Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 954902 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пияни вишни
« Отговор #75 -: 07 Юни 2007, 07:52:56 »
Бонбони "Пияни вишни"









Точна рецепта няма, продуктите са на око и според изостаналите продукти.


Продукти

бисквити - около 200гр
ядки - орех, лешник, бадем  - ок. 500 гр
стафиди - ок.50гр
блат или бишкоти - ок.200гр
овесени ядки - 100гр
стафиди - ок 50гр
сушени вишни, череши или от ликьор - ок.200гр
пудра захар  -7-8 с л
какао 6-7 с л
мед - 4 с л ,
ликьор около 100мл,
плодов сок



черен шоколад
смлени ядки за овалване


Приготвяне:

* Отделят се от ядките половината за овалване ( по желание)
* Бисквитите, блата и ядките се мелят на блендер (или в машинка)  ситно
* Стафидите се нарязват.
* Прибавят се всички сухи продукти без вишните и се объркват.
* Добавя се меда
* Ликьора и сока се загряват (поотделно)
* Първо се изсипва ликьора и обърква и започва да се прибавя от сока, докато се поемат всички сухи частици.
* Трябва да стане твърдо и да не лепне по ръцете.
* Прибира се за половин час в хладилник.
* През това време се накисват в ликьор сушените вишни/череши (правя го в мв-та)
* Взема се по топче от сместа, като в средата се поставя по вишна и се овалва.
* Пак се поставят за 15-на мин. в хладилник
* Разтопява се шоколада и всяко топче се потапя в него
* Изважда се на фолио да изстине, или овалва топчето в отделените смлени ядки.


***Аз обикновено правя голяма доза от сместа и прибирам в хладилник. След това вадя и правя по  около 25-30 топчета



« Последна редакция: 06 Май 2010, 13:18:05 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Пепи,
Шоколадовите "пияни вишни' са невероятни   :thumbup:
 Глазурата има хубав блясък - черния шоколад с какъв процент какао е?

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Шоколад
« Отговор #77 -: 07 Юни 2007, 19:58:09 »
благодаря, Диди  :-*  Ползвам този  шоколад

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=889.msg9927#msg9927




%-ното съдържание е 58, темперирам 2 пъти, за да  не се разтопява шоколада в пръстите, като го вземеш.
« Последна редакция: 07 Юни 2007, 20:52:55 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Пепи,
Искам да ти благодаря за отговора, но най - вече за систематизираната и изчерпателна тема за  шоколада
 :thankyou:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Морски хапки
« Отговор #79 -: 14 Юни 2007, 08:07:43 »
Морски хапки в лют сладко-кисел сос



Продукти за 2 порции:

~ 150-200гр. скариди
~ 250-300 гр филе от риба
4-6 бр. рулца от раци/сурими
1-2 туби от калмари

2-3  с л олио
2 с.л. соев сос
сока на 1 лимон
~ 150мл кетчуп (домашен е моя  ;D
3-4 л чили сос
7-8 пресовани скилидки чесън


Приготвяне:

* Скаридите се почистват (само по желание), тубите калмари нарязват на тънки шайби,  пръчиците сурими и филето риба се нарязват на кубчета.
* Заедно с пресованите  скилидки чесън се задушава в олиото, соевия сос   и лимоновия сок  за 10-на мин. (докато се изпарят течностите)
* Прибавя се  кетчупа, чили соса  и  задушава за още 2-3 мин.
* Отмества се от котлона, разпределя в две чинии и  сервира веднага.



***Моите пръчици сурими бяха замразени и сложих в началото. Друг път, когато са размразени,  съм ги слагала почти в края, с кетчупа. Ако и скаридите са от малките, коктейлни, които са готови за консумация - също се прибавят накрая.


« Последна редакция: 27 Април 2012, 18:02:37 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Механджийска пърженица
« Отговор #80 -: 24 Юни 2007, 19:14:08 »
Механджийска пърженица

взаимствала съм името от менюто в едно заведение  :smile1:



Продукти:


500 гр свинско месо без кост
500гр телешко месо без кост
3 домата
2 зелени чушки
4-5 кис.краставици - нарязани на кръгчета
200-250гр нарязани и бланширани гъби
3-4 глави лук
150гр нарязани обезкостени маслини
100гр зърна сладка царевица
150мл вино
100мл бульон или вода
200мл прясно мляко
1 ч л червен сладък пипер
1 к л червен лют пипер
2 дафинови листа
1 ч л майорана ( бял риган)
сол на вкус
70-80мл олио


Приготвяне:

