се само тънката част и реже на малки квадрати.
* Във всяко парче лист се поставя  1 каф.л. от сместа и се завиват стегнато.
* Нареждат се плътно една до друга смесени, като на дъното се поставят поне 2-3 пласта зелеви листа.***
* Изсипва се останалия зехтин и сока на двата лимона (ако се ползва зелева чорба - 1 лимон едостатъчен. Ако е само топла вода -  двата лимона)
* Покриват се плътно отгоре с 3-4 пласта зелеви листа отново и върху тях поставя чиния.
* Заливат се с гореща вода и зелева чорба  ::) 50/50, докато покрие сармите и поставената отгоре чиния. .
* Когато заврат се намаля степента на минимум докато изври течността /или 1 час на тих огън/ .
* Оставят се затворени още половин час.


***За разкош между редовете може да се сложат 2-3 пържоли - пилешки или свински.
Те стават много крехки, а вкуса на сармите от смесването на различните меса - неустоим  :nyam: :nyam:



« Последна редакция: 19 Юли 2009, 23:19:37 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Станимашки сарми
« Отговор #199 -: 05 Януари 2008, 08:03:53 »
Станимашки сарми
................
10г смлян  кимион
................

 :yahoo: Кулинаря си е кулинар, неслучайно "кимион" е с удебелен шрифт, това е най-важната подправка за рецептата, браво Пепи  :thumbup:
(сега да имаше и чираци - завивачи на сърми, щях да ги почвам  :P)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #200 -: 05 Януари 2008, 09:13:36 »
Благодаря  :innocent:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #201 -: 13 Януари 2008, 14:20:06 »
Пепчо, имам питане - само с филе ли става пастърмата /не се смейте/ и какво да направя от нефиле, ама не знам точно  от коя част е месото, но е хубаво, чисто без жили и тлъстини. И защо телешкото не се овалва в подпарвки? :-*

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #202 -: 13 Януари 2008, 16:18:05 »
Пеп, къде си :'(

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #203 -: 13 Януари 2008, 19:16:15 »
Ей ме де  :hi: ама се прибирам от село. Ще мина след  час да коригирам тук и ще ти пиша точно. Става и от нефиле, важно е да няма тлъстини.
Хайде потърпи 1 час още  :-*
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #204 -: 13 Януари 2008, 22:00:59 »
Веси, за телешката пастърма - аз също правя и от нефиле, защото ми оставаше много месо извън фризера.
Отделям по ципите самите ципи - то си показва - стоят едни дълги парчета, с диаметър от 8 до 12-15 см. - как го обясних ама  ::) ::) има и от бут, от гръбнака филе и шол, но зависи как ще го изрежеш от бута.  Та - в общи линии - маха се лойта, ципите, ако са дебели парчетата - разделям на 2 по дължината - да станат дебели по 5-6 до 7 см най-много и посолявам, както вече съм писала преди. Нататък - по рецептата.

А подправки на телешкото не слагам, защото мойте обичат натурална пастърма - иначе става и си е много вкусно дори, но иди го обясни най мойте  :P

ако има нещо - сутрин и вечер съм на линия, питай  :smile1:  
« Последна редакция: 13 Януари 2008, 22:04:49 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Шоколадов наполеон
« Отговор #205 -: 13 Януари 2008, 22:25:42 »
Шоколадов наполеон




Продукти:

450 гр бутертесто

Крем:

млечно-маслен  - тоталитарния крем  плюс още 100гр захар, 100мл прясно мляко и 200гр черен шоколад


Крема е повече, отколкото трябва, но останалия  - в чашки и за по-късно   :smile1:


Приготвяне:

* Приготвя се крема, като допълнителните количества се прибавят при вливането им в сместа със жълтъците (шоколада е разтопен в прясното мляко)
* Бутертестото се нарязва на правоъгълници (квадрати), нареждат се плътно в подходяща тава и се пекат в силно загрята фурна за около 4-5 мин - до порозовяването им.  Трябва да се надуят тройно  :smile1:
* Изваждат се на хартия и поставят другата част от бутертестото ( ако не се събират в  една тава де  :innocent:)
* Изваждат се  идругите щом са готови.
* Тавата се намазва тънко с  крема.
* Изпечените парчета бутертесто се разделят на 2 части - отлепват се една от друга корите.
* Поставя се един ред, следва необилно намазване с крема, ред кори - и така докато свършат корите - оставят се 2-3 сухи парчета.
* Отгоре се намазва обилно  с крема, стриват се останалите сухи парчета кори  и покрива с фолио.
* Желателно е да престои поне 12 часа, за да поеме крема.


Изглежда дълго като обяснение, но е много бърз и лесен десерт, който много ни хареса  :smile1:
« Последна редакция: 08 Февруари 2008, 01:59:51 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #206 -: 13 Януари 2008, 22:45:51 »
 :thankyou: вече е накиснато, ще давам отчет и ще питам, ако възникнат въпроси по-нататък :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Салата с риба и печени чушки
« Отговор #207 -: 15 Януари 2008, 08:53:44 »
Салата с риба и печени чушки


Продукти:

300 гр печени чушки
300 гр сурово-солена риба или филе*
100 гр маслини
50 гр сирене
50 гр топено сирене

за дресинга:

сока на 1 голям лимон
5-6 с л зехтин
1 ч л мед
5-6 скилидки чесън ( аз слагам толкова, но може и по-малко, колкото да замирише само)


Приготвяне:

* Чушките и сирената се нарязват.
* Рибата се накъсва на хапки (ако трябва се почистват костите).

* Всички продукти за дресинга се поставят в пасатора и разбиват за 15-20 сек.
* Залива се салатата, завива се с фолио и оставя да престои 10-15 мин.



* Рибата ми е сурово-осолена скумрия, почти всяка седмица правя по две такива риби и винаги се намира в хладилника.
* Друг път слагам и ситно нарязан лимон в салата, но този път нямах - но според мен е по-вкусно с него.
* Магданоз аз не ям, но си отделям салата, а на останалата  слагам и по половин връзка ситно нарязан.
* С тази риба се получават много варианти на салати



« Последна редакция: 08 Февруари 2008, 02:00:49 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #208 -: 15 Януари 2008, 20:47:08 »
Пепи,
благодаря ти  :flower:
за рецептата на тази екзотично вкусна салата, при това не я изчакахме много :smile1:
 
Точно по моя вкус,
определено ще я опитам и с твоя вариант за риба:air_kiss:
Благодаря ти

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #209 -: 16 Януари 2008, 00:44:07 »
Диди - за нищо  :smile1:

Много често импровизирам със сурова риба (солена или маринована скумрия и херинга) и стават бързи и вкусни салати. А са и добро решение за неочаквани гости.

Радвам се, че ти е допаднала идеята!  :-*

ПП: Ако ще пробваш с моя вариант сурова риба, да ти пиша едно ЛС за осоляването и?
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]