Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 956046 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Лучник с кайма
« Отговор #45 -: 25 Март 2007, 15:43:06 »
Лучник с кайма




днес нали е благовещение и се прави лучник, та и аз   ::)

Продукти

За тестото:

200мл прясно мляко
100мл вода
30гр мая за хляб (прясна)
1 с л сол
1 ч л захар
80 мл олио
около 600-700 гр брашно


За плънката:

700гр кайма
300мл доматен сок (или 2 лъж.доматено пюре)
7 по-големи глави лук
3 с л мед
100 мл вино
50 мл вода
50 мл олио
300 гр кашкавал
сол и черен пипер - по 1 чаена лъжица (на вкус)
щипка чубрица

* яйце за намазване
* около 100гр кашкавал за поръсване отгоре




Приготвяне:

на плънката:

* Каймата се намачква с доматения сос и се задушава, докато се изпари течността.
* Прибавят се солта, чубрицата и черния пипер.
* Лука се нарязва на едри полумесци
* Задушава се заедно с виното, водата, олиото, меда и щипка сол до пълно омекване и изпаряване на течността.
* Двете смеси объркват и оставят да изстинат.

* Маята се разтваря в топлата вода, като се прибавят солта и захарта и 3-4 лъж. брашно.
* Изчаква се 20-30 мин. сместа да „шупне” на топло.
* Прибавя се към останалите продукти за тестото.
* Омесва се еластично тесто.
* Разделя се на 4 части
* Всяка топка се точи на кора с размери големината на тавата (трябва да е поне 1см дебела )
* Поставя се в намазнената тава и в едната половина се поставя плънката.
* Върху нея се настъргва/нарязва кашкавала и се затваря с другата половина от кората.
* Краищата се притискат с пръсти и се извиват леко (като на пица Калцоне), като тази част, която остава в средата на тавата се оставя както е.
* Приготвя се втвората кора и се процедира пак по същия начин, както с първата,  като половината пада върху готовата вече кора, но като се прегъне, всяка си отива на мястото.
* Между двете кори трябва да остане разстояние около 2см.
* Готовите тави се покриват с мокра кърпа и оставят на топло за около час да удвоят обема си.
* Намазват се с разбито яйце с малко олио.
* Настъргва се кашкавала и се пече в предварително загрята фурна (аз на 200*) до зачервяване.

*** Правя цялата доза, но пека на два пъти – половината продукти прибирам и издържат 3-4 дни в хладилник, за да не ядем до втръсване


« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 07:48:44 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Соленки с масло
« Отговор #46 -: 29 Март 2007, 22:39:35 »
Соленки с масло





време за приготвяне: 1 час; Дозата се оказа доста голяма - готов продукт - 5 големи тави  :P


Продукти:

200 гр масло
100 гр мас
2 яйца
1 кофичка кисело мляко (400гр)
300гр сирене
3 амонячни сода (амониев бикарбонат) - пакетче по 10гр.
1 с л сол
1 с л захар
брашно - около 1.100кг.

за намазване и поръсване:

1 яйце
1 с л олио
100гр кашкавал
подправки (чубрица, сусам, мак, червен пипер)


Приготвяне:

Маслото и маста се смесват и разтопяват в мв-то
Яйцата се разбиват със солта и захарта
Към тях се прибавя киселото мляко с угасената вътре амонячна сода
Прибавят се маслото и маста и всичко се азбърква хубаво
Прибавя се настърганото сирене
Тази смес се изсипва в кладенче от брашното (може и в машина да се омеси всичкото до тук)
Омесва се - тестото трябва да бъде стегнато.
Поставя се на набрашнена повърхност и се точи кора, тънка 3-4 мм.
Кората се маже с разбити яйцето и лъжицата олио.
Отгоре се настъргва кашкавала (може и сирене), поръсва се с подправките - редувам ги на ленти, за да има от всички видове.
Нарязват се на тънки ленти, след това се режат перпендикулярно, за да се получат пръчици колкото кутрета (или се изрязват на формички)
Нареждат се в намаслена тава - съвсем близко една до друга
Пекат се в предварително загрята фурна на 200* за около 15 мин (до леко почервеняване)

***Много пръхкави и вкусни  :-*
« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 07:53:31 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Мариновано сирене
« Отговор #47 -: 01 Април 2007, 20:23:44 »
Мариновано сирене




преди доста години видях подобна в телевизионно предаване и си я "дообработих" по мой вкус, че в къщи да седнем без сирене е все едно да сме без салата на масата  ;D


Продукти - приблизително

300гр сирене (подбира се твърдо, без шупли сирене)
100гр кашкавал
около 200мл зехтин


подправки:

риган, мащерка, черен и бял пипер, червен лют пипер, розмарин,  копър, целина


Приготвяне:

* Сиренето и кашкавала се нарязват на кубчета.
* Прибавят се подправките - от всичко, по 1 каф.лъжица
* Поставят се в буркан от около 800 мл и  се долива със зехтин догоре.
* Затваря се буркана и се държи на студено място поне 10 дни.



Варианти

***Може да се сложат и други сирена и подправки при тях.
***За да  не се "цапат" кубчетата сирене с подправки, сирената се завиват в бланширани лозови листа, като при сервирането те се изхвърлят.
***Ако сирената се нарежат на големи парчета и се завият в листата, могат да се изпекат на скарата - вкуса им е невероятен.


Долната снимка: с пресни подправки, чери домати извътре и пъдпъдъчи яйца.

« Последна редакция: 26 Септември 2013, 13:29:43 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Салата от яйца и пастърма
« Отговор #48 -: 13 Април 2007, 08:09:38 »
Салата от яйца и пастърма (или друго сушено месо) с млечен сос



Продукти за около 4 порции:

8 варени яйца
100-150 гр пастърма (сушено месо)
1 къдрава маруля (защото е крехка, или салата, или  айсбег)
няколко парчета сирене ( аз харесвам с козе или синьо някакво, но другите - не. )

За соса:

150 гр кисело мляко
2 с л мед
2 с л лимонов сок
5-6 с л зехтин/олио
3 с л ситно нарязан копър или магданоз
една пасирана скилидка чесън

3-4  с. л. смлени орехи или други ядки


Приготвяне:

* Марулята/салатата се накъсва/нарязва  на ситно и разпределя в четири чинии/купи.
* Върху нея се поставят по 2 нарязани яйца (на порция), пастърмата и сиренето
* Продуктите за соса се смесват и с него заливат приготвените салати.
* Ядките  се запичат за 5-6 мин в мв-та или на сух тиган и поръсват върху салатите.



Ясно е, че продуктите са ориентировъчни. Дресинга е млечен, но имаме член от семейството, който не обича салати с млечен сос и си я залива обилно с останалата част от соса, без млякото - мед, лимон, зехтин и чесън
« Последна редакция: 11 Май 2013, 19:41:09 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #49 -: 13 Април 2007, 09:22:19 »
Малиииии, Пепи, то това си е направо основно ястие!!! :P
Нямам път скоро към Ст.Загора, :girl_crazy: иначе току виж съм се наредил с паничката на опашката ( само медец на мен няма да слагаш,моля) :-* :innocent:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна.......
« Отговор #50 -: 13 Април 2007, 21:02:16 »
Ми то за пастърмата ме светна твоето мнение за кюфтето-най-добра салата   ;D

за теб ще заменя меда с новата ми придобивка - едрозърнеста  тръстикова захар   :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Козуначено руло
« Отговор #51 -: 14 Април 2007, 20:08:13 »
Козуначено руло

рецепта за козунак в дни, когато се търсят начини за употреба на останалите  :smile1:


Продукти:

6 яйца + 1 жълтък
250мл прясно мляко
50мл олио + още около 100-150мл за месенето
100мл мас
кората на 1 лимон
1 пак прясна мая (42 гр)
1 с л сол
350 гр захар + 1 с л за маята + оше 2-3 л. за поръсване
брашно около 1.2кг

Плънка:

мармалад с орехи и стафиди;
шоколад и стафиди или сушени череши


Приготвяне:


* Като за начало трябва топла стая
* Маята се разтваря с 50 мл от топлото прясно мляко, солта и лъжичката захар
* Оставя се на топло да удвои/утрои обема си
* През това време се разбиват яйцата със захарта до побеляване
* Прибавя се топлото прясно мляко, разтопената мас, олиото  и настърганата лимонова кора
* Разбива се хубаво всичко и се изсипва в  кладенче от брашното.
* Омесва се хубаво и се вади на масата за месене
* Потапят се ръцете в олиото за месене през минута и се меси, меси, меси................ до призляване, пардон до поява на мехурчетата в тестото  ::)
* Намазва се готовото тесто и се оставя на топло да втасва (отнема доста време)
* Още веднъж се премесва и разделя на 8-10 топки
* Отделят се половината.
* Всяка топка се точи на тънко и намазва с олио.
* Поръсва се с плънката (настърган на едро шоколад и сушените плодове; или намазва с мармалад и поръсва с ядки)
* Поставя се втората кора и така, докато станат 4-5.
* Завиват се на стегнато руло и поставят във формата за печене.
* Отново се оставя за поне час да втаса (докато удвои обема си)
* Намазва се с разбития жълтък + 1-2 с л олио и поръсва със захар (аз поръсих с едра тръстикова която не се топи, с благодарности за нея на marabu-Юлия   :-* - наистина е много ефектно
* Пече се в предварително загрята фурна на 200* до зачервяване на коричката.



