3 чаши брашно 2 яйца 1 кафена чаша захар 1 с. л мед 70 гр масло 4 с л сусамов тахан 1 пак канела 1 с. л кисело мляко 1 ч . л. сода баикарбонат Брашното се пресява .В него се изсипва пакетче канела. Отделно се разбиват двете яйца, захарта, маслото, меда и тахана Прибавят се киселото мляко и содата, погасена в него. Замесва се средно твърдо тесто. Разточва се на кора , около 5 мм дебела и се изрязва по желание на фигурки. Поръсват се със сусам. Печат се в загрята на 170 гр фурна 2 нива с вентилатор / 10 мин. Консумират се на следващия ден.
Марианка. здравей! Аз съм новичка тук и още съм замаяна от всичко, което виждам, а вчера и изпробвах няколко от рецептите. "Райските сладки" бяха една от тях. Страхотни са на вкус, но искам да те попитам тъй-като при мен се получи ронливо тесто, а спазвах рецептата до грам, дали не трябва да се оформят топчетата с допълнително масло. Аз ги направих без и доста мачкане и упорство падна, но на финала се разпукаха, и за това ги хапнахме без снимка, така набързо . Уф дано не ми се смееш много на глупавия въпрос, но както писах по-горе съм "НОВИ4КА ТУК".
тъй-като при мен се получи ронливо тесто, а спазвах рецептата до грам, дали не трябва да се оформят топчетата с допълнително масло.
Аз в този случай бих добавила още масло но по принцип как правя аз - измервам си точно продуктите, но брашното добавям постепенно до желаната от мен консистенция, брашната са различни и може и това да е повлияло аз за сладки използвам тип 500... Радвам се, че на вкус са ви харесали!
Активен
Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!
Аз правя тези сладки вече няколко пъти и ми се получават винаги, но ги правя на окотака както ми хареса тестото, като достигна желаната консистенция на тестото спирам с добавянето на продуктите Също така импровизирам и с крема Така, че действай смело, Гале Мариана, наистина са райски Много ги харесваме в къщи
2 1/2 ч.ч пълнозърнесто брашно грахам 4 с.л овесени ядки 4 с. л мед / за тези, които обичат сладкото 6 с.л./ 4 с. л олио 3/4 ч. ч. кисело мляко 100гр нарязани орехи 1 яйце 1 ч. л. хлябна сода 2 с. л. канела зърна стафиди
Пресявам брашното, прибавям овесените ядки и правя кладенче. Изсипвам в него разбитото яйце и к .мляко , в което е погасена содата. Прибавям и останалите продукти и замесвам тесто. От него късам топчета, овалвам и слагам на тава с пекарска хартия. Отгоре правя вдлъбнатина с капаче от бирена бутилка и в средата поставям една стафидка. Печа на предварително загрята до 190 гр фурна на две нива с вентилатор 10 мин.Поръсвам с пудра захар докато са топли.