Автор Тема: Картофите - обичани и недолюбвани  (Прочетена 327355 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #241 -: 08 Февруари 2014, 15:12:59 »
Ех, тази формичка "сърчице"  :yahoo: да беше изрязала и доматите ...  :thumbup:

marabu

  • Гост
Пияни картофи
« Отговор #242 -: 25 Февруари 2014, 15:36:03 »
Пияни картофи



10 мин
60 мин
4-6


1 кг червени картофи
1 ч. л. накълцани иглички пресен розмарин
1 ч. л. листа от прясна мащерка
смлян черен пипер на вкус
1 ч. л. сладък червен пипер
200 мл бира
200 мл сухо бяло вино
3 с. л. горчица
80 мл (1/3 ч. ч.) вода
3 с. л. соев сос
4 скилидки чесън
80 мл (1/3 ч. ч.) олио
50 г краве масло
ситно нарязан копър


• За рецептата “Пияни картофи” червените картофи се обелват и нарязват на средни парчета.
• Нареждат се в огнеупорна тава на един ред.
• Отгоре се поръсват с розмарин, мащерка, черен и червен пипер.
• Горчицата се размива в 80 мл вода и се разбърква с бирата и виното.
• С получената смес се заливат картофите.
• Прибавят се необелените скилидки чесън и соевият сос.
• Накрая картофите се поливат с олиото.
• Фурната се загрява на 250 С.
• Ястието “Пияни картофи” се пече 40-50 минути, като се разбърква от време на време.
• Прибавя се кравето масло и пияните картофи се запичат до оставане на мазнина.
• Готовите пияни картофи се поръсват със ситно нарязан копър и се поднасят.

** Вкусна и лесна за приготвяне рецепта за картофи, която можете да приготвите и с пресни или жълти картофи. Поднесете ги горещи, с чаша ледено студена бира и удоволствието е гарантирано.
*** източник : elti-spodeleno.blogspot.com
« Последна редакция: 25 Февруари 2014, 16:25:14 от marabu »

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #243 -: 28 Март 2014, 16:10:06 »
Един малко по-различен поглед на картофената салата от мен... ;-)

Желирана картофена салата



Продукти:

1 буркан стерилизирани печени белени чушки
1 кг. Картофи
3 сварени и обелени яйца
200 гр. Сирене
3-4 кисели (мариновани) краставички
1 к. ч. замразена или консервирана царевица

За дресинга
Около 50 мл. Зехтин
1 кофичка кисело мляко
1 пакетче желатин
Сол, черен пипер и чубрица на вкус
По желание: 1 с.л. балсамов оцет

За украсата: 15-20 маслини

Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета.
Продуктите за дресинга се объркват. Желатина се разтваря в 3 с.л. топла вода и се прибавя към останалите продукти. С така получения дресинг се разбъркват картофите.

Взема се една средно голяма купа и стените и се облепят с домакинско фолио.
Половината от печените чушки се нареждат по стените на купата върху фолиото.
Върху тях се нареждат половината картофи, сиренето, краставичките.
На друг пласт се редят втората половина от печените чушки, а върху тях - царевицата.
Подреждат се сварените яйца (цели), а върху тях - втората половина от картофената смес.

Купата се оставя да се охлади в хладилник за поне 4 часа.
След това се обръща в подходяща чиния, отстранява се фолиото и се украсява по желание с маслинките.



Добър апетит!
« Последна редакция: 28 Март 2014, 17:19:50 от Захарно петле »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #245 -: 21 Май 2014, 07:38:14 »
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #246 -: 25 Май 2014, 13:29:11 »
КАРТОФЕНОТО ПЮРЕ на ДЗВЕРА

Това е любимото ми картофено пюре, което правя доста често, но понеже го сменах днес в отчета, реших да споделя и как го правя.
Пропорциите са приблизителни и не са задължителни.

Продукти:
около 1 - 1,5 кг картофи
около 150 - 200 грама печено месо (предпочитам свинско от врата) заедно с 1 к.ч. сос от печенето
10 гъбки печурки; 2-3 скилидки чесън; 1 морков;
бучка масло; малко прясно мляко (до 100-а мл)
черен пипер, сол на вкус
друга подправка - на вкус, но аз задължително слагам и 1 ч.л. сух риган


Приготвяне:
Докато картофите се варят, гъбките се задушават заедно с обеления морков в малко масло - до готовност.
Месото се нарязва на ситно и заедно със соса от печенето, задушените гъбки и морков, се пасира в блендера - като на каша.
Сварените картофи, се обелват и докато са топли се намачкват, добавя се месно-гъбената "кашичка", подправките и прясното мляко - до необходимата гъстота. При необходимост се слага и още малко масло.
Може да се украси с няколко маслинки.

Става страхотна гарнитура - към мръФките




pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Картофи по селски
« Отговор #250 -: 14 Май 2015, 12:59:42 »
Картофи по селски


4-6 сварени картофа
100 г галета
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. смлян черен пипер
1 ч. л. стрита чубрица
олио за пържене


• За рецептата "Картофи по селски" сварените картофи се нарязват на резени.
• В купа се разбъркват галетата, червеният, черният пипер, солта и чубрицата.
• Всеки резен се овалва добре в подготвената смес за рецептата "Картофи по селски".
• В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината.
• Панираните картофени резени се изпържват до златист цвят от двете страни.
• Картофите по селски се поднасят веднага.

jeneta

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 18
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #251 -: 19 Октомври 2015, 20:23:16 »
От всички видове най- обичам картофи по селски с чеснов сос, невероятни са.

cvetozara123

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
Re: Картофите - обичани и недолюбвани
« Отговор #252 -: 21 Декември 2015, 23:11:31 »
Днес попаднах на една страхотна рецепта http://recipes.actualno.com/recepta-na-denja-kartofi-po-meksikanski-news_508484.html . Изпробвах я и стана много вкусна. В това сайтче попаднах и на други готини рецепти, които трябва да изпробвам.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]