Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 15:03:58

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Тик Тик Тиквата « назад напред »
Страници: 1 ... 6 7 [8] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Тик Тик Тиквата  (Прочетена 50994 пъти)
« Отговор #105 -: 26 Ноември 2009, 17:46:12 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
Пай с карамелена тиква

Активен

« Отговор #106 -: 26 Ноември 2009, 20:20:51 »
Abra
Гурман
Публикации: 1433
Dimitrana S.

Ел. поща
Нетрадиционен тиквеник

Активен

« Отговор #107 -: 27 Ноември 2009, 00:49:53 »
Drago
Помощник-готвач
Публикации: 343

Ммм... ама сме се разтиквели едни в последно време!  Grin

Весе, остави ги тези модери. Те само завиждат. Не виждаш ли, че и линка са ти разбутали даже.  Tongue

Звучи и изглежда обаче великолепно!   thumbup Ще я направя обезателно. Честна пионерска!  pioneer

А пък вкусното Йоли за разнообразие ще започна да го наричам "Изненадата".  До вчера още се мусеше на всякакви тикви, а сега премина във серийно производство.  Grin

Радвам ти се приятелче.   Grin И нея ще я направя!

И нетрадиционният тиквеник на Димито даже.

За традиционният купих дори кори преди една седмица, но все още не съм сигурен дали са отлежали достатъчно. 

Знам, че ми е трудно започването, но винаги съм си мислил че желанието е най-важното.  smile1

От друга страна обаче погледнато, така като нищо можеш да си остана и гладен.  swoon

Активен

« Отговор #108 -: 27 Ноември 2009, 07:41:03 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8747
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Весе, остави ги тези модери. Те само завиждат. Не виждаш ли, че и линка са ти разбутали даже.  Tongue

Тук драги ми Драго не позна, както е видно от поста на Весела, гадните модери не са и го пипнали дори. За справка - върни се 4 мнения назад.  Обикновено пипат по молба на постващия.

Че тука едни гадни Tongue Grin модери се подиграваха с мойта [ur=lhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,908.msg80472.html#msg80472]Задушена тиква[/url], че трябва да открият за нея категория "Буламач" :heat:, че се чудели где да я сложат >:(  ;D
Активен

« Отговор #109 -: 27 Ноември 2009, 10:29:44 »
Drago
Помощник-готвач

Весе, остави ги тези модери. Те само завиждат. Не виждаш ли, че и линка са ти разбутали даже.  Tongue

Тук драги ми Драго не позна, както е видно от поста на Весела, гадните модери не са и го пипнали дори. За справка - върни се 4 мнения назад.  Обикновено пипат по молба на постващия.

Че тука едни гадни Tongue Grin модери се подиграваха с мойта [ur=lhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,908.msg80472.html#msg80472]Задушена тиква[/url], че трябва да открият за нея категория "Буламач" :heat:, че се чудели где да я сложат >:(  ;D

Ти пък! Още малко и ще ме обвиниш, че разпространявам слухове! Шегувам се Пепчо. Камъните не са в твоята градина.  Grin
Активен

« Отговор #110 -: 28 Ноември 2009, 13:18:50 »
asdany
Помощник-готвач
Публикации: 294

Ел. поща
Drago , ето и моята сладко - кисела тиква

* Изобр001_351x263.jpg (11.22 KB, 351x263 - видяно 645 пъти.)
Активен

« Отговор #111 -: 28 Ноември 2009, 13:29:07 »
Drago
Помощник-готвач

Drago , ето и моята сладко - кисела тиква

А, каква изненада!  smile1

И? Разказвай!

Заслужаваше ли си или си заслужаваше?  Grin

Да ти е сладко asdany!
Активен

« Отговор #112 -: 28 Ноември 2009, 14:07:02 »
asdany
Помощник-готвач
Публикации: 294

Ел. поща
Разбира се,че си струваше Grin Аз сложих и една лъжица мед/захарта ми беше малко и не ми се излизаше/.Още веднъж thankyou
Активен

« Отговор #113 -: 12 Декември 2009, 18:07:33 »
ehoeko
Калфа
**
Публикации: 69

Ел. поща
ПЪЛНЕНА ТИКВА

Половин тиква се почиства от семенната част.
Напълва се с плодове- ябълки, круши , дюли , сушени кайсии, сушени сливи , стафиди , орехи/ с каквото разполагате/.
Поръсва се с кафява захар/5-6 с.л./Може да се използва и мед.
Подправя се с канела и 2-3 пъпчици карамфил.
Полива се с 3-4 с.л. ароматен алкохол.
Тиквата се поставя в термична торба , завръзва се , надупчва се с игла и се пече 1 1/2 часа в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Когато се извади от фурната, плодовете още къкрят в сосчето .
Докато тиквата изстине , сосът попива в нея и я овкусява.
Тиквата на снимката изглежда сурова , а всъщност дори коричката и става за ядене.
Невероятно вкусна и ароматна ,подходяща за постите и Бъднивечер.

Активен

« Отговор #114 -: 05 Януари 2010, 17:08:22 »
Mariana G
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 1862

Драго smile1 идвам да ти благодаря за рецептата за сладко-кисела тиква, но без фото, ще ме прощаваш blush не се задържат дълго при мен такива вкуснотийки blush2
Много ми хареса тиквЕто, направо блаженство!!! Roll Eyes Сега си търся тиква, да си направя пак smile1
Благодаря ти още веднъж за чудната рецепта air_kiss
Активен

Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!

« Отговор #115 -: 10 Февруари 2010, 22:57:29 »
greyeve
Главен Готвач
Публикации: 809

Огретен от тиква, сушени кайсии и кедрови ядки

Активен

« Отговор #116 -: 24 Февруари 2010, 16:49:38 »
ehoeko
Калфа
**
Публикации: 69

Ел. поща
Тиква с крем карамел

-1кг тиква предварително сварена на пара
-1 литър прясно мляко
-5-6 яйца
-2 прахчета ванилия
-10с.л. захар/и още за карамел/
Спазва се технологията за направа на класически крем карамел.Може да се изпече в голям съд , или в купички.

Активен

Страници: 1 ... 6 7 [8] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Тик Тик Тиквата « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio