Автор Тема: Тик Тик Тиквата  (Прочетена 191530 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #30 -: 16 Ноември 2007, 23:52:18 »
1 и 1/2 с. л. течен подсладител Суитли

Това е страшно много подсладител, не ти ли горчи десерта. За горните количества продукти е нормално 1, 1/2 чаени лъжици, а не супени лъжици "Суитли-ултра"  :innocent:

FATE

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 402
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #31 -: 17 Ноември 2007, 00:10:32 »
1 и 1/2 с. л. течен подсладител Суитли

Това е страшно много подсладител, не ти ли горчи десерта. За горните количества продукти е нормално 1, 1/2 чаени лъжици, а не супени лъжици "Суитли-ултра"  :innocent:

bordovsky , честно казано не.  :noexpression: Може моите вкусови рецептори да не са в ред защото аз една чаена лъжичка си слагам в кафето  :scratch_one-s_head: Но всеки според вкуса му - да слага колкото си иска. Аз преди като си пиех кафето със захар слагах по 7-8 лъжички захар ::)
"На всяка душа възлагаме само според силите й."

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #32 -: 17 Ноември 2007, 00:19:27 »
 ;D Може да си права за себе си, но нека се знае, че 1,1/2 с.л. подсладител се равняват на  450 грама захар. :innocent:

FATE

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 402
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #33 -: 17 Ноември 2007, 00:25:59 »
;D Може да си права за себе си, но нека се знае, че 1,1/2 с.л. подсладител се равняват на  450 грама захар. :innocent:

Искрено ти благодаря за уточнението, за мен и за други като мен, които не са наясно  :innocent: Мерси  :smile1:
"На всяка душа възлагаме само според силите й."

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #34 -: 26 Ноември 2007, 17:55:42 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #35 -: 01 Декември 2007, 01:04:08 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #36 -: 14 Декември 2007, 23:56:03 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #37 -: 20 Декември 2007, 19:12:23 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #38 -: 16 Февруари 2008, 13:03:25 »

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #39 -: 24 Март 2008, 11:17:20 »
Ето как с мои познати в Сопот изядохме един заек приготвен в тиква.Набелязания за клане заек се коли далеч от деца,жени и др такива , които не могат да издържат тази операция/аз също предпочитам да я пропусна/.След одирането се накисва във вода, оцет и малко сол.След това се оставя да се вари на умерен огън.Почиства се от кости и се нарязва на порции.Разбърква се с предварително изпържени крутони ,пиперки,маслини,лук,магданозче,олио,оцет,червен пипер,сол на вкус, люто чушле нарязано на ситно и почистено от семето.Избира се една средно голяма тиква .Отрязва се горната и част, която в последствие ще служи като капак и се издълбава старателно.Натрива се със сол и черен пипер на вкус.Напълваме я с заешкото и другите продукти покриваме с капачето и печем на умерена фурна около 1,5-2 ч.Е не е истина колко вино изпива след това така приготвения дългоух представител на животинките.Ако някой сега приготви по подобен начин такова ястие отново бих го опитал.Наистина е много вкусно.Опитайте и Вие!
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

marabu

  • Гост
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #40 -: 12 Октомври 2008, 22:06:22 »
Супа от тиква и нахут



1 с л зехтин
1 глава кромид лук
1 морков
1 стрък целина
1 кг тиква
500 мл пилешки бульон
500 мл вода
400 г консервиран нахут
2 скилидки чесън
2 с л ситно нарязан босилек
сол
смлян черен пипер
1 скилидка чесън, допълнително
4 филии бял хляб, препечен


• Зехтинът се сгорещява в тенджерата на умерен огън.
• Почистените и нарязани на кубчета морков, лук и целина се задушават за 5-7 минути, докато започнат да омекват.
• Прибавя се почистената и нарязана на кубчета тиква.
• Сместа се готви 5 минути, след което се сипва бульонът и водата.
• Супата се кипва, след което се похлупва и се вари на тих огън 15-20 минути.
• Прибавя се отцеденият и измит под течаща студена вода нахут.
• Готви се 2 минути и се прибавят две ситно накълцани скилидки чесън и босилек.
• Супата се подправя със сол и черен пипер на вкус, след което се маха от котлона.
• Сервира се заедно с препечени филии хляб, които се натриват със срязана на две скилидка чесън.


ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #41 -: 13 Октомври 2008, 10:16:24 »

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #42 -: 13 Октомври 2008, 23:54:35 »

marabu

  • Гост
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #43 -: 20 Октомври 2008, 10:04:17 »
Тиквени питки



150 г тиква
6 с л студена вода

250 г брашно
1/2 ч л сол
щипка индийско орехче
100 мл топло прясно мляко
15 г прясна мая
1 с л прясно мляко
1 белтък
10 г тиквени семки


• Тиквата се нарязва на дебели филии и се обелва.
• Семките се махат със супена лъжица.
• Тиквата се нарязва на дребни кубчета, които се поставят в малка тенджерата.
• Сипват се 6 с л студена вода и тенджерата се похлупва с капак.
• Водата се кипва и тиквата се вари на умерен огън 5-7 минути.
• Пасира се с пасатор или в блендер и се охлажда за кратко.
• В голяма купа се разбърква брашното със солта и индийското орехче.
• Маята се размива в топлото мляко (26-28 С) и се изсипва в купата.
• Прибавя се тиквеното пюре и се омесва гладко и еластично тесто (ако е сухо тесто се сипват 1-2 с л прясно мляко).
• Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се меси 5-6 минути.
• Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа, която се покрива.
• Оставя се на топло място за 30 минути.
• Втасалото тесто се разделя на 6 (100 г) части и се оформят на кръгли питки.
• Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене.
• Отгоре се намазват с разбит белтък и се поръсват с тиквени семки.
• Питките се оставят да "починат" 15 минути.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 25 минути.
 
** Тиквените питки са подходящи за сандвичи с шунка, салам и/или кашкавал


източник : marions-kochbuch.de

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Re: Тик Тик Тиквата
« Отговор #44 -: 23 Октомври 2008, 21:18:48 »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]