Автор Тема: Десерти - сладкото изкушение на гурмана  (Прочетена 514546 пъти)

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #135 -: 28 Декември 2007, 10:33:04 »
Тази баклава аз я знам като Баклава-торта.От години я правя на Нова година.На истина е много вкусна! ::)

Леля Ог

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1031
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #136 -: 29 Декември 2007, 15:32:59 »
ЛЕК СЛАДКИШ С БИШКОТИ

ПРОДУКТИ:200 гр. бишкоти
две кисели млека от най-високомаслените
един лимон
една чаена чачша захар /или съответното количество "Sweetly"
една ванилия

ПРИГОТВЯНЕ- Редят се ред бишкоти, заливат се с крем направен от млякото , сока и настърганата кора на лимона и ванилията. Така се редят до завършването на продуктите(последен е крема).Гарнира се по желание.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3303
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #138 -: 07 Януари 2008, 11:55:42 »
      Вишнев пай

Заради този пай всяка година си замразявам във фризера 10-ина пакетчета вишни без костилки. Ето и рецептата:
1 яйце
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/3 ч.ч. олио
1 ванилия
  Всички продукти се разбъркват и изсипват в намаслена тавичка. Вишните, на които са махнати костилките, се овалват в галета и подреждат върху сместа. След 20 минути се пече. Невероятно вкусен и ароматен е!
 

« Последна редакция: 20 Септември 2010, 14:12:51 от pep-4o »

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #139 -: 08 Януари 2008, 12:58:02 »
Толумбички с извара

500гр. извара
3 яйца
3ч.ч брашно
1ч.л сода Бикарбонат
Сироп:
1кг захар
1л. вода
1 ванилия
кора от лимон или портокал

Измесва се тесто.Толумбичките се шприцоват направо в нагорещено олио(ползвам фритюрника).
Сварява се сиропа.С горещия сироп се поливат изстиналите толумбички.


Margi_1

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 86
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #140 -: 08 Януари 2008, 13:19:20 »
Скарлет,мерси много за рецептата.Тестото се меси нормално,нали, не като парено?

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1257
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #141 -: 08 Януари 2008, 17:56:01 »
И аз това щях да питам, защото досега само толумбички с парено тесто съм виждала.

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #142 -: 08 Януари 2008, 19:29:32 »
Да,нормално тесто(без варене),много лесно и приятно се меси.Почива десетина минути,докато загрее фритюрника и се шприцова.

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #143 -: 12 Януари 2008, 15:04:54 »
Ашуре



продукти
250 гр. жито
2 1/2 л. вода
350 гр. захар
100 гр. нишесте
орехови ядки,стафиди
20 гр. розова вода /ако имате/

Сваряваме житото.Отделяме водата.Нишестето разтваряме в студена вода/розова/ и варим с отделената от варенето на житото вода/за 100 гр. нишесте около 1 л. вода/Връщаме зърната в крема,заедно с ореховите ядки и стафидите/при мен купичка счукани орехи и кафена чашка стафиди/.Сервираме в купички.

zlatinka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 325
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #144 -: 12 Януари 2008, 15:25:38 »
gaby s, :thumbup:,това е любимият ми десерт-благодаря ти :air_kiss:
{url=http:/www.myjane.ru/lines/][/url]

Sylvia

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #145 -: 12 Януари 2008, 20:01:17 »

toni_ton4o

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 746
Пудинг Мока
« Отговор #146 -: 15 Януари 2008, 12:51:25 »
Пудинг Мока /Англия/

1 ч.ч.ситно натрошени бишкоти или бисквити
30 гр. какао
2 яйца
110 гр. захар
1 с.л. силно еспресо кафе
400 мл. прясно мляко

Разбиваме много добре  изстуденото кафе, жълтъците,50 гр. захар и млякото. Прибавяме бишкотите и какаото.В тавичка омаслена изпичаме
Разбиваме белтъците на сняг с 60 гр. захар.
разстиламе върху пудинга и печем още 10 мин.

източник /стар брой отпреди 20 год на спис.Жената днес/

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #147 -: 15 Януари 2008, 20:55:02 »
Чудесни и апетитни сладкиши сте предложили :thumbup:


Парфе с “бейлиз” кафе




Бисквитената подложка е от:
1 пакет маслени бисквити 200 гр.; 80 гр. краве масло (разтопено); 1 с.л. мед, 2 с.л. пудра захар/спред вкуса/; 2 с.л. какао, 2 с.л. течен шоколад (разтопен); 1 с.л. еспресо кафе; 1 ч.л. бейлиз;
Бисквитите се смилат и омесват с маслото и ароматите. Оформя се подложка във форма с отваряща се стена. Поставя се в хладилник за 20 мин. да се стегне.
Крем:
Желатин 10 гр. с 4 с.л.  студена вода след набъбване се разпопява /без завиране/ на водна баня или микровълнова. Оставя се леко да се охлади.
Разтопява се  натурален шоколад 100 гр. с 1 с.л краве масло (на водна баня или микровълнова).
Растителна  течна сметана (охладена) 200мл /50 се оставя за гарниране/  се разбива със 50 гр. / на вкус/ захар кристална. Разделя се на две части в съотношение 2:1.  Един пакет суха сметана се разделя на две -  също в съотношение 2:1. По - голямата част се разбива със студено  кафе еспресо /количество - според упътването на пакетчето за вода и пропорцията/. Ароматизира се с 1 с.л. бейлиз. Шоколадовата смес леко се охлажда и  с постоянно бъркане се  добавя  към сметаната.
Прибавя се 2/3 от  желатина, като се разбърква внимателно.
Върху подложката се излива крема и оставя в хладилник да стегне .
По-малката част  се разбива с  разтворено пакетче напитка бял шоколад в мляко /количество според упътването и малката пропорцият/ и се прибавя към другата част сметана.
Прибавя се останалия 1/3 желатин /ако се е стегнал – отново леко се разтопява/, като се разбърква внимателно. Излива се върху стегнатия вече кафяв слой.
След стягане отгоре се гарнира с разбита , подсладена и ароматизирана сметана /оставеното количество от 50 мл./ и аранжира по желание  - аз изрязах порциите с рингове.

Може още от началото да се оформят индивидуални порции.
За по-лесно разделяне на смесите, може дебелината на двата слоя /кафяв и бял/ да е еднаква или да се направи доза и половина.

Аз го серирах с бейлиз кафе  

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #148 -: 16 Януари 2008, 10:01:08 »
di_ani, :swoon: :swoon: :swoon: толкова е красиво,че бих го гледала само....

zlatinka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 325
Re: Десерти - сладкото изкушение на гурмана
« Отговор #149 -: 16 Януари 2008, 12:33:14 »
Диди,супер десерт :thumbup:,в най скоро време щего направя.Както винаги си върха. :yahoo:
{url=http:/www.myjane.ru/lines/][/url]

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]