Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 984704 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пияно пиле
« Отговор #60 -: 05 Май 2007, 19:00:40 »
Пияно пиле


Продукти:

1 пиле от около 1.5кг
150 мл вино
150мл бира
50 мл коняк
50 мл сок от лимон
2 с л мед
стрък розмарин
1 ч л сушена целина/зелена
1 ч л червен лют пипер
2 малки глави ситно нарязан лук
5-6 скилидки счукан чесън
50-60 мл олио, ако пилето няма излишни мазнини

Приготвяне:

* Пилето се нарязва.
* Всички останали продукти се смесват и се залива месото
* Завива се с фолио и поставя в хладилник за поне 4-5 часа
* Изцежда се половината течност
* Пилето с останалата половина  се пече на предварително загрята и силна фурна за около по 15 мин от двете страни (до зачервяване)
* Гарнитура – по желание.
« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:04:27 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пастет от маслини и сирене
« Отговор #61 -: 13 Май 2007, 15:50:38 »
Пастет от маслини и сирене



Продукти:

200гр маслини без костилки (или почистени от костилките)
150 гр сирене
150мл олио/зехтин
2 с л копър
20-30мл сок от лимон
7-8 скилидки чесън
1 люта чушка
1 домат - месестата част само

Приготвяне:

Сиренето се обезсолява за половин час в топла вода
Продуктите се нарязват на едри кубчета
Поставят се в купата за пасиране всички и се пасират за около 3-4 мин. до получаването на хомогенна смес.
Подходящ за филии, печени меса и пици.



***пикантен е, защото е лют.  За нелюбителите - без лютата чушка.

« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:11:53 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Бишкоти "Савоярди"
« Отговор #62 -: 19 Май 2007, 18:44:08 »
Бишкоти "Савоярди"

Това не са меките и познати ни по магазините  бишкоти. Тези са крехки с много финна структура и се топят в устата, с много нежна коричка. И от четене на други тикави Савоярди се оказа, че именно тези са за десерти като Тирамису и Шарлоти. Рeцептата е на Ayn, като съм направила промени по осмотрение на брашната тук и страшно ни допаднаха както в сладоледеното тирамису, така и само като бишкоти.


Продукти за около 40 бр.

4 яйца
180гр захар  (в оригиналната  рецепта е 140, но на мен ми е малко)
щипка сол
140гр брашно с щипка бакпулвер
75гр. пшенично нишесте ( в оригиналната рецепта е картофено)

Пудра захар за поръсване - около 1 ч.ч.

Приготвяне:

* Фурната се загрява на 190*С.
* Застила се тавата с хартия за печене и намазва съвсем леко с четка с олио
* Брашното и нишестето се пресяват
* Разбиват се белтъците със половината захар и щипката сол на твърд сняг. (може и без захарта, като тя се добави после)
* Отделно се разбиват жълтъците с останалата захар  до побеляване
* Към тях се прибавя 1/3 от белтъчната смес и се обърква с дървена лопатка; след това на още два пъти останалата белтъчна смес като всеки път се разбърква внимателно
* Брашнетата смес се прибавя на няколко птъи (4-5 ) към яйчната смес, като хубаво се обърква след всяко прибавяне.
* Изсипва се в подходящ шприц с накрайник с отвор около 1 до 1.5 см (или в пош) и се шприцоват "пръчици" на хартията - около 7-8см дълги. 
* Оставят се да починат за около 2-3 мин., след което се поръсват през сито с пудрата захар
* Пекат се за около 10 мин - или според фурната до леко порозовяване, като до 8-та минута не се отваря фурната.
* Охлаждат се в тавата за около 3-4 минути, а след това се прибират в кутия с капак.
***Ако са за Тирамису се оставят на решетка до пълното им изстиване, като не се покриват с нищо.


Изглежда сложно като обяснение, но стават доста бързо.


« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:12:41 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

zen

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 70
Благодаря ще ги пробвам задължително! :yahoo:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Дробчета с чили сос
« Отговор #64 -: 20 Май 2007, 17:14:24 »
zen, надявам се, че ще ти харесат  :smile1:  аз първите пробни ги направих на сладкиш, защото не бях разбила хубаво белтъците и сместа ми беше сравнително  рядка и добавих още брашно и захар, та стана на обикновен блат)


Дробчета с чили сос




Продукти за 4 порции:

1 кг пилешки дробчета
1 к.ч. олио
500мл гъсто изварен доматен сок
100мл чили сос (или 2 смлени сухи люти чушки)
7-8 скилидки счукан чесън
1 пълна с.л. мед
сол на вкус
150-200 гр гъби
щипка майорана
щипка целина (сухи)

Приготвяне:

* Дробчетта се измиват и нарязват на едро
* Заливат се с вряла вода, в която има 1 с л оцет и захлупват да престоят 5-6 мин.
* Изцеждат се и се поставят в тава
* Всички останали продукти се слагат в съда
* Пече се за около 30-40 мин. на 200*, като се разбърква 1-2 пъти в началото и се оставя да се запече


Доста лютичко е  :innocent:

« Последна редакция: 16 Март 2011, 10:48:20 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Орехови "сандвичи" с ягоди и кайсии
« Отговор #65 -: 20 Май 2007, 23:34:09 »
Орехови "сандвичи" с ягоди и кайсии


