Мари, ами аз като прочетох рецептата, веднага се сетих за едни кръгли плоски бонбони, като таблетки (големи колкото 50 стотинки), но не съм ги виждала в България. На снимката в книжката бяха с блокчета шоколад, така че и това е алтернатива...в книжката сладките бяха съвсем разплути, така че има мегдан за парче шоколад, дори да го сложиш върху малко топче...аз може би като сложих още брашно, затова донякъде им съхраних формата Гери, за какви бонбони става въпрос? Знаеш ли им името?
Активен
Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!
Гери, за какви бонбони става въпрос? Знаеш ли им името?
Мери бонбоните са "Ti amo" , а фирмата е -"Elvan"-мисля че са турски,малки правоъгълни ,плоски шоколадчета,които са опаковани в най- различни хартийки.Грамажа на цялата кутийка/кръгла е /е 450 гр. ,а цената при нас е 3 лв.
Ванче, благодаря!!! Приятно изкарване на моренце, пък после ще му мислим ... Гери, много благодаря!!! Точно за тях се сетих, идеални са за тез бисквитки Пепи, чудни масленки
Активен
Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!
tanita, по твоята рецепта направих миналата вечер маслени сладки - съвсем спонтанно моята дъщеря я хвана мерака (не и се чакало до Коледа за "сладки с формичките"), та импровизирахме малко (имаше както агънца и пиленца, така и камбанки и елхички, ама карай!). Всеки случай рецептата ти е суперска и мога само да я препоръчам! Благодаря!!!
250 г. кокосови стърготини 250 г. захар 3 яйца (не едри) 1 п. ванилия
Продуктите се смесват в купа и се разбъркват с вилица. Не се използва миксер. Не се разбиват белтъците на пяна!!! От така приготвената смес се оформят топчета - с помощта на лъжица за сладолед или просто с мокри ръце и се слагат върху хартия за печене. Пекат се в загрята до 180*С фурна на вентилатор за около 10 мин.
Забележка: Аз малко намалих захарта - сложих 200 г. Понеже яйцата ми бяха от най-едрите, увеличих с още 50 г. кокоса и резултатът беше точно толкова сладък, колкото на мен ми харесва. Ако яйцата са много едри, ще се развали формата при печене.
Тъй като няма набухвател, не се налага сладките да се поставят на разстояние една от друга, така че количеството е като за една тава. Аз ги пекох на силиконова подложка, вместо на хартия.
При мен се опекоха за 12 минути, но фурната ми не беше загряла добре, като ги сложих.
Коментар: Най-сполучливата рецепта за кокоски, която съм правила. Бърза, лесна, икономична (оползотворяват се и жълтъците). Ако сладките се залеят с шоколад, ще стане по-хубаво от "Баунтиз". Първата доза я пекох снощи в 23 ч. и отдавна замина, но за другата имам заявка да бъде именно с шоколадова заливка.
Маслото и захарта се разбиват, добавя се бадемовия екстракт, брашното, солта и се разбърква добре (може да се добавят половината смлени бадеми в тестото). Оформят се топчета, обвалят се в останалите смлени бадеми и се нареждат в намаслена тава, по средата се прави дупка с пръст и се запълва с мармалад. Пече се в загрята до 200 градуса фурна около 10 - 12 минути.