Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
Защо ми трябваше да влизам тук, доядоха ми се от вашите сладки! Ето и рецептата, кочто обещах. Маргаринки 1 и 1/2 пак маргарин 1/2 ч.л. бакпулвер 1/2 ч.ч. пр.мляко 1 жълтък Омесва се меко тесто.Оставя се 1/2 час в хладилника. Точи се лист дебел 2-3млм. и се реже на ленти широки 8 см. В средата се слага плънка.Навива се на руло, маже се с жълтък , нарязва се на фигурки и се пече. Плънка 2ч.ч. нарязани орехи 2 белтъка 1 и 1/2 ч.ч. захар ванилия
330 г брашно 2 ч л бакпулвер 1/2 ч л сол 220 г меко краве масло 300 г захар 2 яйца (размер L)
2 с л захар 2 ч л смляна канела
• В купа се пресява брашното, бакпулверът и солта. • В друга купа се разбива кравето масло и 300 г захар около 3-4 минути. • Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце се разбива добре. • Добавят се пресятото брашно и се разбърква добре. • Фурната се загрява на 180 С. • Тава за печене се намаслява или се застила с хартия за печене. • В малка купа се смесват захарта и смляната канела. • От тестото се оформят топчета с размер 2,5 -3 см, които се овалват в канелено-захарна смес. • Нареждат се в тава на разстояние 7 см. • Пекат се 12-15 минути или докато краищата на бисквитите се зачервят. • Готовите бисквити се охлаждат върху метална скара.
* Snickerdoodles (Сникердудлс) -класически американски бисквити с тънка,хрупкава коричка, но меки отвътре. ** Рецептата е предвидена за 24 броя бисквити. *** В стандартна плитка тава за фурна се побират около 12 броя бисквити. **** Могат да бъдат съхранени в плътно затворен съд 3-4 дена.
« Последна редакция: 04 Януари 2008, 10:25:33 от marabu »
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото и останалите продукти като брашното е накрая. Месим докато стане меко тесто и не лепне , разделяме го на 5 топки. Всяка от тях разточваме на правоъгълник ,намазваме с конфитюра ,поръсваме с канела и орехи Навиваме на роло с дебелина 4-5 см и режем на филийки около 1-1,5 см. Нареждаме в намазана с мазнина тава и на разстояние едно от друго -печем на 180 градуса до порозовяване.След като изстинат тогава се махат от тавата/ иначе се начупват/ Много бързо стават- около час и половина с изпичането.Лесни и вкусни ! рецептата е от баба ми, а защо са гръцки не знам ,но са чудесни!
1 3/4 ч.ч. брашно 1/2 ч.л. бакпулвер 1/2 ч.л. финна сол 3/4 ч.ч. краве масло 2/3 ч.ч. захар, още малко за овалване 1 голямо яйце 1ванилия 1/3 ч.ч. малинов конфитюр Загрейте фурната до 175'С. Пригответе 2 листа хартия за печене. Смесете брашното, бакпулвера и солта в 1 купа. В друга купа разбиийте маслото и захарта на ръка около 5 минути. Смесете яйцето с ванилията. Бавно прибавете в сухите продукти на 2 приема до хомогенна смес. Направете топчета големи около 2.5 см и оваляйте в захар. Поставете ги в тавата на 5 см разстояние 1 от друго. Натиснете с палец в средата на всяко топче. Напълнете всяка тръпчинка с конфитюр по желание. Печете бисквитките около 15 минути. Издържат около 5 дни в плътно затворена кутия. ...Няма да мога да проверя защото свършиха.
Източник: http://www.foodnetwork.com Ако обичате сладки с пълнеж от конфитюр, опитайте няма да съжалявате!
Хрупкави сладки с кокос и овесени ядки Продукти: 1ч.ч.овесени ядки, 1ч.ч.кокосове стърготини, 1ч.ч.брашно, 1ч.ч.разтопен маргарин/масло/, 1ч.ч.захар, 1ч.л.сода бикарбонат, 2с.л.гореща вода, 1 с.л.мед, орехи/по желание/ Приготвяне: В чашка разтваряме содата с горещата вода. В купичка разтопяваме маргарина/маслото/ с меда и добавяме содата в него. В голяма купа смесваме сухите съставки и разбъркваме добре, след което добавяме маргарина и разбъркваме добре. От сместа оформяме сладки/форма и размер по ваше желоние/ и печем в тава съ пекарска хартия на 180*С 15 мин.
До тук всичко е ОК и изглежда много лесно, но при мен незнайно защо се получи следното нещо 5 мин след като ги сложих във фурната и те се разтекоха и сляха като кекс /това са първите ми сладки в живота /, ноо аз отново още топли ги оформих като сладки и ги пекох на вентилатор 10-15 мин и те взеха и се получиха и наистина станаха хрупкави и много вкусни, но мисля, че са за бърза употреба и няма да са много трайни Кажете ми къде греша и каква беше причината да се получи така
*Мисля, че едно яйце би свършило добра работа за съединяване на сместа
източник:/бг кулинар/
« Последна редакция: 12 Януари 2008, 13:44:46 от k_ines »
k_ines , просто не си оставла достатъчно място между сладките.Справила си се страхотно,сладките изглеждат перфектни и много вкусни.Ако не беше казала,че са се разляли толкова,никой нямаше да разбере. Аз бих го сложила маслото размекнато,а не течно и бих оставила тоговата смес за известно време в хладилника за да се постегне малко.Не знам за яйцето - с него бисквитките ще станат по-меки,а твоите изглеждат наистина апетитно хрупкави.
Разбиваме маслото и захарта.След това добавяме нишистето и постепенно брашното.Разбиваме с миксер на висока скорост около 3-4 минути.От готовата смес правим малки топчета и нареждаме в тавичка на разстояние(около 3см).Печем в загрята фурна на 190 градуса около 10 минути или до леко покафеняване по ръбчетата. може да се използва преса за сладки вместо да се правят топчета
petrina
Гурман
Публикации: 1165
обичащ ли - и невъзможното става възможно
Ако ви се намира едно бурканче фъстъчено масло и в къщи се мръщят и не искат да го хапват ето за какво може да го ползвате. Бисквитки с мед и фъстъчено масло
В отделна купа смесваме мазнината/ маслото/, мед и фъстъченото масло. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре сместа. Смесваме брашното, бакпулвера, содата и солта и пребавяме сместа към фъстъчената смес. Омесваме добре. От получената смес правим макли топченца поставяме ги върху пекарска хартия и натискаме отгоре с намoкрена вилица. печем в загрята фурна на 180гр. за 8-10мин.
2 бисквитки са 191 кал.; мазнини -8г.; въглехидрати - 27г.; фибри - 1г.; протеини - 4г. рецептата е за 30бр., излезнаха ми 50 зашото ги направих по малки