Автор Тема: Пиле & Cие  (Прочетена 485245 пъти)

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Пиле & Cие
« Отговор #60 -: 12 Март 2007, 17:10:36 »
Благодаря, Весе :air_kiss:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

aneli4ka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 379
Re: Пиле & Cие
« Отговор #61 -: 12 Март 2007, 21:10:20 »
Марианче,  :flower: :clapping:! Както винаги изящно!

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2066
  • Еми
Re: Пиле & Cие
« Отговор #62 -: 12 Март 2007, 21:26:42 »
Пържено пиле с булгур на фурна





Рецептата ми е подарък от близки мои приятели Мидия и Салем, родом от Ирак, женени в България,чувстващи се българи, понастоящем живеещи в САЩ.

               Слагаме булгур да набъбне в хладка вода за около 40 минути. През това време сваряваме 1 пиле,обезкостяваме го и накъсваме месото на парчета.
Запържваме ги до златисто и ги отделяме настрани.Набъбналият булгур отцеждаме добре, запържваме го,след което го прехвърляме в леко намазнена тава.
Подправяме на вкус с вегета,сол и смлян чер пипер.Добавяме пилето, доливаме от бульона, в който сме варили пилето / до втората свивка на показалеца/ и
печем до готовност в предварително загрята фурна.Сарвираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз и резенчета лимон отстрани.
« Последна редакция: 21 Декември 2007, 21:59:29 от pep-4o »

tina dona

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 779
  • Тина
Re: Пиле & Cие
« Отговор #63 -: 13 Март 2007, 00:50:31 »
Марианче, снимката на този пастет бих си закачила на стената :w00t:

Изглежда фантастично :wub:
Нещата,които не можем да управляваме, управляват нас!
 моят албум

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Пиле & Cие
« Отговор #64 -: 13 Март 2007, 01:32:51 »
Нели :air_kiss: Тина :air_kiss: благодаря ви!
Emili, много са ти интересни рецептите :bigsmile: пиленцето ще го пробвам още тези дни
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2066
  • Еми
Re: Пиле & Cие
« Отговор #65 -: 13 Март 2007, 22:06:27 »
Благодаря ти, Мариана. :)
Надявам се да ти хареса. Съжалявам, че не мога да предоставя продуктите в мерни единици, но при мен почти всичко  е в универсалната мярка- на око. :wink1:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2066
  • Еми
Re: Пиле & Cие
« Отговор #66 -: 19 Март 2007, 20:48:59 »
ЗАДУШЕНИ ПЪДПЪДЪЦИ В ПАТЛАДЖАН

   ** За тази рецепта не е необходима птиците да се киснат в марината.

              Продукти: 4 пъдпъдъка, 100 гр. масло, 4 средно големи патладжана, 100 гр. бекон, 2 домата, 100 мл. сухо бяло вино,
100 мл. зеленчуков бульон,олио, чер пипер, дафинов лист, 1-2 зрънца бахар, чесън, магданоз.

              Почистете пъдпъдъците и ги изпържете в сгорещено олио. Патладжаните се издълбават, посоляват се и се оставят да се
отцедят от горчивия сок, след което също леко се запържват. Беконът се нарязва на филийки и с него се покрива вътрешността на
патладжаните. Пъдпъдъците се поръсват със сол, чер пипер и се мушват в патладжаните. Подреждат се в гърне или пръстен гювеч
и се заливат с виното и бульона. Добавят се нарязаните домати, чесън и магданоз. Отстрани се слагат дафиновият лист и бахарът.
Гърнето се захлупва и се слага във фурната да се задушава за около час. Готовите пъдпъдъци се поднасят върху картофено пюре, залети със соса и поръсени с магданоз.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2066
  • Еми
Re: Пиле & Cие
« Отговор #67 -: 20 Март 2007, 21:29:29 »
СЕЛСКА ПИЛЕШКА ЛЮТИКА

                   Сварява се едно пиле и се обезкостява. Месото се нарязва първо на малки парчета, след което се счуква в хаванче. Изпичат се
10 чушки и 2 патладжана. След като се обелят и нарежат, също се счукват. Смесват се в дълбок  съд и се разбъркват. Към тях зе добавят
няколко много ситно нарязани домата и 6 скилидки счукан чесън. Накрая се подправя със ситно нарязани магданоз и копър, зехтин и оцет.
Готовата лютика се разбърква добре и се сервира.

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Бързи пилешки дробчета
« Отговор #68 -: 21 Март 2007, 10:49:36 »
Необходими продукти : 1 кг пилешки дробчета, 4-5 глави червен лук / може и няколко връзки пресен, но със стар лук става по-добре/ домати /пресни или от консерва/ подправки по желание
Добре измитите и изцедени пилешки дробчета се задушават в малко мазнина /аз ги задушавам направо в тенджерата, в която ще се готви / Когато са готови се добавя лука нарязан на полумесеци. След като омекне лука се прибавят доматите и подправките. Бързо, лесно и вкусно!

marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #69 -: 21 Март 2007, 20:21:56 »
Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос




1,7 кг пилешки крилца
2 с л зехтин
1/2 ч л сол
1/2 ч л черен пипер
180 мл балсамов оцет
60 мл соев сос
2 ч л захар


. Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
. Крилцата се разрязват на две части.
. Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.
. В голяма купа се смесват крилцата със зехтинът и се разбъркват добре.
. Посоляват се и се подправят със смлян черен пипер.
. Крилцата се подреждат в тава за печене, която е застлана с фолио.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 35-40 минути или докато придобият златист цвят и коричката стане хрупкава.
. Докато се пекат крилцата се приготвя пикантен сос.
. В малка тенджера се довежда до кипване балсамовият оцет.
. Огънят се намалява на половина и се прибавя соевият сос и захарта.
. Вари се около 10 минути.
. Готовите крилца се изсипват в голяма купа и се заливат със соса.
. Оставят се да се мариноват 5 минути.


източник : vitalinguafranca

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Пиле & Cие
« Отговор #70 -: 22 Март 2007, 20:23:12 »
                    Пилешко филе с маслинена паста,ементал и моцарела

       Пилешкото филе се намазва с микс от горчица,лимонов сок,лим.кора,малко чесан,салвия(суха или прясна),сол и черен пипер.Оставя се да се маринова няколко часа.След това се овалва в брашно и леко се запържва.Готовите филета се нареждат в тава и се намазват с паста от пасирани черни маслини(по магазините я има и готова).Отгоре се слагат сирената-настъргани или на филийки и месото се запича.
       
       Аз съм го сервирала със задушени зеленчуци,пюре от броколи и запечени картофи със сметана и пушено сирене.За разкош има и ро една пълнена гъба.

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Пиле & Cие
« Отговор #71 -: 24 Март 2007, 15:16:10 »
Йоли, изглежда превъзходно. Непременно ще го пробвам.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Пиле & Cие
« Отговор #72 -: 26 Март 2007, 14:25:53 »
Пиле на бутилка
В едно малко стъклено шише от кока-кола или друга безалкохолна напитка се наливат 150мл. бира и 2с.л. олио.Вътре се пускат 2 стръка магданоз.Едно почистено пиле се намазва с масло отвън и отвътре.Отвън се натрива хубаво с черен пипер и сол и се нанизва на бутилката,която се поставя в центъра на тава.В тавата се налива един пръст вода.Пече се при температура от 220 градуса.По желание в тавата около шишето могат да се сложат и нарязани картофи,който след изпичането могат да се използват като гарнитура. :yahoo:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Пиле & Cие
« Отговор #73 -: 26 Март 2007, 14:46:05 »
Пияно пиле
Измийте едно пиле и го нарежете на парчета.Овкусете го със сол,черен и червен пипер на вкус и го сложете в тавичка.Върху всяко парче месо сложете люспици масло и го залейте с 1/2 бутилка бира.Печете в предварително загрятя фурна,като от време на време поливате парчетата месо с бирата.Готовото пиле поднесете с гарнитура от сварен ориз,картофено пюре или салата по избор. :air_kiss:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Пиле & Cие
« Отговор #74 -: 28 Март 2007, 12:40:06 »
Пилешки пържоли
Продукти:1.200 кг.-пилешко филе,1 ч.ч.кисело мляко,1 с.л. стрита чубрица,смлян черен пипер,сол,олио.
Приготвяне:Всяко парче филе посоляваме и поръсваме с черен пипер.Разбиваме с вишлица киселото мляко и брибавяме в него чубрицата.Намазваме с тази смес филетата и подреждаме в дълбока купа.Заливаме с олио така,че да не влиза въздух,захлюпваме и поставяме в хладилника за 4 часа.Така приготвените филета можем да изпържим веднага или да си приготвяме по малко в продължение на цяла седмица. :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

перевозка в морг от Antoniomky
[26 Януари 2020, 22:49:15 ]


Re: Нова жилетка от cvetozara123
[24 Януари 2020, 21:56:37 ]


Нова жилетка от jeneta
[24 Януари 2020, 21:51:20 ]


Быстрая доставка препаратов от MariaNonee
[24 Януари 2020, 07:22:07 ]


Re: Евтин хладилник от jeneta
[24 Януари 2020, 01:33:49 ]


Re: Мъжки дънки от jeneta
[24 Януари 2020, 01:26:35 ]


Re: Кредит, ама от къде? от jeneta
[24 Януари 2020, 01:25:57 ]


Re: Кредит, ама от къде? от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:32:14 ]


Re: Евтин хладилник от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:06:26 ]


Re: Мъжки дънки от mariqna44
[23 Януари 2020, 22:31:54 ]


Re: Нов лаптоп от jeneta
[23 Януари 2020, 21:51:25 ]


Кредит, ама от къде? от jeneta
[23 Януари 2020, 15:15:44 ]


Евтин хладилник от jeneta
[23 Януари 2020, 14:26:12 ]


Мъжки дънки от jeneta
[23 Януари 2020, 13:32:22 ]


Нов лаптоп от mariqna44
[23 Януари 2020, 13:05:15 ]


Re: Онлайн казино от DNP
[16 Януари 2020, 18:33:09 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от DNP
[16 Януари 2020, 18:31:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от DNP
[16 Януари 2020, 18:29:04 ]


Re: Лаптоп за работа от jeneta
[13 Януари 2020, 13:10:40 ]


Re: Килим за хола от jeneta
[13 Януари 2020, 12:52:21 ]