Автор Тема: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2  (Прочетена 138326 пъти)

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #15 -: 12 Ноември 2006, 00:30:34 »
Ми "къв ти е проблема бе Харич, теб на реално гости те искам  и ША тА черпя с най-голям кеф ама .... :(   
Мусчето е много леснотийско, пробвай го ако си падате по шоколада...няма да съжаляваш..пък и другите неща не са сложни... аз не си падам по сложнотии :schmoll:
Поздрави и целувки на всички ви, а на мойта слабост повечеееее... и на адшката тоже :-*!
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Паниран хек със сметанов сос “пушена сьомга”
« Отговор #16 -: 14 Ноември 2006, 00:28:46 »
Паниран хек със сметанов сос “пушена сьомга”
 
2 порции:

4 бр. (по 150 г) филе хек
2 яйца
100 г галета
100 мл зехтин
½ с.л. сол
¼ с.л. черен пипер, млян
60 г брашно

За соса:
50 г готварска сметана, течна
20 г пушена сьомга, нарязана на дребни парчета
1 скилидка (5 г) чесън, нарязана на дребно
1 с.л. (10 мл) бяло вино
30 г пресни гъби, нарязани на дребно

Нарежете всяко филе на 3 – 4 парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер.
Панирайте хека в брашно, яйце, галета и пак яйце. Пържете до златист цвят.
За соса запържете чесъна в малко зехтин. Добавете гъбите. След като поомекнат сложете пушената сьомга, сметаната и изчакайте сместа да се сгъсти. Накрая добавете виното. След като соса отново се сгъсти, отстранете го от котлона.
Аранжирайте пържения хек в подходящи чинии или плато и полейте всяко едно парче със соса.
За украса може да използвате моркови или друг зеленчук.

Източник: Пикадили


                                                                                                                                                                             
MZ

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 112
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #17 -: 15 Ноември 2006, 12:52:10 »
Моренка , снощи спретнах Дамския каприз ;D
По моята рецепта е с прясно мляко , но не това е най-важното!

Имам аз едно питане, ако може :-[ Като запичах разбитите на сняг белтъци със захарта - бяха едни бухнали ... а като извадих от фурната после , кльопнаха и белтъчния крем стана тъничък ???
Аз ли нещо не правя както трябва ::)?

Хара

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #18 -: 15 Ноември 2006, 15:58:24 »
и моя каприз стана много капризен към белтъците :-[
 спаднаха при поставянето им върху блата, ама пак беше вкусен  :clapping:
моренски :air_kiss:

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #19 -: 16 Ноември 2006, 12:24:48 »
Бопси, съжалявам, че не мога да ти помогна....нямам идея, защо така са постъпили ;) белтъците при теб....не ми се е случвало, сори! ???

Харич  :innocent:... :-*

MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Свинско с праз и маслини
« Отговор #20 -: 16 Ноември 2006, 12:54:13 »
Свинско с праз и маслини

св. месо ( при мен врат)
праз Нарязан на колелца)
маслини
домати/ може и без
червен п-р
черен п-р (зърна)
сол
олио

Сварявам месото за 20 мин.
След това го нарязвам на хапки и запържвам за кратко, добавям черв. п-р, праза, бульон от месото (количеството - по жеалание), зърна черен п-р и варя 20 минути.Ако имам домати, ги добавям 10 мин. преди да махна от огъня.
Изсипвам в тава, поръсва с маслини и запичам на вентилатор във фурната, колкото да покафенее.


Любимо ястие в къщи...опитайте, няма да съжалявате! :bigsmile:
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Сладкиш с тиква
« Отговор #21 -: 16 Ноември 2006, 13:00:52 »
Сладкиш с тиква

1л пр. мляко
3 яйца
1ч.ч. захар
 масло

Тиквата се обелва и нарязва на парчета. Парчетата се овалват в брашно и се нареждат в тава, намазана в масло. Млякото + яйцата + захарта се разбъркват и се залива тиквата. Върху парчетата слагаме няколко резенчета масло и печем.

Рецептата си е моя.

Страхотен сладкиш...много вкусен. :bigsmile:
« Последна редакция: 16 Ноември 2006, 13:04:39 от Morena »
MZ

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 112
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #22 -: 20 Ноември 2006, 13:02:53 »
Моренка, снощи свеки беше на гости и правих Пилето с маслини на фурна. Беше превъзходно.Копнах и рецептата за свекито ,че остана предоволна ;)

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Тарталетка с  плънка от маскарпоне и сушени сини сливи


плънка:
~15 бр суш. сини сливи
1/4 ч.ч. коняк или ром
1 ч.ч. маскарпоне
3 жълтъка
1/3 ч.ч. захар
кората на 1 лимон
1/2 ч.л. ванилна есенция
щ. сол

за тестото
1 1/4 ч.ч брашно
8 с.л. /120г  масло
щ. сол
2 с.л. п. захар
3 с.л. студена вода

В малка тенджерка с капак загрейте коняка със сливите и, когато кипне махнете от огъня...сливите ще попият течността.

