Автор Тема: Пиле & Cие  (Прочетена 483833 пъти)

tonni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Пиле & Cие
« Отговор #30 -: 19 Декември 2006, 12:27:17 »
Здравейте ,
 Пилешки кюфтета с доматен сос
 Продукти:
500гр макарони
500гр. пилешка кайма
2 глави лук
3 с.л. галета
5 с.л. олио
1 яйце
1/4 ч.л. сух риган или мащерка
 За сос:

1 глава лук
2 домата
1ч.ч доматемо пюре
1ч.ч. вода
1 кубче пилешки бульон
1с.л. оцет
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. чили
черен пипер
2с.л. чаревично брашно
Приготвяне:
 Кюфтенца:
 омесва се каймата със всички продукти и се правят кюфтенца и се изпържват.
 Сос:
 запържва се лука и се прибавят останалите съставки и се оставя на огъня за 10 мин, и се прибавя царевичното брашно .
Сваряват се макароните с 1 с.л. олио и сол.
Върху готовите макарони се изсипва соса с кюфтенцата.

Дано да ви хареса. Лек ден!!1 :-[

Пържено пиле със зеленчуци
 продукти:
500гр. пиле обезкостено и почистено от кожа или бонфиле на лентички
джинджифил
олио
зеленчуци(моркови,броколи,грах,зеле,царевица)
аз лично копувам от замразените
1ч.ч пилешки бульон
4 малки лукчета нарязани на ситно
2с.л. соев сос
спагети от най тънките или фиде
доматено пюре или сос

Приготвяне:
 сваряват се спагетите или фидето във вода с малко олио и се вари от 3-5 мин колкото да омекнат без да се разваряват.
държът се на топло.
запържва се пилето със джинджифила и доматения сос,запържват се и зеленцучите,прибавя се бульона и се задушават,прибавя се лука и се задушава още малко докато омекне лука,прибавя се и соевия сос бърка се на огъня докато се сгъсти и заври.Всичко се изсипва върху вече готовите спагети или фиде .
Приятен апетит!!! :drinks:
 

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #31 -: 25 Декември 2006, 18:41:22 »
Хрупкави пилешки гърди с горчица




300 г  майонеза
1 с л дижонска горчица
60 г сухо картофено пюре
12 малки пилешки гърди

150 г маруля
200 г коктейлни домати


• Фурната се нагрява на 190 С.
•  Майонезата  се смесва с горчицата.
• Филетата, ако са големи се режат на две и се овалват в майонезената смес.
• След което се овалват в картофеното пюре.
• Поставят се в огнеупорна тава за печене.
• Пекат се около 15 минути или докато не добият златист цвят.
• Сервират се с маруля и домати.

* Могат да бъдат изпържени в тиган.



източник : IRKU feat. The Australian Women's Weekly Cookbooks

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пиле с кока-кола
« Отговор #32 -: 26 Декември 2006, 11:48:51 »
Пиле с кока кола

и кафе ...... т.е. дрогирано пиле  :-[


Продукти за 4-5 порции:

1 голямо пиле ( над 1.5кг)
1 бутилка кока-кола 250мл (може и пепси)
200мл сварено кафе
4-5 с л соев сос
100мл кетчуп
сока на 1 лимон
подправки (черен, червен лют пипер, кардамон, синап, кимион - от всички - на върха на ножа)



* Пилето се нарязва на порции
* Всички останали продукти се смесват
* Пилето се маринова в тях поне за 3-4 часа, като през това време порциите се обръщат два-три пъти
* Поставя се в тавата за печене заедно с 2/3 от маринатата и след това във фурната ,като се пече най-напред половин час на долен реотан само.
* Обръщат се порциите пиле и фурната се включва и отгоре да пече на 200*.
* За около 30 мин. е готово (остава малко сос, който е доста пикантен).



***Като се пече без марината (или пържи) става по-бързо, но не е толкова сочно месото.


« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 11:44:02 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #33 -: 28 Декември 2006, 11:19:36 »
Пилешки крилца Buffalo

1 1/2 -2 кг пилешки крилца
разделени на две


МАРИНАТА

60 г масло
2-3 с л сос Табаско
1 с л оцет
1/4 ч л каенски пипер
или лют червен пипер
1 ч л сладък червен пипер
1 ч л сол
1/2 ч л чесън на прах



. Маслото се разтопява и се смесва с останалите продукти за маринатата.
. Крилцата се разрязват на две и се измиват.
. Подсушават се поставя в голяма купа.
. Заливат се с марината и се оставя в хладилнка за 2 часа или повече.
. Тава за печене се застила с алуминиево фолио.
. Изсипват се крилцата.
. Пекат се в предварилно загрява фурна на 220 С около 45-60 минути.
. По желнаие се прави още марината и с нея се мажат крилцата по време на печене.
. Сервират се с дресинг от синьо сирене или Ranch Dressing и сурови нарязани на жулиени целина и моркови.
« Последна редакция: 28 Декември 2006, 11:30:34 от marabu »

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #34 -: 30 Декември 2006, 12:13:53 »
Пилешки бутчета с домати



4 пилешки бутчета
морска сол
смлян черен пипер
200 г коктейлни домати
или 4 средни домата
1 глава чесън
1 люта чушка по желание
босилек
зехтин



• Фурната се нагрява до 180С.
• Пилешките бутчета се посоляват и се подправят с черният пипер.
• Поставят се в намаслена огнеупорна тава.<br>
• Прибавят се коктейлните домати (ако използвате по големи домати ги нарежете на 4).
• Главата чесън се разделя на скилидки, но без да се белят.
• Скилидките се разпределят в тавата заедно с босилека, ситно нарязана люта чушка.
• Пече се около 1 1/2 часа.


