Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението  (Прочетена 846189 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #165 -: 08 Ноември 2007, 21:11:14 »
Пепи, само си я гледкам твоята салата и в главата ми се въртят две мисли:
1. скоро май имам рожден ден.....толкова ли е далече Стара Загора......... :innocent:
2......няма начин шунката да не е прошуто.......  :P

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #166 -: 08 Ноември 2007, 21:45:16 »
Ако ме уредиш със нежно правене на зъб  ;D имаш салатата  :thumbup:

Шунката е нормална вътре, а отвън на украсата е прошуто - 50% си познал  ;D


Аз най-после хванах в движение и разрез на салатката

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

aneli4ka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 379
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #167 -: 08 Ноември 2007, 21:49:04 »
Пепи, много е красива салатата-торта :swoon:  :clapping:! А като прочетох съставките , направо си представих колко е страхотна на вкус акомпанирана от някое изискано питие. :wink1: С много настроение да си я хапнете и наздраве за именника  :drinks:, да ти е жив и здрав! :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #168 -: 08 Ноември 2007, 21:59:38 »
Благодаря, АнелИ  :-* Колкото и да е странно, у нас изисканите питиета отиват в приготвянето на ястия (както тази вечер едно ирландско уиски - голяма реклама ). Държим на домашната, преварена и без никакви подсладители ракия  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

aneli4ka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 379
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #169 -: 08 Ноември 2007, 23:41:57 »
Държим на домашната, преварена и без никакви подсладители ракия  :smile1:

Хе, Пепи, ми аз точно това имах пред вид като казах изискано питие. ;D И у нас тя е най-на почит. :russian:Не ония ми ти фабрични дяволски смеси с помпозни имена, в които има половината и повече Менделеева таблица и като пийнеш едно малко на другия ден си  :wacko:. Ха наздраве! ;D :drunk:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #170 -: 08 Ноември 2007, 23:45:57 »
 :rofl: :rofl: :rofl:
И без това ми е весело вече, но ти ме разби с таблицата  :-*

Наздраве, щом казваш  :russian: :russian: 
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #171 -: 09 Ноември 2007, 00:09:52 »
    Пепи, прекрасна е солената торта!!! Поздравления и наздраве!!!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #172 -: 09 Ноември 2007, 08:22:07 »
Благодаря  :smile1: и наздраве  :drinks:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #173 -: 09 Ноември 2007, 16:26:30 »
Пепи,
след еуфорията на вчерашния празник, :drinks:
моите поздравления  :flower: за оригиналните идеи и страхотното изпълнение на празничното ти меню  :clapping::

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #174 -: 11 Ноември 2007, 23:26:03 »
Благодаря Диди  :-* След еуфорията на празниците - реалността и новата работна седмица обаче идват с пълна пара  :(
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пурички със сирене и кашкавал
« Отговор #175 -: 14 Ноември 2007, 00:13:14 »
Пурички със сирене и кашкавал




Продукти

30 гр мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
60мл. топла вода
с брашно  на кашичка да шупне - около 10-15 мин на топло.

Прибавят се:

100мл. топло мляко
250мл. топла вода
1 яйце
100мл. разтопена мас
около 550-600 гр брашно
100гр настърган  кашкавал
300гр сирене

около 150 гр кашкавал за поръсване

Приготвяне

* След като шупне сместа се изсипва в кладенче от брашното и прибавят всички останали продукти
* Замесва се сравнително меко тесто, покрива с фолио/найлон и оставя да престои около час (да удвои обема си)
* Пак се премесва, разделя се на 7-8 топки, правят се се на *фитили* и нареждат в правоъгълна тава. (на мен ми се събра в тава с размери около 42-42 см
* Намазва се с яйце и поръсва с настъргания кашкавал.
* Завива се с фолио пак и кърпа и оставя да втаса - пак да удвои обема си.
* Пече се на 180* до ........ изпичане  :smile1: - зачервяване на кашкавала



Малко ми се поизгубиха така сиренето и кашкавала настъргани, но пък стана доста бързо и по-лесно - замесих, докато втасва - вечеряхме. После оформих, пекох..... и така свободното време е химера  :swoon:
« Последна редакция: 08 Февруари 2008, 01:51:27 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Студентски пурички
« Отговор #176 -: 20 Ноември 2007, 00:35:05 »
Тази рецепта както и Пуричките със сирене и кашкавал ми ги даде една леля, съседка до работата, която е стопанисвала павилион за закуски там. Горните са пухкави и вкусни закуски,  а тези пурички (заради продуктите  студентски) - пръхкави и топящи се в устата сладки :smile1: Променила съм само ванилията на есенция, така го и пиша тук. Единствения недостатък е, че излизат само 2 тави - правоъгълните на фурната  :innocent:



Студентски пурички




Продукти:

200 гр. разтопена мас
200 ГР. олио
250 гр. кисело мляко
1 ч л сода за хляб, угасена в млякото
180 гр. захар
1 течна есенция лимон
брашно около 900 гр за меко тесто

