Автор Тема: Пиле & Cие  (Прочетена 484101 пъти)

zoja77

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 51
Re: Пиле & Cие
« Отговор #15 -: 15 Ноември 2006, 15:28:49 »
Предястие с пиле 1 вид
1 пиле, 1буркан гъби,1/2кг. катофи, кашкавал, 1/2п. масло черен пипер, сол, 2 яйца
Пилето се сварява и се обезкостява и нарязва на кубчета.Картофите се правят на пюре. В намаслена форма се нареждаред пиле,сол, пипер, пласт картофено пюре, гъби, масло и същото се повтаря като се завършва с пюре.Пече се около 30 мин. След което се залива с разбитите белтъци с капла лимон и сол.Наръсва се кашкавала и се допича.

 Предястие с пиле 2 вид
за тестото:1п.масло, 3-4с.л прясно мляко1/2 ч.л сол,1/2 ч.л. сода около 250гр брашно
за плънката 1/2 сварено пиле, бешамелов сос, кашкавал, гъби
От тестото се разточват 2 кори/едната е по-голяма/.По-голямата се слага във форма  като трябва да покрие и стен и да излиз малко. Слага обезкостеното и нарязано пиле, гъби, бешамелов сос и кашкавал/това се повтаря/.Когато се напълни формата се поставя втората кора и се оформя/Двете кори се прилепват/С вилица се правят няколко дупки и с останалото тесто се прави украса/по избор и фантазия/.Пече се

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Кавърма от пиле в омлет
« Отговор #16 -: 23 Ноември 2006, 17:54:57 »
Кавърма от  пиле в омлет

това ми беше цел да го направя, откакто го гледах преди година във "Вкусът на Европа и Средиземноморието 
и тъй като днес явно е ден да си угаждаме, аз използвах вчерашното ядене, добавих малко от днешното, щипка настроение за предстоящата родителска среща и резултата е повече от добър  :)




Продукти за 4 броя:

по рецептата за Пилешка кавърма, количества основни продукти намалени три пъти, за да се получи кавърма за  4 броя "омлет с кавърма"

за омлета:

8 яйца
4 ч л брашно
4 ч л мляко (кисело или прясно)
3-4 лъж мазнина


Приготвяне:

Приготвя се първо кавърмата. Тук обаче тя се приготвя в отворена тенджера, за да може да изври течността - трябва да останат само 3-4 лъж. сос
Когато е почти готова, се приготвят и омлетите - 4 броя, но се оставят отворени на чинията за сервиране.
На едната половина се слага от кавърмата, като отгоре се залива с 1 лъж.  от соса при мен не е точно на едната половина, но после се "намества"

Прехвърля се другата част върху кавърмата и се поднася (с червено или с бяло вино  :bigsmile:



***Може да се сервира като омлета се постави в гювече и кавърмата се постави вътре.
***Може да се сложи по-малко кавърма и омлета да е по-голям и се завие като палачинка, настърже кашкавал и запече леко
***Кавърмата може да не бъде пилешка - ще стане с всяко филе

Добър апетит  :)




« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 11:38:28 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #17 -: 27 Ноември 2006, 17:46:24 »
Китайски пилешки крилца

12 пилешки крилца
3 склидки чесън
3-4 см джиджифил
сок от 1 лимон
3 с л соев сос
3 с л мед
1/2 ч л люспи червен пипер
лимон


. Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
. Чесънът се пресова, джинджифилът се бели и се настъргва.
. Всички продуките за марината се размесват в купа.
. Крилцата се поливат с маринатата.
. Мариноват се за една нощ в хладилника.
. На другия ден фурната се загрява до 220 С.
. Крилцата се нарежват в тава за печене в един ред.
. Поливат се с няколко лъжици марината.
. Пекат се 25-30 минути, като отвреме на време се поливат с маринатата.
. Сервират се с няколко резена лимон.

