Автор Тема: Съхраняване на продукти във фризер  (Прочетена 115922 пъти)

ra4e

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #45 -: 08 Септември 2010, 10:30:56 »
Благодаря за бързия отговор.

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3031
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #46 -: 09 Септември 2010, 11:33:13 »
аз пък искам да ви споделя как правя зимнина  ;D във фризера!
Домати не консервирам в буркани /не ми допада вкуса им/ - беля, режа на кубчета и порционирам в торбички. Издържат до следващия сезон  :thumbup:
смеска за миш-маш - домат, печена чушка и печен патладжан - нарязани, в торбичката и във фризера.
също като разфасовам пиле винаги фенерите и ненужните парчета /и дробчета, и сърца, и воденички/ ги варя с разни зелении и малко сол - обезкостявам и замразявам на порции - много бърза супа се получава после  :thumbup: или пък пил.дроб сърма, мусака и т.н.  ::)
сварената царевица оронвам, добавям бланширани моркови на кубчета, гъбки, грах - порционирам - ето ти смеска за ориз със зеленчуци  :yahoo:
съхранявам също сурови чушки /за пълнене/, печени чушки /небелени/, цели чери доматчета, смеси за гювеч, печен патладжан, дребни плодове /без костилки/, зелени подправки, сушени зелени подправки /не променят цвета и вкуса си както в бурканчетата/ и др.
Замразявам и пушен бекон /купувам го на парче от 2кг./ нарязвам на тънки филии и порционирам. Става за завиване на сиренца и кашкавалчета, за печене на скара и т.н.
Замразявам и бутертесто с разни плънки /идеите почерпих от тук  :flower:/
При недостиг на време или непредвидени гости тези заготовки ме спасяват :smile1:

Ако и вие си имате такива хитринки, ще се радвам да споделите  :-*



marabu

  • Гост
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #47 -: 09 Септември 2010, 14:27:39 »
аз когато не ме мързи  :blush2: правя хляб (питки) в по-голямо количество. След изпичането на хляб изчаквам 30-40 минути. Нарязвам на порционни филии и опаковам всяка филия по отделно със "свежо" (стреч) фолио и в камерата. При размразяването изваждам колкото филии ми трябват и оставям за 30-40 минути да се размрази на стайна температура направо във фолиото. Става като току що приготвен само че не е топъл, но иначе мек и вкусен. Обикновено повече от 1 месец не държа замразен хляб. Питките пък не ги режа, ами пак така всяка по отделно опаковам и замразявам.
Кексовете също както и хляба, но повечето пъти замразената филия я поставят в тостера и пускам на 5 (при мен това е най-високо) и оставям там да се размрази- леко изпече..става супер вкусно особено про шоколадово банановите кексове и отгоре краве масло ммммммммм  ::)

За зеленчуците - там всичко на кубчета после по формички за лед (или силиконовите за мъфини) замразявам после изваждам и по пликовете така като ми потрябва вадя плик и кубчето... Сосът за пицата по същият начин, като го размразявам в хладилник от предната вечер.

Замразявам и сок от лимони... първо купувам лимони кисна ги в гореща вода, после подсушавам и настъргвам кората, която поставям в тава и в хладилник. След 1 час събирам кората в кофичка (всичко подходящо за замразяване). Съхранявам така замразена доста време (не съм засичала). Добавям в тестото направо замразена. Същото става с други цитрусови кори.

А от лимоните без кората изстисквам сок и замразявам във формичките за лед, но онези от найлоновите (малко играчка да напълниш тези формички със сок ама децата помагат един държи фунията друг плика ..и от предвидените 3 плика пълним заедно 2 ама..)  Та ползвам го в кафето сутрин (да да ...) или в чая- направо замразените кубчета в горещата напитка..

Също така топчета от кайма.. правя замразявам после ги пускам във водата замразени.  Сандвичите принцеси замразявам и поставям във фурната направо замразени.

засега това е което се сещам  :smile1:
« Последна редакция: 09 Септември 2010, 14:36:43 от marabu »

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3031
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Съхраняване на продукти във фризер - миди
« Отговор #48 -: 27 Юни 2011, 11:50:15 »
Моля , кажете ми как да си замразя миди  :smile1:
или пък да си консервирам в буркан, ама замразяването ми се струва по-безопасно.
И по-точно като се сварят и почистят със или без сока се замразяват?
Колко е срока на годност?
Колко време се варят - както за прясна консумация или повече?

Предварително ви благодаря!  :-*

mis_val

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 392
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #49 -: 27 Юни 2011, 12:47:43 »
Здравей Did_ka!
Аз си замразявам миди във фризера без сок.Даже докато ги изчистя те се изцеждат и подсъхват.Махам им и зеленкото от вътре.Каквото и да замразявам торбичките ги правя плоски,за да съм сигурна че всички продукти са еднакво замръзнали.Колко им е трайността не мога да ти кажа.Аз съм ги съхранявала и малко и много време.До сега не съм имала проблеми.Майка ми пък ги прави в буркани,ще я попитам за технологията и ще пиша,но имам спомен,че една година имаше много бомбаш,а как миришеха  :(

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3031
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #50 -: 27 Юни 2011, 13:57:49 »
Благодаря ти много  :thumbup:

mis_val

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 392
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #51 -: 30 Юни 2011, 12:46:08 »
Здравей Did_ka!
Идвам с новини от мама.Варим мидите,изчистваме и изцеждаме.Слагаме ги в буркани отново без сок и без течност.До тук всичко е както по-горе.Затваряме бурканите,слагаме вода над капачките и варим около час и половина.Но не повече,за да не се разварят.

Eliz

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #52 -: 07 Септември 2011, 20:26:21 »
Здравейте, току що се регистрирах и нахлувам с въпрос :)
Мога ли да си замразя пюре от банани или нектарини ... или настъргани ябълки...

за банани може и да няма много смисъл, защото има целогодишно .... но пък попаднах на едни изключително вкусни ... :)

marabu

  • Гост
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #53 -: 07 Септември 2011, 20:44:41 »
банани може да се замразяват на пюре дори е по удобно за готвене после в сладкиши, кексове или мъфини. Намачкват се бананите и се поставят в плик или подходящ съд. За ябълките не стават (поне при мен), а за нектарини нямам идея

Eliz

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #54 -: 07 Септември 2011, 21:16:36 »
 :thumbup:

Благодаря ... отивам да мачкам бананиииии :)

Lex

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #55 -: 16 Август 2012, 13:25:17 »
Здравейте момичета!
Някой пробвал ли е да замразява течна сметана. В МЕТРО има течна животинска - 1 л. Много ми е за еднократна употреба и се чудя дали бих могла да замразя остатъка.

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #56 -: 16 Август 2012, 19:21:36 »
Може да се замрази до 2 месеца,но след това трябва да го ползваш само за готвене.Не става да го бъркаш за крем за торта.
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

lorenka

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 105
  • Начинаеща кулинарка :)))
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #57 -: 13 Ноември 2012, 23:45:05 »
Привет,да ви питам сложих печен пипер в фризера тази година преди това си го правех в буркани ,но го обелих и така го сложих .Пречи ли му че е обелен или беше по добре да не го беля  :(

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #58 -: 13 Ноември 2012, 23:56:17 »
:ok: си е така. После размразяваш и ползваш. Предпочитам го пред  небелен във фризер или в буркани пък.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

lorenka

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 105
  • Начинаеща кулинарка :)))
Re: Съхраняване на продукти във фризер
« Отговор #59 -: 14 Ноември 2012, 00:58:33 »
Ох,добре отдъхнах си казаха ми че не било добре да е белен бил поемал миризма от фризера...

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: Домашна пушена шунка... от mariqna44
[01 Декември 2016, 14:23:32 ]


Re: Готвене на сач? от mariqna44
[01 Декември 2016, 14:16:48 ]


Re: Игра с думи от kokochka
[01 Ноември 2016, 21:59:24 ]


готвене с мини кукър от Uzunova67
[30 Октомври 2016, 13:27:15 ]


Re: Защо винаги кекса ми става тъмен отвътре? от crazzy_ani
[24 Октомври 2016, 14:04:15 ]


Re: Игра с думи от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:06:31 ]


Re: Да бъдем модерни от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:05:25 ]


Re: Асоциации- продължение от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:03:50 ]


Re: Готвене на пара от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:09:41 ]


Re: Храната на работното място от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:06:41 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:03:27 ]


Re: Спорт или диета? от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:01:17 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от greyvi
[13 Октомври 2016, 12:49:25 ]


Re: Домашна пушена шунка... от greyvi
[13 Октомври 2016, 12:48:09 ]


Re: Мнения за миксер Braun M1000 от sychica
[12 Октомври 2016, 13:40:30 ]


Re: Горещо ви препоръчвам.... от sychica
[12 Октомври 2016, 13:38:12 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от samakta
[12 Октомври 2016, 09:09:45 ]


Re: Красота, създадена от човека... от samakta
[12 Октомври 2016, 09:04:44 ]


Re: Зехтин-кой е най полезен от gargina
[11 Октомври 2016, 10:15:56 ]


Re: Конвектор или климатик от gargina
[11 Октомври 2016, 10:14:56 ]