***От тази доза  днес направих едно средно  руло с шоколад, за чиято идея пък благодаря на Мими  :-*, едно средно пак с мармалад и ядки и една тава на розички, нарязани като месеница пак с шоколад


« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 07:56:05 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Канапета с риба
« Отговор #52 -: 21 Април 2007, 18:43:22 »
Канапета с риба и картофи






Продукти:

5-6 картофа (средни)
50 мл вода, 50мл вино и друг алкохол, 50 мл олио, клонче розмарин, щипка черен пипер, сол на вкус
6-7 дребни домата
300гр мариновано филе от каква да е риба
200 гр. заквасена сметана
200гр меко сирене тип Дунавия
2 с л копър
2 ск. счукан чесън
маслини за украса


Приготвяне:

* Картофите се измиват и изтъркват хубаво с абразивната част на гъбата
* Нарязват се на кръгчета, като крайчетата се изхвърлят, или използват другаде
* Нареждат се в тава, поръсват се с всички продукти от втория ред и се пекат до изпаряване на течността (омекване)
* Чесъна, копъра, сметаната и намачканото сирене се разбъркват до получаване на хомогенна смес.
* Маха се кожата на рибата, ако има (аз ползвах херинга и скумрия) и се реже на парчета с големина колкото кръгчетата картофи
* Нареждат се: парче картоф, резен домат, парче риба.
* Отгоре се шприцова кръгче от сметаново-сиреновата смес и в  средата поставя маслинка (или нещо друго - може репичка, чери-доматче)



Вариант ІІ за необичащи смесването на риба и млечни продукти:

- вместо млечната смес се използва овкусено с чесън и копър картофено пюре


« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 07:57:43 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пълнени фурми
« Отговор #53 -: 22 Април 2007, 00:43:43 »
Пълнени фурми



тази рецепта е за любители на сладко-соленото. Изключително предястие  :smile1:



Продукти:


30-40 фурми (от белите по възможност)
50 гр заквасена сметана
100 гр. крема сирене
50гр меко сирене (тип Дунавия)
50 гр. синьо сирене
шепа   смлени орехи (или други ядки, предварително запечени)


по желание:
1 ч л ситно нарязан копър
1-2 скилидки счукан чесън
1 каф.л. лют червен пипер



Приготвяне:

* Избират се сравнително едри фурми.
* Почистват се от костилките (черните не могат, затова белите са за предпочитане, поне с предлаганите в наше село  е така)
* Всички останали продукти се смесват и разбъркват хубаво до получаването на хомогенна смес.
* С шприц (или лъжица) се пълни от сместа във фурмите.


« Последна редакция: 15 Април 2013, 16:28:18 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Бурания
« Отговор #54 -: 23 Април 2007, 07:55:49 »
Бурания





Продукти:

500гр кисело зеле
1 чаша от 300мл ориз
2 чаши зелев сок (или бульон със сока на 1 лимон)
1 чаша бульон
100мл олио
1 малка глава лук


Приготвяне:

* Лука и зелето се нарязват на ситно и задушават в олиото  до изпаряване на течността.
* Прибавя ориза.
* Запържва се за 1 мин и се залива със  зелевия сок и бульона
* Изсипва се в тава и се запича до набъбването и омекване на ориза.