източник :  http://belochkavita.livejournal.com

http://vitalinguafranca.blogspot.com
« Последна редакция: 27 Ноември 2006, 17:48:41 от marabu »

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #18 -: 13 Декември 2006, 20:01:25 »
Мариновани пилешки бутчета

12 пилешки долни бутчета

МАРИНАТА

1 с л настъргана лимонена кора
125 мл лимонов сок
125 мл зехтин
125 мл коняк
125 мл бял оцет
2 скилидки пресован чесън
125 мл кафява захар
1/2 ч л смлян карамфил
1 с л куркума
1 ч л смлян кимион
1 ч л гарам масала
1 ч л сол



• В голяма купа се смесват всички продукти за маринатата.
• Прибавят се пилешките долни бутчета.
• Купата се покрива и се оставя в хладилник за няколко часа (може да бъде приготвено от предната вечер).
• Изваждат се пилешките бутчета и се подсушават с кухненското руло.
• Маринатата се изхвърля, а бутчетата се подреждат в тава със скара.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С около 30 минути или до готовност.

източник : ИРКУ feat. The Australian Women's Weekly Cookbooks
Mediterranean Cookbook

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Пиле & Cие
« Отговор #19 -: 13 Декември 2006, 20:18:47 »
Направих ги и са страшно вкусни  :flower:

Само че ги сложих направо в тавата - без марината и леко се препекоха  :-[ добре, че кожата няма да се яде
« Последна редакция: 13 Декември 2006, 22:33:24 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

tonи

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #20 -: 17 Декември 2006, 13:02:54 »
Здравейте,реших и аз да си дам идея за пиленце,рецептата съм я взела от списание рецепти но е страхотна за любителите на пикантни храни.

Пълнено пиле по мексикански.

Продукти:
1пиле
200гр кайма
100гр сладка царевица от консерва
100гр чушки залени или червени
1/2 пакетче масло
магданоз
лимонов сок
черен пипер
лют червен пипер
сол

Приготвяне[/font]

  пилет се намазва отвън и отвътре с лимоновия сок, от вътрешната страна се натрива с лютия червен пипер,сол и черен пипер.Чушките се прибавят към каймата заедно с царевицата и магданоза.
Напилва се пилето и се зашива.Разтопява се маслото, и се добавя сол и лютия пипер и с тази смес се намазва пилето.
Завива се във фолио и се пече на 200градуса.
Приятен апетит!!! :-[

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Пиле & Cие
« Отговор #21 -: 17 Декември 2006, 15:46:17 »
Пълнено пиле по мексикански

ооо...още тази вечер ще го спретна, това ще да е много вкусно :sigh: благодаря за рецептата :flower:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

tonni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Пиле & Cие
« Отговор #22 -: 17 Декември 2006, 16:32:29 »
дано ти хареса,кажи после какъв е резултата.

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #23 -: 17 Декември 2006, 23:12:41 »
Пилешки гърди с ароматна глазура




2 броя пилешки гърди
125 г захар
2 с л кимион
2 с л олио
1 с л смлян кориандър
1 с л сух копър
1/2 ч л лют червен пипер
100 мл вода


. В малка тенджера се наливат 100 мл вода.
. Прибавя се 125 г захар, 1 с л кимион, 1 с л смлян кориандър, 1 с л копър, и 1/2 ч л лют червен пипер.
. Кипва се и се вари, докато сместа не намали 1/2 от обема си.
. Маха се от огъня и се прибавя олиото и 1 с л смлян кимион.
. Пилешките гърди се почиства от кожата и се надрязват с остър нож.
. Заливат се с марината и се оставя за 30 минути.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С заедно с глазурата още 30 минути.