* Месото се нарязва на едри хапки и маринова в прясното мляко за една вечер (поне 7-8 часа)
* Изцежда се и залива с вряща вода в гевгир/цедка и оставя да се изцеди
* Поставя се в тава, заедно с виното, водата, нарязаните на кубчета домати, нарязания на едро лук, солта и олиото.
* Завива се с фолиото и се пече във фурната около час на 200*
* Маха се фолиото (месото трябва да е омекнало) и се прибавят  бланшираните гъби, нарязаните на едро чушки, червените пипери, дафиновия лист  и майораната.
* Запича се за около 20 мин. без фолиото (да остане гъст сос)
* Прибавят се нарязаните маслини и царевицата и връща във фурната за още 5 мин.
* Сервира се горещо с парче топено сирене (или ориз по желание)


« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:19:04 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Яйца със сос от синьо и топено сирене
« Отговор #81 -: 27 Юни 2007, 07:56:44 »
Яйца със сос от синьо и топено сирене


пълна импровизация, но много бърза и вкусна.


В тиган (или друг съд) с капак се налива около 100 мл прясно мляко (или сметана за готвене) и 100 мл вода. Поставя се малко кубче масло - колкото кибритена кутия.
Прибавя се и  около 150  гр. топено сирене;   включва да ври.
Когато сместа заври се чукват яйцата, поставят се няколко парчета синьо сирене и поставя капака на тигана.
За около 5-6 мин. от чукването на яйцата са готови. Рохки, или твърди - зависи от времето на задушаване.
По желание - отгоре се поръсват с лют пипер - червен или черен.  По желание - зелена подправка.

« Последна редакция: 03 Септември 2011, 20:07:29 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Запеканка от патладжани с топено сирене
« Отговор #82 -: 07 Юли 2007, 21:12:05 »
Запеканка от патладжани с кайма и топено сирене



Продукти за 4 порции (по 2бр)

500 гр кайма
малка глава лук
риган, черен пипер и мащерка
3-4 с л олио
5 средни домата
1 кг патладжани
2 кутии топено сирене ( или  около 300гр.)
150/200 гр сирене
магданоз

Приготвяне:

* Патладжаните се нарязват, изцеждат в подсолена вода от горчилката и изпържват до почти готовност
* Каймата се задушава заедно с подправките, олиото, единия домат - ситно нарязан, до извиране на течността
* Нарежда се патладжан, отгоре ред от каймата и се притиска хубаво, за да не се пръска.
* Пак се поставя патладжан, върху него 2 парчета домат
* Поставя се трети патладжан и върху него тънко отрязано парче сирене
* Най-отгоре се нарежда топеното сирене (обилно)
* Нареждат се така приготвените патладжани в тавичка, налива се 100 мл вода
* Запича се в загрята фурна за около 10 мин.
* Поднася се със ситно нарязан магданоз

« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:21:21 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
 :yahoo: :yahoo:brawo,otlichna идея за сарми ,  :air_kiss: :air_kiss:
mazesin yemekleri

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Кекс с нектарини
« Отговор #84 -: 12 Юли 2007, 23:11:00 »
,otlichna идея за сарми ,


радвам се, че ти допада. Наистина са вкусни  :thumbup:





Кекс с нектарини и шоколад




Продукти за форма с големина 23см :

3 яйца
6 с л захар
7 с л брашно
2 големи нектарини
1 бакпулвер
60 мл олио
80 гр едро нарязан шоколад
2 ванилии


Приготвяне:

* Нектарините се нарязват на дребно
* Посипват се с брашно и объркват, като се поставят в сито (цедка)
* През това време се разбиват яйцата със захарта до побеляване.
* Прибавя се олиото, след това брашното с бакпулвера и ванилиите и обърква с лъжица вече
* Половината смес се изсипва във формата за кекс.
* В другата половина се изсипва шоколада и "изтупаните" от брашното парчета нектарини.
* Изсипва се върху другата смес
* Фурната се загрява на 120*
* След като се постави кекса се увеличава на 180*
* Пече се във фурната за около 20 мин  (или кой както си знае фурната)
* Като се извади се поръсва с пудра захар.


Получи се много въздушен и ароматен кекс от плодовете, но дозата е доста малка
« Последна редакция: 11 Юни 2008, 21:22:32 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Кекс с нектарини
« Отговор #85 -: 13 Юли 2007, 20:05:08 »
Кекс с нектарини и шоколад

Пепчо благодаря за рецептата. :air_kiss:Кекса е много вкусен .Аз забравих да сложа ванилия , но въпреки това стана много ароматен. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Кекс с нектарини
« Отговор #86 -: 13 Юли 2007, 20:11:03 »

Аз забравих да сложа ванилия , но въпреки това стана много ароматен. :smile1:

Петя, радвам се, че ви е харесал.

Да си призная  аз почти винаги забравям ванилиите, но тъй като от мама знам, че се слага на сладкишите  винаги, задлжително си пиша, пък може и някога да се сетя да сложа. Хубавото на този е, че си ухае прекрасно на шоколад и нектарини и всъщност ванилия май му не трябва  :innocent:
« Последна редакция: 13 Юли 2007, 21:47:10 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
 :hi: :-*zdrasti пеп , вчера имах малко време да прочета нещо от теб , много се смях дето си писала за шерката като били в турция им давали все пилав и все били гладни . тука без пилав или макарони не ъадат нищо , ако това липсва не се дояждали , момиче което не може да прави хубав пилав и чай не можела да се омıжи , моите щерки останаха на главата ми , почти не могат да готвят , от учене нема време , ай имам пиза вıв фурната аз изчезвам , ако няма ред за компютıра тази вечер искам да пиша как аз правя пилаж , дюнер, пица .. пизата изгаря  , бай,бай.....
mazesin yemekleri

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Лимонов кекс с нектарини
« Отговор #88 -: 18 Юли 2007, 08:19:23 »
Лимонов кекс с нектарини




Продуктите са за 2 малки кекса - една кръгла форма с d=21см и една правоъгълна с дължина 26/11см.

6 яйца
240 гр захар
80 мл олио
1 лимон
2 с л нишесте
1 с л канела
3 нектарини
40 гр какао
400 гр брашно
1 бакпулвер (на доктора...)


Приготвяне:

* Нектарините се нарязват на малки кубчета.
* Кората на целия лимон се настъргва при тях и се прибавя нишестето, какаото и канелата.
* Обърква се хубаво, за да поемат сока на нектарините.
* Яйцата се разбиват до побеляване със захарта
* Прибавя се олиото и сока на лимона.
* Прибавя се на няколко пъти брашното с прибавения бакпулвер вътре.
* Когато е готова сместа се сипва във формите - така, че да остане 1/3 от нея.
* В тази останалата се добавя 2 с л олио и нектарините с останалите продукти.
* Обърква се хубаво и с лъжица поставя върху другата смес.
* Формите трябва да са пълни на 2/3 от височината им.
* Пече се ....... (както се пече кекс - аз на предварително загрята на 180*) до проверка с дървеното шишче.

***Заливката беше разтопен шоколад с малсо  и сметана, но както у нас се случва напоследък, сутринта я нямаше, а до вечерта пък кекс няма да има, затова хапваме ей така - гол кекс  ;D

« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:45:51 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Калцоне с пилешка кавърма
« Отговор #89 -: 21 Юли 2007, 15:46:17 »
Калцоне с пилешка кавърма



Продукти:

За тестото:

20гр мая
100 мл прясно мляко
150 мл газирана вода
1 ч л захар
1 с л сол
около 500 гр брашно

За кавърмата:

400 гр пилешко месо без кожа и кости
4 глави лук
100мл вино
2 средни домата
3-4 лъж. олио
1 ч л мед
сол на вкус
по щипка черен пипер, майорана и чубрица
1 лъжица чили-сос по желание


Приготвяне:

• От маята, 50 мл от млякото, солта и захарта се прави закваска
• Като утрои обема си се прибавя към останалите продукти за тестото
• Меси се еластично тесто.
• Намазва се с олио и завива в найлонов плик да втаса ( поне да удвои обема си)
• През това време се приготвя плънката – лука се нарязва на полумесци и задушава заедно с всички продукти без подправките
• Задушава се за около 30 мин (до омекване на месото и лука) и трябва да остане без сос
• Смесват се подправките отделно и се оставя 1 ч л от тях. Останалото се прибавя към задушеното вече месо.
• Оставя се да изстине
• От тестото се точат кръгове (за по-равно аз изрязвам с една голяма чиния) дебели около 3-4 мм.
• В едната половина се слага плънка така, че да покрие хубаво.
• С другата се затваря и прищипва по краищата да не се отваря.
• Поставят се в намаслена тава.
• Завиват се с фолио и се оставят за половин час на топло.
•  Намазват се съвсем тънко с четка и поръсват с отделената смес от подправки.
• Пече се до зачервяване на 200*


Добър апетит  :smile1:


ПП: От тази доза излизат 7-8 броя с d около 20см. в неизпечен вид 
Плънката може да бъде всякаква с пилешко месо - понякога използвам останало пилешко месо, запържа лук, гъби, доматен сос и ги смеся. Важно е плънката да не е течна, за да може тестото да се изпече.


« Последна редакция: 05 Януари 2014, 20:31:56 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Сайт на фирмата от mariqna44
[Днес в 15:48:29]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[Днес в 14:44:05]


Онлайн казино от mariqna44
[Днес в 14:31:01]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]


Re: Монитор? от mariqna44
[24 Ноември 2019, 16:43:12 ]


Re: За банята от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 15:23:24 ]