пудра захар за поръсване
гъсто сладко (от сини сливи - 1 бурканче от 400 гр)

Приготвяне:

* Брашното се сипва в голяма купа; прави се кладенче в средата, в което се поставят всички продукти. 
* Омесва се - с не много месене -- до меко  тесто, което не лепне по ръцете .
* Прибира се за 30-50 мин. в хладилник.
* Точи се правоъгълна кора с дебелина около 4-5  мм
* В единия край се поставя  една ивица от сладкото.
* Повдига се този край и завива напред - 1,5 - 2 пъти; отрязва се полученото тънко, дълго рулце.
* То от своя страна се нарязва  напречно на 4-5 или 6  малки,  с дължина по желание (моите са около 5-6 см)
* Нареждат се в НЕнамаслена тава (или на хартия за печене).
* Тавата се прибира за 30 мин. в хладилник.
* Пекат за около 15 мин.  в предварително загрята на 200* фурна  - до порозовяване.
* * Тавата се изважда и пуричките веднага овалват (или поръсват) в пудра захар.

« Последна редакция: 18 Ноември 2012, 22:19:46 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Терин със сирена и яйца
« Отговор #177 -: 21 Ноември 2007, 01:18:27 »
Терин със сирена и яйца




Продукти:

100 гр  бяло самалумеро сирене (краве, овче, козе)
100гр крема сирене 
100гр кашкавал или пушено сирене
100гр Дунавия  (или някакво меко с плесен)
100гр майонеза
2 с л гъсто кисело мляко (или цедено)
5-6 ск. чесън  или 10-на перца от зелен лук  ( по желание)
копър
1 ч л желатин

по желание:
ядки
2-3 яйца 

бучка масло

Приготвяне:

* Всички продукти се настъргват на ситно ренде, или намакчват, чесъна счуква (или нарязва лука ситно)и прибавя майонезата и цеденото мляко.
* Обърква се сместа, така че да излезе въздуха от нея. Прибавя се копъра.
* Желатина се разтваря в 20 мл студена вода, оставя се да набъбне, после се загрява до 35-37* и прибавя към сместа от сирена.
* Силиконови форми (моите са малки с d ок. 12-15 см; а другите правоъгълни - 10/6 - 2 броя,  се намазват тънко с четка и размекнато масло.
Дъното се поръсва със запечените на сух тиган ядки (ако ще се прибавят яките)
* Сместа се изсипва в тях и хубаво притиска, за да излезе въздуха от нея.
* Прибира се в хладилника и след два часа терина със сирена  е готов за обръщане в чиния, рязане и  сервиране. (преди това се потапя в купа с гореща вода за 2-3 сек. и се отлепва много лесно. )

Моят е с останали шупли, но след като настъргах продуктите дадох на синчето да обърква и напълни формите.  Не догледах, но пак се режеше на равни парчета
« Последна редакция: 06 Април 2013, 12:08:44 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #178 -: 21 Ноември 2007, 11:30:11 »

Пепи,
Благодаря за рецептата  :thumbup:-
стилно и сигурна съм  -  вкусно  :flower:

esmeralda

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - продължението
« Отговор #179 -: 21 Ноември 2007, 11:50:22 »
pep-4o, искам да ти благодаря за рецептата на дроб с чесън и лимон - по- вкусен дроб не съм яла. Този го изядохме с удоволствие, а след няколко дни направих обикновен дроб запържен с лук и го изхвърлих почти всичкия. Благодаря  още веднъж за рецептата
"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10

* Последното от форума

Re: Полезно ли е? от tomislava
[18 Юли 2017, 09:57:14 ]


Re: Да бъдем модерни от tomislava
[17 Юли 2017, 16:32:47 ]


Re: Игра с думи от tomislava
[13 Юли 2017, 13:19:47 ]


Re: Лято 2017 от tomislava
[13 Юли 2017, 13:18:53 ]


Лято 2017 от mariqna44
[12 Юли 2017, 22:24:11 ]


Re: прИмоции ........ от cvetozara123
[03 Юли 2017, 13:31:33 ]


Моbimebel-онлайн магазин за мебели от mobimebel
[30 Юни 2017, 13:31:50 ]


Re: прИмоции ........ от tomislava
[28 Юни 2017, 20:24:35 ]


Re: Пушите ли? от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:40:13 ]


Re: Игра с думи от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:39:44 ]


Re: Курс по готварство от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:38:17 ]


Курс по готварство от mariqna44
[27 Юни 2017, 20:45:26 ]


Някой да ползва такива ножове? от mariqna44
[17 Юни 2017, 21:33:10 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от hristiana:)
[03 Юни 2017, 19:00:11 ]


Re: Плочки за кухня - откъде? от mariqna44
[28 Май 2017, 16:46:13 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[28 Май 2017, 15:28:35 ]


Re: Видеонаблюдение от mariqna44
[26 Май 2017, 17:42:32 ]


Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]