***Лятото ползвам стерилизирано зеле от буркан, а няма зелев сок по това време, вместо него слагам сока на  лимона. И тъй като не обичаме постно, от както  го опитах това ядене преди 20 години в Чирпанско, в къщи рецептата се "пренесе" с месо  ;D - каквото и да е  ;D предварително сварено


« Последна редакция: 23 Януари 2014, 00:07:14 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #55 -: 29 Април 2007, 21:17:01 »
Здравей Пеп-4о!
Днес правих тортичка за рождения ден на съпруга и използвах твоя тоталитарен крем.
Стана страхотен! Аз обаче му добавих 1 натурален шоколад да се оцвети.
Благодарение на твойто кремче тортата се хареса на всички. :yahoo:
Благодаря! :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна ......
« Отговор #56 -: 30 Април 2007, 22:44:18 »
Irai, радвам се че си харесала крема, макар и обогатен с шоколад  :P

Има много тоталитарни рецепти, които не бих заменила с никакви алтернативни  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Задължително ще пробвам още доста твои рецепти. Всичко излязло от ръцете ти изглежда прекрасно и вдъхновяващо :-*

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Гръцка салата
« Отговор #58 -: 04 Май 2007, 21:28:39 »
ilrai, благодаря за милите думи  :smile1:


и понеже е времето за салатите, ще предложа няколко (основите на които всички знаем) които вървят ежедневно у нас от пролет до късна есен. Всичко е за по 2 салати, но у нас те са по около 400гр.  ;D


Гръцка салата



Продукти за  2 порции:

1 краставица около 300гр
4 средни домата
1 зелена и 1 червена чушки
1 голяма глава лук
200гр твърдо сирене
2-3 сварени яйца
100-120гр маслини

за дресинга:

сока на 1 лимон
сол на вкус (1 ч л )
4-5 с л зехтин
3-4 с л сусамово олио
1 с л сусам
1 с л бял риган
1 ч л копър
1 ч л магданоз
2-3 скилидки счукани чесън


Приготвяне:

* Избелената краставица и домата, сиренето и яйцата се нарязват на сравнително едри  кубчета
* Чушките и лука се нарязват на дребно (те се използват като подправка, не като зеленчук), като се оставят по няколко кръгчета за украса
* Всичко се поставя в купа и се прибавят маслините.
* Обърква се на сухо

* Поправките за дресинга се нарязват възможно най-ситно.
* В бурканче от пюре се прибавят  всички други съставки  и подправките
* Бурканчето се разклаща енергично и така се разбива най-лесно дресинга (лично мое мнение)
* Разделя се салатата на 2 порции и се залива с дресинга



***В моите салати не се виждат зелени подправки, тъй като освен моята, друга салата до снимка не достига, а аз тревички не обичам  :P



« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:00:44 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Салата "Boss"
« Отговор #59 -: 04 Май 2007, 23:35:29 »
Тази салата заедно с името си я копнах от едно заведение преди 2 години, в комплект с името  :innocent:


Салата "Boss"


Продукти за 2 порции, пак големи салати - по около 400гр


1 краставица около 300гр
4 средни домата
4-5 листа от маруля (или каква да е салатка)
1 голяма глава лук
2 зелени салатни чушки
100 гр сирене
100 гр  кашкавал
100гр маслини
100-150гр шунка, бекон, пушено/варено пилешко месо или какъв да е колбас
2 яйца, изпържени на оче
4-5 с л сладка царевица
1-2 шепи крутони
магданоз
маслини

за дресинг:

50 мл оцет или лимонов сок
100мл зехтин/олио
2 с л горчица
1 ч л черен пипер
щипка червен пипер




Приготвяне:


* Яйцата се изпържват на очи
* Приготвят се крутоните, ако не са готови
* Листата маруля се накъсват на едро
* Всички останали продукти  без сиренето се нарязват на кубчета и разбъркват с марулята.
* Разделя се на 2 или 3 порции
* Дресинга се разбива като в предната салата в бурканче от пюре и изсипва върху салатите
* На средата се поставя яйцето и поръсва цялата салата с пиперите.
* Сиренето се реже на плочки (или кой както иска) и поставя в края
* Крутоните се поставят или върху салатата, или в друга чиния по желание.

Изглежда дълго, но е много бързо и просто.
« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:01:29 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Хладилник на добра цена от jeneta
[Днес в 14:19:04]


Re: Подарък - вечер с компанионка от jeneta
[Днес в 13:57:50]


Хладилник на добра цена от mariqna44
[Днес в 11:54:18]


Подарък - вечер с компанионка от mariqna44
[Днес в 11:22:11]


Re: Сушилня от mariqna44
[14 Декември 2019, 22:09:16 ]


Re: Лаптоп за детето от jeneta
[14 Декември 2019, 22:02:37 ]


Сушилня от jeneta
[14 Декември 2019, 11:19:57 ]


Лаптоп за детето от mariqna44
[14 Декември 2019, 11:09:20 ]


Готвене на пара от Mariaboalk
[11 Декември 2019, 16:07:24 ]


Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]