Автор Тема: Кексове и сладкиши  (Прочетена 613773 пъти)

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #255 -: 12 Юли 2007, 19:29:19 »
 :hi:wanche рулото с мармелад е добра идея , ако имах бисквити веднага щях да опитам , ммм  мармелад чудесна идея. :yahoo: :yahoo:
mazesin yemekleri

janice_bs

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 86
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #256 -: 12 Юли 2007, 22:22:33 »
Мъфини с нектарини

Продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч.ч. захар
7 г бакпулвер
80 мл олио
1 яйце
80мл прясно мляко
3 нектарини, обелени и нарязани на кубчета

Посочените продукти се разбъркват да хомогенна смес и накрая се прибавят нектарините. Фурната се загрява на 200 градуса и мъфините се пекат около 20 минути. Аз ги пекох дори малко повече. От дадените продукти се получават 8 мъфина.


« Последна редакция: 12 Юли 2007, 22:27:07 от pep-4o »

marabu

  • Гост
Шоколадово чаен кекс
« Отговор #257 -: 15 Юли 2007, 14:13:27 »
Шоколадово чаен кекс

2 с л черен насипен чай Earl Grey
250 мл гореща вода
113 г меко масло
3 яйца
400 г захар
113 г черен шоколад
320 г брашно
1 ч л сода
1 ч л бакпулвер
1/4 ч л сол
120 г кисело мляко
пудра захар



. 2 с л чай се запарват в 250 мл гореща вода за 3-5 минути.
. Маслото се разбива със захарта и яйцата.
. Прибавя се разтопения и охладеният шоколад.
. Разбърква се добре.
. Изсипва се пресятото брашно, содата, бакпулвера, солта, киселото мляко и прецеденият и охладеният чай.
. Тестото се размесва до еднородна смес.
. Излива се в намаслена и набрашнена форма за кекс с дупка (24 см).
. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 50 минути, като готовността се проверява с клечка.
. Готовият кекс се оставя да се охлади във формата за 10 минути след като се изважда.
. По желание се поръсва с пудра захар.


Източник : Real Simple Алина
« Последна редакция: 15 Юли 2007, 14:15:23 от marabu »

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #258 -: 16 Юли 2007, 17:25:59 »
Пастички

4 яйца
150 гр. масло
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
2 с.л. орехови ядки
1 пакетче бакпулвер
2 пакетчета ванилия

Маслото се разбива със захарта, ванилията и яйцата, като се слага по малко от яйцата, малко от брашното, в което предварително е размесен бакпулверът. Така приготвеното тесто се изсипва в предварително намазана и поръсена с брашно форма, наръсва се отгоре със смлените орехи и се пече. Печивото се наръсва с пудра захар и се оставя да престои 6 часа, след което се нарязва на формички.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #259 -: 16 Юли 2007, 17:41:45 »
пеполина ,
 Тези пастички звучат много апетитно, а и обичам малките оформления на сладкиши :thumbup:
 Моля, те да ми поясниш ориентировъчни размери на тавата и температурата за печене.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #260 -: 16 Юли 2007, 17:50:02 »
di_ani, тези пастички аз ги правя в долната част на електрическата тенджера, защото правоъгълната ми тава е голяма. Но безспорно е по-добре да се пече в правоъгълна тавичка. Сместа при печенето се надува доста, затова по твоя преценка в зависимост колко дебели пастички желаеш можеш да определиш и размера на тавата. Относно печенето аз ги пека на 170 градуса на вентилатор и на долно на трето ниво от долу на горе. Надявам се да съм била полезна.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #261 -: 16 Юли 2007, 18:10:05 »
пеполина ,
много благодаря, полезна си ми и още как :air_kiss: :air_kiss:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #262 -: 17 Юли 2007, 09:08:06 »
шоколадови мъфини с ябълки

200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода
1/4 чаена лъжица канела
3 супени лъжици какао
1 яйце
175 гр. захар
100 мл. олио или маргарин / аз ги разделих по равно/
125 мл. кисело мляко
2 големи ябълки

Смесваме брашното с бакпулвера, содата, канелата и какаото в отделна купа. Разбиваме яйцето прибавяме захарта, олиото, и киселото мляко разбъркваме добре и пребавяме кам тази смес сухите съставки. Накрая прибавям настърганите ябълки. и разбърквам.
Печем в предварително загрята фурма на 180 за 20-25 мин.
  :thumbup:
забележка: същата рецепта правя като заместя ябълките с банани 3 средни банана който пиорирам
« Последна редакция: 17 Юли 2007, 09:11:44 от petrina »

vesi_127

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 295
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #263 -: 17 Юли 2007, 10:38:07 »
Френска ябълкова тарта (Tarte de Pommes a la Normande)

Продукти:

За ронливото тесто:
165г. брашно
щипка сол
115г. меко краве масло
1 жълтък
2-3 с.л. захар
2-3 с.л. вода (или колкото е необходимо)

За бадемовия крем:
115г. меко масло
100г. захар
1 яйце
1 жълтък
1 с.л. ябълково бренди
130г. смлени бадеми
2 с.л. брашно

3 средно големи ябълки  - нарязани на филийки
1-2 с.л. захар, размесена с канела
¼ ч.ч. кайсиево желе (по желание)

Приготовление:
От брашното, солта, захарта, маслото и жълтъка се приготвя ронливо маслено тесто. Ако стане на трохи и не може да се събере на топка, се добавят 2-3 с.л. вода. Разстила се във форма за тарта или пай и се прибира в хладилника поне за половин час, или докато се втвърди.

Маслото се разбива със захарта на пухкав крем. Прибавят се последователно яйцето и жълтъка. Налива се брендито, при непрекъснато разбиване. Бадемите се разбъркват с брашното (аз сложих натурално нишесте) и се прибавят към маслената смес.

Кремът се сипва върху охладеното и втвърдено тесто. Отгоре се подреждат ветрилообразно резенчетата ябълки.

Тартата се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути, след което температурата се намаля до 175 градуса. Пече се още 10 минути, поръсва се със захарта и се допича, докато захарта се карамелизира отгоре – още около 10 минути.

Преди поднасяне охладената тарта се намазва с кайсиевото желе, предварително затоплено на котлона и при необходимост разредено с малко вода.

Забележка:
При мен печенето отне повече време. Накрая от престараване, даже го поизгорих.  :innocent:
Кайсиево желе не намерих, така че си спестих последната стъпка и пак стана много вкусен десерт.  :yahoo:


Приятен апетит!





Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #264 -: 18 Юли 2007, 21:35:58 »
Мъфини "Mamma Mia"

Продукти:
2 ч.ч. брашно
1 п. бакпулвер
1/4 ч.л. сол (ако сиренето е много солено без сол)
чер пипер на вкус
босилек на вкус
риган на вкус
1/4 ч.ч. зехтин
1 чйце
1 ч.ч. прясно мляко (или кисело мляко - стават и с двата вида, но рецептата е с прясно)
10-15 маслини без костилките нарязани на дребно
150 гр. сирене
и малко пармезан или кашкавал за поръсване (аз използвам кашкавал и не поръсвам отгоре, а слагам в тестото)

Технологията на приготвяне като при всички мъфини: в една купа събираме сухите продукти в друга мокрите. След това събираме заедно, като не бъркаме много - сместта трябва да остане леко като на бучки. Поставяте във формички и печете  около 20-25 мин на 170-180 градуса. Мъфините стават невероятно вкусни и са подходящи за закуска!
« Последна редакция: 18 Юли 2007, 21:37:49 от ani_pamukova »

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #265 -: 18 Юли 2007, 22:47:03 »

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814

marabu

  • Гост
Бананови мини мъфини с кленов сироп
« Отговор #267 -: 21 Юли 2007, 02:16:32 »
Бананови мини мъфини с кленов сироп


300 г брашно с бакпулвер
50 г брашно
1/2 ч л сода
10 г кафява захар
60 мл кленов сироп
2 банана
2 яйца
250 г кисело мляко
80 мл олио


. Формата за мъфини се намаслява.
. Фурната се загрява до 180-190 С.
. Всички сухи продукти се смесват в купа.
. Прибавят се кленовият сироп, пюрираните банани, яйцата, киселото мляко и олиото.
. Разбърква се няколко пъти.
. Сместа се разпределя в подготвената форма.
. Пече се около 25 минути.


източник : Australian Women`s Weekly

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #268 -: 22 Юли 2007, 10:17:33 »
Донаувелен маффинс


половон чашка захаросани вишни
1 яйце
120 гр. захар
1 пакетче ванилия
80 мл. масло или маргарин
250 мл. мляко
250 гр брашно
2 ч. лъжици бакпулвер
щипка сол
3 с. лъжици какао
3 с. лъжици мляко

Яйцето, захарта, маслото, ванилията и млякото добре смесваме после пребавяме предварително смесените брашно, бакпулвер, и сол. Смесваме добре. Тестото разделяме на половина и в едната половина пребавяме размитото какао с трите с. л. мляко. Подготвяме формичките  и сипваме една част от бялото тесто слагаме вишни и върху него кафявото тесто. Печем в загрята фурна на 175 за 20 мин.
Източник: кукинг.нет
« Последна редакция: 22 Юли 2007, 10:19:28 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #269 -: 22 Юли 2007, 18:45:11 »
ШОКОЛАДЕНО-КАФЕНИ МЪФИНИ

180 гр. черен шоколад
120 гр. масло
1 яйце
240 гр. мляко
1 пакет ванилия
325 гр. захар
245 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер/ аз сложих цялото пакетче/
1/2 ч. лъжица сода
1 супена лъжица нес кафе
шипка сол

На микровълновата разтапяме шоколада с маслото. Добавяме яйцето, млякото, захарта и ванилията.Добре ги смесваме.
Смесваме отделно брашното, бакпулвера, какото и кафето.
Смесваме сухите с мокрите. Сипваме във формичките като запълваме 3/4 от формата и печем в загрята фурна на 180 гр. за 15 - 20 мин.
« Последна редакция: 22 Юли 2007, 19:15:30 от petrina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

ocqoueuj от Jasonomine
[16 Септември 2019, 15:17:43 ]


Търся рецепта за едновремешните пасти от Charlessmoke
[12 Септември 2019, 19:53:10 ]


Заместител на вредни храни от podolCob
[22 Август 2019, 20:21:46 ]