natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1619
Първа флейта и втора цигулка
Пепи, marine,
Следващият път използвайте вътешната, пластмасова част от кутията на купени шоколадови бонбони - лесно се изваждат, като се натиснат от обратната страна!
Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
Следващият път използвайте вътешната, пластмасова част от кутията на купени шоколадови бонбони - лесно се изваждат, като се натиснат от обратната страна!
Нат, така става правила съм много пъти, но у нас не винаги се пазят тези подложки и почти никога нямам налични от тях
Децата като бяха малки правех конфитюр от моркови ,като прелиствах рецептите си намерих тази ,несто като сладко , бонбон или курабийки. 2 кг.моркови,половин кг.захар,морковите се настъргват и със захарта се варят на слаб огън докато се сгъсти . 1 суп.лъжица брашно ,1суп.лъж.нишесте ,1 кафена чашка вода се разбъркват и се прибавят с непрекъснато бъркане към морковите , бърка се докато се получи нещо гъсто като грис халва. След като изтине се прибавя половин кило орехи , но аз слагах 1 водна чаша орехи и натрошени на ситно но на ръка обикновенни бисквити и 1 суп.лъжица канела . Върху найлон се поръсва стърготини от кокос изсипва се част от смест и се прави на руло , после колкото искате стърготини и се покрива с найлон и се поставя във фризера за малко ,за да може да се нарежат . Но може и да се направят и топчета и да се овалят в стърготини. много са вкусни
« Последна редакция: 01 Октомври 2007, 21:27:29 от natalyna »
В купа се смесва мазнината, захарта и яйцата и се разбива с миксер* докато сместа стане лека и пухкава. В друга купа се смесват сухите съставки и се сипват при маслената смес. Всичко се смесва добре- вече може и с лъжица, може и с ръце.Заради мазнината тестото не се лепи, нищо че не е много гъсто. Нарязва се на парченца 300гр. от шоколада и орехите и се прибавят към тестото. С лъжица- аз на ръка- се оформят топчета, които се слагат на разстояние едно от друго. пекат се на загрята на 250 С фурна за 10-12м.. След като изстина останалия шоколад се разтопява и охладените вече сладки се украсяват.
* аз разбивам с миксер само когато захарта е с по-едри кристалчета, за да се разтопят- иначе слагам всички продукти в една купа и бъркам докато започне да се оформя тестото тогава продължавам на ръка. Т.к. захарта е доста първият път ги направих точно по рецептата и когато започнах да ги пека много се разтекоха и когато изстинаха станаха много твърди. Сега слагам още 50- 100гр.брашно а днес даже сложих и какао на прах- пак станаха хубави. освен това 450гр. шоколад са много аз слагам 1 млечен шоколад и 1 натурален- нарязани на парченца. Ако фурната е добре загрята стават готови и за по-малко от 10м. и бързо изгарят по краищата. Май много подробно обяснявам, но първият път като ги направих точно по рецептата имаха повече вкус на ореховки отколкото на сладки и затова си позволих да напиша и своите наблюдения по рецептата. Рецептата е от книга ДЕСЕРТИ на Елит-прес.
3 яйца 1 чаена чаша захар 1 чаша кисело мляко 1/2 чаша олио (даже слагам малко по-малко) 1 лъжичка сода Кората на един лимон 1 разбит жълтък и малко захар за най-накрая 800-900 г брашно
Начин на приготвяне:
Първо се разбиват много добре яйцата и захарта. След това се прибавят олиото, киселото мляко, содата и настърганата кора на лимона. Меси се тесто по познатия на всички начин.Разточва се на не много дебел пласт, около 1 пръст и се оформят курабийките с формички или, ако нямате формички с чаша. Редят се в леко намаслена или пикрита с хартия за печене тава, като не трябва да са наредени много на гъсто, защото при печенето доста се оголемяват След като се наредят в тавата, всяка една по отделно се намазва с разбития жълтък и се поръсва със захар. Изпичат се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. П.С. - От тази доста стават доста курабийки
Здравейте Ето една изпитана рецепта за вкусни сладки - Розички, които баба правеше. Много е лесна и бърза.
Необходими продукти за тестото: 1 чч прясно мляко 2 сл захар ок. 1 кубче мая (слага се малко по-малко) 1 жълтък ок. 125 гр. маргарин 1 ванилия (аз слагам 2)
Крем: 250 гр. пудра захар 250 гр. рязани орехи стафиди - по желание, може и малко кокос 3 белтъка 1 ванилия
Замесва се средно меко тесто с брашно колкото поеме (около 400 гр.) Не се чака да втаса, а се разделя на 3 топки. Прави се крема: Белтъците се разбиват със захарта на крем - за кратко. Добавят се орехите и стафидите. Всяка топка от тестото се разточва на правоъгълник с дебелина ок. 2 мм, маже се с крем и се навива на руло. Режат се розички с дебелина 2-3 см и се нареждат легнали в леко намаслена тава. Пекат се в предварително затоплена фурна до порозовяване. Да ви е сладко!
Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
Здравеите, Аз опитах да направя Захарните сладки, обаче...вместо да си останат на топченца се сляха...някакси в тавата. Може ли да ми обясните защо е станало така, за да мога следващия път да ги направя както трябва