пеполина , на мен ми излязоха към 4 тави.около 70бр. като формичкта е с диаметър 4см.но все пак зависи колко дебело ще точиш тестото.крем слагай повече отгоре че може да ти остане
Ако разрешаваш, ще добавя, че се казват "Fortune cookies", защото в тях се слагат късметчета. Имам една подобна рецепта - след като се оформят така, на хартиени лентички (от специална хартия - цветна) се пишат късмети със златист или друг флумастер и после лентичките се пъхат в сладките.
Ако разрешаваш, ще добавя, че се казват "Fortune cookies", защото в тях се слагат късметчета. Имам една подобна рецепта - след като се оформят така, на хартиени лентички (от специална хартия - цветна) се пишат късмети със златист или друг флумастер и после лентичките се пъхат в сладките.
И аз искам само да добавя ,че хартията може да е съвсем обикновенна и да си ги напечатате(тук поне така ги продават).Според мен ще е много трудно да се напъхат късметчетата след като вече са прегънати, но съм чувала че има много видове fortune cookies и сигурно е възможно.Може ли да споделиш и твоята рецепта.
250 гр. масло Разбиваме мекото масло със захарта на пухкав крем . 150 гр. пудра захар Едно след друго прибавяме яйцата , като продължаваме 2 бр. яйца да разбиваме . Накрая добавяме пресятото брашно с бак - ванилия пулвера . Получава се много гъсто кексово тесто , което 350 гр. брашно може да се шприцова . Оставете тестото да "почине" за ня- 1 пакетче бакпулвер колко минути , доката нарежете плодовете на дребни пар- 250 гр. сушени плодове ченца . След това разбъркайте тестото с лъжица за да спад- нат част от шуплите . С малка лъжичка или с шприц офор - мете бисквити върху хартия за печене . Оставете достатъч- но място между тях , защото при печене дста се разливат. Върху бисквитите наредете нарязаните плодове . Печете в предварително загрята на 170* фурна . Сладките се изпи - чат даста бързо , затова внимавайте да не ги прегорите . По желание може да ароматизирате тестото с лимо - нова кора , бадемова есенция или др. Отгоре можете да гарнирате с ядки или натрошен шоколадов корнфлейкс .
Кошнички 1ч.ч.пудра захар ,2 яйца, 1 краве масло,1 ч.ч.брашно формичките се пълнят до половината бучва се по едно орехче и се пекът около 15 минути поръсват се с пудра захар .Несъм ги правила от години но знам че ставаха много вкусни.
Мадлени с нес кафе Аз ги правя във формички за кошнички. 2 яйца,1 ч. л. нес кафе,1 ванилия,1 ч.ч. пудра захар,1/2 ч.ч. брашно,1/4ч.ч.какао,щипка хлебна сода,1/2 разтопено краве масло или маргарин. Подмазват се и се набрашняват формичките. Разбиват се яйцата,нес кафето и ванилията с миксер на висока скорост около 5 минути,като постепенно се прибавя пудрата захар и още 5 мин. се бие. Отделно се смесват брашното,какаото и хл. сода Постепенно се прибавя към яйчната смес плюс разтопеното масло. Формичките се пълнят до 2/3 от обема им.Печем около 15 мин.и ги ръсим с пудра захар.
200 гр. меко масло От посочените продукти замесваме меко тесто ( да не лепне ) 100 гр. пудра захар и оставяме за 1 час в хладилник да се стегне . От тестото правим 150 гр. млени орехи топчета колкото лешник , които оформяме с ръце на тънки питки. 1 жълтък Всяка питка разстиламе на дъното на формичка за кошнички и с ванилия малка лъжичка слагаме в средата малко сладко . Покриваме плън- 300 гр. брашно ката с друга питка от тестото и притискаме краищата с пръсти за да се слепят . Печем сладките в предварително загрята фурна на 170*. пълнеж Плънката може да е от друго сладко , стига да не е рядко . Ако има много сироп , просто предварително го отцедете . Стра- сладко от сини сливи хотни стават с пълнеж от течен шоколад . Сладките са ронливи и фини на вкус . Кошничките не се мажат с мазнина , тъй като тес - тото е достатъчно маслено . Бързо се изпичат , затова внимавайте да не прегорят .