Автор Тема: Десерти - сладкото изкушение на гурмана  (Прочетена 515700 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

doni972

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 33
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #166 -: 29 Януари 2008, 18:21:59 »
СЛАДКИ ФУНИЙКИ

  за фунийките:
2 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
2 щипки сода бикарбонат
750 гр. брашно
1 пак.бакпулвер
2 ванилии
Меси се меко тесто .Престоява 2 часа в хладилник.След това се точи и се разрязва на ленти.Увиват се около намаслена формичка .Пече се в намаслена тава на 200*С за около 10 мин.

   за крема:
1 л. прясно мляко
 2 яйца
1/2 ч.ч захар
5 с.л. брашно
2 ванилии
безвредна боя

Млякото завира , добавя се захарта .След като се разтопи се прибавя башното , разтворено в малко студена вода .Бърка се непрекъснато докато се посгъсти .Сместта се сваля от котлона и на тънка струйка се добавят яйцата ,връща се на котлона докато се появят балончета .След като се охлади леко се добавя ванилията .Оцветява се в различни цветове .Може да се използва  какао и смлени ядки.Пълнят се готовите и изпечени фунийки.Украсяват се по желание.След като поомекнат са годни за консумация.
 ( СТАТИСТИКАТА СОЧИ , ЧЕ И ТОКУ ЩО ПРИГОТВЕНИ ПАК  СА ВКУСНИ).
ДА ВИ Е СЛАДКО!
 
 

 

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #167 -: 01 Февруари 2008, 00:38:21 »
Габи, много благодаря за рецептата на сладкиша с грейпфурт  :air_kiss: Аз естествено като слагах шоколада ми трепна ръката и изтървах повечко, но пък е много вкусно  :exclaim:


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #168 -: 02 Февруари 2008, 12:33:09 »
Пепи,радвам се !  :air_kiss:  И при мен шоколада дойде в повечко,за радост на децата!

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #170 -: 04 Февруари 2008, 19:01:41 »
« Последна редакция: 04 Февруари 2008, 21:42:05 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #171 -: 10 Февруари 2008, 19:31:40 »

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #172 -: 27 Февруари 2008, 14:00:46 »
Крем-кафе с мляко

Продукти: 400 мл. дълго кафе/2 чаши/,около 30 гр. тъмна захар/може и обикновена/,9 листа желатин -18 гр.,200 мл. прясно мляко /1 чаша/,1 пръчица ванилия,парченца шоколад за украса
Приготвяне: Загряваме свареното дълго кафе и прибавяме 6 листа предварително накиснат в малко вода желатин.Разбъркваме добре със захар на вкус.Разпределяме кафето в четири стъклени чаши и оставяме в хладилника да стегне/Това става за не повече от час/.През това време слагаме пръчицата ванилия/или ван.захар/ в млякото,да се ароматизира Загряваме го и прибавяме към него останалите 3 листа желатин/предварително накиснати в малко мляко/.Разбъркваме със захар на вкус Когато сместа се охлади напълно я наливаме върху вече желираното кафе и отново оставяме чашките в хладилника за още един час .Сервираме с парченца шоколад./идея от исп сп. "Comer bien "




« Последна редакция: 27 Февруари 2008, 14:16:57 от gaby_s »

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1257
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #173 -: 29 Февруари 2008, 12:32:44 »
gaby_s, много изискано и красиво!  :thumbup: Не мога да му се нагледам.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #175 -: 06 Март 2008, 12:11:27 »
Енергийни пръчици



Продукти: 150 гр. краве масло,1/2 ч.чаша мед от захарна тръстика /почти като нашия маджун/,1/2 ч.чаша пчелен мед,2 ч.чаши мюсли,малко слънчогледови семки,стафиди,овесени ядки...каквото имате под ръка,1 ябълка,нарязана на парченца,1 яйце.
Приготвяне: В тенджера загрявам кравето масло,меда и захарта.Когато се разтопи захарта,но без да завира сместа прибавям останалите продукти и яйцето./Ако сместа ви се види не достатъчно гъста,прибавете още мюсли/Разбърквам добре и изливам всичко това в намаслена тавичка.Пека във фурната на 180 градуса около 20 мин.

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 849
  • Vicky
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #176 -: 08 Март 2008, 13:12:10 »
ПУДИНГ ОТ ХЛЯБ И МАСЛО С КАЙСИЕВ СОС

ПРОДУКТИ:
  50 г сушени кайсии                       50 г стафиди
300 г филии бял хляб                     50 г масло
250 мл прясно мляко                       3 яйца
250 мл течна сметана                      150 г пудра захар                           
1 ванилия

За кайсиевия сос:
100 г сушени кайсии                       50 г захар
2 ч. л. лимонов сок

 Режат се на триъгълници филиите хляб (корите се махат) и се мажат с маслото. Хубаво е да са по- тънки филиите хляб. Редят се в намаслена кръгла форма с намазаната страна нагоре. Между слоевете хляб се поръсват кайсиите, накиснати предварително в 500 мл вода и стафидите.Загрява се до кипване сметаната, млякото и се сипва ванилията. Добавят се и яйцата.Сместа се изсипва през цедка върху хляба.Формата, в която печем се покрива с фолио и се поставя в тава. Сипва се горещя вода до средата на формата. Пече се около 40-50 мин. Вади се от тавата и изтива 10 минути преди да се извади от формата. Обръща се в чиния.
 
 Кайсиевият сос се приготвя като се кипва водата, в която са киснали кайсиитеи и 50 г кайсии. Вари се на слаб огън 15 минути. Добавя се захарта и лимоновия сок и се пасира.

Много вкусен и приятен десерт!!!
Рецептата знам от едно старо списание

« Последна редакция: 08 Март 2008, 13:14:44 от kostilq »

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489

esmeralda

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #178 -: 16 Март 2008, 00:16:33 »
Тези сладки приготвих за 8-ми март- невероятни вкусови качества ;D
КОКОСОВИ ХАПКИ

продукти:                                                             

100 гр. масло
50 гр.захар
35 гр.кокосово мляко
1 яйце
220 гр.натрошени бисквити
80 гр.кокосови стърготини
60 гл.орехови ядки

за пълнежа:
100 гр.масло
4 с.л. инстантен крем /аз ползвах крем Оле на д-р Йоткер/
6 с.л.прясно мляко
420 гр.пудра захар /аз сложих 1ч.ч.и пак беше доста сладко/

глазура:
100 гр. горчив шоколад
1 с.л.масло
 
В купа се смесват първите 7 продукта /аз не сложих яйце а още малко кокосово мляко/
Така получената смес се разпределя в тава с размер 30/20 см. и се оставя в хладилник да се охлади.
В друга купа се разбива размекнатото масло, крема на прах и ванилията. Постепенно на три пъти се добавя прясното мляко и пудрата захар като се редуват/ аз сложих доста повече крем и прясно мляко като доста намалих количеството на захарта/. Разбива се продължително докато се получи гладък пълнеж, който се разстила върху изстудения блат.
Отново се охлажда
В тенджера се разтопява шоколада с малслото и се нанася върху изстудения пълнеж.
След като шоколада се втвърди десерта се изважда от тавата и се нарязва на квадратчета

Аз постлах фолио върху тавата,за да бъде по-лесно изваждането
"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 849
  • Vicky
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #179 -: 20 Март 2008, 08:47:37 »
Флан от Праскови

за 6 порции
рецептата научих от една моя приятелка

175 г захар
250 мл бита сметана
200 г праскови (1 голяма)
4 яйца
сок от 1/2 лимон
малко олио

Прави се светъл карамел от 75 г захар и се залива с 100 мл вода да поври малко. Купичките се намазват с олио и карамела се разпределя в тях. Прасковата се обелва (сега използвам от консерва готово обелена), залива се с лимоновия сок и се пасира.Добавят се останалата захар, 4 яйца и разбитата сметана като се разбива до гладка смес.
Пече се на водна баня в предварително загрята на 150 С фурна за около час. С нож флана се отделя от купичката.

(Преди да се обърне готовия флан изстива минимум 4 часа) 

Приятно прасковено-карамелен на вкус флана поне за мен е изключително вкусен.
При печенето флана става като на пластове на снимката се вижда добре.
« Последна редакция: 20 Март 2008, 11:13:03 от kostilq »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Онлайн казино от DNP
[16 Януари 2020, 18:33:09 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от DNP
[16 Януари 2020, 18:31:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от DNP
[16 Януари 2020, 18:29:04 ]


Re: Лаптоп за работа от jeneta
[13 Януари 2020, 13:10:40 ]


Re: Килим за хола от jeneta
[13 Януари 2020, 12:52:21 ]


Re: Почивка в Банско от jeneta
[12 Януари 2020, 21:24:57 ]


Почивка в Банско от mariqna44
[12 Януари 2020, 12:59:01 ]


Re: Лаптоп за работа от mariqna44
[11 Януари 2020, 19:14:37 ]


Re: Нов матрак - от къде от mariqna44
[11 Януари 2020, 18:55:11 ]


Re: Килим за хола от mariqna44
[11 Януари 2020, 18:34:20 ]


Лаптоп за работа от jeneta
[11 Януари 2020, 12:44:51 ]


Нов матрак - от къде от jeneta
[11 Януари 2020, 11:54:30 ]


Килим за хола от jeneta
[11 Януари 2020, 11:27:57 ]


гробы новые от Antoniomky
[08 Януари 2020, 14:05:26 ]


Качественные лекарственные средства от MariaNonee
[02 Януари 2020, 02:51:32 ]


Квартира в Пловдив от Mariaboalk
[27 Декември 2019, 17:15:33 ]


Australia-msk.ru - угги женские купить от PersanoKiz
[23 Декември 2019, 12:22:08 ]


Re: На Коледа във Виена от Vikit0
[20 Декември 2019, 19:13:45 ]


Re: Онлайн казино от Vikit0
[20 Декември 2019, 19:12:05 ]


Re: тъкмо обратното- къде да не ходим от Vikit0
[20 Декември 2019, 19:05:02 ]