Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 955106 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пържоли в сос от смокини
« Отговор #135 -: 23 Септември 2007, 14:19:58 »
Пържоли в сос от смокини

малко нестандартни за традиционните вкусове, но много  пък  мен много ми допаднаха


Продукти:

6 пържоли от рибица
подправка - за месо, някъде по-назад писах какво е моята, която си приготвям
12 смокини +  6
сол на вкус
70 мл ликьор
70 мл бяло вино

половин пакетче масло (около 60гр)


Приготвяне:

* Пържолите се начукват, посоляват и поръсват с подправки.
* Смокините се нарязват на ситно (без 6-те) и заедно с ликьора и виното се изсипват върху пържолите.
* Завива се съда с фолио и прибира в хладилник за 2-3 часа.
* Нареждат се в тавичка за печене, поставя се маслото  и завиват с фолио.
* Пекат се 30 мин. на 200*
* Развива се фолиото и запичат още 10 мин
* При сервиране се добавя по една цяла  смокиня  :smile1:




« Последна редакция: 07 Февруари 2008, 08:56:33 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #136 -: 23 Септември 2007, 15:36:09 »
Пепи,прекрасни гозби.Особено съм впечатлена от пържолите със смокини.Много оригинално.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #137 -: 23 Септември 2007, 17:48:27 »
Благодаря, Йоли  :-*
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

radinna

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #138 -: 26 Септември 2007, 11:24:18 »
pep-4o , благодаря за рецептата за сока!
Ако реша да ползвам натриев бензоат, за по лесно, как точно се слага?

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #139 -: 27 Септември 2007, 20:02:55 »
Радина, след консултация с мъжо  ;D, каза, че е по-добре да си го направиш така, както е написано, без натриев бензоат. До сега той не е слагал.
Дозата му пък е написана по-горе на рецептата, но май наистина е по-добре да не слагаш (за такъв род напитки му се доверявам на 100%)  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

radinna

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #140 -: 28 Септември 2007, 10:44:49 »
Пепи, и аз много искам да го направя така, но нямам възможност да варя бутилките. Моля те питай го пак, защото направих няколко бутилки пробно, но само разбърках натриевия бензоат в сока и затворих бутилките. Притеснява ме дали това е правилния начин и до колко трайно ще се запазят. Много ще ме е яд за труда ако нещо се прецака

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #141 -: 28 Септември 2007, 21:27:39 »
1. Калиев метабисулфат сложи ли? Без него няма да се избистри, ще пиеш все едно шира
2. цитат на мъжо: "повече от 1г натриев бензоат на 1л сок да не слага, защото е вредно. Бутилките се прибират, запушени с тампоните от памуци. Няма да се утаи на дъното утайка и  няма да стане така бистър гроздовия сок, както другия"  - това по т.2 е следствие на пастьоризацията.

Само да добавя, че онзи другия гроздов сок е бистър - кристално-прозрачен и след първото пастьоризиране - на втория път отдолу остава тук там единствено малко винен камък.

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Сладко от дюли
« Отговор #142 -: 29 Септември 2007, 21:54:01 »
Ето и моята рецепта, моята е доста мързелива

2кг. дюли
500гр захар
1 пак лимонтозу (10гр)


* Завира се тенджера с около 2л вода
* Дюлите се режат, чистят и белят на резенчета (отпадъчната част не се изхвърля, а се прибира и прави пелте
* Пускат се  в тенджерата с врящата вода
* Оставят се да поврат 10-на минути и вадят.
* Сипват се в голям гевгир или сито и оставят да се изцедят.
* Мелят се с машинка за месо и зеленчуци (големината на отворите на решетката е по желание - може по-едри, може и по-ситни)
* Изсипва се сместа в тавата и смесва със захарта.
* Пече се - с разбъркване до изпаряване на всичката течност - да остане гъсто - пробата с лъжичка в чиния - като изстине на стои без да се стича
* Сипва се лимонтозуто и разбърква. Налива се в бурканчета, затварят  и стерилизира за 5  мин.


Много лесна рецепта е, може да се увеличат продуктите.
« Последна редакция: 04 Декември 2011, 23:53:00 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пастърма от сърца
« Отговор #143 -: 01 Октомври 2007, 17:56:08 »
Пастърма от сърца




Продуктите са приблизителни, според наличните количества сърца


Сърца - свински или телешки
сол за саламура
черен пипер - смлян



Приготвяне:


* Приготвя се саламура от 2-3 л. вода и 300 гр сол
* Поставят се сърцата и оставят в саламурата за около 12 (до 24, ако са големи, телешки) часа.
* Изваждат се и отцеждат на кухненска хартия или кърпи около 4-5 часа.
* Поръсват се с подправки (преди поръсвах само черен пипер, но сега правя  смес от равни части чубрица, черен пипер кимион, риган и чимен, плюс колкото тези - още толкова червен пипер -  като подправките за кайзер-пастърмата) и притискат хубаво с ръце, за да полепнат.
* Връзват се в единия край и окачват на проветриво, сухо и сенчесто място за около 5 дни.
!!! Изсъхват сравнително бързо, защото е сухо и мускулесто месо.
* Може да се приберат добре опаковани в найлонов плик и във фризер (естествено, след като сме направили вече дегустацията :innocent:


***При рязане на парчетата се получават тънки филета; не е като голямата пастърма, но пък е много вкусна и крехка. Ако се режат и под наклон  ;D  мамят окото.