източник : Школа Гастронома
« Последна редакция: 18 Декември 2006, 00:02:37 от marabu »

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Пиле & Cие
« Отговор #24 -: 17 Декември 2006, 23:46:33 »
Пилешки гърди с ароматна глазура




2 броя пилешки гърди
125 г захар
2 с л кимион
2 с л олио
1 с л смлян кориандър
1 с л сух копър
1/2 ч л лют червен пипер
100 мл вода


. В малка тенджера се наливат 100 мл вода.
. Прибавя се 125 г захар, 1 с л кимион, 1 с л смлян кориандър, 1 с л копър, и 1/2 ч л лют червен пипер.
. Кипва се и се вари, докато сместа не намали 1/2 от обема си.
. Маха се от огъня и се прибавя олиото и 1 с л смлян кимион.
. Пилешките гърди се почиства от кожата и се надрязват с остър нож.
. Заливат се с марината и се оставя за 30 минути.


източник : Школа Гастронома

Пилешките гърди са печени предварително или се задушават 30 минути с марината? :)
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #25 -: 18 Декември 2006, 00:00:58 »
 :-[ един ред съм загубила 

иначе се мариноват 30 минути и после се пекат заедно с глазурата пак 30 минути   :)
« Последна редакция: 18 Декември 2006, 00:05:07 от marabu »

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #26 -: 18 Декември 2006, 11:44:11 »
Пилешки крилца с портокалова глазура


125 г мед
150 г сладко от портокали
60 мл портокалов сок
60 мл соев сос
1 с л настърган джинджифил
или 1 ч л сух
1 с л сок от лайм
1 с л ситно нарязан чесън
или 1 ч л сух
1, 2 кг - 1,4 кг пилешки крилца


. Медът, портокаловото сладко, портокаловия сок, соевия сос, джинджифила, лимоновия сок и чесъна се
смесват в купа и се разбъкрват добре.
. Махат се връхчета на пилешките крилца и се разделят на две, като се прерязва ставата  с остър нож или сатър (аз използвам ножица)
. Пилешките крилца се заливат с марината и се оставя да се мариноват поне 2 часа или за по-дълго време в хладилника.
. Разбъркват се поне 2 пъти по време на мариноването.
. Крилцата се поставят в тава за печене на разтояние, така че да не се допират.
. Фурната се награвя до 190 С.
. Пекат се 15 минути след което се обръщат и се пекат още 10 минути.
. Марината се изсипва в тенджерата и се кипва на силен огън.
. Вари се, докато остане на половината и стане сироповидна и гъста.
. Преди сериването се загрява грила на фурната.
. Крилцата се намазват с гъстата марината и се запичат 2 минути.


inspired by Предястия  For Dummies

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Пиле & Cие
« Отговор #27 -: 18 Декември 2006, 21:42:58 »
дано ти хареса,кажи после какъв е резултата.


Докладвам ;) пипито стана превъзходно!!! :thumbup: Не го снимах, щото беше тъмно вече :satisfied: но определено ще го готвя пак благодаря!!! :)
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

tonni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Пиле & Cие
« Отговор #28 -: 18 Декември 2006, 23:13:03 »
 ;D Много се радвам че ти е харесало!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пълнени пилешки гърди
« Отговор #29 -: 19 Декември 2006, 09:28:03 »
Позволих си да преместя тук рецептата на stasia, тъй като беше в темата на anelika.

Пълнени пилешки гърди

Продукти:
4 филета от пилешки гърди
млян бял пипер
150г.топено сирене
150г.шунка
2 яйца
4с.л.галета
2с.л.брашно
30г.масло
3 с.л.олио
Приготвяне:
Почистените от кожата и ципата гърди;се измиват и подсушават.
Состър нож се прави джобче;подправя се със сол и бял пипер
В разреза напъхваме предварително приготвената смес от топеното сирене и нарязаните на тънки ивици парчета шунка.
Джобът се затваря с клечка за зъби.
Яйцата се разбиват;гърдите се овалват в брашно;яйца; и галета.
Пържат се в олио и масло по 3-4 м. от всяка страна.

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]