Автор Тема: Пиле & Cие  (Прочетена 494128 пъти)

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2380
  • Обичам живота...:)
Re: Пиле & Cие
« Отговор #285 -: 24 Юни 2008, 15:24:12 »
Печени пилешки бутчета...

1 кг пилешки бутчета

Марината:

150 гр.кетчуп

4-5 с.л. тъмен соев ссос

3-4 скл.чесън

сок от 1/2 лимон

Продуктите за маринатата се объркват.В купа слагаме бутчетата,като всяко намазваме с маринатата.Отгоре върху 

бутчетата изливаме цялата смес.Най добре да се използва купа с капак,която да се затваря плътно.Така оставяме в

хладилника за 3 - 4 часа,най добре  да престоят 24 часа.Като мине полвината от времето обръщаме купата,така   

бутчетата ще се мариноват от всички страни.Печем на скарата във фурната.Под скарата е добре да се сложи тава с

вода,месото става много сочно.

Добър апетит!!!
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2254
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Пиле & Cие
« Отговор #286 -: 24 Юни 2008, 18:01:16 »
Печени медени пилешки бутчета!
marabu, невероятни са!  :thumbup:


flapper

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 19
Re: Пиле & Cие
« Отговор #287 -: 27 Юни 2008, 11:51:45 »
Здравейте, след доста четене най- сетне се престраших и аз да пиша. ;D Рецептата, която пускам се получи неволно, но стана доста сполучливо и леко ядене.

Странна мусака:
Продуктите варират в зависимост от големината на тавата, която използвате/.

500гр. пилешко месо (аз използвах бутчета, който сварих и обезкостих. Но става с всякакъв вид месо, дори и кайма.)
800гр. картофи
2-3 тиквички
150гр. пр. мляко
топено сирене, масло
сол, чубрица,

за заливката:

1  кис. мляко
2-3 яйца
1-2 с.л. брашно
щипка сол и сода


Както по горе съм написала, аз използвах бутчета, който сварих и обезкостих. Ако използвате друго месо, което няма кокали- може и без варене. Избраното месо се нарязва на ситно и се овкусява с малко сол. Картофите се обелват, нарязват се на шайбички и се нареждат на дъното на тавичка. Следва ред от месото и ред от тиквички, обелени и нарязани на шайбички, завършва се с ред картофи. Ако тавата ви е по голяма може да се сложи по още един ред месо, тиквички и картофи. Слага се пр. мляко и сол на вкус. Залива се с бульона от свареното пиле, ако няма такъв с пилешки бульон разтворен с вода, като водата трябва да покрие картофите. Пускаме няколко парченца топено сирене,масло, чубрица или други подправки по ваш вкус. Пече се за около час (200-220град.), като в началото може леко да покриете с фолио, за да не прегорят картофите. Когато водата поизври се прави заливката и се запича до готовност.  ;D

Много се извинявам, ако не съм обяснила като хората. :blush2:
Добър апетит!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Пиле Пармезан
« Отговор #289 -: 28 Юни 2008, 23:33:58 »
Пиле Пармезан
Chicken Parmesan

2 пилешки филета
зехтин
чесън
листа пресен босилек

40 г настърган Пармезан
100 г галета
4 с л зехтин
4 с л краве масло
250 г Моцарела
сол смлян черен пипер


ДОМАТЕН СОС

400 г нарязани консервирани домати
3 с л зехтин
шепа пресен босилек
2 скилидки чесън
2 с л захар


ДОМАТЕН СОС

• В малка тенджера се поставят доматите, зехтинът, пресованият чесън, накълцаният босилек и захарта.
• Довежда се до кипване и се похлупва.
• Огънят се намалява и сосът се оставя да къкри 30 минути.


МАРИНОВАНЕ

• Чесънът се нарязва на тънки филийки, босилекът се накълцва.
• Прибавя се малко зехтин (1-2 с л).
• С така приготвената смес се залива пилешкото филе.
• Оставя се да се маринова 1 час.

• Фурната се загрява до 200 С.
• Пилешкото филе се почиства от чесъна и се овалва в галета.
• В тиган с дебело дъно се разтопява на среден огън кравето масло и се прибавя зехтинът.
• Всяко филе се запържва от двете страни до златиста коричка.
• Прехвърлят се върху кухненското руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
• Половин чаша от доматения сос се излива в огнеупорна тава.
• Отгоре се нареждат запържените пилешки филета.
• Заливат се с останалия доматен сос.
• Поръсват се с настъргания Пармезан и се нарежда Моцарелата.
• Пече се около 10-15 минути.





marabu

  • Гост
Re: Пиле & Cие
« Отговор #290 -: 28 Юни 2008, 23:40:06 »
Печени медени пилешки бутчета!
marabu, невероятни са!  :thumbup:



Благодаря, че ги опитахте и са се харесали  :smile1:

marabu

  • Гост
Хрупкави нискокалорични пилешки крилца
« Отговор #291 -: 28 Юни 2008, 23:42:53 »
Хрупкави нискокалорични пилешки крилца

160 г брашно с бакпулвер
1 ч л сол
2 ч л лимонов пипер
1 ч л бял пипер
1 ч л сух лук
1/4 ч л каенски пипер
1/4 ч л смлян черен пипер
2 кг пилешки крилца
зехтин


• Фурната се загрява на 220 С.
• 2 огнеупорни тави се застилат с хартия за печене.
• В голям плик се смесват брашното и всички подправки.
• Пилешките крилца се измиват, подсушават се и се напръскват със зехтин.
• 1/3 от крилцата се поставят в плика.
• Пликът се раздрусва  няколко пъти, за да може пилешките крилца да се покрият добре с брашното и подправките.
• Същата процедура се повтаря с останалите крилца.
• Пилешките крилца се нареждат в тавите.
• Напръскват се със зехтин.
• Пекат се 25-30 минути или до готовност.


източник: taste.com.au

Vasilina_lina

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 101
Re: Пиле & Cие
« Отговор #292 -: 11 Юли 2008, 09:37:31 »
Вкусотииииииики! :clapping:

Шпиковани пилешки бутчета в подлучен доматен сос


    4бр.пилешки бутчета
    2бр.кисели краставички
    1морков
    2 скилитки чесън

За соса
    3скилитки чесън
    1/не много голяма/червена чушка
    150мл.дом пюре
     зехтин
     сол
 Бутчетата се шпиковат с краставичките,морковите и чесъна,след което се изпичат във фурна/температурата е същата като за печене на пиле  ;D/.През това време зехтина се загрява и в него се запържват чесъна и чушката,прибавят се доматеното пюре и солта/на вкус/,сместа се запържва още 5 мин. и се отстранява от огъня.Когато бутчетата са готви,се заливат със соса и се оставят за окло 15мин. да поемат аромата.По желание се гарнират с картофено пюре ориз и т.н.,но оригиналната рецепта е без гарнитура.
{}*^`*^`VaSiLiNa_LiNa*^`*^`{}

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

изгодни цени и надеждни сайтове! от Vikit0
[08 Март 2021, 12:02:04 ]


Re: Подарък за оценка 6 на детето от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:48:53 ]


Re: и хладилник също вероятно ще ми трябва от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:46:04 ]


Re: Дрехи втора употреба от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:38:52 ]


Re: Търся сушилня от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:26:27 ]


Re: Детски дрехи от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:20:52 ]


Re: Гуми за Коледа? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:09:40 ]


Re: Електроника за коледа от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:07:57 ]


Re: Магазин за обувки от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:58:24 ]


Re: Техника за градината от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:54:26 ]


Re: Евтини мебели от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:45:06 ]


Re: Диоптрични рамки, от къде? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:41:56 ]


Re: Хубаво вино за изискан повод от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:30:15 ]


Подарък за оценка 6 на детето от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:21:54 ]


и хладилник също вероятно ще ми трябва от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:20:33 ]


Търся сушилня от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:18:53 ]


Гуми за Коледа? от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:14:55 ]


Електроника за коледа от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:13:54 ]


Техника за градината от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:11:46 ]


Re: На Коледа във Виена от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:09:49 ]