Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 11:01:51

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки « назад напред »
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки  (Прочетена 189725 пъти)
« Отговор #135 -: 23 Май 2007, 18:47:13 »
suzii
Калфа
**
Публикации: 127

Ел. поща
пеполина , на мен ми излязоха към 4 тави.около 70бр. като формичкта е с диаметър 4см.но все пак зависи колко дебело ще точиш тестото.крем слагай повече отгоре че може да ти остане
Активен

« Отговор #136 -: 23 Май 2007, 18:59:19 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2642

Ел. поща
suzii, благодаря ти много. Roll Eyes
Активен

« Отговор #137 -: 23 Май 2007, 22:21:29 »
suzii
Калфа
**
Публикации: 127

Ел. поща
пеполина,за нищо.надявам се да ти харесат
Активен

« Отговор #138 -: 06 Юни 2007, 14:35:17 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 708
chocoholic

San Fracisco fortune cookies (с модификации

Ако разрешаваш, ще добавя, че се казват "Fortune cookies", защото в тях се слагат късметчета. Имам една подобна рецепта - след като се оформят така, на хартиени лентички (от специална хартия - цветна) се пишат късмети със златист или друг флумастер и после лентичките се пъхат в сладките.
Активен
« Отговор #139 -: 06 Юни 2007, 16:20:00 »
Petia
Гурман
Публикации: 2381

San Fracisco fortune cookies (с модификации

Ако разрешаваш, ще добавя, че се казват "Fortune cookies", защото в тях се слагат късметчета. Имам една подобна рецепта - след като се оформят така, на хартиени лентички (от специална хартия - цветна) се пишат късмети със златист или друг флумастер и после лентичките се пъхат в сладките.
И аз искам само да добавя ,че хартията може да е съвсем обикновенна и да си ги напечатате(тук поне така ги продават).Според мен ще е много трудно да се напъхат късметчетата след като вече са прегънати, но съм чувала че има много видове fortune cookies и сигурно е възможно.Може ли да споделиш и твоята рецепта. smile1
Активен

« Отговор #140 -: 07 Юни 2007, 15:37:37 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 708
chocoholic

Да, довечера, като се прибера, ще се поразровя да я намеря...    smile1
Активен
« Отговор #141 -: 09 Юни 2007, 15:53:49 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
                                                  Плодов линцер

продукти                                                                           приготвяне

250 гр. масло                                                         Разбиваме мекото масло със захарта на пухкав крем .
150 гр. пудра захар                                          Едно след друго прибавяме яйцата , като продължаваме
2 бр. яйца                                                       да разбиваме . Накрая добавяме пресятото брашно с бак -
ванилия                                                          пулвера . Получава се много гъсто кексово тесто , което
350 гр. брашно                                                може да се шприцова . Оставете тестото да "почине" за ня-
1 пакетче бакпулвер                                        колко минути , доката нарежете плодовете на дребни пар-
250 гр. сушени плодове                                   ченца . След това разбъркайте тестото с лъжица за да спад-
                                                                      нат част от шуплите . С малка лъжичка или с шприц офор -
                                                                      мете бисквити върху хартия за печене . Оставете достатъч-
                                                                      но място между тях , защото при печене дста се разливат.
                                                                      Върху бисквитите наредете нарязаните плодове . Печете в
                                                                      предварително загрята на 170* фурна . Сладките се изпи -
                                                                      чат даста бързо , затова внимавайте да не ги прегорите .
                                                                              По желание може да ароматизирате тестото с лимо -
                                                                      нова кора , бадемова есенция или др. Отгоре можете да
                                                                      гарнирате с ядки или натрошен шоколадов корнфлейкс .

* DSC01691.JPG (92.9 KB, 400x300 - видяно 4213 пъти.)
Активен

« Отговор #142 -: 09 Юни 2007, 22:21:58 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8756
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Йоли, прекрасна аранжировки и много апетитни сладки  thumbup
Активен

« Отговор #143 -: 11 Юни 2007, 14:50:12 »
kanela
Помощник-готвач
Публикации: 401

Кошнички
1ч.ч.пудра захар ,2 яйца, 1 краве масло,1 ч.ч.брашно
формичките се пълнят до половината бучва се по едно орехче и се пекът около 15 минути
поръсват се с пудра захар .Несъм ги правила от години но знам че ставаха много вкусни.

Мадлени с нес кафе
Аз ги правя във формички за кошнички.
2 яйца,1 ч. л. нес кафе,1 ванилия,1 ч.ч. пудра захар,1/2 ч.ч. брашно,1/4ч.ч.какао,щипка хлебна сода,1/2 разтопено краве масло или маргарин.
Подмазват се и се набрашняват формичките. Разбиват се яйцата,нес кафето и ванилията с миксер на висока скорост около 5 минути,като постепенно се прибавя пудрата захар и още 5 мин. се бие.
Отделно се смесват брашното,какаото и хл. сода Постепенно се прибавя към яйчната смес плюс разтопеното масло. Формичките се пълнят до 2/3 от обема им.Печем около 15 мин.и ги ръсим с пудра захар.
Активен
« Отговор #144 -: 11 Юни 2007, 15:03:23 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Йоли, прекрасна аранжировки и много апетитни сладки  thumbup

Благодаря за похвалата Пепи.  air_kiss
Активен

« Отговор #145 -: 13 Юни 2007, 15:20:56 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                               Орехови сладки със сини сливи

продукти                                                                                приготвяне

200 гр. меко масло                                         От посочените продукти замесваме меко тесто ( да не лепне )
100 гр. пудра захар                                    и оставяме за 1 час в хладилник да се стегне . От тестото правим
150 гр. млени орехи                                  топчета колкото лешник , които оформяме с ръце на тънки питки.
1 жълтък                                                   Всяка питка разстиламе на дъното на формичка за кошнички и с
ванилия                                                    малка лъжичка слагаме в средата малко сладко . Покриваме плън-
300 гр. брашно                                          ката с друга питка от тестото и притискаме краищата с пръсти за
                                                                да се слепят . Печем сладките в предварително загрята фурна на
                                                                170*.
         пълнеж                                               Плънката може да е от друго сладко , стига да не е рядко .
                                                                Ако  има много сироп , просто предварително го отцедете . Стра-
сладко от сини сливи                                 хотни стават с пълнеж от течен шоколад . Сладките са ронливи и
                                                                фини на вкус . Кошничките не се мажат с мазнина , тъй като тес -
                                                                тото е достатъчно маслено . Бързо се изпичат , затова внимавайте
                                                                да не прегорят .

* DSC01741.JPG (80.11 KB, 400x300 - видяно 4073 пъти.)
Активен

« Отговор #146 -: 13 Юни 2007, 15:39:56 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Yoli,
страхотни сладки!
А как хубаво си ги аранжирала...!
 clapping thumbsup
Активен

« Отговор #147 -: 13 Юни 2007, 17:07:43 »
morska fauna
Главен Готвач
Публикации: 871

Yoli поздравления  clapping , страхотно изглеждат сладките  thumbup
Активен

girl_prepare_fish  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... nyam
« Отговор #148 -: 13 Юни 2007, 21:37:29 »
Mariana G
Модератор
Гурман
Публикации: 1863

Yoli clapping супер!!! thumbup
Активен

Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!

« Отговор #149 -: 13 Юни 2007, 21:43:17 »
anamaya
Калфа
**
Публикации: 82

Ел. поща
Yoli, страхотно изглеждат сладките. Изглеждат доста вкусни и май ще взема да ги спретна в близките дни.  Roll Eyes
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio