Абра ,перфектно направен тарт ,не мога да отделя очите си ,моето население не яде тиква,но ми дойде на ум да я направя със сладко от моркови ,но така идеален тарт ..едва ли ...
20 г краве масло 1 (150 г) глава кромид лук 2 (140 г) резена бекон 750 г обелена и нарязана тиква 375 мл пилешки бульон сол
. Лукът и беконът се нарязват на дребно. . В тенджера се разтопява маслото и се прибавят лукът и беконът. . Задушават се за 5-8 минути или докато омекне лукът. . Прибавят се тиквата и бульонът. . Огънят се намалява и супата се вари непокрита 30 минути или докато тиквата омекне. . Охлажда се и се пюрира в блендер или с ръчен пасатор. . Посолява се на вкус и се поднася. ** Тиквената супа може да бъде замразена в порционни чаши. *** Също така може да бъде приготвена 1 ден предварително, като на следващият ден се стопля в микровълнова фурна на 100 % мощност за 2-3 минути.
Продукти: 2 и ½ ч.ч. пюре от сварена тиква 2ч.ч. прясно мляко 1ч.ч. брашно /150гр./ 2 яйца 5гр. сода за хляб, 1с.л. захар кристал, 100 гр. пудра захар, 1 1/2ч.л. лимонена киселина, 5 гр. сол ,50 гр. краве масло за пържене и канела /по желание/. Тиквеното пюре, захарта, млякото, разбитите яйца и лимонената киселина се омесват добре. След това при непрекъснато бъркане се прибавят към тях пресятото брашно, омесено със солта и содата. Получава се малко по-гъсто палачинково тесто. От полученото тесто се изсипват 1 1/2 черпачета и се пържат в намазан с мазнината тиган. Поднасят се поръсени с пудра захар и по желание с канела. Могат да се залеят със сироп.
извинете,че не слагам снимка,но открих рецепта за хляб с тиква ,много хубав и пухкав става - мая ,вода ,сол ,малко захар и брашно - разбъркава се тестото с лъжица -нещо като кексово тесто - понякога разбърквам от вечерта 1 кафена чаша пюре от тиква ,прясно мляко и брашно ,меси се не много твърдо тесто ,слагам 2-3 супени лъж. олио ,намазвам тестото и го оставям да бухне,ако имам време ,10-20 мин. след омесването отново премесвам тестото ,след като втаса обикновенно върху намаслена маса омесвам и оформям , особено през зимата докато оформям тестото нагрявам и фурната ,като се затопли изключвам и слагам хляба да втаса ,за 10 мин е готов да се пече, с пюре от тиква хляба придобива и много хубав цвят ,аромат ,моите щерки ,ако им бях казала от началото ,че в хляба има тиква нямаше да ядат ,казах ,че съм го правила с пюре от моркови ,много го харесаха макар и рецепта за хляб помислих ,че щом вътре има тиква тука е по добре да споделя рецептата