Забравих да напиша, че вместо ким може би ще е по-сполучливо да се сложат шоколадови пръчици, за да не се бърка сладкото със соленото. Следващият път така ще ги направя, но сега следвах строго рецептата. А през есента може и с гроздови семки да пробвам...
Момичета, радвам се, че ви харесват. Вкъщи много им се зарадваха. Вкусни са. Само ако ги правите недейте да ги печете повече от 15-17 минути, че иначе стават твърди. Половината ми доза отиде...
Ето го и моят опит - надявам се успешен. Аз нямах ким и семки и затова ги посипах с шоколадови пръчици - тъй като сладките бяха топли пръчиците залепнаха. Само че май ги попрегорих, Засега са мекички, ама като изтинат, незнам...Но имаче рецептата е супер!!! Чак малкия като си дойде от детската градина да подскочи от радост - той много обича диня и сега ще му предложа алтернативен вариант ...
mivis, извинявай, но чак сега видях въпроса ти. С ким не станаха лоши, но мисля, че с шоколадови пръчици ще бъде по-добре - няма да има леко солен привкус. Иначе, както е направила veny мисля, че става. Понеже се режат докато са още топли, тогава може да се посипят и с шоколадови пръчици, които леко ще се разтопят от топлината и ще се получи същия ефект като с кима. Дано да съм ти била полезна.
mivis_75
Гурман
Публикации: 1895
Любовта минава през стомаха!!!
anamaya , ето го и моя резултат от Резенчета диня. На външен вид ги докарах,но на вкус нещо не се получи,не са сладки. И пръчиците не ръчиха да лепнат,на последната тава ги сложих преди печенето и тогава не паднаха,а на печените изпопадаха.
Заснежени курабийки За тестото: 125грама маргарин се разбива с 70грама захар и се добавят един по един 3 жълтъка.като се разбият хубаво се добавя 250грама брашно. За крема отгоре: 3белтъка се разбиват на сняг с 185грама захар ,1ванилия и после се добавя 185 грама ситно смляни орехи или кокосови стърготини. тестото се разточва на танко и се режат кръгчета .отгоре се мажат с крема и се пакат в предварително загрята фурна на 150градуса или 2отгоре 2 отдолу.пекът се около 25минути.тавата се маже с масло и се поръсва с брашно(аз лично сложих само хартия за печене).не се надуват така че може да се слагат много нагъсто
mivis, странно защо не са сладки?! верно е, че аз не съм от тези дето ядат захарта от буркана с лъжица , но си бяха нормално сладки за сладки. Дано да имаш повод и желание пак да ги направиш и тогава да се получат добре.