1 яйце 300 гр. брашно 4 с.л. сметана 4 с.л. разтопено масло 1 к.л. сол щипка захар
Плънка:
350 гр. смляно месо 1 глава кромид лук черен пипер 2 сварени яйца
Замесва се меко тесто, завива се в домакинско фолио и се оставя да почине 30 минути. Разточва се до 3 мм., изрязват се кръгове около 10 см., в средата на които се слага по 2 ч.л. от плънката (запържват се лука и месото, като изстине сместа се разбърква със ситно нарязаните яйца и се подправя) и се защипват. Намазват се с разбито яйце (понякога разреждам с малко вода) и се пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна върху пекарска хартия.
Тестото е сбор от няколко рецепти от руски книги...направих го по свой вкус. Пропорциите са перфектни, тестото е много приятно за работа, не лепне. Много вкусни пирожки!
Кеми, благодаря! Яйцето тук е необходимо, а сметана може да се замени с високомаслено кисело мляко...но, ако имаш предвид животинските продукти, утре ще ти пратя в ЛС една рецепта на пирожки без яйца, която на прочит ми допада, но все не ми стигат силиците да я приготвя Пепи, няма набухвател
Активен
Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!
Кеми, благодаря! Яйцето тук е необходимо, а сметана може да се замени с високомаслено кисело мляко...но, ако имаш предвид животинските продукти, утре ще ти пратя в ЛС една рецепта на пирожки без яйца, която на прочит ми допада, но все не ми стигат силиците да я приготвя