Автор Тема: Италианска кухня  (Прочетена 365242 пъти)

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Италианска кухня
« Отговор #60 -: 03 Юли 2007, 18:31:52 »
                                                    Спагети с пиле , сметана и синьо сирене
 

      Нарежете 250 гр. пилешко филе на хапки и го запържете за няколко мин. в малко зехтин . Преди да го отстраните от огъня, посолете , наръсете с черен пипер и добавете скилидка пресован чесан . Извадете хапките в друг съд .
      В същият съд , в който сте пържили пилето изсипете 1 ч.ч. бяло вино и оставете да кипне за да се изпари острия вкус на алкохола . Добавете 1 ч.ч. течна безсолна сметана и 150 гр. настъргано синьо сирене . Бъркайте , докато соса се посгъсти малко . Подправете със сол и черен пипер .
      Сварете спагети във вряща подсолена вода , според указанията на опаковката . Отцедете ги , охладете със студена вода за да се прекъсне процеса на варене и ги изсипете в сметановия сос . Добавете пилешните хапки , разбъркайте 1- 2 мин. и сервирайте спагетите горещи , поръсени с пармезан .
     

stertje

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 236
Re: Италианска кухня
« Отговор #61 -: 05 Юли 2007, 10:11:01 »
Йоли - мерси за рецептичката. Днеска ще я пробвам. :)

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #62 -: 06 Юли 2007, 09:54:27 »
Крем брюле с малини
Lamponi gratinati

500г малини
50г ракия от малини ( ликьор)
½ л. прясно мляко
120г захар
4 яйца
50г брашно
ванилия
4с.л. сметана
пудра захар
60г филирани бадеми

 Сварете млякото с ванилията. В отделен съд разбийте жълтъците с захарта, добавете брашното и накрая млякото. Сварете крем. Разбийте сметаната с малко пудра захар. Добавете към крема и овкусете с малко малинов ликьор. В отделни купички (4 на брой) разпределете малините ( предварително измити и подсушени). Наръсете ги с пудра захар. Залейте плода с крема, наръсете с филирания бадем и пудра захар и  сложете на горен реотан(грил) да се запекат до златисто.

*Може да наръсите с кафява захар вместо с пудра захар

Източник и снимка: Il meglio vien dal forno
« Последна редакция: 06 Юли 2007, 10:21:30 от Мими »

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #63 -: 06 Юли 2007, 09:56:09 »
Въздушна плодова салата
Macedonia frizzante

1кг смесени плодове (чепка червено грозде, чепка бяло грозде, праскова, ябълка, ананас, банан, пъпеш и други)
150г касис
шампанско
сока на 1 портокал или 1 лимон
3 яйца
захар

Плодовете се нарязват на кубчета и се изсипват в дълбока купа. Поръсете ги с 1 с.л захар. Отделно смесете каничка шампанско и сока от портокала или лимона. Внимателно изсипете върху плодовете и объркайте. Сложете в хладилника за 1-2 часа. В отделен съд разбийте жълтъците с 4с.л. захар на водна баня и добавете половин каничка шампанско. Варете при постоянно бъркане до леко сгъстяване. (Крема трябва да е малко по гъст от сос). Плодовете разпределете в купички. Полейте със соса и украсете с касис.

Източник и снимка: poco tempo tante idee

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #64 -: 06 Юли 2007, 10:08:14 »
Доматена супа с яйца
Minestra di uova in rosso

8 яйца
400г.лук
400г.пресни домати
1 връзка магданоз
босилек
олио
оцет
сол
пипер
кашкавал

Обелваме доматите и ги пасираме. Сипваме ги в тенджера, добавяме лука, сол, пипер, олио и ½ л. вода. Оставяме 15 мин. да поври. Подправяме супата.
В купа с гореща вода и оцет сипваме едно по едно яйцата да се забулят. Пуска ме ги в тенджерата  със супата и варим 3мин. При сервиране вив всяка чиния слагаме малко магданоз и настърган кашкавал.
                         
