Автор Тема: Кексове и сладкиши  (Прочетена 613086 пъти)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #120 -: 25 Февруари 2007, 16:33:38 »
Преди време бях купувала за закуска на децата това:


Оказа се, че и двамата не го харесаха, затова днес потърсих начин да оползотворя материала. В сайта на производителя попаднах на рецептата за

ХРУПКАВИ КВАДРАТЧЕТА

2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол
1 ч. размекнато масло (маргарин)
1/2 ч.ч. захар
3 ванилии
3 ч.ч. Smacks

Продуктите, с изключение на 1 ч.ч. от Smacks, се размесват добре в купа и се изсипват в малка правоъгълна тавичка. Последната 1 ч.ч. от Smacks се изсипва отгоре и добре се притиска към сместа.

Пече се 20 - 25 минути на 180*С. Още топло, се реже на квадратчета.

Забележка: на тези десерти чудесно би вървяла малко канела. Ако някога пак ми изостанат такива закуски, непременно ще сложа канела в сместа.

Това е една добра възможност да се използват за нещо поизостанали зърнени закуски от този тип. Разбира се, рецептата е за подсладения тип, в противен случай трябва да се увеличи количеството на захарта.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #121 -: 26 Февруари 2007, 14:13:10 »
кекс с какаова глазура II-вариант

 2 чаши брашно
2 чаши захар
½ чаена лъжица сол
2 яйца
½ чаша мляко/ в чашата с мляко слагаме 1 чаена лъжица оцет/
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
 Всичко това го смесваме и бием с миксера.
В отделна купа на печката смесваме:
 3 супени лъжици маргарин,
1 чаша вода,
4 супени лъжици какао
 Бъркаме до получаване на гаста какаова смес.
После го пребавяме към другата смес.

За глазурата:
4 супени лъжици маргарин
5 супени лъжици какао
1 пакетче ванилия
½ чаша орехови ядки счукани
4 супени лъжици пудра захар
За галазурата смесваме продуктите и баркаме върху печката до получаване на гаста какаова  смес.
« Последна редакция: 26 Февруари 2007, 14:19:14 от petrina »

neli75

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 80
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #122 -: 26 Февруари 2007, 16:09:27 »
Кекс с халва



5 яйца
200 гр.маргарин
180 гр. захар
1 к.ч. газирана вода
1 бакпулвер
1 ванилия
2 ч.ч. брашно

халва 150 гр.

Разбиваме яйцата със захарта,прибавя ме газираната вода и разтопения маргарин.Отделно смесваме брашното,бакпулвера и ванилията и прибавяме към др.смес.Халвата  се начупва на малки парченца и се  смесва със тестото.Изсипваме във форма за кекс и печем.
Аз използвах малки формички ~мидички

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #123 -: 27 Февруари 2007, 00:09:20 »
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С ПОРТОКАЛОВ СОК
от Yogurtland

1 чаша захар
2 яйца (със стайна температура)
2 1/2 чаши брашно
1/2 чаша олио
1/2 чаша топло мляко
1 бакпулвер
1 ванилия

1 голяма ябълка (или 2 средно големи)
2 с.л. захар
1 ч.л. канела

1 чаша портокалов сок (най-добре прясно изцеден)

Нарежете ябълката на тънки резени и ги оваляйте в сместа от захар с канела.
Загрейте фурната до 180*С.
Разбийте добре захарта с яйцата, добавете олиото и млякото.
Пресейте брашното с бакпулвера и бавно ги прибавете към яйчената смес. Накрая добавете ванилията.

Изсипете сместа в намаслена малка кръгла тавичка (около 25 см.) Отгоре сложете ябълките, може и да не се подреждат.
Сложете във фурната за 30 - 35 минути, като проверявате дали е готово с клечка за зъби.

След като извадите сладкиша от формата (тавичката), още топъл го залейте с портокаловия сок.
Сервира се охладен.


« Последна редакция: 27 Февруари 2007, 00:27:56 от sladka hapka »

neli75

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 80
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #124 -: 27 Февруари 2007, 00:20:12 »
 :clapping: :clapping: :clapping:Утре ще е на дневен ред!!!

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #125 -: 27 Февруари 2007, 00:30:06 »
:clapping: :clapping: :clapping:Утре ще е на дневен ред!!!
Дано ви допадне.
На мен, както обикновено, пак ми беше малко сладко, ама аз съм си такава - все ми се иска да намаля захарта.

Имах една грешка в рецептата - оправих я, ако си копирала вече рецептата, погледни я пак. И още нещо- моите ябълки бяха мънички, така че рязах, докато покрих цялата торта - май три стигнаха  :angel:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #126 -: 27 Февруари 2007, 22:53:11 »
канелен кекс с ядки

2-1/2 чаша брашно
 1/2 чашка захар
 3/4 чашка кафява  захар 
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица хлебна сода
1 чаена лъжица сол 
3/4 чаена лъжица канела
3/4 чаена лъжица бахар
1/2 чаена лъжица карамфил
1/4 чаена лъжица мускатово орехче /индииско/
1-1/3  чашки масло /да е разтопен/
1/2 чашка мас
 3  яйца
1 чашка стафиди
 1 чашка нарязани ореха

Смесваме маста с захар. Прибавяме яйца. После прибавяме и другите продукти. Пече се в загрята фурна на 180 гр. за 45 минути.
« Последна редакция: 27 Февруари 2007, 23:07:14 от petrina »

neli75

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 80
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #127 -: 28 Февруари 2007, 14:22:54 »
                                          Виенски пай


блат
1 пак. краве масло от 125 гр
4 жълтъка
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар пясък
1 ч. ч. кисело мляко
1 прахче ванилия
1 бакпулвер

Разтапя се кравето масло (да не е много горещо) и към него се прибавят жълтъците + захарта. Разбива се добре. След това прибавяме ванилията, киселото мляко, бакпулвера и брашното. Тази смес се изсипва в тава подмазана само с мазнина. След като се изпече се надупчва с клечка за да навлезе сиропа навсякъде.

сироп
Сладко от каквото имате. Едно бурканче от детска храна пълно със сладко + 1 бурканче он конфитюр не пълно с вода. Вари се 5'. След като се извади блата се залива със студения сироп.

Разбиваме белтъците на сняг с 1 ч. ч. пудра захар, намазваме сладкиша и го поръсваме с нарязани по дължина орехови ядки или кокосови стърготини.
Леко се запича, само колкото да се стегне глазурата 3'-4', като внимаваме да не изгори а леко да покафенее по крайчетата.
Добър апетит!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #128 -: 03 Март 2007, 20:04:57 »
Mayonnaise Cake

2 чашки универсално брашно
1 1/2 гранулирана захар
1/2 чаша  какао / ако разбирасе искате аз го направих без/
2 чаени лъжици хлебна сода
2 1/2 чаени лъжици сол
2/3 чаша майонеза
2 чашки вода
1 чаената лъжичка ванилиев екстракт

1. Подгрявате фурна на 180.
2. Обединявате първи 5 елемента в голяма купа. Прибавяте майонеза, вода и ванилия и смесете  добре.
3. Сепете в подготвената намаслена форма за кекс. Печете до готовност
4. Когато е готов го изчакайте да се охлади преди да го  извадите от формата или разрежите ( аз не можах да го изчакам :))
« Последна редакция: 03 Март 2007, 20:15:23 от petrina »

Candy

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 11
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #129 -: 19 Март 2007, 22:37:27 »
ето един от моите сладкиши :)

за тестото:
6 яйца ( отделят се 4 белтъка)
1ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко+1ч.л. сода бик.
1/2 ч.ч. олио
3-4 ч.л. какао
2-3 ванилии
2ч.ч. брашно

за сиропа:
1ч.ч. вода
1ч.ч. захар
2-3 ванилии
2-3ч.л. коняк ( може и без него )

за глазурата:
4 белтъка
1 ч.ч захар

Тестото се приготвя като последователно се разбият яйцата със захарта, киселото мляко със содата, олиото, какаото с ванилията и накрая брашното. Сместа се сипва в средноголяма тавичка - предварително намазана с олио. Пече се на умерена фурна около 40 мин.
След като блатът се изпече и  изтине се залива със сиропа. 
Глазурата: белтъците се разбиват със захарта на пяна ( когато обърнете надолу съда, в който разбивате белтъците, те не трябва да помръдват ;D ). Блатът се намазва с глазурата. За съжаление нямам снимки :(
Дано да ви хареса :)

п.п. желателно е, яйцата да престоят извън хладилника поне 30 мин. преди приготвянето му. също може да се карамелизира малко захар и да се добави към глазурата.



Спрете Земята - искам да сляза! ;)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2066
  • Еми
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #130 -: 20 Март 2007, 22:35:38 »
БЯЛ СЛАДКИШ БАБА ДОРА


                    Разбиваме добре 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.ч. захар. Прибавяме 2 разбити жълтъка. Белтъците разбиваме отделно на сняг.
Към сместа с жълтъците добавяме непълна 1 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно и 1 бакпулвер. Разбиваме добре. Пожелание добавяме аромат- ванилия, кора от лимон или портокал или 2 ч.л. коняк. Към сместа прибавяме по малко разбитите белтъци, като объркваме внимателно с лъжица. Пече се в намазнена и поръсена с брашно тавичка в предварително загрята фурна. Готовият сладкиш се поръсва със ситно смлени   
орехови или други ядки.

DolceVita

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 119
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #131 -: 26 Март 2007, 12:44:34 »
Домашно Баунти (BOUNTY)


Продукти :
- 200 гр кокос
- 250 мл прясно мляко
- 2 ванилии
- 75 гр захар
- 4 листа желатин (около 25 -30 гр)
- 250 гр течна сметана
- шоколад



Млякото се затопля, прибавят се ванилията, захарта и желатина (подготвен по указанията). Разбърква се и се прибавя кокоса. Оставя се леко да се поохлади. Сметаната се разбива с 1 лъжица захар и се прибавя малко по малко внимателно към кокосовата смес.
Изсипва се във форма облечена с готварско фолио и се поставя в хладилник за 1 нощ.
Обръща се в поднос и обилно се намазва с разтопен шоколад.

Опитайте, струва си, пръв изчезна от богатата Благовешка трапеза ! ::)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #132 -: 26 Март 2007, 12:47:25 »
Ако сметаната е от подсладената, необходимо ли е да се разбива със захар?
Още един въпрос: лъжицата захар отделно ли е от предвидените по рецепта 75 г?

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #133 -: 26 Март 2007, 14:54:18 »
Локумена пита
Разбиваме 4 яйца.Прибавяме с бъркане към тях 1ч.ч. олио,1ч.ч. захар и 1 кофичка кисело мляко,в което е разбъркана 1ч.л. сода за хляб.Слагаме толкова брашно,че да се получи кексово тесто и го изсипваме в намаслена и поръсена с брашно тава.Отгоре поставяме парченца локум.Печем в умерена фурна до готовност.Когато извадим сладкиша от фурната,го поръсваме с пудра захар. ::)

DolceVita

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 119
Re: Кексове и сладкиши
« Отговор #134 -: 26 Март 2007, 15:34:08 »
Ако сметаната е от подсладената, необходимо ли е да се разбива със захар?
Още един въпрос: лъжицата захар отделно ли е от предвидените по рецепта 75 г?

sladka hapka, aми тук сметаната не е сладка.  :(Да, в плюс е към 75-те гр.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума