Тиквата се обелва и нарязва на парчета. Парчетата се овалват в брашно и се нареждат в тава, намазана в масло. Млякото + яйцата + захарта се разбъркват и се залива тиквата. Върху парчетата слагаме няколко резенчета масло и печем.
Този сладкиш, майка ми го прави редовно. Разликата е, че слага и ориз, а яйца - не (въобще по отношение на яйцата е доста пестелива и мен ме е научила така). И го прави по по-мързелив начин - нарежда парченцата тиква, отгоре сипва суров ориз, поръсва захар, залива с мляко, малко масло/олио отгоре и пече. Аз, дето тиква хич не обичам, това го ям с най-голямо удоволствие (особено ми харесва запечената коричка, която се получава от млякото )
« Последна редакция: 27 Април 2007, 11:55:01 от marine »
Здравей Morena, вчера правих твойта баница, а синът ми като ме видя каза, че нещо много експериментирам напоследък, доста неодобрително /а аз пробвам рецепти от форума/. Но тази сутрин одобри експеримента и вече само твойта баница ще се прави. Мъжът ми пък беше изял половината тава още вечерта. Много благодарим за чудната баница
Morena, и аз спретнах твоята баница днес и двете с щерката като я нагънахме... 3/4 от тавата отиде за нула време . Ето и снимков материал докато беше още цяла :
Морена, благодаря за рецептата за лаймовия млечен кейк Имам въпрос. Направих крема с кондензирано ПОДСЛАДЕНО мляко и малко в повече май ми дойде сладкото. Ти само с кондензирано ли го прави? Освен това правих сладкиша с лайм. Пуу, много ме е яд. Как да го сервирам, че да не е толкова сладък. Ще слагам много сметана отгоре и може би топка сладолед... Оф, дай идея! Малии, много я хвалят твоята баница. Ей сега ще си препиша рецептата!
« Последна редакция: 24 Април 2008, 06:10:14 от MariaManeva »
Обрах точките с твоята баница Кажете, моля, в една опаковка кори колко кори има? Корите, които аз купих (20бр), бяха много тънки и като ги сгънах на 4, не можах да ги разгъна. Та ги разгънах само на 2 , сложих плънка и завих на руло. Но и така стана върха! Благодаря, Морена!
И макар чи виждам че отдавна Морена не публикува рецепти и аз идвам с моите благодарности за чудесната рецепта за Ябълковия каприз.На шега го приготвих,в неофициална тава- ще видите от снимката,но се получи изключително вкусен и лек десерт! Поздравления! Очаквам новите предложения на Морена! Ваня
Морена, виждам че не пишеш отдавна тук и не зная каква е причината, но се надявам поне да четеш Идвам да благодаря за Лаймов млечен кейк! Получи се чудесен!
Здравей Морена благодаря за хубавите рецепти най вече за тази,изчетох всичко което си предложила и оля ля ще стана 200 кила ако направя всичко.Продължавай все така ще чета с удоволствие и ще готвя с още по голямо желание.