долната архивна снимка е без подправки  :innocent:
« Последна редакция: 02 Декември 2013, 00:01:51 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tasmir

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #144 -: 01 Октомври 2007, 19:16:05 »
Пеп-4о, здрасте!



Какая встреча ?! Я так рада, что встретила и Вас и Mariana G  :yahoo:

А я сегодня с этого сайта взяла рецепт и поставила его на Кукинг, попросила вас и других девочек его перевести  ;D

Люсенька - родная, зараза, сдались тебе эти... макароны!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #145 -: 01 Октомври 2007, 20:45:55 »
Привет, Tasmir  :hi:

Значит так  ::) ::) Нашла ты нас здесь  :smile1:

Этот рецепт "Усукана питка с мед и орехи" - принадлежит нашей Танита, много девочек здесь делали ee и всем понравилось.
По позже попытаюсь переводит,  хотя у меня  плохой русский  :innocent:

А торт Гараш - сново скажу - очень хороший у тебя получилось  :thumbup:
« Последна редакция: 01 Октомври 2007, 22:07:24 от marabu »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tasmir

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #146 -: 02 Октомври 2007, 17:42:54 »
Пепа, привет! мне уже перевели рецепт пирога и я его поставила на кукинге и на вашем форуме  :-*
Здесь:

http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=15454&postdays=0&postorder=asc&start=720

И здесь:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.180

Спасибо вам за ваши замечательные рецепты  :thumbup:
Люсенька - родная, зараза, сдались тебе эти... макароны!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #147 -: 02 Октомври 2007, 19:35:53 »
Tasmir, чудесный пирог у тебя получилось  :thumbup:

А идейка на мастер-клас - прекрасная  :-*
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Кокосови пурички с локум
« Отговор #148 -: 03 Октомври 2007, 15:58:58 »
Кокосови пурички с локум



Продукти за около 1.5кг готови сладки   ;D


180мл газирана безалкохолна напитка
250 гр маргарин
около 700 гр. брашно
100 гр пудра захар

локум - 400гр за пълнеж.
пудра захар за поръсване - около 300гр
150 гр кокосови стърготини
150 гр смлени орехови ядки



Приготвяне:

* Пресява се брашното с пудрата захар.
* Маргарина се омесва на трохи с брашното.
* Прибавя се безалкохолното и меси (колкото да се събере на топка) на сравнително меко тесто
* Разделя се на 4-5 топки
* Прибира се за един  час в хладилник да почине.
* Изважда се по една топка и се точи на кора, дебела около 2мм
* Реже се на правоъгълници .
* Поръсват се с кокосови стърготити и смлени орехи.
* Върху тях се нареждат нарязаните парчета локум - на тънки ивици.
* Оформят се на пурички, или се изрязва на кръгчета, които се затварят на полумесци (в които аз сложих сладко )
* Нареждат се в намаслена тава
* Пекат  се в предварително загрята фурна на 220* за около 15 мин. - до порозовяване.
* Изваждат се и още горещи се овалват в пудрата захар.


със сладкото на следващия ден станаха по-меки, но у нас повече се харесаха пръхкавите локумки:


« Последна редакция: 07 Февруари 2008, 08:58:09 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Болярски кюфтета
« Отговор #149 -: 05 Октомври 2007, 11:14:02 »
Болярски кюфтета

или разновидност на Пълнените ми кюфтета


Продукти:

1,2 - 1,5кг кайма
150 гр галета (разбъркана в
150гр кисело мляко
1 ч л сода за хляб (угасена в млякото)
50мл вино
1 глава ситно нарязан лук
1 яйце
подправки (общо 1 с л ) - кимион, черен и бял пипер, чубрица, майорана, лют червен
сол на вкус



1 връзка магданоз
200гр кашкавал
300гр гъби


брашно за овалване на кюфтетата

Приготвяне:

* Каймата се омесва с всички продукти, покрива с фолио/торбичка и прибира в хладилник за около час
* Гъбите се измиват, нарязват на ситно и задушават в малко вода (в микровълновата) за около 5-6 мин.
* магданоза нарязва на ситно; кашкавала на дебели ивици
* От каймата се правят топки, големи колкото 2-3 нормални кюфтета.
* Овалват се в брашното, сплескват се на едната длан и поставят на едната половина 1 лъж. от гъбите, 1 лъжица магданоз и парче кашкавал
* Другата половина се обръща върху тази, дооформя хубаво с ръце, така че да не се вижда пълнежа.
* Тук вече се пече на скара, но поради трудното наместване на скара с жар в сравнително висок жилищен блок, в повечето случаи се  пържи в загрята мазнина на не много силен огън (да може плънката да се задуши добре).



« Последна редакция: 14 Май 2011, 23:59:43 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Онлайн казино от jeneta
[Днес в 10:17:07]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]