Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 951710 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #180 -: 21 Ноември 2007, 20:44:49 »
Благодаря, Диди  :-*

есмералда - няма да скромнича - този дроб наистина е най вкусния, който съм яла, правила  :smile1: И на работа са му големи фенове, дори и студен като занеса. И вече не го правя по друг начин.  Радвам се, че и на вас е харесал  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

esmeralda

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #181 -: 07 Декември 2007, 13:18:31 »
pep-4o, благодаря за рецептата за пъстърма. Само имам едно питане: месото си остана доста мекичко. Така ли трябва да бъде, защото друг път ни е ставало като "дъска" и е много трудно да се разреже, а тази е мека отвътре.
"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #182 -: 07 Декември 2007, 14:22:40 »
Зависи от продължителността на времето, което си сушила, както и самото време какво е било - влажно,сухо, мъгла ......
Но по принцип не става "като дъска" - такива бяха и моите първи опити за пастърма, преди мнооооого години  ;D

Радвам се, че ви е харесала  :smile1:
« Последна редакция: 07 Декември 2007, 20:54:49 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Margi_1

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 86
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #183 -: 17 Декември 2007, 10:25:12 »
Pepcho, мерси много за рецептата за кифли Калцоне.От кога им се каня,направих ги най-накрая и станаха страхотни.Това тесто е много сполучливо и търпи всякакви плънки.Моите бяха с шунка и кашкавал, със задушен праз,печен пипер и сиренце, и с мармалад от кайсии.Нямам апарат да снимам за съжеление.Малко по-дебели май съм ги направила,защото сега видях че трябва да са разточени на 2-4 мм, но другия път ще се усъвършенствам.Мерси!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #184 -: 18 Декември 2007, 09:08:40 »
Марги, радвам се, че са ви харесали  :smile1:

Действително тестото е приятно за работа и много сполучливо за всякакви видове тестени   :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Кашкавалени пръчици
« Отговор #185 -: 19 Декември 2007, 00:32:00 »
Кашкавалени пръчици

подходящи за бира, както и за закуска.
На вид ги откарах като соленките ми, но така по-бързо се правят.
Вкусът им няма нищо общо с тях - тези са ароматни и крехки  :innocent:
 




Продукти:

300 гр кашкавал
125 гр масло
180 гр брашно
1 к л сода за хляб


мак за поръсване, или други семена



Приготвяне:

* Кашкавала се настъргва на едро ренде в купа с брашното и содата
* Размачква се  да стане на трохи
* Маслото - размекнато на стайна темпетатура се прибавя в купата и омесва, докато поеме всичкото брашно.
* Оставя се топката тесто в хладилник за 10 мин. да стегне
* Разточва се около 5 мм дебела кора, поръсва със семената, притискат с точилката  и нарязва на пръчици (формички)
* Нареждат се не много гъсто в НЕнамаслена тава и прибират за 10 мин в хладилник (докато загрее фурната на 250*)
* Пекат се до порозовяване (около 7-8 мин)


« Последна редакция: 08 Февруари 2008, 01:54:09 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Запеканка с картофи, праз и наденица
« Отговор #186 -: 26 Декември 2007, 17:30:53 »
Запеканка с картофи, праз и наденица




Една бърза "рецепта" насред Коледните  вкусотии, но у нас на масата след празник освен хляба, остава твърде малко друга храна. И се налага да спрятам по нещо бързо и поддържащо  :innocent:



Продукти:

1 голям стрък праз
4-5 средни картофа
1 ч ч ориз
4-5 лъж. олио
ок. 150 гр маслини
1 ч ч сок от кисело зеле
2 1/2 ч ч бульон или гореща  вода


наденица (тип колбас)

Приготвяне:

* Праза се нарязва на съвсем ситно и задушава в мазнината и 50 мл вода
* През това време се обелват картофите и нарязват на дребни кубчета
* След като праза остане на мазнина се прибавят картофите заедно с измития ориз, разбъркват и изспиват в тава
* Изсипват се и маслините, течностите, разбърква се и нарежда отгоре наденицата.
* Пече се във фурната до готовност (за около 20 мин е готово)



« Последна редакция: 16 Април 2011, 23:39:32 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1257
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #187 -: 26 Декември 2007, 23:55:28 »
Pep-4o, идвам с благодарности за Фурнаджийската питка. Много вкусна стана. Два пъти я правих и все не можеше да ми втаса добре, обаче този път... ммм... особено с масълце беше страхотна! Свърши за пет минути (а я правих 2 часа  ;D).

П.П. Съжалявам за грозните снимки, ама бързах да снимам преди гладниците вкъщи да са я нападнали.
« Последна редакция: 26 Декември 2007, 23:59:40 от marine »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #188 -: 27 Декември 2007, 09:11:57 »
marine, радвам се, ч е ви е харесала  :smile1:

За снимките не се притеснявай (гледай моите), важно е да е вкусно  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #189 -: 28 Декември 2007, 00:33:31 »
Идвам да благодаря за вкусния дроб с лимон и чесън от името на цялото семейство - дори и мъжа ми, който ненавижда лимон яде с удоволствие/и огромно недоверие в началото/ :P Моя е на по едри парчета, но тънки
« Последна редакция: 28 Декември 2007, 00:41:03 от vesela »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #190 -: 28 Декември 2007, 09:56:00 »
Веси, заколили сте прасето и си го ядееете...... ;D  Да ви е сладко... :air_kiss:

ами и аз това казвам  :-*

и се радвам, че ви е харесал  :smile1:
« Последна редакция: 28 Декември 2007, 12:19:42 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #191 -: 29 Декември 2007, 14:54:51 »
 :smile1: Пепи наденичките станаха супер ,много мерси  :yahoo: :yahoo:
mazesin yemekleri

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #192 -: 30 Декември 2007, 10:07:49 »
Моля, моля  :smile1:  От хубав материал всичко става хубаво  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Калмари
« Отговор #193 -: 30 Декември 2007, 17:02:31 »
Калмари



Продукти:


2 пак кори за баница по 400 гр

300 гр масло

50 мл олио

600-700 гр едро счукани орехи, смесени с 1 пак. канела и 100 гр. галета

За сиропа:

около 2кг захар

1.5 мл вода

кората на два лимона  и сока на един

Приготвяне:

* Маслото се разтапя и смесва с олиото

* Вземат се кори - по (2 или) 3  листа и се намазват с  1 голяма с. л. мазнина

* Поръсват се навсякъде с орехите и завива на нестегнато руло.

* Нагъгря се полученото руло с ръце  - да остане на2/3 от  дължина долу-горе

* Нареждат се в тавата. След като са всички наредени, се режат напречно на 2-3 части.

* Изпичат се на слаба фурна - на около  140-150* до зачервяването  и.

* Оставя се да изстине  :smile1: - един ден.

* Сиропа  се завира, настъргва се кората на лимоните вътре и сока (може и половината сок)   и оставя да поври около 10-15 мин.

* Охлажда се напълно  сиропа - трябва да е съвсем студен и тогава се залива отлежалата баклава.

* Отново се оставя да почине и поеме сиропа  - едно денонощие.   
« Последна редакция: 29 Декември 2011, 14:42:33 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Svetlana P

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 727
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #194 -: 01 Януари 2008, 10:58:15 »
Pep-4o, благодаря за рецептата за терин със сирена и яйца. Ето моя вариант. Май малко се поувлякох със сирената (като работя на око) та ми дойде малко желатина, но е невероятно вкусен.
От сърце ти желая успешна Нова година!


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума