Автор Тема: Суши  (Прочетена 48576 пъти)

snejanaL

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 79
Re: Суши
« Отговор #15 -: 13 Март 2008, 14:40:43 »
Здравейте , суши е една от любимите ми храни , но за жалост това не важи за никой друг от семейството ми  :( Въпреки това аз упорито го приготвям отвреме на време (обикновенно по празници или когато имаме гости) ;D

Ето и линк към сайта от който аз се научих да го приготвям

http://www.sushimagic.com/lessons.php

Тук може да видите как да си приготвите ориза за суши , какви риби се използват и как да ги нарежете , видовете суши , както и рецепти за тях , какви подправки и прибори да използвате при приготвянето на суши  ::)

appolo

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Суши
« Отговор #16 -: 28 Март 2008, 19:05:42 »
Здравейте!
И аз много обичам суши и се опитвам да си готвя в къщи. За съжаление като че ли корите не бяха добри: не се режеха, бяха едновременно ронливи и еластични. Моля дайте съвет! Как да разпознавам добрите кори и трябва ли преди нарязване суши-рулото да престои няколко часа, както ми беше казано? От къде си ги купувате?

ирче

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
Re: Суши
« Отговор #17 -: 31 Март 2008, 21:15:02 »
Здравейте, за пръв път направих суши по рецептата на Наталина, обаче ориза стана много лепкав и определено не изглеждаше, като този на Наталина. Ако някой знае причината да стане такъв моля да ми каже. Но въпреки лепкавия ориз сушито изглеждаше супер и на вкус беше добре, скоро ще е втория опит, така че дайте идея за ориза. А ако някой знае и други японски рецепти моля да ги сподели с нас! Благодарности на Наталина за подробните обяснения.

ирче

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
Re: Суши
« Отговор #18 -: 31 Март 2008, 21:31:15 »
appolo, моите кори са от метро мисля, че са хубави в момента не мога да снимам но на корите пише exotic food, sushi nori

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Суши
« Отговор #19 -: 31 Март 2008, 21:46:09 »
Здравейте, за пръв път направих суши по рецептата на Наталина, обаче ориза стана много лепкав и определено не изглеждаше, като този на Наталина. Ако някой знае причината да стане такъв моля да ми каже. Но въпреки лепкавия ориз сушито изглеждаше супер и на вкус беше добре, скоро ще е втория опит, така че дайте идея за ориза. А ако някой знае и други японски рецепти моля да ги сподели с нас! Благодарности на Наталина за подробните обяснения.

Здравей Ирче!

Ориза за сушито трябва да е малко лепкав (затова е добре да се използват по-кръглите видове ориз, те имат повече скорбяла) - определено не трябва да е като ориз за ризото например. За да е станал много лепквав или сорта му е бил такъв, или си го оставила повечко да се вари. А щом като на вкус е било добре, просто приеми че с повече опит, ще постигнеш и вида му! Радвам се, че обясненията са били от полза.

Имам няколко японски рецепти, но ми трябва по-скоро време за да ги направя и предоставя. Моите деца са малко капризни с яденето и приемат нови блюда с много големи резерви, което означава двойно готвене за мен. Но обещавам да направя нещо скоро!

Здравейте!
И аз много обичам суши и се опитвам да си готвя в къщи. За съжаление като че ли корите не бяха добри: не се режеха, бяха едновременно ронливи и еластични. Моля дайте съвет! Как да разпознавам добрите кори и трябва ли преди нарязване суши-рулото да престои няколко часа, както ми беше казано? От къде си ги купувате?

Здравей Аполо!

Бяха ронливи след като бяха направени на рула? Може би ориза е бил много сух, защото те иначе си поемат влага от ориза и прилепват към него идеално и стават лесни за рязане. Иначе е важно да следиш да не са с изтекал срок или да не е нарушена опаковката, защото иначе изсъхват корите и стават ронливи.

Достатъчно е да оставиш рулата за около 15-20мин. за да поемат от влагата.

maksimalistkata

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 996
  • главен сладкар
Re: Суши
« Отговор #20 -: 20 Юли 2008, 22:09:24 »
Добър вечер от мен,днес реших да експериментирам и да си приготвя суши,както си му е редът и трябва да кажа че всички останахме много разочаровани от вкусовите качества на този вид  ядене, дори се посмяхме на малките япончета как сладко си похапват суши,явно ние българите ще си останем традиционалисти на боба и туршията  :P,та ето какво се получи от моя първи опит вегетарианско суши с авокадо и краставица,и с риба сьомга- едното е урамаки -това означава ,че ориза остава отвън, а другото е футомаки, когато зеления лист водорасло е отвън ,сервира се със соев сос ,маринован джинджифил и една паста уасаби /техния лютив хрян /толкова е силен , на аромат по силен и от амоняка, може даже и заспалия да събуди ::)

izzi

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Суши
« Отговор #21 -: 27 Март 2009, 19:35:02 »
Здравейте!
Много обичам суши,даже това моето граничи със сушимания ::)
До скоро го хапвах само в специализираните за суши места (най-хубавото според мен е в The sushi bar и Капитан Кук),но от скоро си го приготвяме в къщи и се получава страхотно.Имам и снимки,но ще ги пубиликувам тези дни,че сама не мога.Купих си оригиналния соев сос на Kikkoman и всичко необходимо за направата му.Много е хубаво,че има хора като Наталина,които да са толкова компетентни и изчерпателни в обясненията си,за което я поздравчвам! :hi:

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3031
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Суши
« Отговор #22 -: 10 Януари 2011, 17:52:02 »
Благодарение на подробните разяснения тук  :-* и аз направих суши , което всички много харесаха и си поръчаха пак да направя  :yahoo:
ето и снимка на последните парчета преди да бъдат унищожени  :smile1: като се има в предвид, че направих 8 рула ;D

обаче аз това нещо едва го преглътнах  :sick:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Суши
« Отговор #23 -: 30 Октомври 2014, 14:48:41 »
ето и моето Суши    :smile1:

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Simona1

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Суши
« Отговор #24 -: 27 Март 2017, 10:21:35 »
Здравейте, много добра тема сте направили. Исках да попитам дали сушите ги навивате на ръка, защото когато ги правя вкъщи използвам тази http://yay.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%88%D0%B8 машинка за навиване на суши. Върши ми много работа и ми песни много пари. Много съм доволна от нея и я препоръчвам на всеки.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: Видеонаблюдение от mariqna44
[26 Май 2017, 17:42:32 ]


Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]


Re: Машина за смилане на месо от tomislava
[23 Май 2017, 14:01:10 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от pepimili
[19 Май 2017, 14:39:40 ]


Re: Кокосови кремки от pepimili
[19 Май 2017, 14:34:23 ]


Re: Украси и декорации за торти от pepimili
[18 Май 2017, 11:25:02 ]


Re: Защо винаги кекса ми става спласкен? от pepimili
[18 Май 2017, 11:16:21 ]


Re: Видеонаблюдение от tomislava
[10 Май 2017, 12:49:30 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от kristofa
[10 Май 2017, 12:24:30 ]


Re: За съдържанието на сладките - домашни или от магазина от kristofa
[10 Май 2017, 12:22:08 ]


Re: Италиански ресторант във Варна от mariqna44
[10 Май 2017, 09:38:58 ]


Re: Какво да правя? от mariqna44
[10 Май 2017, 09:36:11 ]


Видеонаблюдение от mariqna44
[09 Май 2017, 23:51:24 ]


Какво да правя? от tomislava
[09 Май 2017, 22:45:03 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[09 Май 2017, 22:27:41 ]


Re: Машина за смилане на месо от cvetozara123
[09 Май 2017, 22:19:30 ]


Re: Салати - III от pepimili
[09 Май 2017, 14:57:10 ]


Re: Какво ядем - оцветители, стабилизатори и прочие от pepimili
[09 Май 2017, 14:40:24 ]