Автор Тема: Сосове и дипове - подправка на ястията  (Прочетена 211684 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Рецепти за СОСОВЕ и ДИПОВЕ

РЕЦЕПТИ В ТЕМАТА

:icon_idea: - рецепта със снимка
 
стр. 1

Сладко кисели сосове - pep-4o :icon_idea:

Ranch Dressing - marabu

Ranch Dip със зеленчуци - marabu

Сосове и дипове - marabu

Сос Бешамел - Morena

Сос с риба тон - Morena

Розов сос - Morena

Сос тартар - Morena

Къри сос - Morena

Сос с орехи - Morena

Сос Болонез - Morena

Рибен сос "Апетит" - pep-4o

Сос "Аншоа" - pep-4o

стр. 2

Сос "Миланез" - pep-4o

Сос "Ала` винегрет" - morska fauna

Фъстъчен сос - marabu

Соев сос - marabu

Соев сос със сусам - marabu

Дресинг от синьо сирене - marabu :icon_idea:

Дип с орехи - marabu :icon_idea:

Дип със сирене, босилек, лимон - marabu :icon_idea:

Песто от зелен грах - marabu :icon_idea:

Кьопоолу с орехи - marabu :icon_idea:

Кьопоолу със сусамов тахан - marabu :icon_idea:

Песто от магданоз и лешници - marabu :icon_idea:

Ranch Dressing - rumirenard :icon_idea:

стр.3

Салца от грозде и босилек - marabu :icon_idea:

Сос от зелени чушки за пълнени червени чушки - Ванчето :icon_idea:

Пастет от печени патладжани и кисело мляко - marabu :icon_idea:

Пастет от риба тон по италиански - marabu :icon_idea:

Липтауер (Liptauer) - рер-4о :icon_idea:

Салца от праскови - marabu :icon_idea:

Сос за гарниране на морски дарове - рер-4о

Пикантен сос за пържена риба - рер-4о

Беарнски сос - zlatinka

Артишок дип - Petia :icon_idea:

Дип от карфиол и къри - marabu :icon_idea:

Босилек в зехтин - marabu :icon_idea:

Дип от бял фасул- marabu :icon_idea:

Сос Беарнез - marabu :icon_idea:

стр. 4

Дип с извара, праз лук и чушки - Emili :icon_idea:

Чеснов сос - Yoli :icon_idea:

Холандски сос - kanela

Мексиканска салца от зелени домати - Yoli :icon_idea:

Дип от спанак и Пармезан - marabu :icon_idea:

Пико де Галло (Pico de Gallo) - nadja_sp :icon_idea:

Сос за риба Ваня - Роси Атанасова

стр. 5

Пикантен сос - toni_ton4o

Барбекю сос - Petia

Нормандски сос - Petia

Тартар сос - Petia

Сос за печена риба - marabu :icon_idea:

Сос за рибни ястия или морски дарове - vladofidera

Млечна майонеза - bordovsky :icon_idea:

Дип от авокадо - elidrag :icon_idea:

Дип с риба тон - petrina :icon_idea:

стр. 6

Гъбен сос по ловджийски - Abra

Холандски сос - alexa_a :icon_idea:

Дип със сирене и бира - petrina :icon_idea:

Пюре от червени чушки - alexa_a :icon_idea:

Дип от патладжани  - marabu :icon_idea:

Дип с авокадо и сирене - petrina :icon_idea:

Пюре от патладжан и кисело мляко - nadja_sp :icon_idea:

"Конфитюр" от червен лук - Yoli :icon_idea:

Дип/пастет от маслини и топено сирене - pep-4o :icon_idea:

Алена икра - Emili :icon_idea:

Копър-сос - Abra :icon_idea:

Доматено-чеснов сос - Abra :icon_idea:

Дип от цвекло - Emili :icon_idea:

Сос 'Романтик' - Abra :icon_idea:

Песто ди Калабрия /Pesto di Calabria/ - Emili :icon_idea:

Авокадо-сос с ядки - Abra :icon_idea:

стр. 7

Млечночеснов сос - Abra :icon_idea:

Дип от сирене - pepelia6ka :icon_idea:

Песто с листа от репички - Tonito :icon_idea:

Песто от рукола, каперси и пармезан - greyeve :icon_idea:

Гъбен сос - Yoli :icon_idea:

Катък с мечи лук - Abra :icon_idea:

Сос "Скордаля" - рер-4о :icon_idea:

Дип с доматен вкус - Abra :icon_idea:

Пухкав сос с кашкавал - dove :icon_idea:

Бабиния сос за пържена риба - didkapan

Крем сирене Филаделфия с билки  - bluemoon :icon_idea:

стр. 8

Дип с червено цвекло и извара - mistela

Грис хайвер - Emili :icon_idea:

Домашна майонеза без яйца - marabu :icon_idea:

Дип от патладжани - Lety :icon_idea:

Чеснова салца със сушени домати - Yoli :icon_idea:

стр. 9

КРЕМ /ДИП/ от ЧЕСЪН - maksimalistkata :icon_idea:

Гуакамоле - Abra :icon_idea:

Latholemono с риган, магданоз и копър - pepelia6ka :icon_idea:

Пастет от козе сирене с кимион - elidrag :icon_idea:

Марината ди Венеция - ivanp

Чеснов дип - Йоли :icon_idea:

Топеница с пармезан - рер-4о :icon_idea:

Пюре от бял боб - рер-4о :icon_idea:

ПЕСТО ОТ СУШЕНИ ДОМАТИ - Yoli :icon_idea:

Моле Поблано - Drago :icon_idea:

стр. 10

Песто от мечи лук (левруда) - marabu :icon_idea:

КРЕМА СИРЕНЕ - verabel  :icon_idea:

Доматен сос с босилек -greyeve :icon_idea:

Пастет от зелени маслини - Ели Драг. и Йоли :icon_idea:

Паста (сос) от хрян - pep-4o :icon_idea:

Сос Бешамел -ivanp :icon_idea:

стр. 11

Доматен сос - ivanp :icon_idea:

Дип с артишок - lucilight

Разядка от маслини - рер-4о :icon_idea:

Пастет от авокадо и извара - aqua_marin_blue :icon_idea:

Спаначено песто - рер-4о :icon_idea:

Пастет от тиквички - Tina-Rina :icon_idea:

Червен сос за рибни ястия - vladofidera

Хумус с грах - Lety :icon_idea:

Домашен барбекю сос- Raposinha :icon_idea:

Дресинг със синьо сирене -Raposinha :icon_idea:

Сладко-кисел сос от сини сливи - рер-4о :icon_idea:

стр. 12

Домашна горчица - рер-4о :icon_idea:

Лютеница/кетчуп - vladofidera

Бобен дип със сирене - paq

Хумус с авокадо- petrina :icon_idea:

Млечен дип със суджук - bluemoon :icon_idea:

Хумус с патладжан - Crème_caramel :icon_idea:

Ябълкова майонеза - GolemDZVER :icon_idea:

стр. 13

МЛЕЧНА МАЙОНЕЗА  -
GolemDZVER 
:icon_idea:

„МАЙОНЕЗА” от печени червени чушки  -
GolemDZVER 
:icon_idea:


Хумус  -Aura :icon_idea:







Ето няколко варианта, които съм си записвала отвсякъде, но съм пробвала само първия, с кетчупа и е много подходящ за пиле.

Сладко-кисел сос

там в дъното се вижда, излиза около 200 гр сос



100мл  кетчуп
50 гр   захар
100мл   вода
100мл чаша бял оцет или балсамико
100мл кока кола
щипка сол /на вкус/
2с.л. царевично нишесте,разтворено в 2с.л. Вода

/към края се опитва и ако трябва се прибавя още малко оцет или захар/


Смесват се  всички съставки в дълбок тиган.
Оставя се  да заври и изври наполовина
Сгъстява се  с нишестето при непрекъснато бъркане.


Китайски сладко-кисел сос

½ чаша сок от ананас
3с.л.олио
2с.л.кафява захар
1ч.л.соев сос
½ ч.л. чер пипер
¼ чаша бял оцет
царевично нишесте

Загрейте първите 5 съставки,докато заврат.За да се посгъсти,добавете малко царевично нишесте,разтворено в студена вода.Добавете оцета.Разбъркайте и сервирайте със свинско,пилешко или телешко.



Основен кисело-сладък сос

4 супени лъжици бульон
1 супена лъжица соев сос
1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица захар
чаена лъжица оцет
Бульонът се затопля, добавят се захарта, соевият сос, доматеното пюре и се бърка докато се стопи захарта. Веднага след то-6а се прибавят оцетът, накрая нишестето, разтворено в малко вода. Бърка се до сгъстяване.


Кисело-сладък сос за птиче месо

Приготвя се като основния кисело-сладък сос, но с две нарязани ситно бамбукови връхчета (може да се заменят с бамбук на прах), 1/2 чаена лъжица сол и 1/2 супена лъжица фино нарязана Съчуанска туршия.


Кисело-сладък сос за риба

Приготвя се по рецептата на основния  кисело-сладък сос, но се удвоява количеството на джинджифила, лука и алкохола. Вари се 30 секунди по-дълго.


« Последна редакция: 04 Февруари 2015, 20:53:12 от blqsak »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Vulev

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Сладко кисел сос
« Отговор #1 -: 09 Юни 2006, 23:00:19 »
Доколкото знам сладко-киселия сос, който би трябвало да се прави в китайските ресторанти, е от портокалово сладко.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Сладко кисел сос
« Отговор #2 -: 12 Юни 2006, 10:32:37 »
нямам идея.
тук в близкия китайски ядох пилешко със сладко-киселия с кетчупа. И беше вкусно.
Ама те и китайците ни са поне от 20 години в БГ, та знам ли ???
Но ако има рецепта с портокали, давайте да пробваме
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Сосове и дипове
« Отговор #3 -: 05 Септември 2006, 09:03:51 »
Ranch Dressing



Този дип за първи път бил приготвен в Санта Барбара -  Hidden Valley Guest Ranch откъдето и наименованието на този дип.
Поднася се към сурови зеленчуци : домати, краставици, целина, гъби и т.н
Може да послужи като дресинг за салати.


1 скилидка чесън
180 мл  кисело мляко
3 с л пресен лимонов сок ( най-добре от лайм)
1 с л копър, накълцан на ситно
1 с л шнитлаух  (див чесън) накълцан на ситно
малко сушен босилек
сол
смлян черен пипер


. Скилидката чесън се счуква с 2-3 щипки сол до състояние на еднородна каша.
. Прибавят се останалите продукти и се размесват добре.
. Оставя се да отлежи в хладилника поне 30 мин.
. Може да бъде съхранен там до 1 седмица.

** Ако обичате по гъст сос, вземете 125 мл майонеза или заквасена сметана.



marabu

  • Гост
Re: Сосове и дипове
« Отговор #4 -: 05 Септември 2006, 09:06:41 »
Понеже истинският състав на микса подправки, който се продава, за да се забърка у дома Hidden Valley Ranch Dip е фирмена тайна, в нет-а шари една рецeпта, за която се кълнат че е най-близо до оригиналната.
Разбира се има много варианти на базовия сос.


RANCH DIP със зеленчуци

Продукти:

за соса:

3/4 чаена чаша заквасена сметана
1/2 чаена чаша майонеза
1/3 чаена чаша кълцан пресен магданоз, не къдрав
1/4 чаена чаша кълцан пресен салатен лук chives
1/4 чаена лъжичка кълцан чесън
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер

зеленчуците:
4 моркова нарязани на пръчици
6 стръка( бялата част) целина, нарязани на пръчици
1 краставичка на пръчици
1 малка jicama обелена, разрязана на две по дължина, нарязана на пръчици - мексикански топинамбур, земна ябълка
1 1/2 чаена чаши грозде или чери-доматчета

Приготвяне:
Всички продукти за соса се разбъркват добре.
Съдът се покрива с фолио или капак и се охлажда  най-малко един час в хладилник.
Поднася се със зеленчуците.

Източник : yosif

marabu

  • Гост
Re: Сосове и дипове
« Отговор #5 -: 05 Септември 2006, 09:24:20 »

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Сос Бешамел
« Отговор #6 -: 05 Септември 2006, 12:14:32 »
Сос Бешамел

½ л мляко
50 г масло
50 г брашно
индийско орехче
черен/бял пипер
сол

Разтопете маслото в тенджера с двойно дъно. Добавете брашното малко по малко, бъркайки, така че да се получи гладък сос. Добавете внимателно млякото, като не преставате да бъркате, оставете на тих огън 5-6 минути, разбърквайки от време на време, докато сосът се сгъсти. Посолете, поръсете с черен пипер, инд. орехче и дръпнете от огъня.
Този сос е в основата на много ястия (лазаня, канелони, пиле, ....).
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Сос с риба тон
« Отговор #7 -: 05 Септември 2006, 12:16:31 »
Сос с риба тон

3 жълтъка
1 конс. риба тон в олио (200г)
50 г маслини (без костилките)
100 г масло
6 с.л. лимонов сик
черен пипер
сол

Отцедете рибата от олиото. Поставете я в широк съд, добавете 3с.л. лим. сок и разбийте с миксер, докато се получи гладко пюре.
Нарежете маслините на тънки ивички.
Рабийте жълтъците с 1с.л. вода, добавете сол и пипер. Сложете съда на водна баня , на слаб огън. Бъркайте яйцата, докато побелеят и се сгъстят. Добавете маслотомалко по малко, бъркайки, а след това и останалия лим. сок.
Дръпнете от огъня и добавете маслините и пастета от риба, като оставите 1ч.л. от нарязаните маслини за украса.

Сервирайте соса охладен, украсен с маслини към печена риба и задушени зеленчуци.
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Розов сос
« Отговор #8 -: 05 Септември 2006, 12:18:00 »
Розов сос

6 с.л. майонеза
150 г сметана
1 с.л. коняк
1 с.л. кетчуп
6 капки сос Уорчестър (или соев)
1щ. захар
черен пипер
сол

Изсипете сметаната в купа, добавете коняка, кетчупа, уорчестърския сос, захарта, солата, пипера и разбъркайте с лъжица. Сложете майонезата в подходящ (за сревиране) съд и внимателно добавете сместа, бъркайки леко с лъжица.

Сосът е подходящ за сервиране с всякакви морски продукти- скариди, раци, омари...
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Сос тартар
« Отговор #9 -: 05 Септември 2006, 12:19:31 »
Сос тартар

2 яйца
¼ л олио
1 ч.л. винен оцет
1 с.л. ситно нарязан чесън
1 с.л. майонеза
6  малки кис. краставички
черен пипер
сол

Сварете яйцата за около 8 минути, охладете и обелете. Нарежете на ситно краставичките. Отделете в купа жълтъците, размачкайте с вилица и бъркайки дбавяйте по малко олио, като за майонеза. Добавете и готовата майонеза, оцета, краставичките и чесъна. Посолете и поръсете с пипер.

Сервира се с птици, печено месо, риба, раци, скариди.
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Къри сос
« Отговор #10 -: 05 Септември 2006, 12:22:04 »
Къри сос

½ л пиешки бульон
1 дл доматен сос
50 г масло
1 с.л. брашно
2 ч.л. къри на прах (повече или по-малко, според вкуса)
2 средно гоеми гл. лук
1 ябълка
50 г кокосово брашно
1 ск. чесън
½ ч.л. настъргана портокалова кора
индийско орехче
черен/ бял пипер
сол

Обелете лука и го настържете. Настържете обелената ябълка на едро ренде, стоплете бульона. Задушете лука в масло, без да става златист на цвят. Поръсете с брашно и бъркайте на тих огън около 3 минути. Добавете ябълката и кърито бъркайки, оставете да ври 2 минути, добавете бульона, дом. сос, необелената скил. чесън, порток. кора и кокосовото брашно. Посолете, поръсете с пипер и оставете да ври на тих огън около 30 мин., бъркайки от време на време. Когато сосът е готов, прекарайте го през цедка и поднесете горещ.

Сервира се с ориз, агнешко месо и печено пиле.
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Сос с орехи
« Отговор #11 -: 05 Септември 2006, 12:23:59 »
Сос с орехи

250 г орехи
125 г сметана
2 с.л олио
2 щипки лют червен пипер (повече или по-малко, според вкуса)
индийско орехче
черен пипер
сол

Към ситно счуканите орехи добавете олиото и студена вода, да се получи гъста смес.  Добавете сметаната, сол, пипер, лютия п-р и разбийте.
Изсипете соса в подходящ съд, украсете с нарязани орехи и поднесете охладен.Ако го поставите в хладилника ще стане по- гъст.

Сервира се към птици.
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Сос Болонез
« Отговор #12 -: 05 Септември 2006, 12:26:43 »
Сос  Болонез

1 л доматен сос
250 г телешка кайма
100 г шунка
1 дл сухо бяло вино
1 ч.л. дом. Пюре
1 с.л. телешки бульон
2 стр. целина
1 ск. чесън
1 гл. лук
1 морков
1 стр. босилек
1 стр. мащерка
1 стр. салвия
50 г масло
2 с.л. зехтин
индийско орехче
черен пипер
сол

Бланширайте доматите, обелете ги, пасирайте и пригответе гъст дом. сос.
Нарежете шунката на малки кубчета, лука на ситни, а листата и стеблата на целината – на тънки лентички. Пресовайте/счукайте чесъна, настържете на едро моркова. Загрейте олиото, добавете маслото, целината, лука и моркова. Задушете на тих огън за 10 минути и добавете шунката, след още 10 – каймата и оставете да ври 10 мин., като разбърквате от време на време.
Добавете чесъна, а след минута и виното, усилете огъня, докато се посгъсти сосът.
Добавете дом. сос, подправките, бульона, дом. пюре, босилека и мащерката.
Оставете соса да ври 1 час на тих огън. Извадете стръковете мащерка и босилек.
В момента на поднасяне може да се добави 125г сметана.

Сервира се горещ върху спагети с настърган пармезан или кашкавал.

MZ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Рибен сос "Апетит"
« Отговор #13 -: 06 Септември 2006, 12:01:20 »
и от мен няколко изпробвани

Рибен сос "Апетит"

за 2-3 порции

300мл рибен бульон (може изеленчуков)
50 гр масло
2 с л брашно
малка щипка индийско орехче
1 зърно смлян бахар
2 жълтъка
4 с л сметана (или 5 малки течни сметанки за кафе)
сока на 1/2 лимон
настъргана кора на половинката лимон
2 скилидки чесън
сол на вкус

Жълтъците, маслото и брашното се разбиват добре заедно с индийското орехче, бахара и солта.
Прибавя се сметаната и бу,льона, счукания чесън, настърганата лимонова кора и сока на лимона.
Тази смес се вари на водна баня с бъркане до сгъстяване.
Готовия сос се поднася топъл към обезкостена риба или филета.

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Сос "Аншоа"
« Отговор #14 -: 06 Септември 2006, 12:08:09 »
Сос "Аншоа"

подходящ за рибни кюфтета и задушени рибни филета.

приблизително за 6-7 порции

5-6 с л олио (или 60-70гр. масло)
700-800мл студен рибен бульон
5 с л брашно
3 с л сметана (може и прясно мляко)
1 жълтък
10-12 филета от аншоа
дафинов лист
1 к л смлян черен пипер
1 зърно бахар - смляно
ситно нарязан магданоз и сол на вкус

Брашното се запържва в маслото или олиото до светло златисто.
Разрежда се със студения бульон
Към получения сос се прибавя дафиновия лист, черния пипер и бахара и посолява на вкус.
След като кипне се вари на тих огън/котлон  около 15 мин.
Отстранява се и се застройва с разбития жълтък и сметаната.
Прибавят се нарязаните филета от аншоа и магданоза.
Връща се да "клокне" сам.
Отстранява се и сместа се пасира.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Нова жилетка от cvetozara123
[24 Януари 2020, 21:56:37 ]


Нова жилетка от jeneta
[24 Януари 2020, 21:51:20 ]


Быстрая доставка препаратов от MariaNonee
[24 Януари 2020, 07:22:07 ]


Re: Евтин хладилник от jeneta
[24 Януари 2020, 01:33:49 ]


Re: Мъжки дънки от jeneta
[24 Януари 2020, 01:26:35 ]


Re: Кредит, ама от къде? от jeneta
[24 Януари 2020, 01:25:57 ]


Re: Кредит, ама от къде? от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:32:14 ]


Re: Евтин хладилник от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:06:26 ]


Re: Мъжки дънки от mariqna44
[23 Януари 2020, 22:31:54 ]


Re: Нов лаптоп от jeneta
[23 Януари 2020, 21:51:25 ]


Кредит, ама от къде? от jeneta
[23 Януари 2020, 15:15:44 ]


Евтин хладилник от jeneta
[23 Януари 2020, 14:26:12 ]


Мъжки дънки от jeneta
[23 Януари 2020, 13:32:22 ]


Нов лаптоп от mariqna44
[23 Януари 2020, 13:05:15 ]


Re: Онлайн казино от DNP
[16 Януари 2020, 18:33:09 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от DNP
[16 Януари 2020, 18:31:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от DNP
[16 Януари 2020, 18:29:04 ]


Re: Лаптоп за работа от jeneta
[13 Януари 2020, 13:10:40 ]


Re: Килим за хола от jeneta
[13 Януари 2020, 12:52:21 ]


Re: Почивка в Банско от jeneta
[12 Януари 2020, 21:24:57 ]