Автор Тема: Оближете пръсти с изкушенията на ЛЕО  (Прочетена 100873 пъти)

Лео

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
Re: Оближете пръсти с изкушенията на ЛЕО!!
« Отговор #15 -: 10 Ноември 2006, 14:19:57 »
Бопси, радвам се ,че са ти харесали. Можеш да импровизираш и с друго освен захар. И да ги позапечеш повече. Ако останат ги слагай в кутия да не съхнат :flower:

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 112
Re: Оближете пръсти с изкушенията на ЛЕО!!
« Отговор #16 -: 13 Ноември 2006, 12:25:27 »
Да кажа и за лесния сладкиш с ягоди! Направих го със замразени ягоди и добавих и парчета банан. Много вкусно десертче се получи ;)
Да не говорим колко бързо стана :yahoo:
« Последна редакция: 13 Ноември 2006, 12:27:41 от bopsi »

kalina

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 533
Re: Оближете пръсти с изкушенията на ЛЕО!!
« Отговор #17 -: 13 Ноември 2006, 13:15:33 »
Благодарности и от мен за рецептата за бутер-охлювчетата!  :flower:

Аз прибавих към захарта 2 пакетчета ванилова захар и щипка канела.Стафидите накиснах в гроздов сок (неферментирал   ;)!)
На малката ми дъщеричка пък и хареса карамеловиля филм под и около охлжювчетата, който се получи от захарта при печенето.  :)

Чудесен резултат с малко усилия (точно както се налага да действам).   :thumbup:
Мерсаж още веднаж!!!

Лео

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
Пилаф!
« Отговор #18 -: 20 Ноември 2006, 12:28:54 »
Пилаф



1ч.ч. ориз
1ч.ч. (пакет) замръзени зеленчуци(царевица,грах,моркови) или др.
2 кренвирша(може и пилешка месо)
2 яйца
подправси(сол,пипер)
по желание соев сос


В дълбока тенджера се задушават ориза и зеленчуците, заливат се с 2ч.ч. вода и се оставя да къкри, докато ориза се свари, след което добавяте соев сос(по желание) и сол или един бульон.. Отделно в друг тиган се запържват кренвиршите нарязани на тънки ивички и яйцата)изпържени като омлет),които също се нарязват на ивички. Всичко се обърква в дълбокия тиган и бон апети.

П.П. Извинете ме, ако рецептата е пускана!
« Последна редакция: 20 Ноември 2006, 12:36:03 от Leo »

iv_deleva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
Пилаф!
« Отговор #19 -: 22 Ноември 2006, 17:30:34 »
Хубав е ориза и сигурно става вкусно, но ориза не е пилаф. Пилафа е варен ориз, попарен с масло, любимо ястие на източните народи. В който задължително има масло - в турската кухня обикновено, в индийската -  масло Гни (топено масло). В турската кухня има ядки и овнешко месо, в индийската - къри. И всяко оризче трябва да стои отделно и блестящо, а ориза да е бял и пръхкав.
Всичко друго е ориз с месо, или зеленчуци.
Вярно, че всеки може да интерпретира рецептата по свой начин, но това са задължителни елементи на нечие национално ядене. Все едно "шкембе чорба" без соса от чесън и оцет.
« Последна редакция: 22 Ноември 2006, 17:32:24 от iv_deleva »

magi_77

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Баница със сирене "Охлювче"!
« Отговор #20 -: 28 Ноември 2006, 12:06:15 »
Баница със сирене "Охлювче"!




1 пак. кори(фини Белла или др.)
400гр. сирене( на око)
1/2 коф. кис. мляко
2 яйца
1 майонеза Краси(или др.)
олио

Разбърквате сиренето и кис. мляко. Взимате по 3 листа от корите(накуп), разстилате, мажете с олио и слагате от сместта. Навивате на руло, разрязвате рулото на 8 равни части и парчетата слагате плътно обърнати едно до друго в намаслена тава(като охлювчета). Така докато свършат корите. Разбърквате майонезата с яйцата(който го е страх от птичи грип може и без тях) и заливате баницата. Пече се на 220 градуса около 25 мин. до зачервяване.
лео , баницата ти е супер  . в неделя я правих 2 пъти  ;D стана страхотна , само че при сиренето и млякото сложих и две яйца

Лео

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
Златни гъбки!
« Отговор #21 -: 28 Ноември 2006, 13:46:14 »


Наподобяват златните картофки , затова ги кръстих и тях така  Много са вкусни и са чудесна гарнитура.   Ако искате по-голямо количество удвоете продуктите.

500 гр. гъби
1 голяма глава лук
подправки (1 бульон , вегета или сол)


Нарязвате гъбките ситно + нарязания на полумесеци лук+ подправките  ги сипвате в дълбок тиган . Заливате ги с една кафена чаша вода и на не много силен огън ги оставяте да къкрят, докато водата изври. Когато останат без вода им слагате малко мазнина (масло, олио, зехтин) и ги запържвате до златисто!! 
Ако им добавите и две лъжици заквасена сметана стават още по-вкусни 

Лео

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
Хрупкав карфиол на фурна!
« Отговор #22 -: 02 Декември 2006, 18:25:36 »


Хрупкав карфоил на фурна!!