** Ако обичате печен чесън - изстискайте го от обелката преди сервирането.

източник : ИРКУ feat. Jamie Oliver


Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Пиле & Cие
« Отговор #35 -: 04 Януари 2007, 09:30:53 »

tonni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Пиле & Cие
« Отговор #36 -: 08 Януари 2007, 10:54:15 »
Здравейте, тези дни си купих тесто бела и вътре имаше рецепта и веднага я изпробвах стана страхотно, затова реших да я споделя с вас.
Продукти:
1 кг. тесто бела
250 гр.пилешко месо
1глава лук
2 скилидки чесън
150 гр.кашкавал
1 жълтък
150 мл.сметана
1-2 щипки къри
сусам
 черен пипер
Приготвяне:
задушават се ситно нарязаните лук чесън и пилешко месо,след като се запържи месото се посолява добавят се черния пипер и кърито,оставя се плънката да се охлади и се добавят кашкавала и сметаната,разбърква се добре.Разтила се бутер тестото и вътре се слага от плънката,навива се тестото на руло и се слага във тавичка с края отдолу,отгоре се намазва със яйце и се порисва със сусам,пече се на силно загрята фурна.
Извинавам се че няма снимки но още не съм се сдобила с цифров фотоапарат :blush2:

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Пиле & Cие
« Отговор #37 -: 11 Януари 2007, 19:16:56 »
Пилешки филенца по хавайски

4-6 пилешки филета
1/2 ч.чаша ананасов сок
3-4 с.л.олио
1с.л.кафява захар
1ч.л.чесън на прах
2ч.л. горчица
2ч.л.джинжифил на прах
черен пипер
Всички продукти без пилето се смесват и се варят.След като заври се намаля огъня на слабо и се вари около 5 минути.След като истине марината се поставят и филета и се слагат в хладилник около 1 час.Вадим филетата от марината и печем на грил. :)

Добър апетит. :)
« Последна редакция: 12 Януари 2007, 09:20:19 от Petia »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #38 -: 11 Януари 2007, 19:52:37 »
Petia благодаря :) мнгоо вкусно звучи - ще се пробва :) а  и хавайските неща са вкусни като пица по хавайски  :blush2:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Пиле & Cие
« Отговор #39 -: 11 Януари 2007, 22:23:27 »
Petia благодаря :) мнгоо вкусно звучи - ще се пробва :) а  и хавайските неща са вкусни като пица по хавайски  :blush2:

пу и аз се записвам за тез хавайски филенца  :P
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Пиле & Cие
« Отговор #40 -: 12 Януари 2007, 09:36:20 »
Ето още една хавайска рецепта :)
                 
                         Пиле с ананас

пилешки филенца
ананас консерва/пресен
мацарела
ябълков сок
ч.пипер(по желание)
Нареждаме филетата поръсени с черния пипер в тавичка.  Заливаме с ябълковия сок до половината и печем.Като са почти готови нареждаме отгоре нарязания на малки парченца ананас и поръсваме с настърганата моцарела и запичаме.
Добър апетит. :)

« Последна редакция: 12 Февруари 2007, 18:40:50 от Petia »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Rali_80

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 22
Re: Пиле & Cие
« Отговор #41 -: 13 Януари 2007, 14:52:20 »
Не ми се щеше да пускам нова тема, за това ще питам тук :
Някой правил ли е пилешко вретено и ако може да сподели рецептичката?  :flower:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Пиле & Cие
« Отговор #42 -: 13 Януари 2007, 15:05:59 »
Вретено. Сори, че няма документирано, ама последния път като правих не остана за снимка  :P
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Rali_80

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 22
Re: Пиле & Cие
« Отговор #43 -: 13 Януари 2007, 15:13:57 »
Пеп-4о, мерси мнооого за бързия отговор, златна си направо  :)  :flower:

tonni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Пиле & Cие
« Отговор #44 -: 13 Януари 2007, 20:28:58 »
Пиле с кашкавал
 продукти:
4-6 пилешки бутчета
1/2 краве масло
1 ч.бяло вино
200-250 гр.кашкавал
1/2 коф.сметана
2 жълтъка
2 с.л. препечено брашно
сол на вкус
 приготвяне:
Бутчета се слагат в тавичка заливат се с виното и маслото , покрива с фолио и се пекът.След около 40 мин се изваждат и в соса от печенетоприбавят брашното,кашкавала и сметаната в която се разбиват жълтъците.Разбива се всичко добре и се заливат бутчетата.Поръсвасе с кашкавала и се запича още малко.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Къде да продам колата от mariqna44
[Днес в 08:34:36]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]


Re: Монитор? от mariqna44
[24 Ноември 2019, 16:43:12 ]


Re: За банята от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 15:23:24 ]


Монитор? от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 14:20:39 ]


За банята от mariqna44
[24 Ноември 2019, 13:09:14 ]


Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]