Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 955733 пъти)

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
 :yahoo: :yahoo:sega е чудесно многооооооо :air_kiss: :air_kiss:pep 4о
mazesin yemekleri

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
 :hi: :hi:  здравей пеп , къде си , профила показва море , приятни забавления , пеп ти си добра готвачка , днес ми дойде на ум варена наденица , ти сигорно знаеш някоя рецепта , а и за кремвирши ако знаеш пиши ,въобще който знае да сподели опитите си , много ви моля......... :'( :'(
mazesin yemekleri

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
sezamm, съжалявам, че трябва да го напиша, но тук в кренвиршите почти няма месо. Само тях и салами май не съм се опитвала да правя  ;D  Иначе рецепти имам от една умна книга, но не са изпробвани. А лбимите ни наденици са чирпански наденици, но не са варени, а печени на скара (не че нещо им пречи да се сварят и изсушат на проветриво място. Погледни в каталога, има и Пастърма, ако те интересува.

ПП: Какво море, на работа съм, а тези дни имахме празници. Освен това съм човек, който обича планината и спокойствието пред морето, така че не бих отишла там да почивам.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
 :air_kiss:  пеп , здравей, надениците и пстърмата сгте ги правя но времето малко да поохладнейе , тука е адски горещо . пеп през септември от ст. загора при нас ще идват наши познати , на сладка папка ще пратя махлеп , ако имаш някакви поръчки пиши навреме . бай бай . ;D ;D
mazesin yemekleri

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Задушен дроб
« Отговор #94 -: 30 Юли 2007, 21:31:24 »
Задушен дроб с чесън, лук и вино



Продукти за 4 порции:

700-800гр дроб (свински или телешки)
5-6 средни глави лук
5-6 скилидки чесън
сол на вкус
1ч л мед (него го слагам от скоро)
1 ч л подправка за месо - моята е смес от равни части: кимион, риган, кориандър, къри, черен пипер, лют червен, майорана и чубрица
200мл прясно мляко
сока на 1 лимон
100мл вино
5-6 лъжици олио


Приготвяне:

* Дроба се нарязва на хапки около 2/2 см и залива със смес от виното, прясното мляко и лимона.
* Оставя се да престои поне 3-4 часа
* Изсипва се маринатата и залива дроба с вряла вода, като се оставя да постои в нея 1-2 мин.
* Измива се хубаво и поставя в тава/йена заедно с подправките, счукания чесън и едро нарязания лук и евентуално меда. Без солта!
* Залива се със 70-80 мл вода и олиото и затваря плътно с фолио (капак на йената)
* Пече се на 200* докато започне да ври, след което намалява фурната на 150*
* След около 30 мин. се маха фолиото, прибавя солта, разбърква и запича за още 5-6 мин в силна фурна.


***Писах йена, но отдавна не пека в нея - от гледна точка на миенето по-лесно ми е тава и с фолиото. Посолявам винаги накрая. Лука остава леко хрупкав - не се кашва съвсем.
« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:47:52 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Салата от бамя
« Отговор #95 -: 30 Юли 2007, 21:45:07 »
Салата от печена бамя




Продукти за 2-3 порции

400 гр бамя (дребничките са най-вкусни)

за дресинга  ;D :

сока на 1 лимон
40-50 мл оцет
50 мл зехтин/олио
2-3 ск. счукан чесън
2 малки (1 голяма) гл. ситно нарязан лук
щипка сол
щипка захар


магданоз  :sick:


Приготвяне:

* Бамята се пече ( опуква се) направо на котлона (или на сухо в тиган с тънко дъно)
* Продуктите за дресинга се разбиват хубаво, като лука се добавя накрая
* Изсипва се в купа с капак
* Готовата изпечена бамя се прибира в купата и затваря да се задуши за поне 10 мин.
* При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз (за него съм обяснила някъде напред, че няма да го видите в моята чиния, тъй като не ми е любим, но мъжо казва, че с магданоза е по-вкусно. Но пък почти никога не успявам да му снимам чинията)