Разделяте една глава карфиол  на по-едри розички и я сварявате за около 20 мин. във вода със сол и лъжица оцет. През това време включвате фурната на макс. , сипвате олио в тава и я слагате във фурната да се сгрее.
В купа разбивате две яйца , брашно, сол и вода на гъста каша като  за паниране. Когато олиото е загряло в тавата, топвате розичките в сместа и я слагате в тавата ( или изсипвате сместа в тенджерата с розичките и разбърквате). Нареждате ги в тавата  и печете до зачервяване.  Бон апети!!!!  :chef:

pupiliana

  • Гост
Re: Оближете пръсти с изкушенията на ЛЕО!!
« Отговор #23 -: 06 Декември 2006, 00:31:04 »
Правих кръглата торта. Стархотна е! Благодаря за идеята  :4u:
Скоро ще пробвам и други от твоите вкусотии

Лео

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
Украински борш
« Отговор #24 -: 10 Декември 2006, 14:21:16 »
Украински борш (леко побългарен) ;D



400 гр. свинско  месо , може и пушено ребърце да добавите за аромат
половин не много голяма  зелка
1 малка глава червено цвекло
1 морков
1 червена чушка
2 картофа
50 гр.дом. пюре (или домати от буркан)
2 бульона или сол, дафинов лист
1 шепа сварен бял боб (по желание)

Червеното цвекло и моркова се рендосват на едрото ренде и се задушават в тенджерата, добавят се доматите и чушките. Нарязвате зелката на тънки ивички и картофите на кубчета, добавяте и месото също нарязано на не много едри кубчета+ вода+ бульоните. Аз го варя в тенджера под налягане 45 мин. , в обикновена ще е повечко. Поднася се с лъжица заквасена сметана или кисело мляко. Бон Апети!!


снимка: http://www.vkysno.kiev.ua/d-recept-action-detail-rid-97-page-1.html
« Последна редакция: 22 Декември 2006, 14:36:28 от Лео »

Лео

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
шоколадово-бисквитена тортичка!
« Отговор #25 -: 21 Декември 2006, 19:26:52 »
Както винаги е лесна за приготвяне  :lol:



Шоколадово -бисквитена тортичка!


Пакет бисквити за предпочитане шоколадови (можете да вземете и бели и да редувате)
300 гр. заквасена сметана
300 грама течен шоколад
1 банан (по желание)
за украсата ползвах 100 грама карамелизирани лешници (пак по ваш избор)

1.Натопените бисквити нареждате в поднос (тавичка) , аз ползвах "Закуска"


2. Разбърквате с тел сметаната и течния шоколад и с 1/3 от сместа мажете бисквитите. Отгоре нареждате колелцата банан .


3. Следват още два реда бисквити и крем (оставете малко повече крем за последния ред).


4. Поръсих я със смлени карамелизирани лешници, вие можете да имровизирате по ваш вкус.  :chef:



Оставете го в хладилника за няколко часа, колкото повече престои по-добре. Бон апети! :lol:  :chef:


« Последна редакция: 24 Февруари 2007, 17:01:31 от Лео »

mimim

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Оближете пръсти с изкушенията на ЛЕО!!
« Отговор #26 -: 21 Декември 2006, 22:55:14 »

Много вкусничко изглежда...
Само не разбрах в какво са натопени бисквитките?!? 

Лео

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
Re: Оближете пръсти с изкушенията на ЛЕО!!
« Отговор #27 -: 21 Декември 2006, 23:07:00 »
Топа ги в мляко, сок, сироп, компот - каквото имам под ръка ;D

Лео

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
Салата със сметана!
« Отговор #28 -: 30 Декември 2006, 22:54:10 »


По стара руска традиция в къщи овкусяваме салатите със заквасена сметана . Става много по-вкусно отколкото с олио, а сосчето  :w00t:Горе виждате резултата.

4 домата
1 краставица
лук
2 -3 супени лъжици сметана

yes

  • Гост
Re: Пилаф!
« Отговор #29 -: 31 Декември 2006, 01:52:41 »
Пилаф



1ч.ч. ориз
1ч.ч. (пакет) замръзени зеленчуци(царевица,грах,моркови) или др.
2 кренвирша(може и пилешка месо)
2 яйца
подправси(сол,пипер)
по желание соев сос


В дълбока тенджера се задушават ориза и зеленчуците, заливат се с 2ч.ч. вода и се оставя да къкри, докато ориза се свари, след което добавяте соев сос(по желание) и сол или един бульон.. Отделно в друг тиган се запържват кренвиршите нарязани на тънки ивички и яйцата)изпържени като омлет),които също се нарязват на ивички. Всичко се обърква в дълбокия тиган и бон апети.

П.П. Извинете ме, ако рецептата е пускана!
Без съмнение че това става вкусно но наистина не е пилав,аз съм арменка и при нас редовно се прави пилав-варен ориз бял с масло,това е :)

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]