2бр. пилешки гърди(сварени или печени на грил, нарязани на ситно) 1ч.ч нарязан на парченца ананас 1ч.ч нарязани на ситно стебла от целина 1/2 ч.ч. нарязан на ситно зелен лук 1 суп.л. нарязан на ситно магданоз 2/3 ч.ч. майонеза 1/3 ч.ч гъсто кисело мляко
Всичко се обърква и за по-ефектно се изсипва в издълбана половинка от ананас. По желание може да се прибавят и 1/2ч.ч счукани или филирани печени бадеми.
Всички салати с риба или рулца от раци са чудесни.Браво на вас.Искам да ви кажа в какво ги сервирам аз когато имам гости.От морето съм си донесла 8-10 черупки от рапани.Възможно най-големите които намерих.Накарах мъжа ми да ги изтърка с телена четка от полипите и водораслите и да ги лакира отвън.Като сложиш във всяка раковина листенце от марула и в него изсипеш 1 2 лъжици рибна салата ефекта е прелестен.Правя една салата с риба тон рулца от раци и авокадо.Нея пък я сервирам в половинки от издълбани кокосови орехи пак върху лист салата.
Изпращам ви 2 снимки.Току-що ги направих,но не съм сигурна дали ще успея да ги кача,тъй като ми е за първи път.
Ето и две салати от мен, дано не се повтарят. Не съм почитател на алкохола, но мисля, че ще вървят с ракийка
Зелена салата с моркови
1 маруля или салата 1 по-голям морков зелен лук сол олио оцет лимонов сок Салатата се реже много ситно, лука също, моркова се настъргва. Добавят се на вкус сол,олио,оцет и лимонов сок. Вкусно е.
Зелена салата с всичко Салата/маруля домат краставица зелен лук репички маслини кашкавал пушена херинга/друга/ сварено яйце лимон олио оцет сол течна майонеза готови крутони Режем марулята и лука на ситно; домата, краставицата, кашкавала, рибата, лимона и яйцето на кубчета; репичките и маслините на кръгчета. Объркваме внимателно всичко, добавяме солта, оцета и олиото, отново объркваме. Разпределяме в порционни чиний или в една обща, поливаме с течната майонеза и поръсваме с крутоните. Има богат вкус.По желание може да се добави или махне някой продукт.
Картофа се вари и се реже на кубчета, киселите краставички се нарязват на кръгчета и се прибавят към картофите, след което се поливат с дресинга.И салатата отлежава така около 30 минути.
« Последна редакция: 18 Март 2007, 20:41:11 от katkat »
Необходими продукти: домати, печени чушки, обезкостени маслини,катък,чесън,олио,лим.сок и сол.
Нарязваме доматите, чушките и маслините на парчета и ги смесваме в дълбока купа.Поръсваме със ситно нарязания чесън, овкусяваме с подправките и разбъркваме добре. Отгоре слагаме катъкът,поръсваме с още малко накълцан чесън и сервираме с изстудена ракия.
300 гр. ориз 100 гр. кашу 150 гр. шунка 2 с. л. масло 2 малки праскови 2 стръка пресен лук 1 гл. кромид лук 1 ч.ч. сладка царевица / от консерва/ 2 с.л. стафиди 2 с.л. соев сос сол и черен пипер
Сварете ориза в подсолена вода, отцедете го и докато е още горещ, добавете към него маслото. Разбъркайте добре.Накиснете стафидите за 10- тина минути. През това време наситнете кромида, пресният лук нарежете на кръгчета, а шунката и прасковите- на дребни кубчета. Прибавете ги към ориза, заедно с царевицата, нарязаното кашу и отцедените стафиди. Подправете със соевия сос, сол и черен пипер, разбъркайте и сервирайте.
2 краставички 2 моркова 2 домата 100 гр. зелена салата 2 ябълки 100 гр. сметана магданоз, лимонов сок сол и черен пипер
Краставичките, морковите, ябълките и салатата се нарязват на тънки сламки. Объркват се внимателно в салатиера и се заливат със сметаната, добре разбита с лимоновия сок, сол и чер пипер. Украсява се с резени домати и магданоз.
350 гр. зеле 1 морков 100 гр. грах 100 гр. майонеза 1 сварено яйце магданоз, сол лимонов сок
Зелето се нарязва на слама и се претрива със сол. Добавя се рендосания морков,сварения грах и нарязаното яйце. Залива се с подправената със сол и лимонов сок майонеза. Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.