Ммм... ама сме се разтиквели едни в последно време!
Весе, остави ги тези модери. Те само завиждат. Не виждаш ли, че и линка са ти разбутали даже.
Звучи и изглежда обаче великолепно! Ще я направя обезателно. Честна пионерска!
А пък вкусното Йоли за разнообразие ще започна да го наричам "Изненадата". До вчера още се мусеше на всякакви тикви, а сега премина във серийно производство.
Радвам ти се приятелче. И нея ще я направя!
И нетрадиционният тиквеник на Димито даже.
За традиционният купих дори кори преди една седмица, но все още не съм сигурен дали са отлежали достатъчно.
Знам, че ми е трудно започването, но винаги съм си мислил че желанието е най-важното.
От друга страна обаче погледнато, така като нищо можеш да си остана и гладен.
Весе, остави ги тези модери. Те само завиждат. Не виждаш ли, че и линка са ти разбутали даже.
Тук драги ми Драго не позна, както е видно от поста на Весела, гадните модери не са и го пипнали дори. За справка - върни се 4 мнения назад. Обикновено пипат по молба на постващия.
Че тука едни гадни модери се подиграваха с мойта [ur=lhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,908.msg80472.html#msg80472]Задушена тиква[/url], че трябва да открият за нея категория "Буламач" :heat:, че се чудели где да я сложат >:( ;D
Тук драги ми Драго не позна, както е видно от поста на Весела, гадните модери не са и го пипнали дори. За справка - върни се 4 мнения назад. Обикновено пипат по молба на постващия.
Че тука едни гадни модери се подиграваха с мойта [ur=lhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,908.msg80472.html#msg80472]Задушена тиква[/url], че трябва да открият за нея категория "Буламач" :heat:, че се чудели где да я сложат >:( ;D
Ти пък! Още малко и ще ме обвиниш, че разпространявам слухове! Шегувам се Пепчо. Камъните не са в твоята градина.
Половин тиква се почиства от семенната част. Напълва се с плодове- ябълки, круши , дюли , сушени кайсии, сушени сливи , стафиди , орехи/ с каквото разполагате/. Поръсва се с кафява захар/5-6 с.л./Може да се използва и мед. Подправя се с канела и 2-3 пъпчици карамфил. Полива се с 3-4 с.л. ароматен алкохол. Тиквата се поставя в термична торба , завръзва се , надупчва се с игла и се пече 1 1/2 часа в предварително загрята до 200 градуса фурна. Когато се извади от фурната, плодовете още къкрят в сосчето . Докато тиквата изстине , сосът попива в нея и я овкусява. Тиквата на снимката изглежда сурова , а всъщност дори коричката и става за ядене. Невероятно вкусна и ароматна ,подходяща за постите и Бъднивечер.
Mariana G
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 1862
Драго идвам да ти благодаря за рецептата за сладко-кисела тиква, но без фото, ще ме прощаваш не се задържат дълго при мен такива вкуснотийки Много ми хареса тиквЕто, направо блаженство!!! Сега си търся тиква, да си направя пак Благодаря ти още веднъж за чудната рецепта
Активен
Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!
-1кг тиква предварително сварена на пара -1 литър прясно мляко -5-6 яйца -2 прахчета ванилия -10с.л. захар/и още за карамел/ Спазва се технологията за направа на класически крем карамел.Може да се изпече в голям съд , или в купички.