« Последна редакция: 25 Юли 2009, 13:50:02 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #96 -: 03 Август 2007, 10:39:04 »
Пепи, благодаря за рецептата за Ветрило от патладжан. Не стига че вкусно, но и много красиво.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Храна за
« Отговор #97 -: 05 Август 2007, 22:34:00 »
Илианка, радвам се, че ви е харесало  :thumbup:  У нас е едно от малкото постни яденета, които се уважават  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Margi_1

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 86
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #98 -: 06 Август 2007, 10:04:05 »
Papcho, мерси много за рецептата за соленки с масло -
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=825.msg17037;topicseen#new
В момента черпя с тях на работа и много се харесват.Настина вкусни и пръхкави.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #99 -: 08 Август 2007, 14:26:10 »
Марги, радвам се че харесват на теб и колежките   :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Шишарки от картофи
« Отговор #100 -: 10 Август 2007, 21:42:54 »
По-скоро идея за картофи, отколкото рецепта



Картофени шишарки







* Необходими са дребни картофи, с големина и елипсовидни долу-горе като яйце
* Измиват и сваряват в подсолена вода НЕ до разваряване
* Изстиват и се обелват.
* С къдравото ножче от едното връхче на картофа започва да се прави спиралка надолу до края му.
* Готовите приготвени така картофи се посоляват и поръсват със смес от подправки (любими - аз самардала, черен пипер, червен пипер, мащерка)
* Оставят се да попият около час
* Пържат се в горещо олио - поне 2 см в съда за 5-6 мин. или до зачервяване.
* Подходящи  за поднасяне като предястие, гарнитура  и самостоятелно.


***Остатъците могат да се използват за картофена салата, кюфтета или нещо друго.
Изрязват се доста бързо, важно е да се хване чалъма с първите 2-3





ето го "къдравото" ми ножче
« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:49:58 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2685
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #101 -: 10 Август 2007, 22:03:03 »
         
Цитат
Картофени шишарки
 
   
Цитат
С къдравото ножче от едното връхче на картофа започва да се прави спиралка надолу до края му.

Pep_4o, я си покажи къдравото ножче ако имаш възможност,
 дали е като моето ,че нещо не ми стана ясно!  ::)   :icon_question:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Кекс със сини сливи и шоколад
« Отговор #102 -: 10 Август 2007, 22:58:30 »
Мими, прибавям снимка на ножчето по-горе  :smile1:



Кекс със шоколад и сини сливи







Продукти

7 яйца
15 с л захар*
100 мл прясно мляко
100 мл разтопено масло
400-450гр брашно
2 пак бакпулвер (по 10гр)
40 гр какао
12-15 сини сливи
150гр черен шоколад
100 гр едро смлени орехи


Приготвяне:

* Яйцата се разбиват до побеляване със захарта
* Прибавят се последователно: млякото, маслото, брашното с бакпулвера и объркват.
* Отделя се около 1 чаша от сместа и в останалата се прибавят орехите, какаото, едро нарязания шоколад и ситно нарязаните сливи.
* Обърква се леко с лъжица (лопатка), колкото да се размеси
* Във форма се поставя на дъното от бялата смес и след това се изсипва от кафявата до напълване 2/3 от обема на формата.
* Пече се в.......... (кой както си го пече, аз пека в леко загрята фурна и увеличавам на 180* до пробата с дървено шишче)



*** В началото на темата ми съм записала на колко е равна 1 с л
***От тази доза се получават 2 кекса с d=21 см, а тази вечер - 1 такъв, 3 мъфина и 2 малки кекса - с по d=13см



« Последна редакция: 11 Август 2007, 08:22:01 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2685
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #103 -: 10 Август 2007, 23:29:55 »
Пепи:thankyou: !

 Да същото е и моето ножче,само остава да разгадая начина на рязане!
Ще опитвам,опитвам ........................ докато се получи,пък горко им на картофите! :yahoo:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #104 -: 10 Август 2007, 23:36:52 »
Няма проблеми, докато схванеш може да правиш картофени кюфтета  :P :P :P

Много е лесно - от връхчето, дърпаш ножа по диагонал надолу и така въртиш около картофчето.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Готвене на пара от Mariaboalk
[11 Декември 2019, 16:07:24 ]


Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]