Автор Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки  (Прочетена 485493 пъти)

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Сладки
« Отговор #60 -: 18 Октомври 2006, 12:02:23 »
Хи ;D Миме, няма да ти казвам колко надалеч пратих моя "половин" за тоз кокос :P и всичко това за една снимка :laugh:
Девойчици, благодаря ви!!! :air_kiss:  :air_kiss:  :air_kiss:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Сладки
« Отговор #61 -: 18 Октомври 2006, 13:10:56 »
Ми Мариански дръж го здраво твоя половин бих казала.. к'во ти направо го казвам не просто "бих"..
Пък за снимките ти и мат'риала за тях не ми се говори просто...беден ми речника...ама ти се сещаш и без т'ва, нал' тъй :-*
MZ

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2028
Re: Сладки
« Отговор #62 -: 18 Октомври 2006, 15:45:28 »
Ето ги и моите кокоски / с  и без шоколадова заливка / ;D

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 444
  • това съм аз
Re: Сладки
« Отговор #63 -: 18 Октомври 2006, 15:56:13 »
 :clapping: Браво Венс, майсторка си ти. А аз довечера съм решила да пробвам твоите пърленки.
това съм аз

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2028
Re: Сладки
« Отговор #64 -: 18 Октомври 2006, 16:06:28 »
Много благодаря ! :4u: Колкото до пърленките мисля , че ще станат любими  и на твоето семейство ;D :flower:

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Сладки
« Отговор #65 -: 18 Октомври 2006, 21:51:00 »
Ми Мариански дръж го здраво твоя половин

Ми :-[  златно ми е момчето ;)
Моренка, благодаря ти много!!! :-*

vens, чудесни са кокоските!!! :thumbup:

"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2028
Re: Сладки
« Отговор #66 -: 19 Октомври 2006, 19:32:05 »

vens, чудесни са кокоските!!! :thumbup:



Марианка , благодаря ! :flower:

Pinky

  • Гост
грахамови бисквити
« Отговор #67 -: 20 Октомври 2006, 04:52:44 »
Здравейте момичета,

Ето ви изпитана рецепта за правене на грахамови бисквити. Дано ви хареса! ;D

Продукти:
125 мл брашно
300 мл пьлнозърнесто брашно
125 мл захар
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка канела
125 мл студено масло
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици меласа
60 мл студена вода
1 чаена лъжичка ванилия

1. Смесете брашно+захар+бакпулвер+сода+сол+канела. Добавете студеното масло и разбъркайте добре. Добавете меда, меласата, водата, и ванилията.
2. Разточете тестото до дебелина 0.5 см. Изстудете поне 1 час.
3. Изрежете формички и набодете с вилица по няколко дупки на всяка бисквитка.
4. Печете до зачервяване в подмазана тавичка - около  15 мин на 180C.


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Сладки
« Отговор #68 -: 31 Октомври 2006, 01:02:13 »
КОКОСКИ (Coconut Macaroons)

Ако сладките се залеят с шоколад, ще стане по-хубаво от "Баунтиз".


Направих го с шоколада  :bigsmile:  :flower: :flower: много са вкусни "ориджинъл" от всякъде  :4u:

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Шоколадови бонбони "Меден гриляж"
« Отговор #69 -: 03 Ноември 2006, 15:31:01 »
Шоколадови бонбони "Меден гриляж"

Невероятно вкусни и лесни бонбони



Източник: Мishelle - www.kuking.net - "Конфеты "Медовый грильяж" (Honey Nut Clusters)"



Необходими продукти:

2 ч ч едро счукани ядки ( фастък, лешник, бадем, кешу, пекан*)
1/2 ч ч мед
1/2 ч ч захар
1/2 каф.л. сол

500гр шоколад*



Приготвяне:

Фурната се загрява на 160*
Ядките се поставят в тава, след това за 10 мин във фурната. Охлаждат се.
Меда и захарта се смесват в тенджера с дебело дъно, поставят се на котлона  и загряват до кипене.
Прибавя се солта и едро начуканите ядки.
Обърква се и се вари 10-на минути на ниска мощност на котлона.
Застила с готварска хартия  форма или тава с приблизителни размери 20/20
Изсипва се сместа и се изравнява с нож или шпатула, охлажда се в хладилника за 1 час.
След това се нарязва готовия гриляж на квадрати 4/4см (приблизително)
Всяко парче се потапя/овалва в разтопения шоколад и се поставя на пергаментова хартия да изстине шоколада.
Може да се съхраняват както в хладилник, така и на стайна температура






***Моите коментари при правенето:
чаената чаша беше 200мл;
ядките бяха: орехи, лешник и фастък
500гр шоколад ми дойде много - някъде около 300-350 ми стигна;
Ядките не запичах във фурната, а в микровълновата;
Нарязах карамелизираната смес на парчета 2/3 см  и излезнаха около 30 бонбончета;
Охладиха се за половин час;
Готовите бонбони поставях върху наредени дървени шишчета - като на решетка, върху найлоново фолио, да изстине шоколада.
От начало до край отнеха около час, като тук включвам и половиния час престой в хладилника.

