3 чаши брашно 2 яйца 1 кафена чаша захар 1 с. л мед 70 гр масло 4 с л сусамов тахан 1 пак канела 1 с. л кисело мляко 1 ч . л. сода баикарбонат Брашното се пресява .В него се изсипва пакетче канела. Отделно се разбиват двете яйца, захарта, маслото, меда и тахана Прибавят се киселото мляко и содата, погасена в него. Замесва се средно твърдо тесто. Разточва се на кора , около 5 мм дебела и се изрязва по желание на фигурки. Поръсват се със сусам. Печат се в загрята на 170 гр фурна 2 нива с вентилатор / 10 мин. Консумират се на следващия ден.
Марианка. здравей! Аз съм новичка тук и още съм замаяна от всичко, което виждам, а вчера и изпробвах няколко от рецептите. "Райските сладки" бяха една от тях. Страхотни са на вкус, но искам да те попитам тъй-като при мен се получи ронливо тесто, а спазвах рецептата до грам, дали не трябва да се оформят топчетата с допълнително масло. Аз ги направих без и доста мачкане и упорство падна, но на финала се разпукаха, и за това ги хапнахме без снимка, така набързо . Уф дано не ми се смееш много на глупавия въпрос, но както писах по-горе съм "НОВИ4КА ТУК".
тъй-като при мен се получи ронливо тесто, а спазвах рецептата до грам, дали не трябва да се оформят топчетата с допълнително масло.
Аз в този случай бих добавила още масло но по принцип как правя аз - измервам си точно продуктите, но брашното добавям постепенно до желаната от мен консистенция, брашната са различни и може и това да е повлияло аз за сладки използвам тип 500... Радвам се, че на вкус са ви харесали!
Аз правя тези сладки вече няколко пъти и ми се получават винаги, но ги правя на окотака както ми хареса тестото, като достигна желаната консистенция на тестото спирам с добавянето на продуктите Също така импровизирам и с крема Така, че действай смело, Гале Мариана, наистина са райски Много ги харесваме в къщи
2 1/2 ч.ч пълнозърнесто брашно грахам 4 с.л овесени ядки 4 с. л мед / за тези, които обичат сладкото 6 с.л./ 4 с. л олио 3/4 ч. ч. кисело мляко 100гр нарязани орехи 1 яйце 1 ч. л. хлябна сода 2 с. л. канела зърна стафиди
Пресявам брашното, прибавям овесените ядки и правя кладенче. Изсипвам в него разбитото яйце и к .мляко , в което е погасена содата. Прибавям и останалите продукти и замесвам тесто. От него късам топчета, овалвам и слагам на тава с пекарска хартия. Отгоре правя вдлъбнатина с капаче от бирена бутилка и в средата поставям една стафидка. Печа на предварително загрята до 190 гр фурна на две нива с вентилатор 10 мин.Поръсвам с пудра захар докато са топли.