Продукти за 10-12бр.:

2 жълтъка
30гр смлени орехи
80гр захар
130гр брашно
75 гр  масло


За "пълнежа"

200 мл гъсто разбита сладкарска сметана
1 с л сладко от кайсии
300гр ягоди
плодове от кайсии (сухи или от сладко) за украса
редуциран сос от ягоди (или изварен до гъсто сок от ягоди)


Приготвяне:

* Орехите и захарта се мелят в блендера (ситно)
* Прибавят се в купа към пресятото брашно и размекнатото масло
* Омесва се до получаването на трохи
* Прибавят се разбитите жълтъци и омесва до получаването на меко тесто.
* Завива се с найлонов плик/свежо фолио и посдтавя в хладилник за 20 минути.
* Фурната се нагрява до 180*
* Тестото се точи върху набрашнена повърхност на лист с дебелина не повече от 2-3мм
* Изрязват се кръгове с d около 7-8см,  като останалото пак се събира и точи наново.
* Кръгчетата се поставят в намазана с олио тава и пекат за около 8-10 мин. (до бледо порозовяване)
* Охлаждат се на решетка.
* Сметаната се разбива на гъст крем и се смесва със сладкото от кайсии.
* Поставя се по една пълна лъжица на всяко кръгче.
* Между две намазани се поставя ред кръгчета ягоди и слепват
* На горното се шприцова сметана и поставят парчета ягоди и нарязани парчета кайсии
* Сок от ягоди се изварява (редуцират се ягоди) до получаване на гъст сироп и с него се залива отгоре получения сандвич.
* Завиват се всички сандвичи плътно с найлонов плик и се прибират в хладилник за поне 2-3 часа.

Бон апети, много беше вкусно  :smile1:
« Последна редакция: 06 Февруари 2008, 08:14:16 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Печено сирене в лозов лист
« Отговор #66 -: 28 Май 2007, 07:47:49 »
Печено сирене в лозов лист



Продукти:

сирене
домат
лук
зехтин
бял риган (майорана)
лозови листа - консервирани/замразени


Приготвяне:

* Сиренето се нарязва на плочки с дебелина около 1-1.5см.
* Нарежда се върху лозов лист, върху него парче домат и тънка филия лук
* Поръсва се с ригана и няколко капки зехтин/олио
* Завива се стегнато на плик, след което се завива в още едно листо.
* Пече се от двете страни на скарата (аз го правя на барбекюто) или на тефлонов тиган без мазнина за по около 2 мин. на всяка страна.
* Сервира се върху препечена филия



« Последна редакция: 08 Юли 2013, 20:58:20 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Mммммм......  сиренар като мене няма начин да не опита...... чак виртуално ми е вкусно. :P

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Mммммм......  сиренар като мене няма начин да не опита.....

Нищо особено, но от лозовия лист добива и приятен аромат.
Освен това е добро разнообразие сред наредени шишчета и кюфтета на скарата  :P
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Пепи при следващото барбекю ще се пробва това сиренце  :nyam: 
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Re: Печено сирене в лозов лист
« Отговор #70 -: 03 Юни 2007, 17:21:30 »
Печено сирене в лозов лист
Пепи , то чудно това сиренце  :nyam: ,просто нямам думи,вкусотия !
...при следващото барбекю ще се пробва ...
е, не беше на барбекю,но на тефлонов тиган го метнах  :P
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна ===
« Отговор #71 -: 04 Юни 2007, 07:48:45 »
Гери, радвам се, че ти е харесало  :-*

Виж за тиган не съм се сетила, все чакам за скарата, но и аз ще сложа там, че в къщи много обичаме сирене  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

man4e

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 540
Пепи, листата сурови ли са или трябва да се попарят като за сърмичките?

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
ми man4e аз ги попарих предварително листата,но предполагам , че и Пепи така е направила  ::)
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите
« Отговор #74 -: 04 Юни 2007, 19:17:36 »
Манче, аз винаги ги бланширам листата - и тогава или ползвам, или пък прибирам във фризера (ако са за там).  Или пък консервирани ( когато съм купвала листа в буркани)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Подарък за оценка 6 на детето от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:48:53 ]


Re: и хладилник също вероятно ще ми трябва от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:46:04 ]


Re: Дрехи втора употреба от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:38:52 ]


Re: Търся сушилня от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:26:27 ]


Re: Детски дрехи от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:20:52 ]


Re: Гуми за Коледа? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:09:40 ]


Re: Електроника за коледа от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:07:57 ]


Re: Магазин за обувки от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:58:24 ]


Re: Техника за градината от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:54:26 ]


Re: Евтини мебели от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:45:06 ]


Re: Диоптрични рамки, от къде? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:41:56 ]


Re: Хубаво вино за изискан повод от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:30:15 ]


Подарък за оценка 6 на детето от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:21:54 ]


и хладилник също вероятно ще ми трябва от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:20:33 ]


Търся сушилня от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:18:53 ]


Гуми за Коледа? от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:14:55 ]


Електроника за коледа от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:13:54 ]


Техника за градината от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:11:46 ]


Re: На Коледа във Виена от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:09:49 ]


Re: Дървени къщи от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:07:11 ]