Източник и снимка: Delizie con uova e formaggi

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #65 -: 06 Юли 2007, 10:12:59 »
Зеленчуков омлет
Teglia Madrilena

1 зелена пиперка и една червена
350г. домати белени
4 картофа
една голяма глава лук
100г. шунка
4 яйца
3 с.л.олио
масло
червен пипер
сол
черен пипер

Нарязваме лука на кръгчета и го задушаваме в тиган с олио. Обелваме картофите и ги нарязваме на ситни кубчета. Пиперките нарязваме на къси лентички. Прибавяме ги към лука. Слагаме доматите, подправяме и оставяме на тих огън да се задушат зеленчуците около 20мин. Добавяме шунката и задушаваме още 5-10мин. Разбиваме яйцата и ги сипваме към зеленчуците. Изсипваме в йенска тавичка и запичаме ½ час във фурната 200 градуса.                                                               
Източник и снимка: Il meglio vien dal forno
« Последна редакция: 06 Юли 2007, 10:15:18 от Мими »

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #66 -: 06 Юли 2007, 10:15:00 »
Зеленчуково ризото
Risotto dell’orto

350г ориз
1 морков
1 глава лук
1 стрък целина
100г замразен грах
1 тиквичка
350г консерва домати
80г масло
магданоз
босилек
1л бульон
пармезан
½ каничка прясна течна сметана (около 50г)
сол
пипер

Всички зеленчуци се нарязват на ситно с изключение на босилека. Запържете ги в тенджерка с масло и добавете доматите. Прибавете ориза, а след него и граха. Налейте бульона и варете докато попие ориза. Ако е необходимо добавете още вода или бульон. Сварения ориз се изсипва в намаслена тава , наръсва се с настъргания пармезан и сметаната и се запича 10 мин на 200С.

Източник и снимка: Il meglio vien dal forno

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #67 -: 06 Юли 2007, 10:17:06 »
Карамелова торта
Dolce al caramello
 
190г ориз
360г захар
1л прясно мляко
кората на 1 лимон
100г смлени бадеми
50г смлени орехи
40г захаросани плодове
4 яйца + 2 жълтъка
50г коняк, сол

Кипваме млякото с настърганата кора на лимона. Като заври слагаме щипка сол и ориза. Варим на бавен огън и бъркаме докато ориза попие всичкото мляко. Добавяме 280г захар и объркваме добре. Прибавяме 6 жълтъка към оризовата смес ( след като я махнем от котлона), смлените ядки и 4 белтъка предварително разбити на сняг. Объркваме всичко добре. Тортена форма или тавичка с диаметър 26см обличаме с алуминиево фолио и разтапяме ½ ч.ч захар с мъничко вода докато стане карамел. Изсипваме оризовата смес в тавичката, заглаждаме и печем на 180С около 90мин. След като се опече вадим от формата , режем на ромбове и заливаме с коняк.

Източник и снимка: Il meglio vien dal forno

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #68 -: 06 Юли 2007, 10:18:41 »
Картофи огретен
Gratin di patate

 
500г картофи
масло
4 яйца
2с.л. прясно мляко
50г кашкавал
магданоз
сол
пипер

Обелваме картофите, нарязваме ги на тънки кръгчета около ½ см. и добре ги подсушаваме. Загряваме 30г масло и запържваме картофите за 10 мин. като бъркаме с дървена лъжица. Отцеждаме ги и подправяме със сол и пипер. Отделно разбиваме яйцата, посоляваме ги и сипваме при картофите. Разбъркваме добре. Сипваме в тавичка за печене, подпреждаме резените картофи в кръг, заливаме ги с млякото, солта и пипера. Наръсваме с настърганото пармиджано и печем в гореща фурна на 200С около 15-20 мин. След изваждане от фурната наръсваме с магданоз.

Източник и снимка: Il meglio vien dal forno

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #69 -: 06 Юли 2007, 10:23:34 »
Крем с кайсии
Cocottine profumate

6 кайсии
6 бишкоти - савоярди
7с.л. захар
1с.л. царевично нишесте
ванилия
1 лимон
1 яйце
ром
200мл мляко

Разбъркваме нишестето с захарта, прибавяме яйцето, ванилията, кората на лимона и млякото. Варим на слаб огън при непрекъснато бъркане. В четири купички нареждаме на дъното по 1-2 бишкоти срязани на две. Напръскваме ги с ром. Отгоре разпределяме крема в чашките. Кайсиите предварително ги обелваме, нарязваме на кубчета и бланшираме в подсладена вода ( 3с.л. захар). Слагаме по няколко резена в чашките. украсяваме с листа от мента.

Източник и снимка: poco tempo tante idee
« Последна редакция: 06 Юли 2007, 10:28:19 от Мими »

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #70 -: 06 Юли 2007, 10:27:58 »
Шарлота с ягоди
Charlotte di fragole

100г савоярди
300г ягоди
100г малини
100г заквасена сметана
600г рикота
130г захар
2 яйца
100г течна сметана

Облечете висок съд с пергамент или фолио. Смесете рома с малко вода и напръскайте бишкотите. Наредете ги плътно едно до друга по стените на съда. Сложете ги да стегнат в хладилника. Разбийте жълтъците със захарта на крем. Прибавете рикотата и заквасената сметана. Около 200г добавете към крема. Изсипете във формата, загладете и оставете за 3ч аса в хладилника. Преди поднасяне се обръща и украсява с плодове.

Източник и снимка: poco tempo tante idee

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #71 -: 06 Юли 2007, 10:29:55 »
Торта с круши
Torta alle pere

3 круши
100г смлени бадеми
2 яйца
225г краве масло
300г захар
250г брашно
1с.л. ром

Смесете 125г разтопено на стайна температура масло със 100г захар и 1 яйце. Прибавете 250г брашно и омесете добре. Сложете тестото в хладилника за ½ час. След това го извадете, разточете и оформете по дъното и краищата на малка тавичка. Надупчете тестото с вилица. В отделен съд разбийте 100г масло с 100г захар и смлените бадеми. Прибавете второто яйце и рома и разбийте добре на крем. Изсипете крема върху тестото и загладете. Обелете и разрежете на две части крушите. В тенджерка сложете да заври вода, добавете 100г захар и варете на бавен огън крушите – 10 мин. Наредете резените върху крема леко и печете на 220С около 45-50 мин.

Източник и снимка: Рoco tempo tante idee

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #72 -: 06 Юли 2007, 10:31:36 »
Торта Мадрилена
Torta Madrilena

1 пандишпан 24см диаметър ( за 3 блата)
500г череши
100г маскапроне
200г крем Пастисера ванилия
150г сметана
пудра захар
ром
плодове по избор за украса

Трите блата за тортата напръскайте добре с рома. Разбийте в съд маскапронето със 2с.л пудра захар, добавете крема Пастисера и объркайте добре. Черешите изчистете от костилките и нарежете на кръгчета. Добавете ги към крема. Върху първия блат сложете ½ от крема и покрийте с втория блат, добавете останалия крем и покрийте с третия блат. Разбийте сметаната и украсете отгоре и отстрани със сметаната. Украсете с плодове по избор.

Източник и снимка: Рoco tempo tante idee

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Италианска кухня
« Отговор #73 -: 06 Юли 2007, 10:32:53 »
Това беше първа част :P, свършиха преведените рецепти, очаквайте включване скоро с продължението.  :smile1:

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Италианска кухня
« Отговор #74 -: 06 Юли 2007, 10:54:00 »
Мими какви са тия вкусотии! Аз се смаях! Кое по-напред да направя! Ммм... супер са! Имам материал за две седмици наред да правя! Благодаря за чудните педложения!  :thankyou:
« Последна редакция: 06 Юли 2007, 16:17:49 от ani_pamukova »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]