За тестото смесете брашното, маслото, солта, захарта и водата( в блендер или на ръка-бързо) да стане на топка.
Завийте във фолио и оставете в хладилника за 1 час.
Разстелете го тънко в тавичка и по стените, набодете с вилица, сложете зърна боб и пак в хладилника за 10тина мин.
Загрейте ф-ната на 190 С.
Печете 10 мин., извадете боба и още 10 мин. или, докато се зачерви.
Извадете и включете на 200 С.
В това време разбийте жълтъците с маскарпонето, солта, ванилията и кората до еднородна смес. Разпределете върху тестото, а отгоре сливите. Печете до хубав златист цвят о-о 15-25 мин., зависи от големината на формата.

източник: руски сайт

При мен е с рикота, не маскарпоне, понеже имах такава и трябваше да я използвам....та беше супер...ммм... страхотна вкусотия, пък и лесно! :bigsmile:
« Последна редакция: 11 Декември 2006, 15:15:34 от Morena »
MZ

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 444
  • това съм аз
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #24 -: 11 Декември 2006, 14:39:26 »
 :hi: Моренка, поредното изкушение. Чудя се дали ще стане със сушени каисии/нещо сливите не ги долюбвам/. А иначе изглежда супер и много вкусно /каткто винаги/ :clapping:
това съм аз

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #25 -: 11 Декември 2006, 15:17:44 »
Благодаря Албенка!
Смятам, че няма проблем за кайсийките, пък ти ще потвърдиш, нали?!  :bigsmile:
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Шоколадов чийзкейк
« Отговор #26 -: 15 Декември 2006, 00:15:56 »
Чийзкейк със шоколад 

за блата:
250 г какаови бисквити
2 с.л. захар (при мен без)
50 г масло / при мен 70-80
Орехи  (по желание) / при мен със

за плънката:
3 с. л. кис. мляко
250 г извара ( при мен рикота)
1ч.ч. захар
1 шоколад
200 г  т. сметана
3 яйца
ванилия

Загрейте фурната на 180° С.
Бисквитите се мелят смесват се със захарта и и маслото и се прави блат на дъното на тавичка (оказа се, че дозата е за форма с размер 26см).
Изварата се разбива с киселото мляко и захарта, след което се прибавят и яйцата.
Шоколадът се разтапя  и се прибавя към изварената смес.
Накрая се разбива сметаната и тя се прибавя към останалата смес. Излива се върху бисквитения блат и се пече около 40 минути.

източник: azgotvia
MZ

Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #27 -: 16 Декември 2006, 02:12:10 »
Хей, Моренски идвам с благодарности...за втори път правя баничка по твоята рецепта, много я харесваме, че и гостите днес я оцениха :sigh:...направих я по заръка на една приятелка, беше я харесала първия път :P...абе чудно баничЕ :flirt:
 :-*
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

tonni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #28 -: 17 Декември 2006, 13:49:56 »
Здравей, Морена страхотни изкушения предлагаш . :air_kiss:

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: На гости на едно македонско девойче (Morena) 2
« Отговор #29 -: 17 Декември 2006, 15:42:17 »
Много се радвам Мариански  :-* ....кога ли ще се наканм с теб за реалитито :innocent:

 :flower:Тони, благодаря... ще се радвам да се възползваш от тях!
MZ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[Днес в 18:27:40]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]


Re: Машина за смилане на месо от tomislava
[23 Май 2017, 14:01:10 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от pepimili
[19 Май 2017, 14:39:40 ]


Re: Кокосови кремки от pepimili
[19 Май 2017, 14:34:23 ]


Re: Украси и декорации за торти от pepimili
[18 Май 2017, 11:25:02 ]


Re: Защо винаги кекса ми става спласкен? от pepimili
[18 Май 2017, 11:16:21 ]


Re: Видеонаблюдение от tomislava
[10 Май 2017, 12:49:30 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от kristofa
[10 Май 2017, 12:24:30 ]


Re: За съдържанието на сладките - домашни или от магазина от kristofa
[10 Май 2017, 12:22:08 ]


Re: Италиански ресторант във Варна от mariqna44
[10 Май 2017, 09:38:58 ]


Re: Какво да правя? от mariqna44
[10 Май 2017, 09:36:11 ]


Видеонаблюдение от mariqna44
[09 Май 2017, 23:51:24 ]


Какво да правя? от tomislava
[09 Май 2017, 22:45:03 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[09 Май 2017, 22:27:41 ]


Re: Машина за смилане на месо от cvetozara123
[09 Май 2017, 22:19:30 ]


Re: Салати - III от pepimili
[09 Май 2017, 14:57:10 ]


Re: Какво ядем - оцветители, стабилизатори и прочие от pepimili
[09 Май 2017, 14:40:24 ]


Re: Отглеждате ли си подправки? от pepimili
[09 Май 2017, 14:34:32 ]