На сутринта в чинията има 4 срамежливи



« Последна редакция: 30 Ноември 2006, 23:05:00 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Сладки и бонбонки
« Отговор #70 -: 04 Ноември 2006, 17:15:17 »
Пепи, чудни са бонбонките!!! :clapping:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

marabu

  • Гост
Re: Сладки, бонбонки и бисквитки
« Отговор #71 -: 23 Ноември 2006, 23:56:53 »
Бисквити с шоколадов чипс

30-35 бисквити





110 г масло със стайна температура
100 г рикота или извара (мокра)
200 г захар
1 ч л настъргана кора от лимон или портокал1 яйце
1 ч л ванилова есенция
280 г брашно
1/2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода
1/4 ч л сол
130 г шоколадов чипс
40 г  начупени орехи
[/color]


. С миксер маслото и рикотата се разбиват, докато сместа стане еднородна (2 минути).
. Прибавя се захарта и настъргана лимонена кора и се разбива, докато сместа побелее и стане пухкава.
. Добавя се яйцето и ваниловата есенция и се разбърква добре.
. В друга купа се смесват брашното, бакпулвера, содата и солта.
. Прибавя се към изварената смес.
. Разбърква се с миксер, докато не изчезне сухото брашно.
. Прибавя се шоколадовият чипс и орехите.
. Разбърква се внимателно.
. Купата се покрива и се поставя в хладилник за 30 минути.
. Фурната се заграва на 180 С.
. Тавата за печене се застила с хартия за печене.
. От тестото с помощта на супена лъжица се оформят бисквитите ( или се отщипва с диамтър 3 см).
. Пече се 15-17 минути до леко зачервяване.



** Бисквите се много меки заради изварата (рикота). Сместа след хладилника леко лепне.. и се получават много грозни топки..които
след запиченето се оформят в красиви бисквити.
*** Шоколадовия чипс може да се замени с шоколад на блокче, като се нареже на дребно или се начупи.


източник : aynmark.blogspot.com
« Последна редакция: 23 Ноември 2006, 23:59:40 от marabu »

marabu

  • Гост
Re: Сладки, бонбонки и бисквитки
« Отговор #72 -: 24 Ноември 2006, 00:00:46 »
Ето и снимката на шоколадовия чипс, който използвах аз  :)


marabu

  • Гост
Re: Сладки, бонбонки и бисквитки
« Отговор #73 -: 26 Ноември 2006, 15:15:55 »
Понеже получих ЛС та  въпроси относно шоколадовия чипс... и дали се намира на други места..За горния незнам ... но  ето този го продават в ХИТ.
« Последна редакция: 26 Ноември 2006, 15:17:33 от marabu »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Шоколадови тръбички
« Отговор #74 -: 30 Ноември 2006, 22:58:50 »
Шоколадови тръбички


Печенье-трубочки (Cylinder Cookies)

Източник: Мишел - kuking.net


Продукти:

3 белтъка
150гр брашно
150гр захар
75гр. масло
50гр. шоколад.


*Печката се загрява до 190*
*Тавата се застила с пергаментова хартия
*Маслото се разтопява
*Отделно се разтопява шоколада (*аз и двете разтопих в мв-то)
*Пресява се брашното.
*Разбиват се белтъците на сняг със захарта.
*Намаляват се оборотите на миксера и се прибавят постепенно пресятото брашно и маслото.
*Сместа спада, но това е нормално. Трябва да се получи гъстота като за кексово тесто (не може да се обърка, дозата е много точна)
*Поставя се върху хартията по 1 лъжица и с кръгообразни движения се разстила тънко  в кръг (аз ги правих на правоъгълници) - не повече от 4-5 броя в тавата
*С тънък накрайник на шприц или торбичка се  "рисуват" ивици от шоколада (*аз по-късно)
*Запичат се във фурната за 5-7 мин - до появяване на розово ръбче по краищата.
*Вадят се веднага, отлепват се от хартията и с ръка или с помощта на шпатула се навиват на тръбички, докато са горещи.
***Когато изстинат - се втвърдяват и не може да се навиват.
*Ако ги "изтървете" и изстинат - връщате във фурната за малко и отново. За това се правят не повече от  4-5 броя в тава.


***И аз в този момент ги украсих с шоколада - така поемат повече.
Може да се съхраняват десетина дни в кутия, но у нас издържаха точно час ( излязоха 15броя от тази доза)


« Последна редакция: 01 Декември 2006, 00:15:34 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Сайт на фирмата от mariqna44
[Днес в 15:48:29]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[Днес в 14:44:05]


Онлайн казино от mariqna44
[Днес в 14:31:01]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]


Re: Монитор? от mariqna44
[24 Ноември 2019, 16:43:12 ]


Re: За банята от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 15:23:24 ]