Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 14:54:02

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки « назад напред »
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки  (Прочетена 189759 пъти)
« Отговор #90 -: 29 Март 2007, 09:46:58 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2642

Ел. поща
Орехови бонбонки
ПРОДУКТИ: 200 г краве масло,200 г смлени орехи, 200 шоколад или 50 г какао, 1 с.л. сироп от сладко, 1 с.л. ром или 50 г коняк, 100 г пудра захар, 50 г бисквити или трохи от козунак, пияни вишни.
ПРИГОТВЯНЕ: Маслото се разбива със захарта. Прибавят се смлените орехи, разтопеният шоколад, сиропа от сладкото, ромът, бисквитите , смлени с машинка за орехи. Замесва се тесто. Правят се малки топчета, в които се поставя по 1 вишна. Овалват се в смлени орехи, кокосови стърготини или в шоколадови пръчици. clap clap
Активен

« Отговор #91 -: 29 Март 2007, 09:51:45 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
Бонбони с мед
ПРОДУКТИ: 100 г орехи( половината нарязани, половината смлени), 200 г захар, 100 г мед, 50 г масло, 180 мл прясно мляко.
ПРИГОТВЯНЕ: Захарта, маслото и медат се смесват с млякото. Всичко се разбърква и се сгъстява на печката до гъстотата на мармалад. Сваля се от котлона. Прибавят се орехите. Разбърква се бързо. След като изстине се правят топчета, които се овалват в кристална захар.
Активен

« Отговор #92 -: 01 Април 2007, 18:10:40 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
Искам да предложа едни бонбонки,които правя от години и стават много бързо и лесно.Рецептата е много стара и е с байкалчета,който продават от едно време по магазините.Но ако някой не може да ги намери може да използва и марципан или шоколад.
      Шоколадови бонбони
8 бр.-байкала,1/2 пакетче масло,шепа орехи.
     Всички продукти се разбъркват на кутлона,докато се разтопят байкалите и маслото.Тази смес аз я изливам в килийките на стара кутия от шоколадови бонбони, но съм ползвала и малки формички от шоколадчета(пластмасови),стават под различни формички.Оставят се да изстинат и се слагат в хладилника да стегнат.Да ви е сладко. yahoo
Активен

« Отговор #93 -: 01 Април 2007, 18:24:55 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
      Сладки борчета
Продукти:1ч.ч.смлени орехи,1ч.ч.захар,1/2ч.ч.кисело мляко,1ч.ч.мас със стайна температура,1 пакетче бакпулвер,1 пакетче ванилия,2 яйца,брашно,колкото поеме.
Приготвяне:От всички продукти се замесва тесто,което да може да се точи.От него се разточва лист с дебелина 2-3 мм.и се изрязват формички с три различни големини-малка,средна и голяма.Слепват се с мармалад направо в лако намаслена,почти суха тава под ред.Най-отдолу,най-голямото кръгче,слага се в средата му на купчинка малко мармалад,върху него средното кръгче,пак мармалад,и най-отгоре най-малкото кръгче.Пекат се в умерено силна фурна.След като изстинат се поресват с пудру захар,която да имитира сняг.Стават наистина превъзходни и винаги сполучливи. thumbup
Активен

« Отговор #94 -: 05 Април 2007, 12:57:44 »
melba
Гост

Ел. поща
Великденски сладки

3 яйца
150гр. краве масло
100 гр. захар
1 бакпулвер
2 ванилии
лимонова кора
500 гр. брашно

яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксер,добавя се разтопеното масло и след това се оформя на нелепнещо тесто,от тук нататък може да се процедира по 2 начина.1-тестото се разточва на набрашнена повърхност и се изрязват сладки с различни формички,а другия начин,който е и по-бърз и който аз правя е да откъсвам малки парченца тесто и да ги правя на топчета.отгоре се ръсят с кристална захар и се пекат 20мин на 200градуса по Целзий.

рецептата е от една стара готварска книга,но е изпробвана нееднократно от мен и резултата винаги е перфектен.добър апетит
Активен
« Отговор #95 -: 05 Април 2007, 14:21:34 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 997

Пускам рецепта за едни страхотни сладки, надявам се да я няма във форума. Тя е от бабата на съпруга ми   flowers

Овесни сладки

250г овесени ядки, 1 яйце, 125г масло, 1с.л. св. мас, 10с.л. брашно, 1 бакпулвер, 1ч.л. канела, 1ч.ч. захар, 1ч.ч./без един пръст/ олио, хл. сода на върха на ножа.

Правят се топченца, колкото голям лешник, поставят се на голямо разстояние, защото се сплескват при изпичане. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса около 10 минути или докато съвсем леко покафенеят.

* Picture 520.jpg (30.01 KB, 400x350 - видяно 7199 пъти.)
Активен

« Отговор #96 -: 05 Април 2007, 21:29:42 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4176

Ел. поща
Овесените ядки фини ли са или от обикновените?
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #97 -: 05 Април 2007, 22:20:57 »
toni_n
Главен Готвач

фини - не бях обърнала внимание, но погледнах втория пакет  smile1
Активен

« Отговор #98 -: 10 Април 2007, 12:30:52 »
anamaya
Калфа
**
Публикации: 82

Ел. поща
Здравейте, ето и моето предложение за дребни и вкусни сладки. Рецептата е взета от руския сайт Restoran.ru.

Малинови петифури с бадеми

За петифурите:
375 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
125 гр. ситно смяни бадеми
3 яйца
2 ч.л. ванилна захар
200гр. захар
120гр. малинов конфитюр
200гр. масло

За глазурата:
3 с.л. пудра захар,
3-4 малини

Брашното се пресява. Към него се добавят бакпулвера и смлените бадеми. Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавя брашнената смес и ванилната захар. Обърква се добре. Охладеното масло се нарязва на малки парченца и се добява към сместа. Месенето продължава на ръка до еднородност. Оформя се на топка, завива се в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 30 минути. Фурната се загрява до 180 градуса. Готовото тесто се разточва на лист с дебелина не по-голяма от 4 мм, от който се изрязват кръгчета с диаметър 3-4 см. Тавата се покрива с хартия за печене и отгоре се поставят изрязаните формички. Пече се 10-12 минути, след което с широк нож се изваждат готовите кръгчета. Оставят се да изстинат. Половината от кръгчетата се намазват с малиновия конфитюр и към тях се прилепят останалите. От прясно изстискания малинов сок и пудрата захар се прави глазура, с която се намазват петифурите.

Понеже нямах малинов конфитюр, пък и нямаше откъде да намеря пресни малини, за да из изстискам сока  Grin реших да го направя с ягодов конфитюр и ягоди. Освен това сложих и по-малко масло (около 50гр.), защото в момента нямах толкова, но пак се получи много добре. Направих ги обаче много тънки или пък формичката ми беше много малка, защото вместо за излязат около 30 броя както е в рецептата се получиха около 70-80 и после със слепването си беше направо приключение  Roll Eyes.

Ето снимки на оригиналните петифури и на моите. То си личи кои не са мои.  Tongue

* malinovi_sladki_original.jpg (12.67 KB, 200x201 - видяно 6900 пъти.)

* malinovi_sladki_1.jpg (48.36 KB, 400x300 - видяно 6895 пъти.)

* malinovi_sladki_2.jpg (39.74 KB, 300x283 - видяно 6868 пъти.)
Активен
« Отговор #99 -: 10 Април 2007, 12:56:51 »
ronita
Чирак
*
Публикации: 4

GrinЗдравейте, заинтересова ме рецептата за сладките с овесени ядки,но ми с струва,че мазнините са твърде много SadМоже ли да уточните toni нужно ли е да се слага и масло и олио?
 Благодаря предварително Grin
Активен
« Отговор #100 -: 10 Април 2007, 16:41:28 »
toni_n
Главен Готвач

Здравей, ronita. Аз приготвям сладките точно по рецептата и стават превъзходни. Ако ти искаш, не им слагай толкова мазнина и пиши после за резултата  smile1
Активен

« Отговор #101 -: 11 Април 2007, 08:12:44 »
ronita
Чирак
*
Публикации: 4

Roll EyesЗдравей, благодаря за бързия отговор.
   Аз правя едни сладки с овесени ядки по рецепта на Иван Звездев - стават много хубави air_kiss
                          Сладки с овесени ядки и банан
   125гр. масло се разбиват на крем с 1/2 ч.чаша захар и 1 яйце .Към тази смес прибавяме 1 смачкан с вилица банан,1 ч.ч. овесени ядки 30-40гр. настърган шоколад,1 ванилия,1/2 ч.л. сода и 1ч.ч. пресято брашно.Разбъркваме добре сместа и с лъжица оформяме сладките далече една от друга в намазнена и набрашнена тава. Печем на 150-180 градуса около 15-20 минути.Оставят се да изстинат в тавата . Понякога стават малко ронливи , но винаги вкусни. Tongue
  Приятен ден на всички!

Активен
« Отговор #102 -: 11 Април 2007, 15:37:43 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
Рохкави сладки

2ч.ч. олио
1 ч.ч. вино
брашно за средно тесто

От всички продукти се измесва хубаво тесто. От него се разточва кора, от която с чашка се режат кръгчета и в тях се слага плънка-локум, мармалад, орехи, настъргани ябълки. Кой каквото обича, и кой каквото има в къщи от това може да сложи. Прегъват се на две, така че плънката да остане в средата и се пекат. По желание сладките се овалват в пудра захар докато са горещи. flower
Активен

« Отговор #103 -: 11 Април 2007, 15:48:36 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
 Сладки орехчета

От 2 яйца, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. кисело мляко, с разбита в него 1 ч.л. сода за хляб, 2 ч.ч. полуразтопена свинска мас, 2 пакетчета ванилия и около 1 кг. брашно се замесва меко тесто. Късат се от него топченца и се оформят като орехчета. В средата се бодва орехова ядка, а отгоре се потапят в смлени орехи. Нареждат се в тавичка с оваляната част нагоре. Пекат се в умерена фурна до розово. wub
Активен

« Отговор #104 -: 11 Април 2007, 16:05:52 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
 " Приятелски писма "

1 ч.ч. мас
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 пакетче амонячна сода
2 броя яйца
брашно за меко тесто
мармалад за пълнеж
1 ч.ч. цели орехови ядки

Замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете го за малко в хладилника. После го разделете на две части. Разточвате първата на кора с дебелина около 1/2 см. Нарежете я на квадрати със страна около 5-6 см. В средата на всяко квадратче слагате от плънката, събирате четирите краища на квадратчето и притискате плътно с една орехова ядка, потопена в малко разбит белтък, за да се залепи. Слагате готовите "писма" в намазана тава и печете във фурната на 200 градуса докато порозовеят-пекат се много бързо, затова трябва да се внимава да не се изгорят. Изваждате ги от фурната и веднага ги поръсвате обелно с пудра захар. declare

Активен

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Сладки, бонбонки и бисквитки « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio