Автор Тема: Kулинарни изкушения от Вечерница  (Прочетена 36420 пъти)

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Kулинарни изкушения от Вечерница
« -: 18 Октомври 2006, 16:33:48 »
Салата с пуешко месо и аспержи

Продукти
Една голяма зелена салата
Едно парче от бут пуешко месо
Един буркан от малките Аспержи (щото ме мързи да беля пресните и да ги варя)
2 ябълки
За соса - кисело мляко, горчица. сух чесън, къри, зародишно олио, магданоз и накълцан зелен лук, лимонов сок

Приготовление
Салатата измивам и наксъвам на парченца и нареждам в купички
Месото го нарязвам на жулиени (ивички), осолявам ги и ги запържвам в зародишно олио и го задушавам с балсамов оцет и кафява захар
Ябълките ги обелвам и нарязвам на малки парчета и им слагам малко лимонов сок да не потъмнеят и ги нареждам върху салатата
Аспержите изцедени ги нарязвам на малки пръстчета и тях в купичките
Соса го забърквам на вкус. Слагам месото в купичките и поливам с соса.

Да ви е сладко!
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #1 -: 18 Октомври 2006, 16:40:29 »
Ананас с ориз


Нужни продукти
1 доза ананас - най добре готов на парченца
1 1/2ч.ч. ориз -  ползвам >Basmati от Лидл
зехтин
мащерка
лимон или Limette (зелени лимончета) и малко шафран

Приготовление
Загрявам зехтина и пускам вътре настърганата лимонова кора . Веднага слагам и ориза да се запържи с малко шафран, докато шстане стъклен. Задушавам го с сока от консервата ананас и изтискания сок от лимона. Слагам сол на вкус и добавям вода, колкото му трябва да я поеме, за да не воден, а сух. Накрая се пускат ананасовите парченца и машерката и се оставя да поври  5 мин на изключен котлон.
Може да се яде самостоятелно.
Може и да се ползва за гарнитура към пилешки гърди с къри. За тях ми трябват - пак от Лидл (може и от друга месарница де) готовите от хладилника опаковки с пилешки гърди. МИсля че са 5 на бр филенцата.
Овалвам ги ххубваво с смес от къри и сметана (един вид марината) и ги запържвам пак в зехтин. (аз ползвам изключително зехтин, ако не ти харесва вкуса му може просто олио) и им добавям за сос, след като се позлатят малко бяло вино и сметана.

Да ви е сладко!
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #2 -: 18 Октомври 2006, 16:43:33 »
Немски гулаш


Необходими продукти
свинско или телешко месо (може и смесено). ПРиготвя се в тенджера под налягане (ако нямате такава времето за проготвяне се удлъжава с 1 ч)
Домати консерва (цели белени или направо пастьоризирани)
лук, червени чушки,розмарин, дафинов лист, черен пипер, сол (на вкус) бахар. (за лююбителите на люто - може да има малко люта чушка или подобни лютивинки)

Приготовление
Месото се нарязва на малки парченца (колкото фалангата на един пръст) и се запържва с олио (може мас или смес от двете, когато месото е по сухо)
След това се сипват лука, чушките и се оставя така да се задушат и зеленчуците. Като омекнат се добавят доматите и подправките и се затваря тенджерата. Оставя се да ври 20 мин (след като започне да свисти вентила).
Може да се сервира с сварен ориз или някакъв вид паста (най добре макарони, фарфали или пене ригате)

Да ви е сладко!
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #3 -: 18 Октомври 2006, 16:46:53 »
Панирани копривени връхчета в лимоненочеснов сос

Продукти за панировката                           Продукти за соса
 500 гр копривени връхчета                                    125 гр кисело мляко
  200 гр брашно                                                      125 гр кисела сметана
 250 мл бяло вино                                                  сока на 1 лимон
  2 жълтъка                                                            1 скилидка чесън пресована
 2 белтъка                                                              ситно нарязани стръчкета зелен лук
 40 гр разтопено масло                                           сол, бял пипер
сол и бял пипер



Приготовление
Брашното, воното и жълтъците се разбиват на гладко тесто, добавят се маслото и  подправките. Белтъзите се рабиват на сняг и много внимателно се омесват с тестото
Соса се забърква и се оставя на студено
В един тиган се налива олио 2 пръста дълбоко. Връхчетата се топват в панировката, окапват се и се пържат до златисто. Оставят се на хартия да поеме мазнината
След това в чиния се сипва от соса, гарнира се с изцедените връхчета и се сервира.
Много подходящо за  топло предястие

Да ви е сладко!
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #4 -: 18 Октомври 2006, 16:54:54 »
Нахут с ориз

Продукти
1 ч.ч. нахут
1 ч.ч. ориз
1 лук
1 с.л. доматено пюре
мащерка, сол и малко зехтин (или друга мазнина)

Приготовление
Нахута се накисва в вода за 1 нощ.
След това се изплаква, изчистват се люспите и се ооставя настрани.
Лука се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Прибавя се ориза и той се задушава много малко. Добавя се дом, пюре разтворено в вода (или домати от буркан) и се слага нахута. Оставя се да поври - долива се вода непрекъснато за да я поеме и хубаво да набъбнат ориза и нахута.
Ккъм края се прибавят солта и мащерката ( Солта по възможност да е морска)


Крем супа от нахут

Продукти
1 ч.ч. нахут
1 лук
1 с.л. доматено пюре
копър, кисело мляко (сметана)
масло (друга мазнина по избор)

Приготовление
Нахута се накисва за една нощ, изплаква се, почиства се от люспите.
Лука се задушава в мазнината. Добавя се нахута и се покрива с вода, слага се дом. пюре. Оставя се да къкри и към края ссе добавя копъра и солта
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #5 -: 18 Октомври 2006, 17:54:03 »
Салата с ягоди и пуешко месо

Необходими продукти:

1 малка кошничка с ягоди (около 250 г)
3-4 пуешки или пилешки гърди
1 голяма зелена салата (но не маруля)
За соса:
2-3 ч.л. горчица
сока на един изстискан лимон
зехтин
къри на прах
сол и черен пипер на вкус

Приготовление
Пържолите се мариноват, леко оваляни в смес от къри и зехтин. Запържват се до златисто в тиган и след това се нарязват на ивички. Почистваме ягодите и ги режем на четвъртинки и ги заливаме с част сока на лимона. Осоляваме на вкус.
В няколко купички разпределяме на дъното от салатата. Поставяме отгоре ягодите и върху тях месото. Заливаме със останалата част от соса, като можем да добавим повече лимон или горчица на вкус.

Да ви е сладко!

« Последна редакция: 18 Октомври 2006, 18:26:42 от Вечерница »
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #6 -: 23 Октомври 2006, 17:48:21 »
Toрта с равен (Rhubarb, Rhabarber)


Продукти
За блата                                            За пълнежа                                    За целувките
125 гр масло                                     800гр рабарба                                           3 белтъка
1 яйце                                             1 1/2 пакетче ванилен пудинг                       сол
75 гр захар                                       500 мл сметана                                           170 гр захар
250 гр брашно                                 150 гр захар                                                1 п ванилена захар
1 ч.л. бакпулвер                              1 п ванилена захар                                      1 ч.л. лимонов сок
1 щипка сол                                     кората на един лимон
                                                      3 яйца
                                                      30 гр галета
                                                      1 с.л. ром
Всички продукти за блата се замесват в меко и гладко тесто и повито в найлон се оставя да почине 2 ч в хладилник
През това времем рабарбата се почиства и нсе нарязван на 2 см големи парчета. Пудинга се разбива с сметаната добавят се останалите продукти за пълнежа без галетата.
Една кръгла форма за торта се намаслява и поръсва с брашно (аз ползвам силиконова и няма нужда от това). Разточва се вътре масленото тесто по равно с малък ръб отстрани. Поръсва се с галетата, нарежда се рабарбата и се залива с разбития пълнеж.
Пече се около 1 ч в затоплена фурна на 170 град.
Оставя се да изстине и през това време се рзбива целувките. Размазва се върху сладкиша и се оставя да се запече за още 20 мин на 160 гр.

Да ви е сладко!
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #7 -: 04 Декември 2006, 12:22:59 »
                      Марципанени топчета

Продукти
400 гр суров марципан
2 с.л. мед
1 яйце
75 гр обелени бадеми

Приготовление
Марципана и меда се омесват на гладко тесто. От тестото се оформят 30тина топчета . Фурната се загрява на 180 градуса (с вентилатор 160, газ степен2). Яйцето се разбива с малко вода. Бадемите се разделят по дължина. Върху всяко топче се слагат по три половинки. Тъй като аз нямах цели бадеми, а имах накълцани, търкалях всяко топче в накълцаните бадеми. Така приготвените топчета се намазват с разбитото яйце, нареждат се върху покрита с хартия тавичка и се слагат за 15-20 мин да се запекат. Оставят се да се охладят и се държат в кутия, за да останат сочни и меки.
Време за приготвяне – 40 мин
Да ви е сладко!
« Последна редакция: 04 Декември 2006, 14:07:00 от Вечерница »
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #8 -: 04 Декември 2006, 12:25:30 »
                       Лапички с Бейлискрем

Продукти
За тестото                                     За крема                                      За глазурата
250 гр меко масло                        50 мл Бейлис                                150 гр млечен шоколад
250 гр захар                                 125 гр масло                                 за глазури
1 п. Ванилена захар                      100 гр пудра захар           
1 щипка сол                                  2 с.л. кафе на гранули
2 с.л. сметана                               
1 с.л. кафе на гранули
500 гр брашно

Приготовление
Продуктите за тестото се замесват на гладко, не пухкаво тесто. Слага се в щприц или в месомелачка и с избрана форма се правят лапички. Пече се при 200 градуса (с вентилатор на 175 градуса/газ степен 3) за 8-10 мин.
Продуктите за крема се разбиват на пухкав крем.  Охладените лапички се комплектоват 2х2 и едната се намазва с крема, а другата се похлупва отгоре.
Глазурата се разтопява на водна баня и всяка вече готова лапичка се потопява в нея до половината. Оставят се на хартия за печене да изсъхнат.

Да ви е сладко!
Време за приготвяне – 40 мин
http://debelanata69.multiply.com/photos/photo/17/6
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #9 -: 04 Декември 2006, 12:45:28 »
                    Пиперени лунички

Продукти
За тестото                                                        За глазурата
100 гр масло                                                    100 гр млечен шоколад за глазура
200 гр Нуга                                                       10ина зърна зелен пипер 
1 яйце
1 п. Ванилена захар
1 щипка сол
6-8 счукани зелени пиперчета
300 гр брашно
1-2 пакетче бакпулвер


Приготовление
Тестото се омесва и се прибира за около час в хладилника покрито с прозрачно фолио.
Луничките се оформят по два начина – разточва се тънък блат и се правят лунички с чаша или се точат тънки пръчки и се късат на около 6 см и се завиват в таваа.
Пече се във фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса, газ степен 2) за 12 мин.
Глазурата се разтопява на водна баня и се топват в нея луничките до половината. Оставят се да изсъхнат на хартия за печене и се ръсят с начукания пипер.
Да ви е сладко!

« Последна редакция: 04 Декември 2006, 14:05:44 от Вечерница »
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #10 -: 04 Декември 2006, 12:46:48 »
                           Пълнени марципанени талери

Продукти
За тестото                                  За пълнежа                                      За глазурата
200 гр брашно                           100 гр битершоколад                     200 гр млечен шоколад
75 гр нишесте                            100 гр марципан                            100 гр бял шоколад
50 гр млени бадеми                   100 гр масло                             
100 гр. Захар
1 яйце
200 гр масло или маргарин

Приготовление
Продуктите за тестото се омесват на меко тесто. Оставя се за около час в хладилника завито в прозрачно фолио.
След това се разточва на тънка кора (1/2см) на набрашнена повърхност и се изрязват кръгли курабийки (около 5 см диаметър). Пече се във фурна на 200 градуса (с вентилатор 190 градуса, газ – степен 3) за около 8-10 мин.
Веднага се свалят от тавата и се оставят да се охладят.
За пълнежа шоколада се разтопява, оставя се да се охлади. Марципана се настъргва и се разбива с маслото на пухкав крем. Добавя се шоколада. Талерите се чифтосват и на единия се слага крем и се похлупва с другия. Оставят се да изсъхнат.
В това време се приготвя глазурата – разтопява се на водна баня. Топят се в тъмния шоколад, а с виличка или дървен шиш се рисува отгоре с белия шоколад.
Да ви е сладко!
« Последна редакция: 04 Декември 2006, 14:11:23 от Вечерница »
Любовта на мъжа минава през стомаха

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #11 -: 04 Декември 2006, 12:56:40 »
                  Брюкселско зеле на фурна

Продукти
1 кг брюкселско зеле (може и замразено)
500 мл сос бешамел
200 гр настъргано кашкавалено сирене (аз предпочитам Ементал)

Приготовление
Зелето се почиства от външните листа, прави се кръст в кочана и се слага в гореща и подсолена вода да се бланшира. Във водата слагам малко мляко, за да не си губи цвета. Замразеното също се бланшира.
Водата използвам по-късно като част от бешамела.
В гювеч нареждам плътно главичките и заливам със соса. Поръсвам със сиренето и слагам на 200 градуса да се запече за около 30 мин (до желаното омекване на зелките и оцветяване на сиренето).

Да ви е сладко!
http://debelanata69.multiply.com/photos/photo/17/1
Любовта на мъжа минава през стомаха

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #12 -: 04 Декември 2006, 19:56:31 »
                    Пиперени лунички

Продукти
За тестото                                                        За глазурата
100 гр масло                                                    100 гр млечен шоколад за глазура
200 гр Нуга                                                       10ина зърна зелен пипер 
1 яйце
1 п. Ванилена захар
1 щипка сол
6-8 счукани зелени пиперчета
300 гр брашно
1-2 пакетче бакпулвер


Приготовление
Тестото се омесва и се прибира за около час в хладилника покрито с прозрачно фолио.
Луничките се оформят по два начина – разточва се тънък блат и се правят лунички с чаша или се точат тънки пръчки и се късат на около 6 см и се завиват в таваа.
Пече се във фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса, газ степен 2) за 12 мин.
Глазурата се разтопява на водна баня и се топват в нея луничките до половината. Оставят се да изсъхнат на хартия за печене и се ръсят с начукания пипер.
Да ви е сладко!




Атези пиперчета какви са някакви чушлета ли? :blush2:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Вечерница

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #13 -: 05 Декември 2006, 09:55:02 »
Петя, зеления пипер си е на зърна. Можеш да ползваш бял такъв.
За да не станат много люти, аз прибавих към украсата и накълцани бадеми.
Любовта на мъжа минава през стомаха

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Kулинарни изкушения от Вечерница
« Отговор #14 -: 05 Декември 2006, 11:14:58 »
Благодаря ти за пояснението. :4u:
Мисля да ги пробвам в събота тези лунички , но май ще го пропусна пипера , че децата да си хапнат. :)
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]